|
|
Obecny czas: Czw, 18.06.2026, 19:39
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
Mr_Bungle
Samochód: Alfa Romeo 156 1.8TS
|
Kurcze, mam wrażenie, że awaryjność Fiatów zależy wyłącznie od użytkownika. To są tanie samochody, więc często kupują je ludzie niespecjalnie zamożni i potem oszczędzają na przeglądach (a, ten tysiąc jeszcze przejadę i potem pojadę), czy wsadzają zamienniki, zamiast pojechać do ASO. A wrażenie to wywołał u mnie granatowy maluch rocznik 88, którego pół roku temu moja rodzinka sprzedała, by kupiono Pandę. W maluchu była tylko jedna awaria: skrzyni, ale wynikała z błędu ludzkiego (coś tam źle mama pozmieniała biegi).
_________________ "Państwo jest bogate bogactwem swoich obywateli" A. Smith
|
| Sob, 28.04.2007, 18:23 |
|
 |
|
ajw
|
Mr_Bungle napisał(a): Kurcze, mam wraĹĽenie, ĹĽe awaryjność FiatĂłw zaleĹĽy wyłącznie od uĹĽytkownika.
Dokładnie, może nie w 100% zależne od właściciela ale w bardzo dużym stopniu. Mój tata miał przez kilka lat Uno (kupił używane) i z ręką na sercu nic poważnego się nie działo (nawet rdzą nie zachodził  ) a nie był serwisowany w ASO tylko w prywatnym warsztacie  . Tak więc trzeba dbać o samochód a na pewno on się odwdzięczy mniej awaryjną eksploatacją  .
_________________ >>> www.ubuntu.pl <<<
|
| Sob, 28.04.2007, 20:57 |
|
 |
|
jaroslav
|
ajw napisał(a): Mr_Bungle napisał(a): Kurcze, mam wraĹĽenie, ĹĽe awaryjność FiatĂłw zaleĹĽy wyłącznie od uĹĽytkownika. DokĹ‚adnie, moĹĽe nie w 100% zaleĹĽne od wĹ‚aĹ›ciciela ale w bardzo duĹĽym stopniu. MĂłj tata miaĹ‚ przez kilka lat Uno (kupiĹ‚ uĹĽywane) i z rÄ™kÄ… na sercu nic powaĹĽnego siÄ™ nie dziaĹ‚o (nawet rdzÄ… nie zachodziĹ‚  ) a nie byĹ‚ serwisowany w ASO tylko w prywatnym warsztacie  . Tak wiÄ™c trzeba dbać o samochĂłd a na pewno on siÄ™ odwdziÄ™czy mniej awaryjnÄ… eksploatacjÄ…  .
Dokładnie.Tak samo mój znajomy kupił sobie Fiata Siena z salonu już dawno temu i nic takiego poza częściami które się zużywają się nie psuje.
_________________ nie ważne czym jezdzisz ważne jak jezdzisz
|
| Nie, 29.04.2007, 13:12 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
Mnie sie bardziej wydaje ze awaryjnosc Fiatow bardziej istnieje ze stereotypow a obecne Fiaty znacznie sie zmienily. Wiadomo zepsuc sie zawsze moze i to cecha kazdego auta. Pewne samochody moze czesciej (nieznacznie) pewne rzadziej.
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Nie, 29.04.2007, 15:19 |
|
 |
|
Rules
|
Zgadzam się, że wiele zależy od właściciela, ale musze też przyznać, że zdarzają sie drobne usterki, które nie są poważne, ale na pewno przeszkadzają, jak np: otwierajacy sie schowek, czy klapka z wlewu paliwa, przykłady z Punto II.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Nie, 29.04.2007, 15:22 |
|
 |
|
jaroslav
|
Fiaty teraz to porzÄ…dne samochody a co najwaĹĽniejsze podobajÄ… siÄ™ nam i przyciÄ…gajÄ… uwage.
_________________ nie ważne czym jezdzisz ważne jak jezdzisz
|
| Nie, 29.04.2007, 15:39 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
Wczoraj w Miechowie pierwszy raz na oczy widzialem Bravo. No wyglada calkiem niezle ale mnie osobiscie fikusny design nie pasuje...I raczej nie chcialbym miec tego Fiata. Siedzialem w samochodzie i patrzylem na ten samochod i jakis gosciu krecil sie i ogladal z zaciekawieniem krecil sie z kazdej strony i poszedl dalej.
Zdjecie robione telefonem (z samochodu) i nie wyszlo za dobrze
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Wto, 01.05.2007, 9:40 |
|
 |
|
Nath4N
|
Ja tez dzis po raz pierwszy widzialem Bravo w czarnym kolorze z szarymi matowymi felgami i wygladał bardzo ładnie 
_________________ Aktualnie oczarowany przez: Lamborghini Gallardo Superleggera, Lamborghini Murcielago LP640, Nissan GT-R, Mercedes McLaren SLR Roadster Brabus,
|
| Pon, 07.05.2007, 17:17 |
|
 |
|
Homer
|
Nath4N napisał(a): Ja tez dzis po raz pierwszy widzialem Bravo w czarnym kolorze z szarymi matowymi felgami i wygladaĹ‚ bardzo Ĺ‚adnie 
kazdy detal, kolor czy inna pierdolka moze przesadzic o wygladzie, oczywiscie z malucha nie zrobi sie mercedesa detalami ale jednak moja teoria ma cos w sobie 
|
| Pon, 07.05.2007, 17:20 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Fiat Bravo w PaĹşdzierniku trafi do Australii pod nazwÄ… Ritmo.
italiaspeed.com
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Pią, 11.05.2007, 6:32 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
też widziałem na żywo. Z tyłu nie wygląda tak dobrze jak mi się wydawało, w gruncie rzeczy jest mocno średni. Natomiast z przodu jest ok 
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Pią, 11.05.2007, 9:57 |
|
 |
|
koVaal
|
Widziałem dzisiaś zaparkowanego na ulicy.  Był praktycznie cały zasłonięty przez inny samochód, widać było tylko przód z profilu, więc z daleka pomyślałem: "Hmm... Jakieś dziwne to Grande Punto". Zbliżyłem się i oniemiałem.  Bravo w ciemnogranatowym kolorze(G-Punto też w takim występuje) jest po prostu piękne. To chyba najpiękniejszy samochód, jaki kiedykolwiek widziałem... Ale to tylko ja. 
|
| Pią, 11.05.2007, 12:24 |
|
 |
|
Tuner
|
Jest swietny, swietna sportowa linia, ten model najbardziej mi odpowiada ze wszystkich poprzednich.
_________________ ..:: Honda The Power Of Dreams ::.. Nie ważne przy czym stoisz, ważne jak tym jeździsz
|
| Pią, 11.05.2007, 13:57 |
|
 |
|
igor86
|
Grzyws napisał(a): Fiat Bravo w PaĹşdzierniku trafi do Australii pod nazwÄ… Ritmo.  italiaspeed.com
Czyli użyli ponownie nazwy, która była pierwszą nienumeryczną dla kompaktowego modelu Fiata/ W sumie to myślałem że Bravo będzie nazwą międzynarodową. W Ameryce najprawdopodobnie zostawią z nazwą Stilo 
|
| Pią, 11.05.2007, 13:59 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
Ja pierwszy raz na żywo widziałem go wczoraj i rzeczywiście jak dla mnie nie jest aż tak ładny. Po prostu nie pasują mi te przednie światła, nie to co w Grande Punto...
|
| Pią, 11.05.2007, 15:22 |
|
 |
|
Paw5el
|
|
| Pią, 11.05.2007, 16:02 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Grzyws napisał(a): Fiat Bravo w PaĹşdzierniku trafi do Australii pod nazwÄ… Ritmo. Image
Ten napisa nie wyglada juz tak ladnie jak Bravo napis 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Pią, 11.05.2007, 18:02 |
|
 |
|
Sylwester
|
Gratulacje!!
Swoja drogą czy zwróciłeś uwagę na wyprofilowanie tyłu foteli kierowcy i pasażera siedzącego obok? Ponoć Fiat zareagował na narzekania pierwszych klientów i przerobił je tak aby na nogi ludzi siedzacych na tylnej kanapie było więcej miejsca
|
| Pon, 14.05.2007, 10:43 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Paw5el napisał(a): a ja wczoraj byĹ‚em w salonie Fiata i zamĂłwiĹ‚em Bravo 1,4 Dynamic z pakietem SPORT w czarnym kolorze Smile
Czekam na fotki. I Gratuluje zakupu
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Pon, 14.05.2007, 14:26 |
|
 |
|
koVaal
|
(Zazdrość mode: on  ) Cóż, możliwe(ale nie bardzo  ), że sam będę miał za jakiś czas Bravo, taka sama wersja, ale bez pakietu sport. 
|
| Pon, 14.05.2007, 16:33 |
|
|