Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 1:43

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Nissan Laurel C32 84-89 SGL 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Post Nissan Laurel C32 84-89 SGL
Zamieszczam tutaj zeskanowany prospekt tego otóż samochodu. Sam także jestem jego właścicielem :P
Pokazana wersja jest to SGL (sprzed liftingu), także była wersja SLX (po liftingu - światła pozycyjne zachodziły na przednie błotniki, maska na środku miała wgłębienie a nie wybrzuszenie jak SGL, także było troche pozmieniane wnętrze). Wcześniejszy model C31 był troche bardziej "zaokrąglony". Niestety na C32 zakończono produkcję na zachód i ciągnięto od 1989 roku do 2004 dalej serię Laurela (C33 - 1989/1994, C34 - 1994/1998, C35 - 1998/2004).

Image
Image Image
Image Image
Image Image
Image Image
Image Image
Image Image
Image Image
Image

Jak dla mnie w "tamtych" czasach, była to duża konkurencja dla Mercedesa. Wyposażenie jak na tamte lata, nawet i współczesne jest bogate. Były różne wersje, nawet była montowana klimatyzacja, nie wiem czy była opcja skórzanych foteli - ale raczej nie, bo do tej pory ani jednego nie widziałem w internecie. Współcześnie to niezły "egzotyk" na ulicach i ciągle widze obracające się osoby za tym samochodem. Samochód mimo 21lat nie sprawia problemów w ciągłej eksploatacji.

http://www.samochodyswiata.pl/viewtopic ... 773#401773

Zapraszam do dyskusji.

Sob, 15.12.2007, 19:05
Awatar użytkownika

ładny trochę kojarzy się z produkcjami amerykańskimi z tamtego okresu

Pon, 17.12.2007, 14:28
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Samochód: Nadal ich za mało..
Bardzo podoba mi się ten samochód, jego kanciasta bryła...

Czw, 20.12.2007, 18:30
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ]