|
|
Obecny czas: Pią, 15.05.2026, 5:05
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
TRAMWAJE: Protram 205 WrAs
| Autor |
Wiadomość |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
PĂłki co tylko one 
_________________ >>>
|
| Sob, 10.11.2007, 17:28 |
|
 |
|
kulikowski
|
Nb. konstrukcyjnie jest to mutacja 105N/2k
_________________ no i jest! Solidarni z Ukrainą
|
| Pią, 16.11.2007, 20:46 |
|
 |
|
KHOT
Samochód: Schuka-B
|
...niestety i w praktyce jak już pisałem sytuacja jest podobna jak z wejściem Poloneza Caro - niby ładnej wygląda, ale pod spodem to ta sama 105'ka z jej wszystkimi wadami...
_________________ "Oszczędny to będzie na przykład "golfik III w tedeiku", tyle że z radością z jazdy nie ma to wiele wspólnego. Już lepiej Poloneza, obciach mniejszy"
- mastah Jonas
|
| Pią, 16.11.2007, 22:39 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
|
Mylicie się - konstrukcyjnie to zupełnie inny tramwaj. Tzn. ma coś tam asynchroniczne (nie znam się), zupełnie inaczej brzmi, jeździ, wygląda, itp. To nie jest Daewoo Polonez Caro Plus. Poza tym tramawaj jest zbudowany od podstaw przez wrocławski Protram.
Ale faktycznie, jest to ewolucja Konstala 105N -> 105NWr Protram -> Protram 204 WrAs -> Protram 205 WrAs
Krążą plotki o 206 WrAs (niskacz w 100%, zupełnie nowa konstrukcja), ale póki co Protram robi tylko WrAsy 204 i 205 dla Wrocławia oraz doczepki dla Szczecina.
_________________ >>>
|
| Sob, 17.11.2007, 0:03 |
|
 |
|
KHOT
|
...sorry, ale miałem dzisiaj na przykład przyjemność jazdy tą stopiątką po liftingu i niestety to nie ta klasa, nawet do starej tatry nie da się porównać, bo odstaje...
_________________ "Oszczędny to będzie na przykład "golfik III w tedeiku", tyle że z radością z jazdy nie ma to wiele wspólnego. Już lepiej Poloneza, obciach mniejszy"
- mastah Jonas
|
| Sob, 17.11.2007, 13:45 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
|
105 po liftingu to zupełnie co innego niż 204 WrAs
Z zewnątrz praktycznie tylko różnią się tym, że 204 ma zasłonięte wózki. Ale, jak napisałem, Wrasy są budowane od podstaw.
_________________ >>>
|
| Sob, 17.11.2007, 15:35 |
|
 |
|
KHOT
|
...oki, zgadzam się, że to może być nowa konstrukcja, tylko w jeździe jest praktycznie identyczna jak kant. Zna ktoś linię z okolic pkp-u do placu grunwaldzkiego gdzie jeżdżą skody, chętnie bym się tym przejechał następnym razem, a do tej pory okazji nie było... 
- mastah Jonas
|
| Nie, 18.11.2007, 11:20 |
|
 |
|
ZwierZ
Samochód: Lancia Delta II 1,6
|
Osiek napisał(a): Z zewnÄ…trz praktycznie tylko różniÄ… siÄ™ tym, ĹĽe 204 ma zasĹ‚oniÄ™te wĂłzki. Ale, jak napisaĹ‚em, Wrasy sÄ… budowane od podstaw
moĹĽe i od podstaw,
Cegielski niedawno do W-wy też puścił "nowe" tramwaje które w rzeczywistości są tylko ewolucją 105 - a raczej przypudrowaną 105.
Tak jak ten WrAs (z obniżonym środkiem zrobił już kiedyś Cegielski taką wersję).
Podobnie jak Puma - większa ewolucja 105 ale jednak ewolucja niż nowa konstrukcja,

_________________ http://www.motoplaneta.pl
http://www.simp.put.poznan.pl
|
| Śro, 28.11.2007, 22:08 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
|
Trzecim właścicielem złotego fotelika w Ruchomej Alei Gwiazd został Mariusz Pudzianowski. Jednocześnie Pudzian ustalił rekord - przeciągnął on na krótkim dystansie ważący ponad 30 ton tramwaj, w którym było kilkunastu pasażerów 
_________________ >>>
|
| Czw, 20.12.2007, 13:48 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
|
 Re: TRAMWAJE: Protram 205 WrAs
Kolejne gwiazdy mają swoje foteliki w Ruchomej Alei Gwiazd. Nie napisałem o tym wcześniej, ale w walentynki siedzonka dostali Agnieszka Dygant i Bogusław Linda. A parę dni temu swoje złote krzesło odsłoniła Doda, która zablokowała tym samym pół Wrocławia i zarządziła objazd dla dwóch linii tramwajowych. Inne znane osobistości odsłaniali swoje złote fotele normalnie w zajezdni, po czym wraz z fanami udawali się na przejażdżkę WrAsem po mieście, zaś Doda musiała koniecznie mieć swoją imprezę na Placu Teatralnym w ścisłym centrum miasta...  edit Zapomniałem dodać NAJISTOTNIEJSZEGO: Doda kazała tym, którzy mają zamiar usiąć na jej fotelu, aby wcześniej umyli tyłki 
_________________ >>>
|
| Nie, 11.05.2008, 18:21 |
|
 |
|
ItalianDragon
Samochód: Ka / 126 Personal 4
|
Widze, że 11stka ustrzelona u mnie na osiedlu  Siedziałem na tym złotym siedzeniu, jest jeszcze siedzenie Pudziana o ile sie nie mylę 
_________________ Born to ride
|
| Czw, 25.09.2008, 20:06 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
|
Z cyklu Ruchoma Aleja Gwiazd..
Kolejnym patronem złotego plastikowego krzesełka został zespół De Mono.
Głosowali oczywiście słuchacze Radia Aplauz...
_________________ >>>
|
| Śro, 01.10.2008, 22:19 |
|
|