|
|
Obecny czas: Czw, 25.06.2026, 18:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
NIEWYPAŁY godne zainteresowania
| Autor |
Wiadomość |
|
DeusZ
Samochód: YS3D i G21 M340i
|
Vel Satis godny zainteresowania  litości... Samochód za ponad 150 tys. który średnio raz w tygodniu bywa w serwisie, wymienioną ma połowe części... i to na nasz koszt  Ze skrzynią non-stop problemy, o pierdołach typu stabilizator światła, niechcący się otworzyć bagażnik czy niedziałająca raz po raz klima nie będe mówił, ale wymiana silniki przy 65 tys. (3,0 V6 DCi) to już naprawde lekka przesada... zwłaszcza, że kosztowało to połowe obecnej wartości samochodu. W dodatku środek niewiele różniący się od Laguny - dla mnie to naprawdę nie jest godne zainteresowania (a Safrane było genialne  )
|
| Sob, 01.12.2007, 9:57 |
|
 |
|
morphy
Samochód: Opel Astra G Caravan
|
Zdarzają się felerne egzemplarze każdemu producentowi. Dzisiaj niestety tak skomplikowanie samochód jest zrobiony, że byle jaka usterka powoduje następne problemy z autem. Jednak Vel Satis dużo ludzi chwali sobie. W tym jedna znana osoba. 
|
| Sob, 01.12.2007, 10:09 |
|
 |
|
DeusZ
Samochód: YS3D i G21 M340i
|
Z informacji które uzyskaliśmy w Renault Polska silniki V6 DCi jest po prostu tak nieudanie wykonany... Nam rekalmacje przyznali bez problemu, a słyszałem o przypadkach zacierania się tych silników przy 25 tys. km  A jako ciekawostka nowy taki silniczek kosztuje 110 tys zł  my płaciliśmy 10% wartości + montaż , it.d. - w sumie fakturka na niecałe 30 tys...
|
| Sob, 01.12.2007, 11:02 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Mój sąsiad ostatnio kupił sobie właśnie Vel Satisa, jak na razie jeździ ale zobaczymy.
Co do Avantime'a to tylko raz widziałem takowego na drodze i muszę przyznać że budzi zainteresowanie swoim niecodziennym wyglądem.
Do niewypałów zaliczam Ideę. Nie chodzi mi to o stronę techniczną czy wizualną, gdyż uważam że to bardzo udane auto i chyba to ono właśnie otwarło klasę małych vanów. Wiele gazet motoryzacyjnych bardzo go chwaliło za ładne i bardzo funkcjonalne wnętrze i dobre silniki, jednak nie odniósł sukcesu na rynku. Zapewne główną zaporą była cena chociaż (jeśli dobrze pamiętam) 56 tyś jak na takie auto to całkiem przystępnie.

_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Sob, 01.12.2007, 11:30 |
|
 |
|
mad4max
Samochód: Saab 9-3
|
nowa Croma tez chyba dlugo nie pociagnie
_________________ Fan ON
|
| Sob, 01.12.2007, 11:38 |
|
 |
|
Grzyws
|
Też mi się tak wydaje. Skoro już robią jej lifta to znaczy że coś jest nie tak i starają się podnieść sprzedaż. Jak narazie na drogach jest ich bardzo niewiele . A szkoda bo to naprawdę dobre auto. Fiat popełnił błąd wprowadzają tylko jedną wersje nadwoziową i to na dodatek takie niby kombi.
Wydaję mi się ze powinien to być jakiś Liftback podobie jak Croma pierwszej generacji.
|
| Sob, 01.12.2007, 11:45 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
DeusZ napisał(a): A jako ciekawostka nowy taki silniczek kosztuje 110 tys zĹ‚
Chyba sie pomyliles o jakies 100 tys zł 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Sob, 01.12.2007, 13:51 |
|
 |
|
MaddDogg
Samochód: Nadal ich za mało..
|
Avantime jest piekny i nawet dobrze, ĹĽe nie jeĹşdzi tego tak duĹĽo
A Toyota Prius? DuĹĽo chyba sie tego nie sprzedaje? 
_________________ S T A N C E | W O R K S
|
| Sob, 01.12.2007, 14:49 |
|
 |
|
Homer
|
Cholera, pokazujecie te samochody, a ja jakoś nigdy nie uważałem ich za jakieś kaszaloty  no może Audi A2.
A to moje typy
mazda 121
ssangyoung rodius
ford scorpio
renault thalia

|
| Sob, 01.12.2007, 15:00 |
|
 |
|
MaddDogg
Samochód: Nadal ich za mało..
|
Thalia? Ja tam tego widze mnĂłstwo 
_________________ S T A N C E | W O R K S
|
| Sob, 01.12.2007, 15:02 |
|
 |
|
Homer
|
tzn. masz racje, jezdzi tego ale caly czas uwazam to za niewypał, bagaznik dolepiony na sile, ktory wyglada jak nie wiadomo co, a zauwazylem, ze stilo tez jest tutaj to wrzucilem.
Edit :
ten to raczej pasuje w tym temacie 
|
| Sob, 01.12.2007, 15:07 |
|
 |
|
HARNAŚ
Samochód: Espace & Megane
|
Ale w tym temacie chyba nie chodzi o auta brzydkie (choć gusta są różne), a o takie które z różnych przyczyn nie przyjęły się na rynku.
|
| Sob, 01.12.2007, 15:37 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
HARNAĹš napisał(a): Ale w tym temacie chyba nie chodzi o auta brzydkie (choć gusta sÄ… różne), a o takie ktĂłre z różnych przyczyn nie przyjęły siÄ™ na rynku. Prawda jest co Ăłw obywatel rzecze MaddDogg napisał(a): A Toyota Prius? DuĹĽo chyba sie tego nie sprzedaje? Rolling Eyes Droga jest, ale przy okazji brzydka  W USA sie tego sprzedaje sporo chyba Roomcajs napisał(a): mazda 121 Roomcajs napisał(a): renault thalia
To ze Tobie sie nie podobaja, wcale nie znaczy ze sa nieywpalami
 Proponuje dodac zasade ze KAZDA nominacja musi byc poparta argumentami oficjalnymi, a nie ze ktos sobie tak napisze, tylko np przeczyta w gazecie luba na necie 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Sob, 01.12.2007, 15:48 |
|
 |
|
Homer
|
fakt troche sie zagalopowalem z tym wrzucaniem, bede pamietal nastepnym razem 
|
| Sob, 01.12.2007, 15:51 |
|
 |
|
Le Cobusier
|
a co powiecie o Evandzie, można go zaliczyć do niewypałów?

|
| Sob, 01.12.2007, 15:58 |
|
 |
|
Homer
|
tutaj chyba pojawia sie ten sam blad co w moim przypadku...
|
| Sob, 01.12.2007, 17:32 |
|
 |
|
mad4max
Samochód: Saab 9-3
|
nie wiem czy zauwazyliscie ale generalnie to prawie kazde auto nie kojarzone z charkterem marki sie nie przyjeło np mały merc, dyzy francuz...albo skrajne wynalazki typu scenic 4x4 a co mnie zastanawia to fakt ze jak to te niewypaly byly zachwalane w pismach motoryzacyjnych na 8 cud świata gdy wchodzily na arynek!
kolejny typ marea
i jeszcze signum opla
a co do tego scorpio wyzej to fajny ma ten tyl w sedanie mimo iz nie przepadam za stylistycznymi wynalazkami
_________________ Fan ON
|
| Sob, 01.12.2007, 18:16 |
|
 |
|
Homer
|
Teraz chyba dobrze trafię, a chodzi konkretnie o mercedesa vaneo, z tego co pamietam to była klapa i mercedes po krotkim czasie przerwał produkcję.

|
| Sob, 01.12.2007, 18:44 |
|
 |
|
oldtimer 125p
|
_________________ 8 dnia Bóg stworzył Fiata 125p FSO FOREVER !!!!!
|
| Sob, 01.12.2007, 19:40 |
|
 |
|
Grzyws
|
ale w tym temacie chodzi o ilość sprzedanych modeli a nie o stronę techniczną.
|
| Sob, 01.12.2007, 20:14 |
|
|