Obecny czas: Pią, 19.06.2026, 7:04

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
fiat siena 
Autor Wiadomość

Post fiat siena
mam pare pytan co oznacza wersja HL w fiacie siena? czy to normalne zeby silnik 1.4 mial przy 100/h 3,5 tys. obrotow??i czy jest cos z nim nie tak ze pali 7,5-8 litrow BENZYNY???? serdecznie dziekuje za odpowiedzi

Śro, 27.08.2008, 18:48
Awatar użytkownika

Miejscowość: o/Tarnobrzega
Samochód: Fiat Punto i CC
Post Re: fiat siena
wersja HL, jest droższa od podstawowej EL to miała dużo lepsze wyposażenie i jest lepiej wykończona np. brak gołej blachy wewnątrz, zderzaki i klamki w kolorze nadwozia, ładniejsze kołpaki o dynamiczniejszym wzorze, welurowa tapicerka, przednie światła przeciwmgielne, lepsze wykończenie wnętrza (co nie oznacza lepszych materiałów – w porównaniu do konkurencji oczywiście), obrotomierz, elektryczne szyby z przodu, wspomaganie kierownicy, zegarek na konsoli środkowej, regulację kąta pochylenia kierownicy oraz szyby atermiczne.
co do spalania silnik do oszczednych nie naleĹĽy :wink:

Śro, 27.08.2008, 19:31
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
Cytuj:
czy jest cos z nim nie tak ze pali 7,5-8 litrow

a ile chciałbyś zeby palił? 5 litrów ? :lol: Co do obrotów to normalne, chyba że skrzynie ktoś podmienił o innych przełożeniach (np. z innego fiata)

Czw, 28.08.2008, 11:12

moze warto zalozyc gaz?? :mryellow: wiecie moze jaka potrzebna jest instalacja i jak ten silnik zachowuje sie na gazie??? :P

Czw, 28.08.2008, 18:38
Awatar użytkownika

Samochód: Saab 9-3
Najgorsze chyba auto z jakim miałem do czynienia, mam okazje z niego korzystac i sie psuje non stop, a usterki to ma niepojete w innych autach, typu wyskakujace biegi w aucie 100 tys przebiegu, sprzedawac póki cos jest warte!!

Nie, 07.09.2008, 20:07
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Psuję się nie więcej niż normalne samochody i nie są to awarie poważne. Przynajmniej u mnie. Silnik 1.4 bardzo dobrze znosi gaz, ale pali sporo. Jak Ci pali 7,5 to idź do Częstochowy na kolanach. Mój, co prawda Palio, pali nie mniej niż 10.

Polski Fiat 127p 74'

ForzaItalia

Pon, 08.09.2008, 19:43
Awatar użytkownika

Miejscowość: WL
Samochód: Kilka
Mały silnik, krótka skrzynia, normalka. To nie diesel przecież.

Wto, 09.09.2008, 9:01
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sląsk
mad4max napisał(a):
Najgorsze chyba auto z jakim miałem do czynienia, mam okazje z niego korzystac i sie psuje non stop, a usterki to ma niepojete w innych autach, typu wyskakujace biegi w aucie 100 tys przebiegu, sprzedawac póki cos jest warte!!

no ja mam inne zdanie w prawdzie jak pisalem w innym temacie moja mama jezdzi takim czymś ale z silnikiem 1.6 i ja pod uwage brac nie mam zamiaru bo ma pzrejechane 36 tys km , ale .... znajomy pzrejechał tym samym autem w kombi 260 tys i zlego slowa nie da sobie powiedziec , kupił nastepnego fiata - linee

Wto, 09.09.2008, 11:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sokółka -----> Belastok
Samochód: das Astra von Opel
jako że miałem Palio 1.4 to się wypowiem...
co do obrotów Ci nie powiem, bo miałem EL`kę i obrotomierza nie było... spalanie na tym poziomie to normalka. silnik dobrze znosi gaz i pali go ok. 9-10l... co do psucia się to dużo się nie psuł, co było miłym zaskoczeniem, jednak należy uważać po założeniu gazu co się tankuje, bo to akurat dość szybko siada...

http://www.astraklub.pl

Pon, 22.09.2008, 20:05
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ]