Obecny czas: Nie, 26.04.2026, 15:50

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Audi A3 vs Kia Pro Cee'd 

Wybieram:
Audi A3 55%  55%  [ 41 ]
Kia Pro Cee'd 45%  45%  [ 34 ]
Razem głosów : 75

Audi A3 vs Kia Pro Cee'd 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Post Audi A3 vs Kia Pro Cee'd
Image
Image
Image
Image
Image

Audi A3
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Kia Pro Cee'd
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

ImageImageImage

Ciekawostka: w porównaniu u autobilda wygrała Kia Pro Cee'd, która uzyskała 425, a Audi A3 łącznie uzyskało 417 punktów.

Zródło: autobild.de

Wto, 08.04.2008, 12:36
Awatar użytkownika

Miejscowość: Springfield
Post Re: Audi A3 vs Kia Pro Cee'd
Być może kia zrobiła ogromny skok do przodu, jest tańsza i dobra ale jednak do audi to jeszcze trochę jej brakuję. Osobiście jeżeli miał bym wybierać a3 to tylko w wersji sportback. Oczywiście głos na Niemca.

Wto, 08.04.2008, 12:44
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: szwedzka cegła
Kia jest szybsza, tańsza, ładniejsza - czego chcieć więcej? Głos na nią :P

Wto, 08.04.2008, 13:16
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
niestety Kia jest nieco wolniejsza, zwłaszcza w kwestii elastyczności. Ale chyba jej mogę wybaczyć, bo mi się bardzo podoba i uważam ją za dobry samochód. Także głos na Kijankę

Wto, 08.04.2008, 13:34
Awatar użytkownika

Pro_cee'd ma bardziej sportową sylwetkę, niższą cenę, lepsze wyposażenie, lepiej przyspiesza przy tylko nieznacznie większym spalaniu. Audi ma zdecydowanie lepszą markę, ale zważywszy na różnicę cenową a także na niższe bezpieczeństwo (4 gwiazdki EuroNCAP przy 5 Kii) w moich oczach oddaje pierwsze miejsce Koreańczykowi
Co ciekawe ten super zaawansowany silnik 1.4TSI (spalanie im wyszło o 8,3l, 28% więcej niż podaje producent) przy prostej jednostce w Kii (spalanie w teście 8,6l, 21% więcej niż podaje producent) wcale nie jest taki oszczędny, no i nie udaje mu sie uzyskać deklarowanych przez producenta 9,3s (tu jedynie 10s), Kia też naciąga prawdę, bo podaje 10,3s (a tutaj osiągnęła setkę w 9,9s :) ). Jak widać, nie zawsze ta najnowocześniejsza, nietania technika potrafi być w realnym świecie opłacalna.

Wto, 08.04.2008, 14:08
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Kia to naprawdę ciekawa oferta, ładna sylwetka, przestronne wnętrze, nieźle wykonana za przyzwoite pieniądze, nie dziwie się ze wygrała na punkty. Jednak Audi to Audi, większy prestiż posiadania, lepsza jakość i prowadzenie, poza tym ma generalnie więcej do zaoferowania, mocniejsze silniki (choćby 2.0 TFSi), napęd AWD, skrzynię DSG itp. głos na A3

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Wto, 08.04.2008, 14:24
Awatar użytkownika

Zagłosowałem przez pomyłke na Audi A3, ale wybieram Kie Pro Cee'd, podoba mi się jej wygląd, ma dobre osiągi, ładne wnętrze, a do tego Kia jest marką, która jak zauważył Johny ma mniejszy prestiż co dla mnie jest akurat zaletą, nie potrzebuje samochodu, który będzie przyciagał uwage swoim znaczkiem, albo podnosił nim mój status społeczny, wole coś równie dobrego, ale jednocześniej "zwyklejszego" przynajmniej jeśli chodzi o marke.

Wto, 08.04.2008, 14:50
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza [SD]
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
Można by wiele pisać i wymieniać za i przeciw dla każdego auta. Natomiast za dużo by było pisania, więc wymienię najważniejsze aspekty. Zacznę od Kii napewno auto tańsze od niemca i ładne w środku, natomiast tył auta wogóle odrzuca mnie od samochodu. Bardzo brzydki w porównaniu do poprzedniej i zwykłej wersji Ceed. Co można powiedzieć o niemcu ładny w srodku i ładny na zewnatrz. Oczywiście głs idzie na Audi, ponieważ jakby nie patrzeć koreańskiemu oncernowi trochę, a nawet sporo brakuje do niemieckich pewniaków.

Urodziłem się po to,aby jeździć ...

Wto, 08.04.2008, 15:13
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Audi jest juĹĽ trochÄ™ za nudne i lifting upodabniajÄ…cy go do cabrio jest jak najbardziej potrzebny.
pro cee'd jest świetny i na niego głos. Jest też dużo tańsza od Audi.

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Wto, 08.04.2008, 15:19
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
Kia jest ogolnie ładnym i dobrym autem ale to by było na tyle. W stylizacji widze sporo niedaciagniec. Przod jest smutny i wyglada jak ten z wersji 5d a tył jest ciezki i klockowaty. Taki garbaty lolek. Do finezji scirocco czy astry gtc jeszcze daleko.
Audi jest autem juz starym ale ciagle atrakcyjnym. Jak sie patrzy na zdjecie obu przodow dalej widac swiezosc i agresje. Kia wyglada z przodu juz staro a jeszcze jej nie widziałem na zywo. Audi ma ponadczasowy wyglad a takze znacznie atrakcyjniejsze wnetrze.
Audi do mnie bardziej przemawia.

Wto, 08.04.2008, 15:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: SH
Samochód: Civic 1.8 VTEC
Jak można porównywać tak odmienne samochody :?: :!:
PrzecieĹĽ Kia Cee'd, to usportowiony kompakt za rozsÄ…dnÄ… cenÄ™, a Audi, to prawie luksusowy kompakt.
Jak można porównywać Audi i Kią? :?

Wto, 08.04.2008, 16:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: SG
Samochód: 323F (BJ)
eco1991 napisał(a):
Jak można porównywać tak odmienne samochody :?: :!:
PrzecieĹĽ Kia Cee'd, to usportowiony kompakt za rozsÄ…dnÄ… cenÄ™, a Audi, to prawie luksusowy kompakt.
Jak można porównywać Audi i Kią? :?

masz sporo racji, bardziej pasowałby tu porównanie z golfem czy astrą. to są bezpośredni konkurenci cee'da.

Śro, 09.04.2008, 7:20
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Samochód: Audi A3 1.8 `98
johny napisał(a):
Kia to naprawdę ciekawa oferta, ładna sylwetka, przestronne wnętrze, nieźle wykonana za przyzwoite pieniądze, nie dziwie się ze wygrała na punkty. Jednak Audi to Audi, większy prestiż posiadania, lepsza jakość i prowadzenie, poza tym ma generalnie więcej do zaoferowania, mocniejsze silniki (choćby 2.0 TFSi), napęd AWD, skrzynię DSG itp. głos na A3

Jak Ty cos napiszesz to nie ma prawa byc inaczej :mryellow: :mryellow: pieknie to powiedziałes , nic tylko sie z tym zgodzic 8)

Śro, 09.04.2008, 11:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Robak napisał(a):
Audi ma ponadczasowy wyglad

Teraz to pojechałeś równo po bandzie :twisted:

Fakt, Audi na pewno jest technicznie lepszym samochodem, ma to również swoje odzwierciedlenie w cenie. Kii należą się duże brawa za Cee'da w ogóle a za wersję 3d należy się bis. Widziałem to auto na żywo i prezentuje się po prostu miodnie - to zdecydowanie jeden z najładniejszych kompaktów. Cee'd jest również bardzo dopracowanym autem, co potwierdzają dziennikarze więc nie widzę sensu lansowania się w nudnym Audi za dużo większe pieniądze.

Głos na Kię!

Pią, 11.04.2008, 21:36
Awatar użytkownika

Cóż, nie lubie A3, nie podoba mi się wcale, ale Kia cee'd jest moim zdaniem dużo gorsza :/ Głos z konieczności na Audi.

Pią, 11.04.2008, 22:27
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Samochód: Reno TCe 200
Nareszcie porównanie godnych siebie rywali ... z jednej strony "markowe" Audi, z drugiej rewolucyjna Kia ... Głos jednak definitywnie na koreańczyka. Obecne Audi A3 nie powala już designem, Pro Cee'd mimo jeszcze małych niedociągnięć prezentuje się dużo bardziej nowocześnie. Wnętrze każdego z aut zasługuje na pochwałę, jednak każde w innych kwestiach. Kia ma jednak podstawową zaletę - cenę, która jest po prostu nie do przebicia i to mi się właśnie podoba najbardziej. Mieć tylko nadzieję, że gdy koreański producent ostatecznie dobrze ustawi się na rynku aut, to zacznie pracować nad osiągami (6 biegów, mocniejsze silniki an niższych pojemnościach, lepsza elastyczność).

Sob, 12.04.2008, 0:24
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
markus napisał(a):
Teraz to pojechałeś równo po bandzie :twisted:

niby dlaczego, pierwsza generacja A3 nadal wygląda całkiem atrakcyjnie i z 2gą też tak bedzie. Poza tym róźnica w cenie na poziomie 2 tys euro to nie jest aż tak przepaść jak niektórzy wypisują.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Sob, 12.04.2008, 14:30
Awatar użytkownika

ewidentnie kia ma charakter, audi jest brzytka nudna i bezpłociowa

Sob, 12.04.2008, 16:04
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
johny napisał(a):
niby dlaczego, pierwsza generacja A3 nadal wygląda całkiem atrakcyjnie

Zgodzę się ale na przymiotnik "ponadczasowy" trzeba naprawdę sobie zasłużyć. A3 absolutnie, moim zdaniem, na to nie zasługuje.

johny napisał(a):
i z 2gÄ… teĹĽ tak bedzie

SkÄ…d wiesz? :wink:

Moim zdaniem aktualna generacja A3 stylistycznie do pięt nie dorasta pierwszej - nuda do potęgi.

Sob, 12.04.2008, 16:14
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pomorze
Samochód: Opel Astra G Caravan
Dla mnie oba auta są nudne. Takie linie gdzieś widziałem jakie ma Pro'Ceed. Żadna nowość. Mi przypomina trzydrzwiową Corolle IX generacji z bardziej pochyloną szybą. Mam takie wrażenie od pokazania conceptu i nie raz od przodu mylą mi się te dwa auta. Audi z kolei już jest tyle czasu na rynku iż dziwię się, że tak długo ociągają się z faceliftingiem. Wiadomo, że zmiany nie będą duże więc powinni pospieszyć się z tymi testami. Już czas na nową generacje. Co nie zmienia faktu, że auto wolno się starzeje. Dzisiaj jest nawet w miarę atrakcyjny. Ta generacja A3 mało na drogach jeżdzi. Częściej można spotkać wersje Sportback niż 3-drzwiową. Za to Cee'dy się rozmnażają jak mrówki. Poza tym Audi jest bardziej prestiżową marką, ma lepszą technologię i materiały. Ogólnie w starciu z bardziej prestiżowym markami nie ma szans. Głos na A3 bez cienia wątpliwości. Chociaż nie wiem czy nie poczekałbym na ten FL.

Sob, 12.04.2008, 16:19
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna