Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 19:08

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Kuga vs Tiguan 

Poszedłbym do salonu:
Forda 77%  77%  [ 68 ]
Volkswagena 23%  23%  [ 20 ]
Razem głosów : 88

Kuga vs Tiguan 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Post Re: Kuga vs Tiguan
Ford Kuga to jest to o co mi chodzilo,mocny suv z charakterem,z krwi i kosci,chcesz to jestes w miescie,wolisz jazde w teren - nie ma sprawy.Kolejny segment samochodowy w ktorym Ford moze sie czuc jak ryba w wodzie.

Śro, 13.08.2008, 17:16
Awatar użytkownika

Miejscowość: koło Rzeszowa
Tiguan jest brzydki, Kuga jest ładna. Prosty wybór :D

Śro, 13.08.2008, 17:50
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
2. Tiguan - mimo fajnego prostego wnętrza, dobrego silnika to niczym się nie wyróżnia. Jest za prosty...
1. Kuga - widziałem na ulicy i nie powiem, wygląda całkiem ładnie. Nie jest zbyt mocarna, ale da się ją zauważyc na ulicy. Do tego bardzo przyjemnie wyglądające wnętrze i Tiguan nie ma szans :mryellow:

Polski Fiat 127p 74'

ForzaItalia

Śro, 13.08.2008, 18:03

aston napisał(a):
gigi napisał(a):
Też Ford, jednak do VW się ciężko przekonać. W sumie przy zakupie i tak patrzyłbym na cene, a Kuga ma być (jest już?) tańsza. Ale nie tylko to jest w niej ciekawe :)

W porĂłwnywalnych wersjach podstawowych (diesel, 4x4, podobne wyposaĹĽenie):

Volkswagen Tiguan Trend & Fun 2009 2.0 Die 140 KM
116 540 PLN

Ford Kuga Trend 2008 2.0 Die 136 KM TDCi
101 900 PLN

Dzięki za konkretne info. tym bardziej wybieram Kuge, gdyby Tiguan był tańszy od Forda o 20.000 min. to może bym inaczej to oceniał. A tak ciekawszy, nowszy samochód w niższej cenie - nie mam wątpliwości - Kuga

Czw, 14.08.2008, 10:19
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Volkswagen nie podoba mi się za sprawą tych kwadratowych nadkoli i wnętrza z Golfa Plus. Więc wynik w moim przypadku jest prosty. głos na forda ale kupił bym i tak Koleosa bo miałem przyjemności przejechać się tym autem i powiem szczerze że nigdy nie jeździłem tak fajnym samochodem.
Sory za OT

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Czw, 14.08.2008, 10:54
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stalowa Wola / Lublin
Samochód: e46 coupe
Wybór dosyć prosty - Ford. Ładniejszy za mniejsze pieniądze.

Czw, 14.08.2008, 11:48
Awatar użytkownika

Samochód: Audi A4 B8 Avant
Bez cienia zastanowienia wybieram Forda. Auto wygląda naprawdę świetnie, technicznie również nie można mu niczego zarzucić, no i ma atrakcyjniejszą cenę niż VW. Poza tym Tiguan jest strasznie bezpłciowy. Forda proszę :mryellow:

Pią, 15.08.2008, 22:07
Awatar użytkownika

Miejscowość: HollyŁódź
gibki8 napisał(a):
Volkswagen nie podoba mi się za sprawą tych kwadratowych nadkoli i wnętrza z Golfa Plus. Więc wynik w moim przypadku jest prosty. głos na forda ale kupił bym i tak Koleosa bo miałem przyjemności przejechać się tym autem i powiem szczerze że nigdy nie jeździłem tak fajnym samochodem.
Sory za OT

Koleos.
Wystarczy spojrzeć na tę nazwę.
Dobra,moĹĽe to i jeĹşdzi nieĹşle i w ogĂłle.
Ale SUVy kupuja ludzie,którzy próbuja się choć troszkę wyróżnić w segmencie cenowym Passatów i Mondeo.
Czyli co z tym idzie,te auta potrzebuja nieco stylu.
Akurat jak na złość żadenprzedtawiciel tego segmentu nie wyglada przynajmniej dobrze.
Nawet BMW,które stworzyło 2 naprawdę zadziorne X5 wypuszcza padackie X3 :evil:
Ale Renault Koleos...
Heh,ujmÄ™ to tak...
Ostatnio miałem koszmar,że moje miasto zostało najechane przez granatowe Toyoty Yaris(!) :mryellow:
I prawdę mówiac jestem niezwykle wdzięczny mojej zrytej psychice,że nie były to jednak srebrne Koleosy 8)

A z dwojga złego wybieram Kugę.
Szkoda tylko,że w ankiecie nie było innych opcji,np.:
"Wolę jeździć hulajnoga.Tyłem.W stroju pluszowego mistrza Yody.Z frędzlami.I słuchać w kółko hymnu Chile."

Nie, 17.08.2008, 14:50
Awatar użytkownika

Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
Nath4N napisał(a):
Tiguan jest brzydki, Kuga jest ładna. Prosty wybór :D

podoba mi siÄ™ taki tok rozumowania, podpisujÄ™ siÄ™ pod tym :wink:

Poza tym jeśli Kuga jeździ tak dobrze jak o niej piszą to w tej klasie dla mnie nie ma konkurencji

Nie, 17.08.2008, 18:49
Awatar użytkownika

Też mnie interesują te właściwości jezdne, że tak mądrze powiem :) w testach , które czytałem pisza, że to sie sprawdza i że jeździ się bardzo dobrze. A że Ford bardziej do mnie przemawia niz VW to wybieram Kuge

Śro, 27.08.2008, 11:52

czytalem w gazecie motoryzacyjnej wlasnie test Kugi, podobno w kwesti prowadzenia nie ma sobie rownych, i tez sie podpisze bo przeczytaniu opini i zobaczeniu "na zywo" bardziej do mnie przemawia

Śro, 27.08.2008, 14:16
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sunshine State
Samochód: 05 G. Cherokee Hemi
Jedynym Tiguanem w ktorym jezdzilem to byl 2.0L 200km. Wnetrze strasznie tanie, a cena strasznie droga jak na USA.

Ford ciekawie wyglada.

04' Dodge Stratus R/T 3.0L
06' Jeep Liberty 2.8L CRD Sport 4x4
99' Buick Riviera 3.8L Supercharged

Śro, 27.08.2008, 14:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: D G
Samochód: renault megane II
oczywiście że do forda atrakcyjna stlistyka, w przeciwienstwie do nudnego VW. Ale najpierw poszedłbym do salonu Renaulta :mryellow: a nastepnie do forda.

Pią, 29.08.2008, 10:56

Reno wg mnie nic ciekawego nie oferuje, stanowczo wybral bym forda, bo tak jak i poprzednicy pisza vw juz nudny jest a ford naprawde zrobil ladne auto

Pią, 29.08.2008, 16:12

No nie, Renault to raczej nie ta bajka:) widziałem wczoraj kuge w salonie , i moje zdanie tylko się umocniło - wybieram forda

Pią, 05.09.2008, 11:53
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80
W porównaniu do Forda Tiguan wygląda jakby był przeterminowany stylistycznie. Zakładając, że właściwości jezdne oraz cena są na zbliżonym poziomie bez dłuższego zastanowienia wybieram Kugę.

Pią, 05.09.2008, 12:11
Awatar użytkownika

Miejscowość: warszawa-koszalin
morphy!
piekne porownanie...
glos na wymarly garunek...
juz studyjny mi sie podobal...wogole fordy new edge design mi sie podobaja bardzo
:D

Pią, 05.09.2008, 15:31
Awatar użytkownika

Miejscowość: SH
Samochód: Civic 1.8 VTEC
blondas napisał(a):
juz studyjny mi sie podobal...wogole fordy new edge design mi sie podobaja bardzo
:D

Tyle, ĹĽe to juĹĽ nie New egde, a KineticDesign IMO ;)

Pią, 05.09.2008, 16:05

hehe moze i prawda ze Tiguan wyglada dosyc staro:), zreszta wynik sondy ciekawy i widac wyrazna wygrana na rzecz Forda, no ja sadze ze auto przyjmie sie dobrze u nas, czas pokaze jak to bedzie, osobiscie gdybym mial takie pieniadze wybral bym bez wachania Forda, a wy jak byscie zrobili???

Wto, 09.09.2008, 13:45

Tak przy okazji, w styczniu premiera nowej wersji Kugi. Przede wszystkim nowy silnik - 2.5 litra, 200 km, turbo. do tego nieco bardziej sportowy wyglÄ…d, wieksze felgi itp . - czyli detale,ale majÄ…ce znaczenie:)

Pią, 19.09.2008, 11:19
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna