Obecny czas: Czw, 18.06.2026, 18:21

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 525 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  Następna
Fiat Bravo 2007 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: warszawa-koszalin
blondas a jak to wgniecenie na tylnej klapie ?

trzeba bedzie malowac wyciagnac sie nie dalo...na razie dojzewam do faktu malowania jednego elementu i jezdze z wgnieceniem...
aston napisał(a):
na jakiej podstawie wyciÄ…gasz takie wnioski ?

podali dane z testow komputerowych w tunelu aerodunamicznym i tyle..
moj mial palic hohohohohho i jeszcze mniej a zeczywistosc to co innego....

Pon, 08.10.2007, 16:09
Awatar użytkownika

Jeździłem wieloma samochodami, no i wiem, jak wygląda spalanie, zawsze oscyluje w ogół tego co podaje producent (ściśle okreslone stanowisko pomiarowe, każdy samochód ma identyczne warunki)
No i rzeczywiste spalanie w zależności od jazdy z reguły wacha się +/- 15 % w stosunku do danych fabrycznych, ktoś jeździ w mieście al;bo dynamocznie to spala mu więcej, ktoś jeździ oszczędnie i mieszka poza miastem spala mu mniej.

Nie wmĂłwisz, mi, ĹĽe kaĹĽdemu spali tyle samo.

A co do turbiny, to właśnie jest ona po to aby zmniejszyć spalanie, bo w czasie normalnej jazdy pozwala na spalanie na poziomie silnika wolnossącego, a przy maksymalnym wykorzystaniu mocy spala dopiero więcej (identyczna sytuacja jak diesel / turbo diesel).

PS
Nie twierdze, że jakbyś się przesiadł (albo ja) na to Bravo z tym silnikiem, to nie spalało by 7,5 litra, może by tyle spalało, ale nie wiem, nie jeździłem, ani TY więc darujmy sobie te spekulacje, bo za dużo jest czynników wpływających na rzeczywiste odczyty spalania

Pon, 08.10.2007, 16:53
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
markus napisał:
Zobaczymy, czy uda się testerom uzyskać deklarowane 6,7l na 100km.

Ale to chyba przy bardzo spokojnej jeĹĽdzie?

No właśnie. Przeważnie spalanie deklarowane przez producenta są w stanie osiągnąć tylko emeryci :wink:

ZresztÄ…
blondas napisał(a):
moj mial palic hohohohohho i jeszcze mniej a zeczywistosc to co innego....

i wszystko jasne :wink:

Pon, 08.10.2007, 21:28
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Image Image Image Image Image Image Image Image

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Czw, 29.11.2007, 14:36
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
Wiecie co mi sie podoba w tym aucie :?: Wszystko :twisted: Szkoda tylko ze nie moge takiego miec :cry:

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Czw, 29.11.2007, 16:06
Awatar użytkownika

nie podoba mi sie ta nakladka na rure i te felgi toory... :(
juz ta dostepna w aso ale wygieta tak ze spaliny leca w dĂłl a rurka wystaje prosto bardziej do mnie przemawia...
moze to i lepiej ze toora zbankrutowala :lol: :lol: :lol:

co do auta na zdjeciach...to chyba wersja sport bo nie ma chromowanych klamek

Czw, 29.11.2007, 17:32
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Wiesz blondas powiem ci że w rzeczywistości rura wygląda bardzo przyjemnie a felgi świetnie się na nim prezentują. Rozczarowywuje tylko ich rozmiar:16 cali :/

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Czw, 29.11.2007, 21:24
Awatar użytkownika

Piękne auto. Dobrze, że Fiat po zbyt Golfopodobnym Stilo powrócił do korzeni.

Nie, 09.12.2007, 11:43
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bory Tucholskie
Nie wiem czemu,ale mi się Stilo podobało i nie miałem zarzutow,ze jest ''Golfopodobne''.Ale Bravo jak dla mnie jest troche za bardzo kragle.Ale ja bym mial kupic to takiego jak ma blondas

Nie, 09.12.2007, 12:30
Awatar użytkownika

Jak dla mnie Stilo również może być. Ale nie sprzedało się głównie ze względu na stylistykę. Co jak co, ale od Włochów oczekuje się nieco więcej.

Nie, 09.12.2007, 16:01
Awatar użytkownika

Miejscowość: SH
Samochód: Civic 1.8 VTEC
A mnie denerwuje to, że te Barvo jest tak drogie, jak np. Focus, Leon, czy 307, a C4 nawewt jest od niego droższa, a tymczasem osiągi i wyposażenie ma podobne, ale jest tylko fiatem i powinno być samochodem tańszym. Powinno konkurować głównie z Cee'dem i i30. Osobiście myśle, że przez tą cenę fiat powtórzył błąd ze Stilo. Braqvo powinno być tańsze i wg mnie nie ma co konkurować z Aurisem i Focusem.

Nie, 09.12.2007, 17:07

eco1991 zyjemy w wolnym kraju wiec mozesz miec swoje zdanie.
czy akurat sie z nim zgodze to juz inna para kaloszy...
otoz nie widze powodu dla ktorego skazujesz Fiata na margines rynku w segmencie C. Bravo w Polsce ma dobra cene, ktora odzwierciedla jego wartosc. w koncu to nowe auto, calkiem dobrze wyposazone, o ponadprzecietnej urodzie. podobne walory maja Auris, Focus, Astra, 308, C4... konkurencja jest olbrzymia i wybor szeroki...
Jak zapewne wiesz w przemysle samochodowym chodzi o to aby wyjsc na + i Fiat aby zarobic na Bravo musi sprzedac rocznie niecale 100 tys sztuk a jak do tej pory ze zbytem nie ma problemu.

Nie, 09.12.2007, 18:08
Awatar użytkownika

powinno być samochodem tańszym

dlaczego?
bo to fiat?
bravo jest drogie i tansze nie bedzie...
dlaczego?
wszystko zalezy oczywiscie od prognoz marketingowych i wielu innych czynnikow o ktorych nie chce mi sie tu rozpisywac...
najogolniej polityka cenowa taka jest wlasnie jaka jest i nikt tego nie zmieni...
dodatkowo na rynku Polski cene podnosi dostepny kredyt bez odsetek...
kredyt jest bez odsetek ale placimy za to wszyscy ci co kupili ten samochod.... :>
nic nie jest za darmo...wszystko jest wliczone w cene ...
nie jedna spec glowa od marketingu o tym myslala....

Nie, 09.12.2007, 18:11
Awatar użytkownika

Nie wiem niby dlaczego Bravo miałoby być tańsze od konkurencji? Fiaty to takie auta jak wszystkie inne. Jeśli ktoś sądzi inaczej to, znaczy, że bazuje na stereotypach ze średniowiecza. A najbardziej rozbawiają mnie teksty "Bravo nie ma co konkurować z Aurisem czy Focusem". Śmiech na sali. Poproszę o JEDEN ARGUMENT dlaczego.

Nie, 09.12.2007, 18:51
Awatar użytkownika

Niektórzy jak widzę, to by chcieli, aby Fiat robił auta takie jak konkurencja, ale znacznie tańsze. I co mają dokładać do interesu? Przypomnę, że Bravo zostało opracowane wg nowego systemu komputerowego znacznie obniżającego koszty, dzięki czemu Fiatowi wystarczy sprzedać go ok 100 tys. sztuk rocznie aby uzyskać rentowność. Póki co udaje im się to nawet z nawiązką
:)

Nie, 09.12.2007, 18:54
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Posty edytujemy a nie piszemy jeden pod drugim!!!
Moderator

Nie, 09.12.2007, 18:57
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: fiat punto I
do pazdziernika sprzedano 120 tys sztuk, czyli ogolnie nie jest zle, a samochod jest naprawde swietny, w sumie focus, golf, bravo, astra szczegolnie sie od siebie nie roznia walorami uzytkowymi, ale fiat bije je wygladem na łeb i to jest plus, auris to paszczur pierwszej klasy, bez zadnego stylu, w srodku materiały i wykonanie tez zadna rewelacja, jak dla mnie wszytsko mniej przyjemne niz w fiacie

Nie, 09.12.2007, 19:10
Awatar użytkownika

odkad jezdze bravo (2 lipiec) 2 razy w miedzy czasie bylem w italii...tam naprawde baardzo duzo jezdzi tych samochodow...nawet w niemczech czy szwajcarii kilka widzialem...jedyny kraj gdzie bravo to zadkosc to francja...
ale francuzi z historycznych i politycznych aspektow nie kupuja wloskich i brytyjskich samochodow :wink:

Nie, 09.12.2007, 22:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Bravo to naprawdę samochód na wysokim poziomie. Nie jeździłem wprawdzie, ale czytałem dane i miałem sposobność dokładnie się mu przyglądnąć. :wink: W zestawieniach często wygrywa z konkurencją (w jednym zestawieniu AŚ zajął 4 miejsce zaraz po Ceedzie, I30 i czymśtam, czego nie zapamiętałem - bodajże Mazda 3, a w całym zestawieniu brało udzial, zdaje się 11 czy 12 samochodów, w tym Audi A3, Golf, czy Octavia..). Do tego całkiem dynamiczne silniki turbodoładowane, a cena wcale nie jest wg. mnie wygórowana, czego np. o Golfie powiedzieć się nie da.
Gdybym miał pieniądze, to bym sobie takiego kupił.

Nie, 09.12.2007, 23:41
Awatar użytkownika

W klasie kompakt jest duzy wybor modeli,mysle ze kazdy znajdzie cos dla siebie.Osobiscie rozgladnal bym sie raczej za czyms trojbrylowym(sedan),moze wskrzesza Maree?

Nie, 09.12.2007, 23:45
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 525 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27  Następna