|
|
Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 19:04
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
MonteVerdi
|
 Re: Kuga vs Tiguan
Ford Kuga to jest to o co mi chodzilo,mocny suv z charakterem,z krwi i kosci,chcesz to jestes w miescie,wolisz jazde w teren - nie ma sprawy.Kolejny segment samochodowy w ktorym Ford moze sie czuc jak ryba w wodzie.
|
| Śro, 13.08.2008, 17:16 |
|
 |
|
Nath4N
|
Tiguan jest brzydki, Kuga jest ładna. Prosty wybór 
_________________ Aktualnie oczarowany przez: Lamborghini Gallardo Superleggera, Lamborghini Murcielago LP640, Nissan GT-R, Mercedes McLaren SLR Roadster Brabus,
|
| Śro, 13.08.2008, 17:50 |
|
 |
|
Ital_X
|
2. Tiguan - mimo fajnego prostego wnętrza, dobrego silnika to niczym się nie wyróżnia. Jest za prosty... 1. Kuga - widziałem na ulicy i nie powiem, wygląda całkiem ładnie. Nie jest zbyt mocarna, ale da się ją zauważyc na ulicy. Do tego bardzo przyjemnie wyglądające wnętrze i Tiguan nie ma szans 
_________________ Tak rodzi się Miłość
Polski Fiat 127p 74'
ForzaItalia
|
| Śro, 13.08.2008, 18:03 |
|
 |
|
gigi
|
aston napisał(a): gigi napisał(a): TeĹĽ Ford, jednak do VW siÄ™ ciężko przekonać. W sumie przy zakupie i tak patrzyĹ‚bym na cene, a Kuga ma być (jest juĹĽ?) taĹ„sza. Ale nie tylko to jest w niej ciekawe  W porĂłwnywalnych wersjach podstawowych (diesel, 4x4, podobne wyposaĹĽenie): Volkswagen Tiguan Trend & Fun 2009 2.0 Die 140 KM 116 540 PLN Ford Kuga Trend 2008 2.0 Die 136 KM TDCi 101 900 PLN DziÄ™ki za konkretne info. tym bardziej wybieram Kuge, gdyby Tiguan byĹ‚ taĹ„szy od Forda o 20.000 min. to moĹĽe bym inaczej to oceniaĹ‚. A tak ciekawszy, nowszy samochĂłd w niĹĽszej cenie - nie mam wÄ…tpliwoĹ›ci - Kuga
|
| Czw, 14.08.2008, 10:19 |
|
 |
|
gibki8
|
Volkswagen nie podoba mi się za sprawą tych kwadratowych nadkoli i wnętrza z Golfa Plus. Więc wynik w moim przypadku jest prosty. głos na forda ale kupił bym i tak Koleosa bo miałem przyjemności przejechać się tym autem i powiem szczerze że nigdy nie jeździłem tak fajnym samochodem. Sory za OT
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Czw, 14.08.2008, 10:54 |
|
 |
|
Wilhelm von Kropkus
Samochód: e46 coupe
|
WybĂłr dosyć prosty - Ford. Ĺadniejszy za mniejsze pieniÄ…dze.
|
| Czw, 14.08.2008, 11:48 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Bez cienia zastanowienia wybieram Forda. Auto wygląda naprawdę świetnie, technicznie również nie można mu niczego zarzucić, no i ma atrakcyjniejszą cenę niż VW. Poza tym Tiguan jest strasznie bezpłciowy. Forda proszę 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pią, 15.08.2008, 22:07 |
|
 |
|
TheGreatCornholio
|
gibki8 napisał(a): Volkswagen nie podoba mi siÄ™ za sprawÄ… tych kwadratowych nadkoli i wnÄ™trza z Golfa Plus. WiÄ™c wynik w moim przypadku jest prosty. gĹ‚os na forda ale kupiĹ‚ bym i tak Koleosa bo miaĹ‚em przyjemnoĹ›ci przejechać siÄ™ tym autem i powiem szczerze ĹĽe nigdy nie jeĹşdziĹ‚em tak fajnym samochodem. Sory za OT Koleos. Wystarczy spojrzeć na tÄ™ nazwÄ™. Dobra,moĹĽe to i jeĹşdzi nieĹşle i w ogĂłle. Ale SUVy kupuja ludzie,ktĂłrzy prĂłbuja siÄ™ choć troszkÄ™ wyróżnić w segmencie cenowym PassatĂłw i Mondeo. Czyli co z tym idzie,te auta potrzebuja nieco stylu. Akurat jak na zĹ‚ość ĹĽadenprzedtawiciel tego segmentu nie wyglada przynajmniej dobrze. Nawet BMW,ktĂłre stworzyĹ‚o 2 naprawdÄ™ zadziorne X5 wypuszcza padackie X3 Ale Renault Koleos... Heh,ujmÄ™ to tak... Ostatnio miaĹ‚em koszmar,ĹĽe moje miasto zostaĹ‚o najechane przez granatowe Toyoty Yaris(!) I prawdÄ™ mĂłwiac jestem niezwykle wdziÄ™czny mojej zrytej psychice,ĹĽe nie byĹ‚y to jednak srebrne Koleosy A z dwojga zĹ‚ego wybieram KugÄ™. Szkoda tylko,ĹĽe w ankiecie nie byĹ‚o innych opcji,np.: "WolÄ™ jeĹşdzić hulajnoga.TyĹ‚em.W stroju pluszowego mistrza Yody.Z frÄ™dzlami.I sĹ‚uchać w kółko hymnu Chile."
_________________ "The phone is ringin' and I cannot linger So look out butt,here comes my finger...huhhuhhuh"
|
| Nie, 17.08.2008, 14:50 |
|
 |
|
Tapir
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
|
Nath4N napisał(a): Tiguan jest brzydki, Kuga jest Ĺ‚adna. Prosty wybĂłr  podoba mi siÄ™ taki tok rozumowania, podpisujÄ™ siÄ™ pod tym Poza tym jeĹ›li Kuga jeĹşdzi tak dobrze jak o niej piszÄ… to w tej klasie dla mnie nie ma konkurencji
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Nie, 17.08.2008, 18:49 |
|
 |
|
automaniak
|
Też mnie interesują te właściwości jezdne, że tak mądrze powiem  w testach , które czytałem pisza, że to sie sprawdza i że jeździ się bardzo dobrze. A że Ford bardziej do mnie przemawia niz VW to wybieram Kuge
|
| Śro, 27.08.2008, 11:52 |
|
 |
|
janeczek
|
czytalem w gazecie motoryzacyjnej wlasnie test Kugi, podobno w kwesti prowadzenia nie ma sobie rownych, i tez sie podpisze bo przeczytaniu opini i zobaczeniu "na zywo" bardziej do mnie przemawia
|
| Śro, 27.08.2008, 14:16 |
|
 |
|
PwrdByMopar
Samochód: 05 G. Cherokee Hemi
|
Jedynym Tiguanem w ktorym jezdzilem to byl 2.0L 200km. Wnetrze strasznie tanie, a cena strasznie droga jak na USA.
Ford ciekawie wyglada.
_________________ 05' Jeep Grand Cherokee 5.7L Hemi Limited 4x4 K&N 05' Jeep Grand Cherokee 4.7L Limited 4x4 03' Chevrolet Corvette 5.7 LS1 04' Dodge Stratus R/T 3.0L 06' Jeep Liberty 2.8L CRD Sport 4x4 99' Buick Riviera 3.8L Supercharged
|
| Śro, 27.08.2008, 14:30 |
|
 |
|
Rasti
Samochód: renault megane II
|
oczywiście że do forda atrakcyjna stlistyka, w przeciwienstwie do nudnego VW. Ale najpierw poszedłbym do salonu Renaulta  a nastepnie do forda.
|
| Pią, 29.08.2008, 10:56 |
|
 |
|
janeczek
|
Reno wg mnie nic ciekawego nie oferuje, stanowczo wybral bym forda, bo tak jak i poprzednicy pisza vw juz nudny jest a ford naprawde zrobil ladne auto
|
| Pią, 29.08.2008, 16:12 |
|
 |
|
gigi
|
No nie, Renault to raczej nie ta bajka:) widziałem wczoraj kuge w salonie , i moje zdanie tylko się umocniło - wybieram forda
|
| Pią, 05.09.2008, 11:53 |
|
 |
|
elCoyote
Samochód: Volvo S80
|
W porównaniu do Forda Tiguan wygląda jakby był przeterminowany stylistycznie. Zakładając, że właściwości jezdne oraz cena są na zbliżonym poziomie bez dłuższego zastanowienia wybieram Kugę.
_________________ Licencja na miłość Embargo na sen
|
| Pią, 05.09.2008, 12:11 |
|
 |
|
blondas
|
morphy! piekne porownanie... glos na wymarly garunek... juz studyjny mi sie podobal...wogole fordy new edge design mi sie podobaja bardzo 
|
| Pią, 05.09.2008, 15:31 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
blondas napisał(a): juz studyjny mi sie podobal...wogole fordy new edge design mi sie podobaja bardzo Tyle, ĹĽe to juĹĽ nie New egde, a KineticDesign IMO 
|
| Pią, 05.09.2008, 16:05 |
|
 |
|
janeczek
|
hehe moze i prawda ze Tiguan wyglada dosyc staro:), zreszta wynik sondy ciekawy i widac wyrazna wygrana na rzecz Forda, no ja sadze ze auto przyjmie sie dobrze u nas, czas pokaze jak to bedzie, osobiscie gdybym mial takie pieniadze wybral bym bez wachania Forda, a wy jak byscie zrobili???
|
| Wto, 09.09.2008, 13:45 |
|
 |
|
gigi
|
Tak przy okazji, w styczniu premiera nowej wersji Kugi. Przede wszystkim nowy silnik - 2.5 litra, 200 km, turbo. do tego nieco bardziej sportowy wyglÄ…d, wieksze felgi itp . - czyli detale,ale majÄ…ce znaczenie:)
|
| Pią, 19.09.2008, 11:19 |
|
|