Obecny czas: Nie, 26.04.2026, 17:28

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Audi A3 vs Kia Pro Cee'd 

Wybieram:
Audi A3 55%  55%  [ 41 ]
Kia Pro Cee'd 45%  45%  [ 34 ]
Razem głosów : 75

Audi A3 vs Kia Pro Cee'd 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Citroen Saxo
Post Re: Audi A3 vs Kia Pro Cee'd
Skoro nawet niemieccy dziennikarze wybrali Pro Ceed'a to znaczy, że jest to bardzo dobry samochód. Linia nadwozia tego auta sprawia, że jest to pierwsza Kia budząca emocje, wnętrze dużo nowocześniejsze niż w Audi, a przy tym zaprojektowane z polotem. I wreszcie silnik, gdzie przyznałbym remis, bo pod tym względem Audi stoi na wysokim poziomie.

Sob, 12.04.2008, 19:31

Ja stawiam na Pro Cee'da. Dlaczego? Dlatego, że od kilku miesięcy jestem jego właścicielem. To wersja z silnikiem benzynowym 2.0 143 KM w wersji optimum po face liftingu (FL). Przed zakupem zastanawiałem się co wybrać, brałem pod uwagę wiele modeli klasy kompakt w tym Audi A3. Przeczytałem wiele testów, odwiedziałem salony w celu jazdy próbnej i mój wybór padł własnie na Pro Cee'd.
Jestem osobą która nie musi dowartościowywać się marką pojazdu i generalnie nie jest to moje kryterium przy zakupie. Dla mnie liczy się to co otrzymuje w stosunku do wydanych pieniędzy. Muszę przyznać, że Kia bardzo mnie zaskoczyła, jakość wykonania jest na całkiem wysokim poziomie auto całkiem nieźle się prezentuje (wyglądem właśnie przypomina A3 a to za sprawą Petera Schreyera byłego stylisty audi obecnie stylisty kia), posiada 7 lat gwarancji (od stycznia 2010 na wszystko), kosztuje bardzo rozsądnie, daje mi sporo frajdy z jazdy. Po wizycie w salonie Audi stwierdziałem, że pojazdy tej marki wcale nie są jakościowo lepsze od Kia, oczywiście można pochwalić audi (vw) za inowacyjność np. skrzynie DSG silniki FSI itd. ale niedługo i kia będzie posiadała taką techniką (właściwie juz posiada tylko jeszcze nie oferuje wszystkiego w europie). Z całą pewnością Kia robi olbrzymie postępy w stosunku do tego jak długo jest na rynku i to trzeba chwalić. Te auta jak sądzą niektórzy naprawdę się nie psują. Pamietam test długodystansowy (100 tyś km) Ceeda przeprowadzony przez autobild, w którym wypadł znakomicie, lepiej niż Audi!. Na koniec kilka danych technicznych:
Pro ceed naprawdę nie przyspiesza do 100 km/h w 10,3 s jak podaje producent, tylko w 9,5s, a spalanie średnie w 2 litrówce to 8,1 l/100km.
Pozdrawiam.

Wto, 07.09.2010, 13:19

Miejscowość: Suwałki
Samochód: VW Passat B3
głos na Pro Ceed'a ponieważ ma fajniejszy wygląd i bardzo dobrą cenę,Audi też wygląda fajnie ale cenę ma niefajną

Wto, 07.09.2010, 14:20
Awatar użytkownika

Samochód: Viggen
Cytuj:
Ja stawiam na Pro Cee'da. Dlaczego? Dlatego, że od kilku miesięcy jestem jego właścicielem.
Cóż za fachowa wypowiedź :lol: Bo wszystko co mam jest super,hiper,mega najlepsiejsze :P
Cytuj:
pojazdy tej marki wcale nie są jakościowo lepsze od Kia
Nie darzÄ™ sympatiÄ… Audi ale to czyste herezje :/
Pojazdy Audi czasami nie są jakościowo lepsze od Bawary czy Mietka ale od Kianki :!: :?: :evil:

http://www.hattrick.org/Signup/Invite.aspx?ref=2PU488

Wto, 07.09.2010, 17:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: Hyundai i30
Cytuj:
Audi ma ponadczasowy wyglad

Szczególnie z tym grilem który wyglada jak by ktoś wyciągnoł kratkę ze studzienki i rozciagnął ją z jednej strony. Oba auta mi się nie podobają. Audi jest zbyt drogie jak na poziom który reprezentuje, co do aut Kia to moim zdaniem jedynym udanym modelem jest Sorento ale tylko I generacji. Reszta aut mi się jakoś nie podoba.
Z dwojga złego niestety głos na Audi. Szkoda że nie ma 3 konkurenta w ankiecie.

Wto, 07.09.2010, 19:29
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lubin
Samochód: A4 B7 Avant BKN
Trzeba by bylo porownac wyglad po Lifcie. Audi (poza A3) ma lepsza jakosc wykonania niz Merc czy BMW- wsiasc, zobaczyc, dotknac i sie przekonac

Śro, 15.09.2010, 14:59
Awatar użytkownika

Samochód: Hyundai i30
Tylko że nie tylko jakoscia wykonania nie jeździsz. A niestety Audi ma napęd nie z tej strony co trzeba więc nie ma co porównywac do Mercedesa czy BMW.

Śro, 15.09.2010, 15:19
Awatar użytkownika

Miejscowość: Konstancin [WPI]
Samochód: V8 M60B40
Porównanie bezsensowne. Jakość plastików we wnętrzu Kii to jakaś pomyłka - Ikarus ma lepsze i lepiej spasowane. Beznadziejna trwałość materiałów we wnętrzu (po 45kkm powycierana część plastików), słabe zawieszenie i beznadziejny silnik 2.0CRDi 140KM, który ma spalanie wzięte z kosmosu i zerowe osiągi. Na plus do tego auta to mogę zaliczyć chyba tylko w miarę wygląd i niezłą, fabryczną instalację audio.

Kii do Audi jest dalej niż stąd do Mordoru, takiego Ceeda nie porównałbym do wiekowego A4 B5 pod względem wykonania a co dopiero do nowszych modeli.

Śro, 15.09.2010, 19:02

Samochód: Toyota Avensis 1,8
piszesz o policyjnych KIankach?

jeżeli nie, to albo jesteś niespełna rozumu, albo nie masz pojecia o motoryzacji, albo czapeczka z daszkiem spadła ci na oczy i juz nic nie widzisz

Czw, 16.09.2010, 8:27
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: F02 750Li/Panamera T
Wybrałem Audi, ale Kii obrażać nie będę. Nabrałem jakiś czas temu szacunku do tego auta, jest całkiem ładne, solidne. Szybkie. Ale mimo wszystko Audi.

Aston Martin Lagonda Limited & Top Gear

Czw, 16.09.2010, 15:22
Awatar użytkownika

Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
stan1906 napisał(a):
Szybkie

Jak ktos cały czas jezdził cieniasem to rzeczywscie taki cee'd moze wydawac sie mu rakieta. Bo moze jest jakis silnik o ktorym nie wiem? Jak patrze na oferte to widze tylko motory ktore conajwyzej pchaja jakos ten samochod ale o podniecaniu sie nie ma mowy.
Co do wykonczenia wnetrza to zgadzam sie z kolega hajperem. Jak wsiadłem tak szybko wysiadłem. Ze wszad bije tandeta i tanioscia. Jednak samochod nie jest zły. Ludzie go chetnie wybieraja gdyz za niewygorowane pieniadze dostaja kawał auta. Jednak dla wybrednych to sie nie nadaje.

Czw, 16.09.2010, 16:46
Moderator
Awatar użytkownika

Porównywanie tych aut pod względem jakości, to jak wymaganie od kobiety z penisem bycia stuprocentową kobietą. To porównanie IMO nie ma sensu, bo kogo stać na A3 nie będzie rozważał raczej Pro Cee'da. I wice wersa - dwa zupełnie inne targety.

Czw, 16.09.2010, 17:52

Cytuj:
Jak ktos cały czas jezdził cieniasem to rzeczywscie taki cee'd moze wydawac sie mu rakieta.

ja wiem, czy 140 KM to mało? więcej niż 122, choć szkoda,że nie ma tu Theta II, którą ma Forte

Cytuj:
Co do wykonczenia wnetrza to zgadzam sie z kolega hajperem. Jak wsiadłem tak szybko wysiadłem. Ze wszad bije tandeta i tanioscia.

to jakie wnętrze ma Dacia kolegi zdaniem?

Cytuj:
Ludzie go chetnie wybieraja gdyz za niewygorowane pieniadze dostaja kawał auta. Jednak dla wybrednych to sie nie nadaje.

rozumiem, ĹĽe naleĹĽysz do wybrednych?
i Passat to wybredność potwierdza....
nie zapędzaj sie

Czw, 16.09.2010, 20:33
Awatar użytkownika

Miejscowość: Konstancin [WPI]
Samochód: V8 M60B40
bingo napisał(a):
piszesz o policyjnych KIankach?

jeżeli nie, to albo jesteś niespełna rozumu, albo nie masz pojecia o motoryzacji, albo czapeczka z daszkiem spadła ci na oczy i juz nic nie widzisz

Normalna Kia Cee`d kombi. Policyjne z resztą są jeszcze bardziej okrojone, bo one z tego co wiem nie mają jakiś wygłuszeń pod maską i część ma inne plastiki na kokpicie.

A tekst o czapeczce to w buty.

Czw, 16.09.2010, 22:46
Awatar użytkownika

Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
W dacii nie siedziałem ale pewnie jest jeszcze gorzej.
Wnetrze pro cee'da nie jest brzydkie. Jest troche smutne jak na charakter auta i kiepskie jakosciowo jak człowiek zacznie sie przygladac szczegołom. Jakosc ponizej sredniej w tej klasie. Dla mnie to nieakceptowalne bo lubie siedziec w przyjemnym wnetrzu. Specjalnie wybredny nie jestem jednak ten srodek był dla mnie rozczarowaniem do tego stopnia ze gdybym szukał pojazdu w tej klasie przekresliłbym kie za wnetrze. Oczywscie to jest moja subiektywna opinia i nikt nie musi sie z nia zgadzac. Jednak jesli ktos twierdzi ze procee'd ma lepsze wnetrze niz a3 to albo jest niespełna rozumu albo probuje na siłe dowartosciowac sie( swoje auto).
...passat cc... poszedłem, zobaczyłem, spodobał mi sie i kupiłem. Ot cała filozofia i nic wiecej.

Czw, 16.09.2010, 22:47

Cytuj:
Jednak jesli ktos twierdzi ze procee'd ma lepsze wnetrze niz a3 to albo jest niespełna rozumu albo probuje na siłe dowartosciowac sie( swoje auto).

chyba nikt tu tego nie napisał

Cytuj:
...passat cc... poszedłem, zobaczyłem, spodobał mi sie i kupiłem. Ot cała filozofia i nic wiecej.

takÄ… samÄ… maja klienci Ceeda

Pią, 17.09.2010, 8:20
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Smutna Jazda
Ja tam brałbym Kia, z pełną świadomością gorszego plastiku niż w Audi. A3 bardzo mi się podoba, ale trochę za drogo, Kia jest chyba z połowę tańsza, oferując przy tym niewiele mniej w sumie.
Tzn Audi fajniejsze, ale za drogie imo ;)

Pią, 17.09.2010, 9:21
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2