|
|
Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 16:51
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Rasti
Samochód: renault megane II
|
 Fiat Bravo VS Audi A3
Porownanie Fiat Barvo z silnikiem diesla 1.9 o mocy 150 KM kontra Audi a3 z silnikiem diesla 2.0 o mocy 140 KM. KtĂłre Wybierzecie, (bardzo mnie to interesuje)DUĹ»O TaĹ„sze, szybsze, lepiej wyposarzone, i wedlug mnie Ĺ‚adniejsze Bravo, czy A3. FIAT BRAVO 1.9 multijet 150 KM. Dynamic: Cena- 71 490 PLN Silnik - pojemność i rodzaj:1910 cm3, turbo diesel Typ napÄ™du:przedni Pojemność bagaĹĽnika [l]:400/1175 Masa wĹ‚asna [kg]:1360 Ĺadowność [kg]:470 Przyspieszenie (od 0 do 100km/h [s]):9 PrÄ™dkość maksymalna [km/h]:209 ZuĹĽycie paliwa - cykl miejski [l/100km]:7.6 - cykl mieszany [l/100km]:5.6 - cykl pozamiejski [l/100km]:4.5 Emisja CO2 [g/km]:149 WyposaĹĽenie standardowe: Poduszka powietrzna kierowcy Poduszka powietrzna pasaĹĽera Poduszki powietrzne boczne ABS Elektryczne szyby Elektryczne lusterka Centralny zamek ESP Wspomaganie kierownicy Regulowana kolumna kierownicy Klimatyzacja CD Radio Komputer pokĹ‚adowy      Audi a3 Sportback 2.0 TDI 140 KM DPF AttractionCena-103 590 PLN Silnik - pojemność i rodzaj:1968 cm3, turbo diesel Typ napÄ™du:przedni Pojemność bagaĹĽnika [l]:370/1100 Masa wĹ‚asna [kg]:1360 Ĺadowność [kg]:560 Liczba miejsc siedzÄ…cych:5 Przyspieszenie (od 0 do 100km/h [s]):9.6 PrÄ™dkość maksymalna [km/h]:208 ZuĹĽycie paliwa - cykl miejski [l/100km]:6.7 - cykl mieszany [l/100km]:5.1 - cykl pozamiejski [l/100km]:4.2 Emisja CO2 [g/km]:134 WyposaĹĽenie standardowe: Poduszka powietrzna kierowcy Poduszka powietrzna pasaĹĽera Poduszki powietrzne boczne ABS Elektryczne szyby Elektryczne lusterka Centralny zamek Regulowana kolumna kierownicy CD Radio Komputer pokĹ‚adowy       MiĹ‚ego dnia i Glosowania
|
| Wto, 26.08.2008, 9:12 |
|
 |
|
Homer
|
 Re: Fiat Bravo VS Audi A3
Głos na Audice, jak dla mnie lider w swojej klasie, wszystko solidne i dobrze poskładane, a sportback to już w ogóle odlot. Nie mówię, że fiat zły, bardzo ładnie się prezentuje, ma swoje smaczki stylistyczne i też jest ciekawą propozycją.
|
| Wto, 26.08.2008, 10:37 |
|
 |
|
aston
|
Fiacik jest bardzo ładny, dobrze wyposażany i moim zdaniem o tyle tańszy, ze nie zastanawiałbym się nawet nad Audi (moim zdaniem po prostu za drogo się cenią), jednak wybrałbym chyba jakiś oszczędniejszy silnik 1.6 M-JET 120KM, bo ten 1,9 150KM trochę dużo pali Co do Audi to bardzo fajny samochodzik, ciągle mi się podoba, dobra jakość wykończenia, bardzo dobre prowadzenie, ale niestety z ceną to przesadzili  jakby była niższa to wziąłbym A3 od uwagę przy wyborze tutaj, ale 30tys zł więcej niż za lepiej wyposażonego Fiata Bravo ....
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Wto, 26.08.2008, 10:41 |
|
 |
|
gibki8
|
Głos na Audi bo jest jak dla mnie najlepsze w tej klasie. Bravo jest super samochodem ale czegoś mu brakuje.
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Wto, 26.08.2008, 10:55 |
|
 |
|
Rasti
|
aston napisał(a): Fiacik jest bardzo Ĺ‚adny, dobrze wyposaĹĽany i moim zdaniem o tyle taĹ„szy, ze nie zastanawiaĹ‚bym siÄ™ nawet nad Audi (moim zdaniem po prostu za drogo siÄ™ ceniÄ…), jednak wybraĹ‚bym chyba jakiĹ› oszczÄ™dniejszy silnik 1.6 M-JET 120KM, bo ten 1,9 150KM trochÄ™ duĹĽo pali Co do Audi to bardzo fajny samochodzik, ciÄ…gle mi siÄ™ podoba, dobra jakość wykoĹ„czenia, bardzo dobre prowadzenie, ale niestety z cenÄ… to przesadzili  jakby byĹ‚a niĹĽsza to wziÄ…Ĺ‚bym A3 od uwagÄ™ przy wyborze tutaj, ale 30tys zĹ‚ wiÄ™cej niĹĽ za lepiej wyposaĹĽonego Fiata Bravo .... Co do silnika 1.6 multijet to tez niezla sztuka, do setki w 10.5 sekundy i osiaga 195 km/h a zuzycie paliwa 6.3/4.1/4.9/* *Miasto/trasa/cykl mieszany
|
| Wto, 26.08.2008, 11:37 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
Ale ponad 30tyś różnicy w cenie to gruba przesada. Nie wybrałbym żądnego, ale licze sie ze swoim budżetem i nie pakuje tyle kasy w marke...
Absurdalne porĂłwnanie- Audi z Fiatem...
|
| Wto, 26.08.2008, 13:44 |
|
 |
|
Rasti
|
3co napisał(a): Absurdalne porĂłwnanie- Audi z Fiatem... no wiesz na wielu stronach internetowych i wedlug mnie to ta sama klasa, wiedz nie wiem.  tak ogĂłlnie widzÄ™ ze tylko aston zrozumiaĹ‚ mnie po co jest ta ankieta. Bo mniej wiecej o to ze ktoĹ› woli "lepszy samochod" a i tak jest gorszy pod wzgledem ceny wyposazenia osiagĂłw ale to przeciez AUDI, hmm jak ogladam top gear-a albo nawet motorvision, to oni takich poglÄ…dĂłw nie maja
|
| Wto, 26.08.2008, 14:05 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
glos oczywscie na Audi  Fiat nie jest zły ale A3 to lider w swojej klasie i trudno ja pokonac 
|
| Wto, 26.08.2008, 14:47 |
|
 |
|
dmack
|
Audi jest najlepsze nie ma to tamto Ale z ceną przeginają, w USA za ta kwotę wyjedziesz Q7 a u nas... Bravo bardzo pozytywne wrażenie robi, ciekawe jak się nim jeździ. Może miał ktoś okazję?? Jakie wrażenia??
|
| Wto, 26.08.2008, 16:17 |
|
 |
|
MonteVerdi
|
Wybralem Bravo ze wzgedu na fakt ciekawej stylistyki i przystepnej ceny.
|
| Wto, 26.08.2008, 16:39 |
|
 |
|
GRZ3S
Samochód: Lancia Delta :)
|
Wybrałem Fiat bo lubię tą markę i poza tym robią ciekawe autka rzucające się w oczy a jakość jest adekwatna do ceny co do Audi to może i jest solidne i jak to wszyscy się podniecają że jest niemieckie ale jak dla mnie to od x lat klepią jedno i to samo tylko światła się zmieniają a Fiat z każdym modelem wprowadza świeżość do swojej oferty
|
| Wto, 26.08.2008, 19:58 |
|
 |
|
Dżony
|
Fiat zdecydowanie nawet jeśli kosztowałby tyle samo , po prostu jestem nim zauroczony wygląda prześlicznie, ma ładne i dobrze wykończone wnętrze a w wersji sport miodziooo. A3 to też świetny samochód ale o wiele za drogi i w ogóle mnie do niego nie ciągnie.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Wto, 26.08.2008, 21:06 |
|
 |
|
Rasti
|
GRZ3S napisał(a): WybraĹ‚em Fiat bo lubiÄ™ tÄ… markÄ™ i poza tym robiÄ… ciekawe autka rzucajÄ…ce siÄ™ w oczy a jakość jest adekwatna do ceny co do Audi to moĹĽe i jest solidne i jak to wszyscy siÄ™ podniecajÄ… ĹĽe jest niemieckie ale jak dla mnie to od x lat klepiÄ… jedno i to samo tylko Ĺ›wiatĹ‚a siÄ™ zmieniajÄ… a Fiat z kaĹĽdym modelem wprowadza Ĺ›wieĹĽość do swojej oferty Kurde normalnie zgadzam sie co do joty, wszystko co tu napisaĹ‚em to prawda. Pozdrawiam
|
| Wto, 26.08.2008, 21:28 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
Ankieta jest niedopracowana - zawiera różne wersje A3: od 3d po wersje z przed liftingu.. Co do zestawienia - OK, Fiat modelem Bravo aspiruje nawet w segment premium. Czy mu się uda - tego nie wiem. Być może mu pomogę swoim głosem 
_________________ >>>
|
| Śro, 27.08.2008, 2:49 |
|
 |
|
t0m3k911
|
I tutaj widać, jak stylem auta włoskie nadrabiają inżynierię Niemców :p Pamiętam jeszcze porównanie w AŚ (chyba z 2001r.) i tam też było A3 i (zamiast Bravo) Alfa 147. Wtedy wolałem A3. Dzisiaj też, ale... Obecnie, gdy nawet Fiat powoli dogania grupę VW, stanowi ciekawą alternatywę dla Golfa  , ale niestety wiele osób trudno by przekonać na nowego Fiata... Croma była niewypałem, prawda?
|
| Śro, 27.08.2008, 10:27 |
|
 |
|
3co
|
Rasti napisał(a): 3co napisał(a): Absurdalne porĂłwnanie- Audi z Fiatem... no wiesz na wielu stronach internetowych i wedlug mnie to ta sama klasa, wiedz nie wiem.  tak ogĂłlnie widzÄ™ ze tylko aston zrozumiaĹ‚ mnie po co jest ta ankieta. Bo mniej wiecej o to ze ktoĹ› woli "lepszy samochod" a i tak jest gorszy pod wzgledem ceny wyposazenia osiagĂłw ale to przeciez AUDI, hmm jak ogladam top gear-a albo nawet motorvision, to oni takich poglÄ…dĂłw nie maja Klasa ta sama, ale Audi to marka luksusowa, a Fiat6 jeszcze niedawno byĹ‚ markÄ… z tanimi modelami, a wogĂłle, a jak juĹĽ piosaĹ‚em 30tyĹ› różnicy...
|
| Śro, 27.08.2008, 10:44 |
|
 |
|
Rasti
|
t0m3k911 napisał(a): Obecnie, gdy nawet Fiat powoli dogania grupÄ™ VW, stanowi ciekawÄ… alternatywÄ™ dla Golfa  , ale niestety wiele osĂłb trudno by przekonać na nowego Fiata... Croma byĹ‚a niewypaĹ‚em, prawda? No znaczy nie wiem czemu wogole fiat miaĹ‚by doganiac VW, 3eco napisal ze audi jest marka luksusowa... owszem, ale czy fiat produkowal tak niedawno tanie aute, smiem sie nie zgodzic w latacch 90-tych nie mial moze aut bardziej prestizowych, ale fiat ma alfe romeo, teraz fiat robi fajne luksusowe auta czgo przykladem jest wlasnie fiat Croma, czemu "zostal niewypaĹ‚em" moim zdaniem tylko dlatego ze fiat croma jest innym kombi niz jego konkurenci, sidzi sie w nim wysoko, jak w suv-ie, zreszta jego piekna stylistyka przypomina mi i combi i suva, a nowa "twarz" przypominajaca Bravo to juz normalnie rewelacja, ale wracajac moze dlatego sie nie sprzedawal poniewaz europejczycy nie sa przyzwyczajeni do wlasnie takich aut. Jednak gdybym miaĹ‚ teraz kupic auto tego typu kupilbym Crome, mysle ze bedaa ja produkowac jeszcze bardzo dlugo (i mysle ze bedzie odnosic z nowa stylistyka lepsze wyniki w sprzedarzy, to na pewno) bo nie mam jeszcze 18-lat a crome bym chcial miec  no jeszcze 3-4 lata 
|
| Śro, 27.08.2008, 11:03 |
|
 |
|
3co
|
Rasti napisał(a): fiat Croma, czemu "zostal niewypaĹ‚em" moim zdaniem tylko dlatego ze fiat croma jest innym kombi niz jego konkurenci, sidzi sie w nim wysoko, jak w suv-ie, zreszta jego piekna stylistyka przypomina mi i combi i suva, a nowa "twarz" przypominajaca Bravo to juz normalnie rewelacja, ale wracajac moze dlatego sie nie sprzedawal poniewaz europejczycy nie sa przyzwyczajeni do wlasnie takich aut. Nie, Croma jest niewypaĹ‚em, bo nikt nie chce jeĹşdzić Fiatem skoro za podobna cene mogÄ… kupić innego kombiaka klasy D. Fiat obecnie robi wszystko ĹĽeby pozbyć sie etykiety producenta tanich maĹ‚ych aut, ale wiÄ™kszość europejczykĂłw pĂłki co i tak bedzie go kojarzyć z maĹ‚ymi wozidelkami jak Seicento czy Panda
|
| Śro, 27.08.2008, 11:23 |
|
 |
|
GRZ3S
Samochód: Lancia Delta :)
|
3co napisał(a): Rasti napisał(a): fiat Croma, czemu "zostal niewypaĹ‚em" moim zdaniem tylko dlatego ze fiat croma jest innym kombi niz jego konkurenci, sidzi sie w nim wysoko, jak w suv-ie, zreszta jego piekna stylistyka przypomina mi i combi i suva, a nowa "twarz" przypominajaca Bravo to juz normalnie rewelacja, ale wracajac moze dlatego sie nie sprzedawal poniewaz europejczycy nie sa przyzwyczajeni do wlasnie takich aut. Nie, Croma jest niewypaĹ‚em, bo nikt nie chce jeĹşdzić Fiatem skoro za podobna cene mogÄ… kupić innego kombiaka klasy D. Fiat obecnie robi wszystko ĹĽeby pozbyć sie etykiety producenta tanich maĹ‚ych aut, ale wiÄ™kszość europejczykĂłw pĂłki co i tak bedzie go kojarzyć z maĹ‚ymi wozidelkami jak Seicento czy Panda I tu siÄ™ z tobÄ… nie zgodzÄ™ bo Fiat miaĹ‚ plan wkroczyć w wyĹĽsze klasy ale zrezygnowali i wracajÄ… do korzeni czyli produkcja tego co im wychodzi najlepiej czyli maĹ‚e miejskie autka a caĹ‚a reszta samochodĂłw to jest po to ĹĽeby istnieć w danej klasie. Tak wiÄ™c najwiÄ™ksze nadzieje pokĹ‚ada w nastÄ™pcy Seicento czyli Topolino, 500, Pandzie i Grande Punto bo to jest podpora Fiata
|
| Śro, 27.08.2008, 11:38 |
|
 |
|
Rasti
|
3co napisał(a): Rasti napisał(a): fiat Croma, czemu "zostal niewypaĹ‚em" moim zdaniem tylko dlatego ze fiat croma jest innym kombi niz jego konkurenci, sidzi sie w nim wysoko, jak w suv-ie, zreszta jego piekna stylistyka przypomina mi i combi i suva, a nowa "twarz" przypominajaca Bravo to juz normalnie rewelacja, ale wracajac moze dlatego sie nie sprzedawal poniewaz europejczycy nie sa przyzwyczajeni do wlasnie takich aut. Nie, Croma jest niewypaĹ‚em, bo nikt nie chce jeĹşdzić Fiatem skoro za podobna cene mogÄ… kupić innego kombiaka klasy D. Fiat obecnie robi wszystko ĹĽeby pozbyć sie etykiety producenta tanich maĹ‚ych aut, ale wiÄ™kszość europejczykĂłw pĂłki co i tak bedzie go kojarzyć z maĹ‚ymi wozidelkami jak Seicento czy Panda no wlasnie w tej ankiecie ta podbna cene pokazalem, jak chcesz to porĂłwnaj sobie Crome z A4, albo passatem
|
| Śro, 27.08.2008, 11:59 |
|
|