|
|
Obecny czas: Wto, 21.04.2026, 23:43
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Ice
Moderator
|
 Re: Telefony komĂłrkowe
Aparat innych marek nigdy nie będzie tak dobry, jak w SE.. a o Nokii nie wspomnę. SE trzyma poziom, ale wyświetlacze nokii są lepsze i dużo lepiej widać detale.
K850i jest dla mnie kichą dlatego że: - jest droższy od K800i sporo - aparat ma mocniejszy i to jedyna jego widoczna zaleta w używaniu - 3 przyciski dotykowe wymagające przyzwyczajenia - dosyć niewygodna obsługa (przyciski IMO niezbyt ergonomiczne).
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Sob, 22.03.2008, 19:23 |
|
 |
|
Neo(N)
Samochód: V6 Pb & 1.9 TDI
|
No ja z aparatu w W800i jestem zadowolony. Czasami tylko widać przy słabym oświetleniu "grysik" na fotach. Co do wyświetlaczy zgadzam się. Np duże wrażenie zrobił na mnie wyświetlacz od 6300. W porównaniu do W800 jest duża różnica. Mam też K550 i także widać poprawę w porównaniu do W800. K800 dostał by za jakieś...380 zł za używany. Acz nie wiem czy można wgrać tam Walkmana. Co do obsługi to dalej nie mogę sie przyzwyczaić do klawiszy w K550. Totalnie się nie nadają do szybkiego pisania. Są za małe i zbyt chybotliwe. Może dlatego już na W800 mam wysłane ponad 20k wiadomości. Jednak zwykłe klawisze są najlepsze. K850 bardzo mi się podoba podobnie jak W960. Chciałbym oba protestować ale nie wiem gdzie 
_________________ Mam dwa Passaty B5 w tym jeden w TEDEIKU...Czy jestem już koneserem?
Jestem specjalistą od B5, proszę o zadawanie pytań (mimo, że nie noszę skarpet do sandałów, nie mam wąsa i nie nazywam się Henryk)
|
| Sob, 22.03.2008, 20:00 |
|
 |
|
gibki8
|
Co do aparatów w komórkach to zawsze w przypadku SE można sobie sterowniki zmienić. Ale komórka nie jest od robienia fotek i ja ją tylko w krytycznych sytuacjach używam. Szczerze to brałbym chyba w takiej kasie tylko Nokię
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Nie, 23.03.2008, 20:03 |
|
 |
|
Mibay
|
Witam. Mam zamiar kupić telefon Nokia E65. Miał ktoś z nim styczność ? Co mi możecie o nim powiedzieć ? Warto ?
_________________ "Powiedzcie mi, jak żyć w świecie w którym wiele jest dla niewielu, a niewiele dla reszty...?"
|
| Czw, 27.03.2008, 18:04 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Rafi_15 napisał(a): Witam. Mam zamiar kupić telefon Nokia E65. MiaĹ‚ ktoĹ› z nim styczność ? Co mi moĹĽecie o nim powiedzieć ? Warto ? Jeden z najgorszych telefonĂłw z jakimi miaĹ‚em do czynienia. PowaĹĽnie.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Czw, 27.03.2008, 19:45 |
|
 |
|
gibki8
|
Ice a co ci sie w nim nie podobało. Ja tam jestem zakochany w tym telefonie. Po pierwsze ma symbiana. Dla niektórych może to go już deklasować na początku ale ja będę to powtarzał w kółko Macieja że jest to rewelacyjna sprawa. Aparat może nie jest najlepszy. Jak chcesz to wejdź na stronę http://www.gsmarena.com i tam bedziesz miał spis telefonów. Wybierzesz nokia i będziesz miał cały test e65
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Czw, 27.03.2008, 19:57 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Po pierwsze - wysoka cena niczym nieusprawiedliwiona.
Po drugie - dla mnie masakrycznie niewygodny w uĹĽywaniu, upierdliwy i irytujÄ…cy.
Po trzecie - to jeden z tych telefonĂłw, w ktĂłrych symbian normalne uĹĽytkowanie uniemoĹĽliwia.
Po czwartek - poza symbianem (i to dosyć kulawym) nie ma nic.
Wygląda może i ciekawie, ale już nieco przestarzały.
|
| Czw, 27.03.2008, 20:22 |
|
 |
|
Mibay
|
Dobra. Zróbmy inaczej. Co polecacie, do 800 zł max 850, NOKIA tylko i wyłącznie nowa. Słucham propozycji 
_________________ "Powiedzcie mi, jak żyć w świecie w którym wiele jest dla niewielu, a niewiele dla reszty...?"
|
| Czw, 27.03.2008, 20:29 |
|
 |
|
r_lukas
Samochód: italiano diesel
|
Ja tak coś od siebie: polecam SE w880i - jeżeli ktoś szuka telefonu muzycznego to lepszego chyba nie ma. Aparat ma kiepski ale nie o to w nim chodzi;) Genialna funkcjonalność, jakość dźwięku no i oczywiście wygląd - metalowa, cieniutka (w sensie grubości;) ) obudowa robi wrażenie 
|
| Czw, 27.03.2008, 20:58 |
|
 |
|
Alexa
Samochód: Rover 214i
|
Ja podobnie jak gibki8 mam Nokię E65 i jestem z niego bardzo zadowolona. Przyznaję, że raz czy dwa mi sie zawiesił i ma średni jak na tą klasę telefonów aparat, ale ma też swoje plusy. Przede wszystkim rewelacyjny wyświetlacz (16mln kolorów), doskonałe wykonanie (mam go od początku roku i nic nie trzeszczy, telefon sam sie nie rozsuwa), symbian, do tego wiele funkcji podobnych do palmtopów (real player, zip, komórkowe wersje MS office oraz Acrobat Reader), doskonale działające WiFi. Do obsługi można się przyzwyczaić, wystarczy sie troszkę pobawić. IMHO cena też nie jest wygórowana (około 1200 nowy w sklepie).
Mam tylko jedną radę, jeśli nie stać Cię na zakup nowego telefonu np w salonie nokia i chcesz go nabyć w orange to od razu wymień oprogramowanie w autoryzowanym punkcie Nokii bo to z orange zamula telefon.
_________________ Juve per sempre
Ostatnio edytowany przez Alexa, Czw, 27.03.2008, 21:21, edytowano w sumie 1 raz
|
| Czw, 27.03.2008, 21:16 |
|
 |
|
Mibay
|
Wiem, słyszałem o Orange dużo rzeczy. Co byście powiedzieli o noki N73 lub 6500 i E51?
|
| Czw, 27.03.2008, 21:19 |
|
 |
|
rafcio14
Samochód: Sedan RWD
|
Rafi_15 napisał(a): Co byĹ›cie powiedzieli o noki N73 Mam N73 ME. Bardzo polecam ze wzglÄ™du ĹĽe ma symbiana i w zwiÄ…zku z tym moĹĽna wrzucić co siÄ™ chce, dobry aparat. BaĹ‚em siÄ™ ĹĽe bÄ™dzie siÄ™ wieszaĹ‚ (wiele ludzi tak pisaĹ‚o) ale u mnie caĹ‚e szczęście raz siÄ™ zawiesiĹ‚ i to z mojej winy bo kazaĹ‚em mu pare rzeczy za duĹĽo  Mam go ponad 4 miesiÄ…ce i nie narzekam. Bateria nie trzyma za dĹ‚ugo, bo 3-4 dni no ale coĹ› za coĹ›. Muza gĹ‚oĹ›no gra (2 gĹ‚oĹ›niki). OgĂłlnie telefon polecam. Jak masz jakieĹ› pytania wal na gg:)
_________________ już trzy GT-R`y :D Czekam na resztę :P
http://picasaweb.google.com/rczeryna
|
| Czw, 27.03.2008, 22:01 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Rafi_15 napisał(a): Wiem, sĹ‚yszaĹ‚em o Orange duĹĽo rzeczy. Co byĹ›cie powiedzieli o noki N73 lub 6500 i E51? N73 - jest naprawdÄ™ ok, ale fakt - aparat czaem siÄ™ wiesza. 6500 - miodzio. 6300 czarna jest IMO Ĺ›wietna, a 6500 ma lepszÄ… baterie i jest wytrzymalsza. Taka wĹ‚aĹ›nie powinna być Nokia - prosta, wytrzymaĹ‚a i sprawna. 6500 elegancka i wygodna... jak coĹ› mam do sprzedania 
|
| Pią, 28.03.2008, 12:36 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Ice a co sądzisz o Samsungu U700? Jakie zdjęcia robi aparat?? Warto go kupić?
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Pią, 28.03.2008, 13:10 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
KoleĹĽanka ma od roku i nie narzeka.
Dla mnie taki sobie. Zwykły telefonik, nie ma tragedii. Aparat spoko, ale odbiega od SE czy Nokii. Poza tym złego za wiele a niego powiedzieć nie mogę, poza tym, że czasem się dotykowe klawisze lubią popsuć, ale bardzo rzadko.
|
| Pią, 28.03.2008, 15:43 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Ice napisał(a): K850i jest dla mnie kichÄ… dlatego ĹĽe: - jest droĹĽszy od K800i sporo To nowy i topowy model Cyber-Shot'a wiÄ™c cena musi być wysoka  Ice napisał(a): aparat ma mocniejszy i to jedyna jego widoczna zaleta w uĹĽywaniu Oj, nie jedyna. Dodam, ĹĽe K850i na przykĹ‚ad: - ma kompletnÄ… transmisjÄ™ danych (HSPDA 3.6/UMTS/EDGE/GPRS) - obsĹ‚uguje dwa standardy kart pamiÄ™ci (M2 i MicroSD) - posiada TrackID i kilka innych drobiazgĂłw  Ice napisał(a): - 3 przyciski dotykowe wymagajÄ…ce przyzwyczajenia - dosyć niewygodna obsĹ‚uga (przyciski IMO niezbyt ergonomiczne). Przyciski sÄ… naprawdÄ™ wygodne (szeroko rozstawione od siebie), wystarczy krĂłtko pouĹĽywać tego telefonu.
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Sob, 29.03.2008, 15:46 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
markus napisał(a): i kilka innych drobiazgĂłw  No wĹ‚aĹ›nie, pierdoĹ‚y ktĂłrych przeciÄ™tny czĹ‚owiek w codziennym uĹĽytkowaniu nie odczuje 
|
| Sob, 29.03.2008, 17:14 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
r_lukas napisał(a): Ja tak coĹ› od siebie: polecam SE w880i - jeĹĽeli ktoĹ› szuka telefonu muzycznego to lepszego chyba nie ma. Aparat ma kiepski ale nie o to w nim chodzi;) Genialna funkcjonalność, jakość dĹşwiÄ™ku no i oczywiĹ›cie wyglÄ…d - metalowa, cieniutka (w sensie gruboĹ›ci;) ) obudowa robi wraĹĽenie  Podzielam opiniÄ™ kolegi - bardzo lubiÄ™ ten telefon, praktycznie nie ma wad (poza brakiem Edge'a i radia, ktĂłrego nie sĹ‚ucham). Dodam, ĹĽe ma rewelacyjnÄ… bateriÄ™ - mi trzymaĹ‚ praktycznie zawsze 5 dni. Rekord - rĂłwniutki tydzieĹ„. A co do aparatu, to czy taki kiepski to nie wiem. Nie ma co prawda autofocus'a ale zdjÄ™cia robi naprawdÄ™ przyzwoite. PoniĹĽej przykĹ‚ad. 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Sob, 29.03.2008, 19:14 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
markus napisał(a): Nie ma co prawda autofocus'a ale zdjÄ™cia robi naprawdÄ™ przyzwoite. PoniĹĽej przykĹ‚ad.  A na tym zdjÄ™ciu to co niby jest jak nie auto - Focus? 
_________________ locha lover
|
| Sob, 29.03.2008, 20:07 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
kenji napisał(a): markus napisał(a): Nie ma co prawda autofocus'a ale zdjÄ™cia robi naprawdÄ™ przyzwoite. PoniĹĽej przykĹ‚ad.  A na tym zdjÄ™ciu to co niby jest jak nie auto - Focus?  No to nie jest auto... przeca w manualu 
|
| Sob, 29.03.2008, 20:39 |
|
|