Obecny czas: Pon, 08.06.2026, 12:16

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
2008 Renault Thalia 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Post 2008 Renault Thalia
Cytuj:
Renault wkrótce wprowadzi na rynek kolejnego sedana o łagodnych i pełnych wyrazu liniach. Nowe Renault Thalia emanuje elegancją, podkreślaną przez starannie zaprojektowany przód i harmonijną stylizację, odpowiednią dla prestiżowego sedana. Kierowca i pasażerowie docenią wygodne i gustownie urządzone wnętrze.
Kliknij, aby powiększyćGama dynamicznych silników benzynowych i wysokoprężnych to rynkowa czołówka pod względem oszczędności paliwa, a zawieszenie i podwozie zaprojektowano z myślą o komforcie i przyjemności z jazdy. Okazją do obejrzenia nowego Renault Thalia będą Targi Samochodowe w Moskwie.

Eleganckie i luksusowe linie
Nowe Renault Thalia jest sedanem o pełnych wyrazu i uwodzicielskich liniach oraz idealnie zrównoważonych proporcjach. Auto ma 4,26 m długości i 1,43 m wysokości. Design przednich lamp podkreśla luksusową stylizację przodu. Samochód widziany z boku to harmonijny i elegancki sedan, zaś spojrzenie na tył pozwoli docenić pełnię jego dystyngowania. Chromowe wykończenia osłony chłodnicy i tylnej klapy bagażnika są kolejnymi oznakami wytwornej elegancji. Uwodzicielski wygląd i doskonała jakość są widoczne także zaraz po wejściu do środka. Nowe Renault Thalia może się też pochwalić obszernym bagażnikiem, który idealnie sprawdza się podczas weekendowych wyjazdów za miasto oraz podróży służbowych.

Kliknij, aby powiększyćOszczędny i doskonale trzymający się drogi
Nowe Renault Thalia pozwala na wybór jednego z kilku silników najnowszej generacji, z których każdy cechuje się doskonałymi osiągami, niskim zużyciem paliwa oraz dbałością o środowisko. Te jednostki napędowe (zarówno benzynowe, jak i wysokoprężne) należą do najoszczędniejszych w segmencie sedanów i pozwalają na naprawdę ekonomiczną jazdę.

Przód tego szykownie wyglądającego samochodu stanowi obietnicę świetnych osiągów i komfortu jazdy. Nowe Renault Thalia wyposażono w takie samo zawieszenie jak model Clio II, który zasłynął jako idealne połączenie wygody jazdy, cichej pracy i dobrego trzymania się drogi.

Nowe Renault Thalia ma wiele zalet, którymi przekona do siebie rodziny. Model ten sprzedawany będzie w Europie Środkowej i Wschodniej, Rosji, Turcji i krajach Maghrebu.

Pierwszą okazją do zapoznania się z kolejnym modelem wprowadzanym na rynek w ramach Kontraktu Renault 2009 będą Targi Samochodowe w Moskwie rozpoczynające się już 26 sierpnia.

Image Image Image

Jak widać gibki8 pan z salonu Renault nie do końca mówił prawdę o Thali z przodem Clio ;)

Źródło: Renault Polska, samar.pl, thecarfanatic.com

Pon, 18.08.2008, 12:27

Post Re: 2008 Renault Thalia
Nie taka padaka jak pierwsza generacja (przed i po FL), ale i tak stylistycznie IMHO bardzo źle. Na pierwszym zdjęciu tragicznie wygląda ta linia boczna. Poza tym powinni pozostawić światła z Clio (ładne są i pasowałyby do sedana) i wywalić chrom nad logo Renault. Tył już trochę lepszy, ale jak się patrzy na auto z boku to i tak jako całośc strasznie koślawe.

Pon, 18.08.2008, 12:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Samochód: Polonez '95 1.6
http://www.blogsmithmedia.com/es.autoblog.com/media/2008/08/x17434_hd_ren2008symbol.jpg
http://www.blogsmithmedia.com/es.autoblog.com/media/2008/08/x17432_hd_ren2008symbol.jpg

(c) es.autoblog.com

Pon, 18.08.2008, 12:45
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
mam wyraĹşne skojarzenia z Sandero Sedan... :twisted:

Pon, 18.08.2008, 12:50
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów [KMI]
Samochód: FIAT Punto Evo
O niebo lepiej do poprzedniej porażki stylistycznej...Nie należy przy tym wymagać od tego modelu za wiele. Po prostu widać że jest to wóz niskobudżetowy przy czym wygląda jak na tą klasę umiarkowanie dobrze. W moich oczach wyglada zdecydowanie lepiej niż Logan.

Pon, 18.08.2008, 12:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Przód nieco przypomina Tidę, bardziej wygląda jak Sandero w wersji sedan niż jak Clio z odwłokiem.

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Pon, 18.08.2008, 13:04
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
Jezu, to jest jeszcze brzydsze od poprzedniej generacji :lol:

Pon, 18.08.2008, 13:09

Faktycznie, Tiidę też przypomina, choć Nissan jest IMO o wiele ładniejszy. Hehe, a 250km/h na prędkościomierzu to kiepski żarcik jak mniemam? :mryellow:

Pon, 18.08.2008, 13:13
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
W porownaniu do poprzednika wielki PLUS :wink: Wyglada calkiem przyzwoicie chociaz ze ciezko o ladnego sedana w tym segmencie :> :wink:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Pon, 18.08.2008, 13:16
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
:shock: :shock: :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hahahahahahahahahahahahah

słuchajcie przecież to wogóle nie wygląda... co to Dacia czy...Dacia??
z tym to przegięcie...dobra:
1. Większych świateł sie z przodu nie dało? Troche podobne do Dacii albo Tiidy
2. Linia boczna której niema...czytaj jest tak brzydka że lepiej żeby jej nie było
3. To chyba uboższa wersja Dacii...tak właśnie wygląda

4. Czemu oni poprostu nie dali przodu od Clio, zaprojektowali podobnego tyłu jak w clio combi...??
Przecież to takie proste sie wydawało i oczywiste.. a oni bach..i po ładnie zapowiadającym sie wozie...teraz to wolałbym kupic naprawde Logana..

Pon, 18.08.2008, 13:34

Ale padło :lol: Przepraszam, jeśli ktoś poczuł się urażony, ale dla mnie to w ogóle nie wygląda.

Pon, 18.08.2008, 13:50
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kępno
Samochód: (DE) FWD PB Turnier
:lol: :lol: Następny sedan segmentu B, który mi się nie podoba :twisted:
O ile poprzednia Thalia wyglądała "jako tako", to to coś... :lol: :/ nie, szkoda na to klawiatury. To najbrzydszy sedan segmentu B wszech czasów :!:

Pon, 18.08.2008, 13:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Od razu widać, że to samochód niskobudżetowy. Jego atutem ma być niska cena i duźy bagażnik. Nowa Thalia wygląda lepiej niż pierwsza generacja, ale chyba wolałbym Logana.

Pon, 18.08.2008, 13:56
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Cytuj:
Hehe, a 250km/h na prędkościomierzu to kiepski żarcik jak mniemam? :mryellow:

Tyle leci z przepaści gdy żona zobaczy co kupił mąż :lol:

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Pon, 18.08.2008, 14:20
Awatar użytkownika

Pamietajmy ze dla potencjalnych klientow Thalii nie liczy sie wyglad,oni poprostu chca auta nowego o nadwoziu trojbrylowym.Swoja droga fakt ze Thalia straszy :lol: zadna to chluba miec cos takiego w ofercie....

Pon, 18.08.2008, 15:39
Awatar użytkownika

Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
A mama tyle razy mi powtarzała: "Synu, przeglądając forum nie powiększaj zdjęć, które mogą zniszczyć Ci psychikę."
Nie posłuchałem.

Nie wiem czy nowa Thalia jest brzydsza czy ładniejsza od poprzedniczki. Wiem że jest paskudna

Pon, 18.08.2008, 16:17
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
Byłaby o wiele piękniejsza, gdyba miała "otwieracz do piwa na grillu" :wink:

Pon, 18.08.2008, 16:30
Awatar użytkownika

Samochód: Audi A4 B8 Avant
Wygląda z jednej strony lepiej niż Thalia, którą znamy, z drugiej jednak strony sprawia wrażenie, jakby była zaprojektowana jakieś 10 lat temu i to w kraju należącym do dawnego bloku wschodniego (Dacia?! :twisted: ) Kompletnie mi nie leży, no ale ja też nie należę raczej do docelowej grupy klientów tego auta.

Pon, 18.08.2008, 18:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zewsząd
Samochód: Opel Astra 1,6
Wydaje mi się że chyba Renault zrobiło błąd wprowadzając następce Thalii :/ powinni pozostawić ten segment Dacii

Pon, 18.08.2008, 18:56

marcello napisał(a):
Wydaje mi się że chyba Renault zrobiło błąd wprowadzając następce Thalii :/ powinni pozostawić ten segment Dacii

Tak, tylko nie przekonasz wszystkich dotychczasowych użytkowników Thalii, że z Renault powinni zrezygnować na rzecz Dacii. Wielu osobom z pewnością Logan będzie się na pewno bardziej podobał, ale Thalia 2 i tak odniesie IMO spory sukces.

Pon, 18.08.2008, 19:37
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna