|
|
Obecny czas: Nie, 26.04.2026, 15:52
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Rules
|
 Audi A3 vs Kia Pro Cee'd
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Wto, 08.04.2008, 12:36 |
|
 |
|
Homer
|
 Re: Audi A3 vs Kia Pro Cee'd
Być może kia zrobiła ogromny skok do przodu, jest tańsza i dobra ale jednak do audi to jeszcze trochę jej brakuję. Osobiście jeżeli miał bym wybierać a3 to tylko w wersji sportback. Oczywiście głos na Niemca.
|
| Wto, 08.04.2008, 12:44 |
|
 |
|
Triumph4111
Samochód: szwedzka cegła
|
Kia jest szybsza, tańsza, ładniejsza - czego chcieć więcej? Głos na nią 
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.' - S. Lem
|
| Wto, 08.04.2008, 13:16 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
niestety Kia jest nieco wolniejsza, zwłaszcza w kwestii elastyczności. Ale chyba jej mogę wybaczyć, bo mi się bardzo podoba i uważam ją za dobry samochód. Także głos na Kijankę
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Wto, 08.04.2008, 13:34 |
|
 |
|
aston
|
Pro_cee'd ma bardziej sportową sylwetkę, niższą cenę, lepsze wyposażenie, lepiej przyspiesza przy tylko nieznacznie większym spalaniu. Audi ma zdecydowanie lepszą markę, ale zważywszy na różnicę cenową a także na niższe bezpieczeństwo (4 gwiazdki EuroNCAP przy 5 Kii) w moich oczach oddaje pierwsze miejsce Koreańczykowi Co ciekawe ten super zaawansowany silnik 1.4TSI (spalanie im wyszło o 8,3l, 28% więcej niż podaje producent) przy prostej jednostce w Kii (spalanie w teście 8,6l, 21% więcej niż podaje producent) wcale nie jest taki oszczędny, no i nie udaje mu sie uzyskać deklarowanych przez producenta 9,3s (tu jedynie 10s), Kia też naciąga prawdę, bo podaje 10,3s (a tutaj osiągnęła setkę w 9,9s  ). Jak widać, nie zawsze ta najnowocześniejsza, nietania technika potrafi być w realnym świecie opłacalna.
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Wto, 08.04.2008, 14:08 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Kia to naprawdę ciekawa oferta, ładna sylwetka, przestronne wnętrze, nieźle wykonana za przyzwoite pieniądze, nie dziwie się ze wygrała na punkty. Jednak Audi to Audi, większy prestiż posiadania, lepsza jakość i prowadzenie, poza tym ma generalnie więcej do zaoferowania, mocniejsze silniki (choćby 2.0 TFSi), napęd AWD, skrzynię DSG itp. głos na A3
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Wto, 08.04.2008, 14:24 |
|
 |
|
Rules
|
Zagłosowałem przez pomyłke na Audi A3, ale wybieram Kie Pro Cee'd, podoba mi się jej wygląd, ma dobre osiągi, ładne wnętrze, a do tego Kia jest marką, która jak zauważył Johny ma mniejszy prestiż co dla mnie jest akurat zaletą, nie potrzebuje samochodu, który będzie przyciagał uwage swoim znaczkiem, albo podnosił nim mój status społeczny, wole coś równie dobrego, ale jednocześniej "zwyklejszego" przynajmniej jeśli chodzi o marke.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Wto, 08.04.2008, 14:50 |
|
 |
|
Kruszon
Samochód: S.Felicia Fiesta mk7
|
Można by wiele pisać i wymieniać za i przeciw dla każdego auta. Natomiast za dużo by było pisania, więc wymienię najważniejsze aspekty. Zacznę od Kii napewno auto tańsze od niemca i ładne w środku, natomiast tył auta wogóle odrzuca mnie od samochodu. Bardzo brzydki w porównaniu do poprzedniej i zwykłej wersji Ceed. Co można powiedzieć o niemcu ładny w srodku i ładny na zewnatrz. Oczywiście głs idzie na Audi, ponieważ jakby nie patrzeć koreańskiemu oncernowi trochę, a nawet sporo brakuje do niemieckich pewniaków.
_________________ Ahh... ta Skoda :) Przemyslane Rozwiązania Ahh... ten Ford :) Feel the Difference - Kinetic Design Święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi Urodziłem się po to,aby jeździć ...
|
| Wto, 08.04.2008, 15:13 |
|
 |
|
gibki8
|
Audi jest już trochę za nudne i lifting upodabniający go do cabrio jest jak najbardziej potrzebny. pro cee'd jest świetny i na niego głos. Jest też dużo tańsza od Audi.
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Wto, 08.04.2008, 15:19 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Kia jest ogolnie ładnym i dobrym autem ale to by było na tyle. W stylizacji widze sporo niedaciagniec. Przod jest smutny i wyglada jak ten z wersji 5d a tył jest ciezki i klockowaty. Taki garbaty lolek. Do finezji scirocco czy astry gtc jeszcze daleko. Audi jest autem juz starym ale ciagle atrakcyjnym. Jak sie patrzy na zdjecie obu przodow dalej widac swiezosc i agresje. Kia wyglada z przodu juz staro a jeszcze jej nie widziałem na zywo. Audi ma ponadczasowy wyglad a takze znacznie atrakcyjniejsze wnetrze. Audi do mnie bardziej przemawia.
|
| Wto, 08.04.2008, 15:37 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
Jak można porównywać tak odmienne samochody Przecież Kia Cee'd, to usportowiony kompakt za rozsądną cenę, a Audi, to prawie luksusowy kompakt. Jak można porównywać Audi i Kią? 
|
| Wto, 08.04.2008, 16:26 |
|
 |
|
Emer
Samochód: 323F (BJ)
|
eco1991 napisał(a): Jak moĹĽna porĂłwnywać tak odmienne samochody PrzecieĹĽ Kia Cee'd, to usportowiony kompakt za rozsÄ…dnÄ… cenÄ™, a Audi, to prawie luksusowy kompakt. Jak moĹĽna porĂłwnywać Audi i KiÄ…?  masz sporo racji, bardziej pasowaĹ‚by tu porĂłwnanie z golfem czy astrÄ…. to sÄ… bezpoĹ›redni konkurenci cee'da.
_________________ <--- To było moje autko - Cadillac De Ville '92; 4.9L V8...
|
| Śro, 09.04.2008, 7:20 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
johny napisał(a): Kia to naprawdÄ™ ciekawa oferta, Ĺ‚adna sylwetka, przestronne wnÄ™trze, nieĹşle wykonana za przyzwoite pieniÄ…dze, nie dziwie siÄ™ ze wygraĹ‚a na punkty. Jednak Audi to Audi, wiÄ™kszy prestiĹĽ posiadania, lepsza jakość i prowadzenie, poza tym ma generalnie wiÄ™cej do zaoferowania, mocniejsze silniki (choćby 2.0 TFSi), napÄ™d AWD, skrzyniÄ™ DSG itp. gĹ‚os na A3 Jak Ty cos napiszesz to nie ma prawa byc inaczej  pieknie to powiedziaĹ‚es , nic tylko sie z tym zgodzic 
|
| Śro, 09.04.2008, 11:12 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Robak napisał(a): Audi ma ponadczasowy wyglad Teraz to pojechaĹ‚eĹ› rĂłwno po bandzie Fakt, Audi na pewno jest technicznie lepszym samochodem, ma to rĂłwnieĹĽ swoje odzwierciedlenie w cenie. Kii naleĹĽÄ… siÄ™ duĹĽe brawa za Cee'da w ogĂłle a za wersjÄ™ 3d naleĹĽy siÄ™ bis. WidziaĹ‚em to auto na ĹĽywo i prezentuje siÄ™ po prostu miodnie - to zdecydowanie jeden z najĹ‚adniejszych kompaktĂłw. Cee'd jest rĂłwnieĹĽ bardzo dopracowanym autem, co potwierdzajÄ… dziennikarze wiÄ™c nie widzÄ™ sensu lansowania siÄ™ w nudnym Audi za duĹĽo wiÄ™ksze pieniÄ…dze. GĹ‚os na KiÄ™!
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pią, 11.04.2008, 21:36 |
|
 |
|
AddMaster
|
Cóż, nie lubie A3, nie podoba mi się wcale, ale Kia cee'd jest moim zdaniem dużo gorsza  Głos z konieczności na Audi.
|
| Pią, 11.04.2008, 22:27 |
|
 |
|
PiasQ
Samochód: Reno TCe 200
|
Nareszcie porównanie godnych siebie rywali ... z jednej strony "markowe" Audi, z drugiej rewolucyjna Kia ... Głos jednak definitywnie na koreańczyka. Obecne Audi A3 nie powala już designem, Pro Cee'd mimo jeszcze małych niedociągnięć prezentuje się dużo bardziej nowocześnie. Wnętrze każdego z aut zasługuje na pochwałę, jednak każde w innych kwestiach. Kia ma jednak podstawową zaletę - cenę, która jest po prostu nie do przebicia i to mi się właśnie podoba najbardziej. Mieć tylko nadzieję, że gdy koreański producent ostatecznie dobrze ustawi się na rynku aut, to zacznie pracować nad osiągami (6 biegów, mocniejsze silniki an niższych pojemnościach, lepsza elastyczność).
_________________ Pozdrawiam, PiasQ
|
| Sob, 12.04.2008, 0:24 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
markus napisał(a): Teraz to pojechaĹ‚eĹ› rĂłwno po bandzie niby dlaczego, pierwsza generacja A3 nadal wyglÄ…da caĹ‚kiem atrakcyjnie i z 2gÄ… teĹĽ tak bedzie. Poza tym róźnica w cenie na poziomie 2 tys euro to nie jest aĹĽ tak przepaść jak niektĂłrzy wypisujÄ….
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Sob, 12.04.2008, 14:30 |
|
 |
|
Rusty03
|
ewidentnie kia ma charakter, audi jest brzytka nudna i bezpłociowa
|
| Sob, 12.04.2008, 16:04 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
johny napisał(a): niby dlaczego, pierwsza generacja A3 nadal wyglÄ…da caĹ‚kiem atrakcyjnie ZgodzÄ™ siÄ™ ale na przymiotnik "ponadczasowy" trzeba naprawdÄ™ sobie zasĹ‚uĹĽyć. A3 absolutnie, moim zdaniem, na to nie zasĹ‚uguje. johny napisał(a): i z 2gÄ… teĹĽ tak bedzie SkÄ…d wiesz? Moim zdaniem aktualna generacja A3 stylistycznie do piÄ™t nie dorasta pierwszej - nuda do potÄ™gi.
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Sob, 12.04.2008, 16:14 |
|
 |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
Dla mnie oba auta są nudne. Takie linie gdzieś widziałem jakie ma Pro'Ceed. Żadna nowość. Mi przypomina trzydrzwiową Corolle IX generacji z bardziej pochyloną szybą. Mam takie wrażenie od pokazania conceptu i nie raz od przodu mylą mi się te dwa auta. Audi z kolei już jest tyle czasu na rynku iż dziwię się, że tak długo ociągają się z faceliftingiem. Wiadomo, że zmiany nie będą duże więc powinni pospieszyć się z tymi testami. Już czas na nową generacje. Co nie zmienia faktu, że auto wolno się starzeje. Dzisiaj jest nawet w miarę atrakcyjny. Ta generacja A3 mało na drogach jeżdzi. Częściej można spotkać wersje Sportback niż 3-drzwiową. Za to Cee'dy się rozmnażają jak mrówki. Poza tym Audi jest bardziej prestiżową marką, ma lepszą technologię i materiały. Ogólnie w starciu z bardziej prestiżowym markami nie ma szans. Głos na A3 bez cienia wątpliwości. Chociaż nie wiem czy nie poczekałbym na ten FL.
|
| Sob, 12.04.2008, 16:19 |
|
|