Obecny czas: Wto, 02.06.2026, 15:14

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Edo Competition R8 (2008) 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Post Edo Competition R8 (2008)
Edo Competition zajmujące się raczej tuningiem mechanicznym niż optycznym dłubnęło Audi R8. Również i tym razem nie specjalnie zmieniono wygląd. Właściwie firma ograniczyła się do zmiany wzrou i rozmiarów felg. Są one teraz dostępne w następujących rozmiarach:
235/35 R19-przód, 305/30 R19-tył,
235/30 R20-przód, 305/25 R20-tył.
Felgi moga być pomalowane na dowolny kolor jeśli takie życzenie będzie miał klient. Poza tym teraz pod przednim zderzakiem znajduje się spojler z kompozytów. Również kompozytowy jest tylny dyfuzor. Widoczne na zdjęciach maskownice pod tylnymi światłami też są kompozytowe. Nie wiem tylko czy fabrycznie są z tworzyw sztucznych czy od razu z kompozytów (tutaj powinien się wypowiedzieć ktoś, kto jest fanem R8 i wie o nim wszystko :mryellow: )
Jeśli chodzi o tuning mechaniczny, to jest on narazie dość skromy. Obejmuje zmieniony na nowy układ wydechowy ze stali wysokiej jakości. Zastosowano też nowy zaprojektowany specjalnie dla R8 reaktor katalityczny o zmniejszonych oporach przepływu. Dzięki tym zmianom, oprócz zmiany dźwięku, zmniejszyła sie masa samochodu o całe 8 kg :mryellow: Całość zwiększa moc o 22 KM i moment obrotowy 20 Nm (razem daje to 442 KM przy 7800 obr.min. i 450 Nm przy 6000 obr./min). To wszystko pozwala R8 od Edo 100 km/h osiągnąć w 4.50 s i rozpędzić je do 310 km/h.

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

info: edo-competition.de
foto: netcarshow.com

Wto, 15.01.2008, 15:00
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Post Re: Edo Competition R8 (2008)
Jestem w niebie. Zrobiony z niezwykłym smaczkiem i wyczuciem. Tylko kolorek po prosze ciemniejszy

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Wto, 15.01.2008, 16:28
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Lekko wzmocnony, niezncznie szybszy, zawsze to coĹ›, nowa felga taka sobie, lepszy taki tuning niĹĽ to co proponuje ABT

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Wto, 15.01.2008, 17:25
Awatar użytkownika

Nie podobają mi sie te felgi, pasują mi do festyniarsko zrobionego golfa II, nie do tego auta... BTW seryjny R8 jest piękny, widziałem na zywo, bardzo mi sie podoba!

Wto, 15.01.2008, 22:27
Awatar użytkownika

Ogólnie całkiem nieźle, moim zdaniem felgi są ok (ale ja i tak bym wstawił inne :twisted: )
, wolałbym go w czarnym, ale w srebrnym też dobrze się prezentuje :wink:

Wto, 15.01.2008, 22:36
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ]