Obecny czas: Nie, 21.06.2026, 14:18

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
problem 
Autor Wiadomość
Post problem
Mam problem z Chryslerem Voyagerem 3lV6 silnik na wolnych obrotach pracuje idealnie ale jak chce dodać gazu zaczyna dusic sie i szarpać dopiero przy mocnym dodaniu gazu wchodzi na obroty...

Wto, 04.11.2003, 20:42
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
A Ty masz tam wtrysk czy gaÄ˝nik? Bo pojÄ™cia nie mam, ale je¶li gaÄ˝nik to sprawdÄ˝ czy siÄ™ "dysza przyspieszenia" nie zatkaĹ‚a a je¶li wtryski to hmmm..... sonda raczej nie.... moĹĽe wyprzedzenie zapĹ‚onu siÄ™ wali? Jest elektroniczne czy mechaniczne? Potrzeba wiÄ™cej informacji. No i czy to benzyna czy gaz.
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Pią, 07.11.2003, 8:40
mam problem z ogrzewaniem w golfie 2 przy wiekszych obrotach silnika dobiero czuc cieplo gdy obroty spadaja znĂłw leci zimne powietrze

Nie, 25.01.2004, 15:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz - Wawa
Samochód: Das Auto mit TDI
Powiedział bym, że to normalne bo to Golf. Ale tak serio to jest to zapchana nagrzewnica. Nasyp kwasku cytrynowego (ok. 6 łyżek stołowych), zagrzej aby się otworzył termostat i potrzymaj z 5 min na obr. ok 2000rpm. Następnie zobacz na wolnych obrotach czy już leci ciepło. Potem zpuść płyn chłodniczy, nalej wody źródlanej, wypłucz dokładnie układ (na otwartym termostacie potrzymaj na obrotach). Następnie zpuść to i nalej nowy płyn chłodniczy. Niestety inaczej się nie da. Koniecznie musisz wypłukać układ.

08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(

Nie, 25.01.2004, 16:00
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
mam problem z ogrzewaniem w golfie 2 przy wiekszych obrotach silnika dobiero czuc cieplo gdy obroty spadaja znĂłw leci zimne powietrze

ja natomiast postawiłbym na wydajność pompy wodnej.
na większych obrotach jest szybszy przepływ ciepłego płynu chłodniczego, natomiast przy wolnych obrotach tak wolno przepływa, ze wiatrak wychładza płyn.
wydajność zależy od paska klinowego i od stopnia zapchania przez szlam z układu.
w/g mnie sprawdziłbym pasek, jego stan i naciąg, oraz jak radził kolega L. przepłukałbym układ chłodzenia, ale ja to robię po spuszczeniu płynu, roztworem wodnym octu (w sumie podobnie).

Nie, 01.02.2004, 8:49
Najprawdopodobniej jest uszkodzony przepływomierz (dawkomierz) .Tak dokladniej to wyciera sie plytka grafitowa,ale najlepiej podjedz do warsztatu i podepnij samochód pod szczotke,lista blędów to powinna wykazać. Jak będziesz miał jeszcze jakieś problemy z autem to napisz mi na adres: s-mag@o2.pl Dobrze się na tym znam.

Pią, 06.02.2004, 21:38
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ]