|
|
Obecny czas: Śro, 06.05.2026, 12:49
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Driftowanie tanim kosztem !!!
| Autor |
Wiadomość |
|
karti20
|
 Driftowanie tanim kosztem !!!
Witam . Tak jak w temacie chce zacząć przygode z driftem ale nie chce wydawac fortuny i chce zacząc jak naj mniejszym kosztem. Jaki samochod wybrac i jak powinien byc przygotowany ??
|
| Sob, 28.07.2007, 14:28 |
|
 |
|
Tuner
|
No niewiem mistrzowie zaczynali od najslabszych takich jak: stare BMW, polonez itp. Potem sie bawili na nowszych beemkach, a prawdziwe potwory mieli gdy nabrali duuzego doswiadczenia, takie jak: nissan 200sx, nissan 350Z, nissan skyline, toyota corolla (stara)
_________________ ..:: Honda The Power Of Dreams ::.. Nie ważne przy czym stoisz, ważne jak tym jeździsz
|
| Sob, 28.07.2007, 14:37 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
co to znaczy "tanim kosztem" ?
np. warto przejrzeć ten temat, bo tanim kosztem można kupić BMW E30 325
http://streetracing.pl/forum/viewtopic. ... 96&start=0
poza dtym duży fiat, ze swapem na silnik od łady, albo fiata 131 2.0 + modyfikacje zawieszenia
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Sob, 28.07.2007, 14:38 |
|
 |
|
Toyo
Samochód: za rok
|
Zacznij od bmw jakiegoś starego . To nie tanie koszta ale drift to słona zabawa . Dodaj jeszcze koszt opon  . Samochód powinien mieć mocny silnik i napęd na tylną oś . Potem gdy już nabierzesz wprawy przeżuć sie na stare nissany lub toyote . I startuj w zawodach w Polsce ,a poźniej w D1
A to Ci polecam
http://allegro.pl/item216496152_bmw_e_3 ... rift_.html
_________________ || www.BauenDL.com USŁUGI REMONTOWE ||
|
| Sob, 28.07.2007, 15:41 |
|
 |
|
skylinegtr
Samochód: Passat B4 1.8 8V
|
Odwiedź forum streetracing , tam jest dział drift , pytanie o ktyóre pytasz było maglowane xxxxx razy
|
| Sob, 28.07.2007, 16:05 |
|
 |
|
Mac_Abra
|
fiat 125p plus silnik od 131 (2.0) i skrzynia oraz wał i most od lancii bety. śmiga az miło. wyklepac resory, inne amorki i smiga az miło 
_________________ "mój samochód powstał dawno temu, gdy reklama zachwalała przyśpieszenie i pęd, wolność dalekich podróży, a nie schowki, uchwyty, oszczędność paliwa i ładowność bagażnika..."
|
| Sob, 28.07.2007, 17:17 |
|
 |
|
Ursus
Samochód: Renault Clio
|
Mac_Abra napisał(a): Ĺ›miga az miĹ‚o Mac_Abra napisał(a): smiga az miĹ‚o Smile
Nawet podwójnie miło  Myślę, że tak zmodyfikowany Fiaciszcz powinien dać radę 
_________________ Elastyczne maty piaskowe ELASTON - nowość na rynku --> www.ELASTONE.pl
|
| Sob, 28.07.2007, 17:40 |
|
 |
|
Mac_Abra
|
daje rade bo obok mnie taki stał i widziałem jak chłopak nim jezdził, pozniej go widziałem na otomoto facet go sprzedawł za 6tys chyba.
_________________ "mój samochód powstał dawno temu, gdy reklama zachwalała przyśpieszenie i pęd, wolność dalekich podróży, a nie schowki, uchwyty, oszczędność paliwa i ładowność bagażnika..."
|
| Sob, 28.07.2007, 18:00 |
|
 |
|
POŃCZAK
Samochód: E36 318ti / 626 gf
|
najtansze imo bedzie bmw e30 320/325 (jesli chcesz naprawde tanio to w zimie sobie boki poczesac mozna przyjemnie.. ale oczywiscie nie na drodze publicznej  ) imo takie rozwiazanie bedzie tansze niz kant. dlaczego? bo bedziesz wiecej trenowal niz siedzial w warsztacie.
jesli chodzi o kanta to zapytaj uzytkownika Mikso ze streetracing.pl <- on nim startuje w polsce w TDC
a jesli chodzi o e30 to mozna nim naprawde fajnie pojezdzic..
i pamietaj - drift nigdy nie bedzie tani.
chyba, ze chcesz jakies boki na sniegu to wtedy wyjdzie taniej 
_________________ http://www.tanidrift.pl
|
| Sob, 28.07.2007, 18:17 |
|
 |
|
Rules
|
a moĹĽe coĹ› takiego?

_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
Ostatnio edytowany przez Rules, Sob, 28.07.2007, 18:28, edytowano w sumie 1 raz
|
| Sob, 28.07.2007, 18:27 |
|
 |
|
POŃCZAK
|
to nie jest drift
|
| Sob, 28.07.2007, 18:28 |
|
 |
|
Rules
|
no nie żartuj  dałem raczej jako humor, ale uważam, ze jeśli ktoś się nauczy jezdzic bokiem malaczem, a powyzsza załoga radzi sobie z tym znakomicie to wtedy może powiedzieć, że na prawde jest dobry, bo postawić bokiem BMW jest znacznie łatwiej.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Sob, 28.07.2007, 18:31 |
|
 |
|
POŃCZAK
|
no wlasnie nie do konca, malan sie calkiem inaczej niz bmw lub lada prowadzi.. po co sobie utrudniac? lepiej polonezem albo lada 2105/7 po sniegu pocwiczyc
Rules napisał(a): postawić bokiem BMW jest znacznie Ĺ‚atwiej.
ale kontrolowac to przez caly zakret i polaczyc serie zakretow to juz nie tak calkiem 
|
| Sob, 28.07.2007, 18:48 |
|
 |
|
Rules
|
POĹCZAK napisał(a): no wlasnie nie do konca, malan sie calkiem inaczej niz bmw lub lada prowadzi.. po co sobie utrudniac? lepiej polonezem albo lada 2105/7 po sniegu pocwiczyc
Masz racje, podałem tylko przykład malacza, jako czegoś czym też się da, ale wymaga to nielada umiejętności, ale oczywiście jeśli ktoś myśli o drifcie bardziej poważnie to polonez, czy łada na początek będzie znacznie lepszym wyborem.
|
| Sob, 28.07.2007, 18:53 |
|
 |
|
Tuner
|
Poprostu trzeba kontrolowac reczny, hamulec i gaz. Trzeba kontrolowac rezcny bo caly czas na zaciagnietym to by cie obrocilo, trzeba na pol recznym (troche dodac i puszczaci znowu itd). Zacznij od baczkow, probowalem BMW e36 i calkiem mi niezle wychodzilo (tylko bez recznego). Na poczatek proponuje jednak BMW e30 
_________________ ..:: Honda The Power Of Dreams ::.. Nie ważne przy czym stoisz, ważne jak tym jeździsz
|
| Sob, 28.07.2007, 19:17 |
|
 |
|
MaddDogg
Samochód: Nadal ich za mało..
|
Rules napisał(a): ale uwaĹĽam, ze jeĹ›li ktoĹ› siÄ™ nauczy jezdzic bokiem malaczem
Maluchem jeździ się zupełnie inaczej i nigdy nie pójdzie bokiem tak jak inne samochody.
_________________ S T A N C E | W O R K S
|
| Nie, 29.07.2007, 0:40 |
|
 |
|
mirc
|
pĂłjdzie pĂłjdzie
ale lepiej kupić poloneza i spawnąć mosta
http://pl.youtube.com/watch?v=440RWS2Tv1c
|
| Wto, 31.07.2007, 14:43 |
|
 |
|
ogor
|
Toyo napisał(a): Zacznij od bmw jakiegoĹ› starego . To nie tanie koszta ale drift to sĹ‚ona zabawa . Dodaj jeszcze koszt opon  . SamochĂłd powinien mieć mocny silnik i napÄ™d na tylnÄ… oĹ› . Potem gdy juĹĽ nabierzesz wprawy przeĹĽuć sie na stare nissany lub toyote . I startuj w zawodach w Polsce ,a poĹşniej w D1  A to Ci polecam http://allegro.pl/item216496152_bmw_e_3 ... rift_.html
koszta nie sa takie duze, stary kant albo bawara jest do wyciagniecia za 2 koła a znajomy ktory driftuje kupuje z niemiec opony po 5 euro sztuka
a co do tej bejcy na allegro to chyba nie widzialeks na zywo, za ta kase nie warto takiego sztrucla brac
|
| Wto, 31.07.2007, 15:45 |
|
 |
|
MORPHEUS1123
|
Prawie robi wielką różnicę nie wiem jak ten kolo smiga tym autem ale podejrzewam ze nic specjalnego bo co takie autko moze zrobic? no wlasnie raczej nic
Ja pierwsze swoje proby driftu zaczynalem na Poldku nie bylo zle powiem ze nawet nawet sie tym smigalo ale jak juz doszedlem do wprawy o ile mozna o takiej powiedziec przesiadłem sie na Toyote Carine mojego ojca ktora stoi na gwintowanym utwardzonym i obnizonym zawieszeniu szczekach Brembo i laczkach Yokohama (jak zawsze) silnik 2.0, turbina, okolo 180 Km ale wiekszych modyfikacji silnika nie bylo powiem szczerze ze nie bylo zle fajnie sie smigalo puki nie stracilem wachacza no i moja przygoda z driftem sie skonczyla ale nie do konca nadal lubie sobie czasami wejsc z zakret z wyprzedzającą mnie "dupą" 
_________________ You'll Be Under My Wheels !!!
|
| Wto, 31.07.2007, 19:34 |
|
 |
|
POŃCZAK
|
MORPHEUS1123 napisał(a): Toyote Carine
ta a ja raz driftowalem w renault espace. serio.
|
| Śro, 01.08.2007, 8:14 |
|
|