|
|
Obecny czas: Czw, 04.06.2026, 17:50
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
 Kuga vs Tiguan
|
| Pon, 05.05.2008, 2:00 |
|
 |
|
Dżony
|
 Re: Kuga vs Tiguan
Jakbym siÄ™ zastanawiaĹ‚ nad kupnem to poszedĹ‚bym do obydwu salonĂłw to chyba oczywiste a co do wyboru to ĹĽaden mi zbytnio nie podchodzi ale wybiorÄ™ Forda wyglÄ…da zdecydowanie lepiej a poza tym morphy napisał(a): " Tiguan to VW wiÄ™c wybieram Forda".
A tak w ogóle to kupiłbym Grand Vitarę 
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Pon, 05.05.2008, 7:39 |
|
 |
|
rafael4818
|
kurcze też bym wybrał Vitarę
_________________ http://img.userbars.pl/101/20041.jpg
|
| Pon, 05.05.2008, 8:13 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Oba mi się podobają. Ford IMO ma ładniejsze wnętrze i nieco ciekawszą stylistykę. Co do osiągów to są one prawie identyczne w przypadku obu pojazdów.
Zagłosuję na Forda, chociaż ciężko jest mi jednoznacznie wyznaczyć zwycięzcę.
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Pon, 05.05.2008, 9:15 |
|
 |
|
aston
|
Głos na Forda za zdecydowanie bardziej ciekawą sylwetkę, tak powinien moim zdaniem wyglądać SUV solidnie i poważnie a nie tak delikatnie jak Tiguan, podobnie wnętrze w Kudze jest bardziej dojrzałe i lepiej zaprojektowane, te z Volkswagena nadaje się do Golfa, ale tu nie bardzo, przynajmniej jak na mój gust. Jak widać z tabelki to jednak Ford ma większy bagażnik (410 do 395 litrów), lepsze przyśpieszenie i elastyczność, Volkswagen wygrywa w hamulcach i prędkości maksymalnej, ale różnice sa minimalne, różnicę widać dopiero w spalaniu gdzie Kuga wypada o około 10% lepiej niż Tiguan. Ford jest droższy, ale Volkswagen nawet nie ma świateł przeciwmgielnych a ich brak niestety urody mu nie dodaje, nie ma pełnej specyfikacji wyposażenia, ale sądzę, ze ceny będą bardzo zbliżone do siebie. Z tych konkretnych dwóch samochodów zdecydowanie wolałbym kupić Forda.
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Pon, 05.05.2008, 13:41 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Pon, 05.05.2008, 17:33 |
|
 |
|
aston
|
Alfisti4ever napisał(a): Przydala by sie trzecia opcja w wyborze: poszedlbym do salonu konkurencji a raczej poszedĹ‚ byĹ› na Ĺ‚atwiznÄ™  ja jestem przeciwko dodawaniu takich opcji do ankiet bo powinno sie jednak wybrać ten z prezentowanych samochodĂłw, ktĂłry Nam najbardziej odpowiada Szkoda, ze nie miaĹ‚em na razie okazji obejrzeć Kugi na ĹĽywo, mam nadzieje, ze wkrĂłtce pojawi siÄ™ w salonach i na drogach 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Pon, 05.05.2008, 17:46 |
|
 |
|
plastek91
|
hmmm-trudny wybór.Ciężko jest okreslic zdecydowanego zwycięzce , forda jeszce nie widziałem a VW na ulicy sprawia miłe wrażenie i głos na niego ,moze popeniam błąd ale pozyjemy i zobaczymy co pokaże czas 
|
| Pon, 05.05.2008, 21:41 |
|
 |
|
Kruszon
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
|
Napewno oba auta mają cos ciekawego w sobie taiego że oba sie mogą podobać. Mnie od zobaczenia pierwszego zdjęcia podobała sie Kuga, i nic sie do tej pory nie zmieniło i wolałbym iśćdo salonu Forda, natomiast do Volkswagna poszedł bym tylko dla Polo, Golfa i Passata 
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
|
| Wto, 06.05.2008, 10:18 |
|
 |
|
kastadnb
|
Ĺ»aden mi siÄ™ nie podoba, ale jakbym musiaĹ‚ ktĂłryĹ› wybrać to wziÄ…Ĺ‚bym Forda. Ĺadniejsze wnÄ™trze i jakoĹ› dziwnie przypomina mi nowego Focusa RS.
|
| Wto, 06.05.2008, 20:34 |
|
 |
|
chg
|
No coż... Żaden nie jst ładny... Ale jak bym miał wybrać to VW... Bo z tym modelem forda będzie podobnie jak było z Mondeo (w moich oczach oczywiście)... Na zdjeciach w miarę ładne, a w realu wygląda jak krowa z kantami...
|
| Czw, 08.05.2008, 21:06 |
|
 |
|
Joey
|
Trudny wybór, bo obydwa samochody nie do końca mi odpowiadają.
Ford - Nie podoba mi się na zewnątrz, wygląda ciężko. Wnętrze wygląda nieźle i na zdjęciach wygląda podobnie do tego z nowego Mondeo, więc prawdopodobnie będzie też tak dobrej jakości. Silnik na pewno będzie ciszej pracował niż TDI. Niestety wygląd zewnętrzny bardzo mi nie leży.
VW - Strasznie denerwuje mnie, że ma deskę z Golfa Plus. Silnik trochę głośniejszy niż u Forda, wnętrze pewnie jest przyzwoicie wyciszone, ale i tak Tiguana wolałbym w benzynie. No i to tyle, jeśli chodzi o wady. Z wyglądu bardziej mi się podoba i jest tańszy.
Głos na VW.
_________________ ← Szał trójek :) Był. Bo nie spodobał się jakiemuś prostakowi z uprawnieniami.
|
| Pią, 09.05.2008, 15:36 |
|
 |
|
Rules
|
Jak dla mnie Ford Kuga jest troche ładniejszy i zarazem ciekawszy, to samo dotyczy wnętrza. Tiguan ma ładną linie nadwozia, ale jest moim zdaniem za mało wyrazisty, a wnętrze też nie zachwyca.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Pią, 09.05.2008, 16:29 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
a ja bym wolał np. Rav 4 ale z tych wybiore Forda bo czytałem o VW ze strasznie sie psuje  ale Ford to tez ryzyko 
|
| Pią, 09.05.2008, 18:21 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Wybieram Kugę, która jest stylizowana bardziej sportowo. Samochód ten przejął z większych modeli marki dynamiczny styl jak również wystrój wnętrza, przez co czujemy się w tym modelu jak w aucie wyższej klasy. Jedyne co mi się w tym modelu nie podoba to design tyłu. Ale to nie tylko problem Forda, ale też VW, który dodatkowo boryka się ze złą reputacją Tiguana.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Sob, 10.05.2008, 19:36 |
|
 |
|
Matek123
|
oczywiscie ze ford
_________________ Miłosnik aut WłOSKICH, FRANCUSKICH KOREAńKICH, JAPOńSKICH I ANGIELSKICH. vIVA lA FRANCE
|
| Nie, 11.05.2008, 15:01 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
Jak Kuga mi się nie podobała nigdy, tak teraz w czarnym kolorze mnie lekko zadurzyła  A poza tym Tiguan to VW więc głosuję na Forda Idąc głosem serca a nie rozsądku wybieram Fordziszka
_________________ >>>
|
| Nie, 11.05.2008, 19:35 |
|
 |
|
gigi
|
Też Ford, jednak do VW się ciężko przekonać. W sumie przy zakupie i tak patrzyłbym na cene, a Kuga ma być (jest już?) tańsza. Ale nie tylko to jest w niej ciekawe 
|
| Śro, 13.08.2008, 9:15 |
|
 |
|
aston
|
gigi napisał(a): TeĹĽ Ford, jednak do VW siÄ™ ciężko przekonać. W sumie przy zakupie i tak patrzyĹ‚bym na cene, a Kuga ma być (jest juĹĽ?) taĹ„sza. Ale nie tylko to jest w niej ciekawe  W porĂłwnywalnych wersjach podstawowych (diesel, 4x4, podobne wyposaĹĽenie): Volkswagen Tiguan Trend & Fun 2009 2.0 Die 140 KM 116 540 PLN Ford Kuga Trend 2008 2.0 Die 136 KM TDCi 101 900 PLN
|
| Śro, 13.08.2008, 10:44 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
Nie wiem jak z cenami, ale dane techniczne są bardzo podobne Kuga jest ładniejsza i ciekawsza więc póki nie znam cen wybieram ją, bo podoba mi się chyba nawet bardziej od Vitary i dla mnie to najładniejszy SUV w swojej klasie
|
| Śro, 13.08.2008, 12:16 |
|
|