Obecny czas: Czw, 25.06.2026, 21:56

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 335 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna
NIEWYPAŁY godne zainteresowania 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kalifornia
Post Re: NIEWYPAŁY godne zainteresowania
Daewoo Nubira w wersi hatchback ( I generacja oferowana do 99 roku)
Daewoo Nubira hatchback ze względu na mniejszą pojemność bagażnika niż sedan zdobyła mniej uznania. Dziś propozycja dla młodych.

Śro, 16.07.2008, 18:11
Awatar użytkownika

Miejscowość: HollyŁódź
Citroen C6-raczej się nie sprzedaje,ale jak to cudo wyglada :shock: Tak jak nie znoszę francuskich aut,tak Citroen mnie zachwycił ostatnio już dwukrotnie-nowym C5 i C6 :D

EDIT
----
Hm,jestem bardzo ciekaw,którzy młodzi się skusza na Nubirę :shock: Sam jestem młody i w życiu nie spojrzę na Daewoo.Mierzę cicho w pewnego cudnego włoskiego hatcha,większość mojej ekipy zapozna się bliżej z maszynami z zakresu VW-BMW,kilku twardo stapajacych po ziemi mierzy w Mazdę i inne bryki,których twórcy zbyt dużo czasu poświęcaja na ogladanie hentai(motyw-"bo nie będzie wybuchać w każdy wtorek jak twoja Alfa,hahaha!")
Ale ja przynajmniej nie zasnÄ™ z nudĂłw za kierownica :twisted:

A tak for real to Nubira jest autem dla kogoĹ› rozsadnego.Tanie,jedzie i nikt tego nie zwinie.
Młodzi potrzebuja blichtru.
Lansu.
I czegoĹ› co przyciaga spojrzenia,ale nie w stylu:
"O kuuuur*a,stary,przecieĹĽ to niszczyciel Imperium!Gdzie jest Chewbacca?!"
Nie chodzi tu o przepakowane Calibry etc.
Nawet nie o moc,bo by siÄ™ wszyscy pozabijali.
Chodzi o styl.Prezencję.Bo w najważniejszym okresie życia,na rozdrożach,rubieżach przyszłości trzeba wpaść z hukiem i przebojem do bardziej poważnego świata i robiac przy tym wrażenie na otoczeniu.
Taka jest prawda,mniej lub bardziej,ale tak jest.
Nikt "młody" nie kupi Daewoo,prędzej odpuści sobie jakiś wieczór w klubie i przyoszczędzi na Opla

Czw, 07.08.2008, 20:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
VW Golf Country
Image

VW Polo Variant
Image

VW Fox
Image

VW Lupo
Image

VW Bora Variant
Image

Śro, 10.09.2008, 9:37
Moderator
Awatar użytkownika

TheGreatCornholio napisał(a):
A tak for real to Nubira jest autem dla kogoĹ› rozsadnego.Tanie,jedzie i nikt tego nie zwinie.
Młodzi potrzebuja blichtru.
Lansu.
.........
Nikt "młody" nie kupi Daewoo,prędzej odpuści sobie jakiś wieczór w klubie i przyoszczędzi na Opla

Nawiązujac do Twojej wypowiedzi - jedni potrzebują przedłużenia swojej długości, pewności i czegoś tam jeszcze przy pomocy VW czy Opla (tak jak by to była jakaś lepsza marka :lol: :lol: :lol: ), albo w postaci BMW 316 na 17" .. a drudzy? A drudzy ich spod świateł wyprzedzają koreańskim sedanem FWD, bo chłopaki się lansują, ale na silnik zabrakło. Wtajemniczeni mnie na pewno rozumieją 8)

PS. Fajnie się obserwuje na światłach kolesia w aucie za 20 tyś kręcącego szybami na korbke :mryellow:

Śro, 10.09.2008, 11:43
Awatar użytkownika

Miejscowość: WL
Samochód: Kilka
Daewoo Tacuma

Image
Image

W teorii pomysł dobry. Daewoo produkowało tanie dostępne auta, więc tani dostępny minivan również mógłby się sprzedawać. O porażce zaważyła chyba zbyt wysoka cena, słaby wybór silników i zbyt późny debiut na rynku.

Hyundai Matrix
Image

"Gdzie się podział mój cyrkiel?" Główny stylista, który to wypuścił chyba już dawno pracuje na zmywaku w Mcu. Tak poza tym auto nie jest złe, ot zwykły Hyundai.

Kia Magentis
Image

Każda generacja tego auta jest dla mnie porażką. Jedynie ta najnowsza jakoś się broni, ale do Passata jej daleko. Zawsze się zastanawiam kto je kupuje jako nowe, bo utrata wartości jest olbrzymia. Duże, przestronne auto za grosze (używka).

Saab 9-2x
Image

Przeszczep. Ewentualnie subaru w przebraniu. Auto okazało się największym niewypałem ostatnich lat Saaba, dużo większym niż 9-7x. Zupełnie nietrafione auto, sam nie widzę sensu jego produkcji.

Śro, 10.09.2008, 14:00
Awatar użytkownika

Kolejny ale starszy niewypał VW, w latach 60-tych po wielkim sukcesie "garbusa" koncern z Wolfsburga przymierzał się do wejścia na szerokie wody wyższych segmentów ;) No ale nie wyszło im to za bardzo bo nie mieli technologi na produkcję silnika z przodu, powstał dziwaczny model VW 411 którego w owym czasie nikt nie chciał kupować :P

VW 411
Image

Wszystko się odmieniło po przejęciu w 1969r. firmy NSU które owego czasu wypuściła na rynek wspaniały model Ro 80, który okazał się "gwoździem do trumny" marki NSU :( Ro 80 wyposażony był w dwukomorowy silnik Wankla o pojemności 1.0L i mocy 115 KM, auto było znakomicie wyposażone, jedynym problemem były kiepskiej trwałości silniki, które nie wytrzymywały nawet 100tyś km przebiegu. Spadkobiercą po spuściźnie pozostawionej po marce jest wskrzeszone przez VW w 1965r i połączone z NSU wszystkim dobrze znane Audi :)

NSU RO 80
Image

Pierwszym modelem VW z napędem na przednie koła był VW K 70, w rzeczywistości jest to NSU K 70 ze zmienionymi znakami firmowymi, na bazie K70 powstały auta Audi 80 B1 oraz VW Passat B1

NSU K 70
Image

VW K70
Image

Śro, 10.09.2008, 14:49
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Ice napisał(a):
Nawiązujac do Twojej wypowiedzi - jedni potrzebują przedłużenia swojej długości, pewności i czegoś tam jeszcze przy pomocy VW czy Opla (tak jak by to była jakaś lepsza marka :lol: :lol: :lol: ), albo w postaci BMW 316 na 17" .. a drudzy? A drudzy ich spod świateł wyprzedzają koreańskim sedanem FWD, bo chłopaki się lansują, ale na silnik zabrakło. Wtajemniczeni mnie na pewno rozumieją 8)
:

rozumiem o co ci chodzi np Nubira z 2 litrowym silnikiem katalogowo robi setkÄ™ w 9s to niby szybciej niĹĽ moje BMW z R6 pod maskÄ… :wink:

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Śro, 10.09.2008, 18:52
Awatar użytkownika

Ja wiem o co chodzi :mryellow:

Czw, 11.09.2008, 13:28
Awatar użytkownika

Samochód: Saab 9-3
Ice napisał(a):

PS. Fajnie się obserwuje na światłach kolesia w aucie za 20 tyś kręcącego szybami na korbke :mryellow:

Najbardziej mnie urzekło ostatnie zdanie, wiec ku scisłości mam auto za ponad 20 tys i jakoś korbkami krece, ale rzadko kiedy bo mam klime :D Ale mnie dopiero smiesza posiadacze aut za pare tys którzy maja ful elektryke i szyby im sie ledwo ledwo podnoszą, albo co gorsze tylko opuszczają :mryellow: ale mniejsza o to

Nie wiem jaka radoche czuje np. posiadacz koreanskiego sedana który mnie wyprzedza pod swiatlami skoro jezdze sobie spokojnie i tankuje za 1/3 tego co on, druga sprawa ze gdy mi sie tylko zechce to dogonie KAŻDEGO tatusiowego koreanczyka i wejde w zakret o dobre 20% szybciej, bo na to mi pozwala sprzet, także nie wiem gdzie i z czego satysfakcja ze ktos mnie wezmie na swiatlach

Czw, 11.09.2008, 14:48
Awatar użytkownika

Miejscowość: wroclaw
Samochód: Ford Mondeo 02^125ps
Do Arka....pytales sie kto stworzyl kto byl stylista Matrixa>>napisales ze pewnie juz na zmywaku pracuje...hehehe....dobre...odpowiedz...Pininfarina

Czw, 11.09.2008, 16:52
Moderator
Awatar użytkownika

mad4max napisał(a):
Najbardziej mnie urzekło ostatnie zdanie, wiec ku scisłości mam auto za ponad 20 tys i jakoś korbkami krece

Nic tylko gratulować,

mad4max napisał(a):
maja ful elektryke i szyby im sie ledwo ledwo podnoszÄ…

Wolałbym prędkość 1 cm na sekunde i nie krecić co chwile bo to nieco rozprasza, szczegolnie jak u pasażera chce sie uchylić :]

Cytuj:
Nie wiem jaka radoche czuje np. posiadacz koreanskiego sedana ktĂłry mnie wyprzedza pod swiatlami skoro jezdze sobie spokojnie i tankuje za 1/3 tego co on

Jeśli mowa o mnie, to musisz mieć jakiś świetny silnik najnowszej konstrukcji bedący dopiero w testach, skoro tankujesz za 1/3 tego co ja (bądź kto kolwiek, nie ma mocnych koreańczyków ktore by paliły nie wiadomo ile).

Cytuj:
druga sprawa ze gdy mi sie tylko zechce to dogonie KAŻDEGO

Śmiałe stwierdzenie, zupełnie jak byś śmigał Lambo.

Cytuj:
wejde w zakret o dobre 20% szybciej, bo na to mi pozwala sprzet

Ciekawe czy kierowca na to teĹĽ pozwala :twisted:

Cytuj:
takĹĽe nie wiem gdzie i z czego satysfakcja ze ktos mnie wezmie na swiatlach

Jeżeli należysz do tej grupy o której mówiłem, to raczej mało kogo dogonisz, ale Ciebie raczej uraziły drzwi na korbe a poza tym nie zrozumiałeś chyba że mój tekst odnosił się do wiesniaków w 316 ze znaczkami m3, ale... pozdro :)

Czw, 11.09.2008, 17:48
Awatar użytkownika

Samochód: Saab 9-3
wiele aut ma korbki do szyb chocby Lancer Evo za 200 tys, ze o grupie vw nie wspomne, taka polityka marki i nie widze w tym akurat problemu bo na dobra sprawe tego nie uzywam.

Czw, 11.09.2008, 18:46
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
mad4max napisał(a):
wiele aut ma korbki do szyb chocby Lancer Evo za 200 tys, ze o grupie vw nie wspomne, taka polityka marki i nie widze w tym akurat problemu bo na dobra sprawe tego nie uzywam.

Ja też nie opuszczam szyb w samochodzie, wole otwierać drzwi podczas jazdy Image

Czw, 11.09.2008, 18:53
Awatar użytkownika

Miejscowość: WL
Samochód: Kilka
badlander81 napisał(a):
Do Arka....pytales sie kto stworzyl kto byl stylista Matrixa>>napisales ze pewnie juz na zmywaku pracuje...hehehe....dobre...odpowiedz...Pininfarina

Tyle, że Pininfarina to nie jeden stylista, a zatrudnienie w tym zakładzie znajduje ponad 2500 osób, więc pewnie któryś z setki stylistów z oddziału stylistów się z robotą pożegnał. Tak więc nic nowego się nie dowiedziałem ;p W sumie to nie jedyna kupa jaka wyszła z rąk znanego biura, toć linia Tacumy też pochodzi z Pininfariny.

Cytuj:
druga sprawa ze gdy mi sie tylko zechce to dogonie KAŻDEGO tatusiowego koreanczyka

A co ty schumacher jesteś? A może chociaż hołowczyc? Czy po prostu masz jakąś kilkuletnią landarę w dieslu ze znaczkiem bmw i próbujesz być kozakiem?

Nie, 14.09.2008, 11:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza [SD]
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
Mussze sie zgodzic że VW Golf Country tak jak Hyundai Matrix to ostre nie wypały, z czego tego drugiego można jeszcze zobaczyc na ulicach to natomiast VW Golf Country powiem szczerze nie widziałem na oczy. Nie zgodze sie jednak z tym ze Volkwagen Polo Variant jest nie wypałe, zgoda nie ma tego duzo na ulicach ale mozna to czesto zobaczyc.

Urodziłem się po to,aby jeździć ...

Nie, 14.09.2008, 14:17
Awatar użytkownika

Bora Variant niedostępna w polskich salonach na zachodzie dobrze sprzedawała dużo tego sprowadzono do nas.

Śro, 17.09.2008, 15:23
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Ja tak od siebie dorzucę Renault Avantime. Wg. mnie jest to po prostu fenomenalny samochód ale zbyt ekstrawagancki jak na rok w którym był produkowany. Szkoda że sie nie przyjął bo uważam ten model za jeden z najładniejszych modeli które kiedykolwiek Renault zaprojektowało i wypuściło na drogi.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Czw, 18.09.2008, 21:08
Awatar użytkownika

Miejscowość: warszawa
a we mnie wzbudza dziwne uczucia to auto jakoś nie mogę się ustosunkować, do niewypoałów bym nie zaliczył natomiast wygląd ma przedziwny, nie ma większego niewypału niż 1966 Peel Trident :lol:

Pią, 19.09.2008, 12:46
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
Dla mnie Renault Avantime to niewypał wszechczasów - całość (sylwetka) wygląda jak wytwór wrzucającego grzyby projektanta. Paskudny tył, totalna połamana masakra, jednym słowem totalna pomyłka... Dziwie sie, ze ten projekt w ogole ujrzał światło dzienne, na miejscu kierownictwa renault, wstydziłbym sie takiego popaprańca wypuszczać na rynek. I chyba mam racje bo rynek raczej nie przyjął tego paskudztwa co mozna było zauważyć. Dla mnie to niewypał choć szanuję szaleńcow którym sie ten wynalazek podoba ....

Sob, 20.09.2008, 1:02
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Mi od zawsze podobał się Avantime ;) Dobrze, że panowie z Renault kiedyś pomylili się w obliczeniach i stwierdzili, że się im to opłaca, a gdy sprzedali 3 tys. sztuk (?) obliczyli to jeszcze raz i wyszło, że w ogóle się to nie opłaca :twisted: Oczywiście przyczyniło się też do tego brak kupujących, którzy nie byli, aż tacy odważni i wypłacalni żeby takie auto kupić. Nie mniej jednak mi się Avantime podoba, to taka odskocznia od zwykłych vanów dla rodzin z dziećmi ;) Tym autem można zajechać zarówno pod wiejską dyskotekę i zrobić furorę ( :twisted: ) albo pod operę i wzbudzić podziw co niektórych ludzi ;) W Bydgoszczy są chyba 2 sztuki Avantima i jestem zadowolony, że mogę oglądać to unikatowe auto dosyć często.

Sob, 20.09.2008, 7:25
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 335 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Następna