|
|
Obecny czas: Pon, 01.06.2026, 5:02
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 12 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
 Volvo ReCharge Concept
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Czw, 06.09.2007, 12:36 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
Cytuj: Witam po krĂłtkiej przerwie spowodowanej moim zĹ‚ym stanem zdrowa i w konsekwencji operacjÄ… witam i duĹĽo zdrowia ĹĽyczÄ™ VW_Marcin napisał(a): W zaleĹĽnoĹ›ci od tego jaki jest jego udziaĹ‚ w napÄ™dzaniu auta, zuĹĽywa on do 5.5 l/100km
Zrobiłby na mnie wrażenie jakby zszedł do 3l/100km, mimo tego daje głowę, iż to obiecane 5.5 to tylko na papierze zostanie osiągnięte a testerzy w programach znowu będą znow sobie zadawac pytanie po co komu 100-konna hybryda ktora spala 8 litrów i kosztuje więcej niż przeciętny diesel tej samej mocy i oszczedniejszy w jeździe. Troche to przejaskrawiam ale moj sceptycyzm z każdym podobnym projektem staje się coraz większy.
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Czw, 06.09.2007, 12:52 |
|
 |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
pardon napisał(a): witam i duĹĽo zdrowia ĹĽyczÄ™
Dziękuje
Video
http://www.youtube.com/watch?v=lHY3YMoOfJ8
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Czw, 06.09.2007, 13:46 |
|
 |
|
aston
|
 Re: Volvo ReCharge Concept
Kopiujesz "niedorobiony" tekst, nawet nie sprawdziĹ‚eĹ› co podajesz , a zawiera błędy  (choć mogÄ™ to zrozumieć i ĹĽyczÄ™ szybkiego powrotu do zdrowia) a o to parÄ™ cytatĂłw z Press Release Cytuj: Recharging allows the car to be driven about 100 kilometres on battery power alone before the car's four-cylinder Flexifuel engine is needed to power the car and recharge the battery Ĺadujemy (3 godziny) i mozna przejechać do 100km (nie 100km/h ) na samym "prÄ…dzie" zanim wĹ‚aczy siÄ™ silnik spalinowy Cytuj: When driving beyond the 100 km battery range, fuel consumption may vary from 0 to 5.5 litres per 100 km depending on the distance driven using the engine. Spalanie wacha siÄ™ od 0 do 5,5 litra Cytuj: Acceleration from 0-100 km/h takes 9 seconds and top speed is 160 km/h." nie muszÄ™ wĹ‚umaczyć chyba Cytuj: For a 150 km (93 mile) drive starting with a full charge, the car will require less than 2.8 litres of fuel, giving the car an effective fuel economy of 1.9 l/100km (124 mpg).
na testowym odcinku 150km spalanie wyniosło 1.9 litra na setkę
http://www.worldcarfans.com/9070906.002 ... -frankfurt
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Ostatnio edytowany przez aston Czw, 06.09.2007, 15:08, edytowano w sumie 2 razy
|
| Czw, 06.09.2007, 14:38 |
|
 |
|
marcello
Samochód: Opel Astra 1,6
|
bardzo dobry pomysl  lepszy od zwyklych hybryd 
_________________ "Był las nie było was, będzie las nie będzie was"
Prymas Wyszyński
|
| Czw, 06.09.2007, 14:41 |
|
 |
|
aston
|
marcello napisał(a): bardzo dobry pomysl  lepszy od zwyklych hybryd 
widać wyraźna różnicę w stosunku do Prusa na przykład.
Całkiem nowa generacja, oby koncern szybko wprowadził ją do produkcji i dał pstryczek w nosa konkurencji
The Volvo ReCharge Concept uses a new technology where there is no mechanical connection between the engine and the wheels called 'series hybrid' technology
No i też się zgodzę, ze 80% ludzi przejeżdża dziennie mniej niż 100km, więc po co w takim dystansie używać silnika spalinowego i zanieczyszczać środowisko, jak można używać go tylko jak jeździmy więcej 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Czw, 06.09.2007, 14:50 |
|
 |
|
szakal
|
 Re: Volvo ReCharge Concept
aston napisał(a): Kurde, kopiujesz "nieodrobiony" tekst bez pomysĹ‚u, nawet nie sprawdziĹ‚eĹ› co podajesz ::! Nie mÄ™drkuj siÄ™ tak. Sam jesteĹ› nieodrobiony. aston napisał(a): Ĺadujemy (3 godziny) i mozna przejechać do 100km (nie 100km/h ) na samym "prÄ…dzie" zanim wĹ‚aczy siÄ™ silnik spalinowy To, ĹĽe silnik moĹĽe przejechać 100 km na jednym Ĺ‚adowaniu to jedno. Co innego, ĹĽe po przekroczeniu 100 km/h włącza siÄ™ do dziaĹ‚ania silnik spalinowy. To dwie różne rzeczy i nie łącz ich.  Cytuj: Spalanie wacha siÄ™ od 0 do 5,5 litra
Przecież napisałem, że spalanie w zależności od tego jak długo działa silnik spalinowy może wynieść do 5,5l/100km.  Po co to samo podajesz?
Jeśli chodzi o przyspieszenie, prędkość maksymalną itd. Takich informacji nie miałem gdy pisałem newsa.
Nie wprowadzaj zamieszania. 
_________________ www.exoticcars.pl
www.autogaleria.pl
|
| Czw, 06.09.2007, 14:55 |
|
 |
|
aston
|
szakal napisał(a): aston napisał(a): Ĺadujemy (3 godziny) i mozna przejechać do 100km (nie 100km/h ) na samym "prÄ…dzie" zanim wĹ‚aczy siÄ™ silnik spalinowy To, ĹĽe silnik moĹĽe przejechać 100 km na jednym Ĺ‚adowaniu to jedno. Co innego, ĹĽe po przekroczeniu 100 km/h włącza siÄ™ do dziaĹ‚ania silnik spalinowy. To dwie różne rzeczy i nie łącz ich.  to pokaĹĽ mi w Press Release od Volvo miejsce gdzie podajÄ… o tych twoich 100km/h  szakal napisał(a): Cytuj: Spalanie wacha siÄ™ od 0 do 5,5 litra PrzecieĹĽ napisaĹ‚em, ĹĽe spalanie w zaleĹĽnoĹ›ci od tego jak dĹ‚ugo dziaĹ‚a silnik spalinowy moĹĽe wynieść do 5,5l/100km.  Po co to samo podajesz? JeĹ›li chodzi o przyspieszenie, prÄ™dkość maksymalnÄ… itd. Takich informacji nie miaĹ‚em gdy pisaĹ‚em newsa.  DraĹĽniÄ… mnie ludzie, ktĂłrzy nie doczytajÄ… i wprowadzajÄ… zamieszanie. 
a czemu wyciąłeś część mojej wiadomości
uściśliłem sformułowanie "zużywa do 5,5 litra" bo może być nie zrozumiałe (silnik nie napędza kół włancza się tylko jak "prąd" się skończy i ładuje akumulator - tego tez nie dodałeś)) oraz dodałem "na testowym odcinku 150km spalanie wyniosło 1.9 litra na setkę"
to raczej ty nie doczytałeś, źle podałeś i jeszcze mi wypominasz że błędy poprawiam.
|
| Czw, 06.09.2007, 15:04 |
|
 |
|
szakal
|
aston napisał(a): to pokaĹĽ mi w Press Release od Volvo miejsce gdzie podajÄ… o tych twoich 100km/h  Nie braĹ‚em informacji z prasĂłwki tylko z jednego z zagranicznych serwisĂłw. Nie twierdzÄ™ siÄ™, ĹĽe siÄ™ nie pomylili. Jednak i tak na ludzki rozum to co piszesz i to co ja napisaĹ‚em to zupeĹ‚nie inne kwestie.  Cytuj: a czemu wyciÄ…Ĺ‚eĹ› część mojej wiadomoĹ›ci uĹ›ciĹ›liĹ‚em sformuĹ‚owanie "zuĹĽywa do 5,5 litra" bo moĹĽe być nie zrozumiaĹ‚e (silnik nie napÄ™dza kół wĹ‚ancza siÄ™ tylko jak "prÄ…d" siÄ™ skoĹ„czy i Ĺ‚aduje akumulator - tego tez nie dodaĹ‚eĹ›)) oraz dodaĹ‚em "na testowym odcinku 150km spalanie wyniosĹ‚o 1.9 litra na setkÄ™" UciÄ…Ĺ‚em bo wytĹ‚umaczyĹ‚em pod spodem, ĹĽe reszte informacji nie podaĹ‚em bo takowymi nie dysponowaĹ‚em. Cytuj: to raczej ty nie doczytaĹ‚eĹ›, Ĺşle podaĹ‚eĹ› i jeszcze mi wypominasz ĹĽe błędy poprawiam.
Skoro lepiej się czujesz jak swoje mi dokopiesz to niech ci będzie. Po prostu nie podałem wszystkich informacji bo nie miałem skąd wtedy ich brać. Nigdzie nie było infa o tym concepcie oprócz jednego serwisu i z niego tylko korzystałem. 
_________________ www.exoticcars.pl
www.autogaleria.pl
|
| Czw, 06.09.2007, 15:10 |
|
 |
|
aston
|
szakal napisał(a): Skoro lepiej siÄ™ czujesz jak swoje mi dokopiesz to niech ci bÄ™dzie. Po prostu nie podaĹ‚em wszystkich informacji bo nie miaĹ‚em skÄ…d wtedy ich brać. Nigdzie nie byĹ‚o infa o tym concepcie oprĂłcz jednego serwisu i z niego tylko korzystaĹ‚em. 
Ja to rozumiem, i tylko chciałem uzupełnić info i poprawić błędy i niedomówienia, nic więcej.
|
| Czw, 06.09.2007, 15:13 |
|
 |
|
masaji
|
|
| Pią, 07.09.2007, 15:18 |
|
 |
|