Obecny czas: Czw, 02.07.2026, 4:11

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
[F1 2007] GP Bahrajnu 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
A własnie kim jest ten drugi??

Mikołaj Sokół, na F1 zna się chyba bardziej niż sam "Borówa" ;) jego komentarze są bardziej rzeczowe i techniczne. Takiego komentatora brakowało w F1

Sob, 21.04.2007, 17:39
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Mikołaj Sokół

Wiem jak się nazywa, ale kim on jest?? Jakiś kierowca wyścigowy czy dziennikarz sportowy?

Sob, 21.04.2007, 19:11
Moderator
Awatar użytkownika

Wiem jak się nazywa, ale kim on jest?? Jakiś kierowca wyścigowy czy dziennikarz sportowy?

Dzienikarz sportowy :) szczerze mówiąc jednak nie znałem go wcześniej, ale F1 komentuje znakomicie :mryellow:

Sob, 21.04.2007, 19:25

Miejscowość: Żeszuuuf
Dla mnie Borowski jest beznadziejnym komentatorem... Sposób w jaki mówi po prostu mnie przytłacza... Tak jakby specjalnie mówił wolno żeby cokolwiek mówić.... i zapełnić czas antenowy. Wkurza mnie też strasznie że sie podnieca Kubicą... rozumiem że można się cieszyć... Ale w trakcie transmisji z Grand Prix Włoch takie zdanie oto padło z jego ust : Proszę Państwa... jesteśmy świadkami wyjątkowego zdarzenia.... Robercik prowadzi wyścig...

Relacjom na TV4 i Polsacie brakuje bardzo dużo do relacji na brytyjskim ITV. Tam co prawda też się ekscytuja swoimi, ale przed każdym wyścigiem jest dużo materiału jako wstęp: rozmowy z kierowcami, analiza toru, przypomnienie treningów i kwalifikacji, analiza sytuacji. Był też materiał o ustawianiu samochodu - jeden z komemnatorow prowadził bolid Red Bull`a tłumaczac jak eliminowac podsterownosc lub nadsterowność...

Komentarz w czasie wyścigu jest trafny, rozmowy z kierowcami którzy wypadli z rywalizacji lub z mechanikami i inżynierami w boksach
Odpowiadaja na pytania, a nagroda w jednym z konkursĂłw to rejs luksusowym statkiem na GP Monaco i pobyt w wypasionym hotelu

Mysle ze jak w Polsce zainteresowanie F1 tak duĹĽe jak w UK to teĹĽ takiego czegoĹ› sie dorobimy :D

http://www.itv.com/f1

Sob, 21.04.2007, 22:44
Awatar użytkownika

Dla mnie Borowski jest beznadziejnym komentatorem

Borowski jak na razie nie komentuje F1 tylko w Sejmie siedzi :wink:

Sob, 21.04.2007, 23:00
Awatar użytkownika

Borowski jak na razie nie komentuje F1 tylko w Sejmie siedzi

Nie siedzi w Sejmie, bo jego patria nie przekroczyła wymaganego progu wyborczego. :)

Sob, 21.04.2007, 23:10
Awatar użytkownika

Nie siedzi w Sejmie

No racja, ale wtopa :oops:

Sob, 21.04.2007, 23:11
Awatar użytkownika

Miejscowość: wietrzne miasto
Zientarski pepla tylko na początku a nie w trakcie wyścigu :? to raz a dwa to to że polsat tylko emituje wyścig i pokazuje to samo co RTL co inne stacje, dopiero potem w studio to może cvoś samemu pokazywać a tak to jest ograniczony.

A w czasie wyscigu nie lepiej. Cofnac sie o minute czy dwie i pokazac powtorke waznej sytuacji tak jak to robia inne stacje. Przynajmniej wiadomo co sie stalo i czego mozna sie spodziewac.

Dr.West napisał(a):
a poza tym borowczyk i ten drugi są z F1 już kupe lat więc mają jakieś doświadczenie w tym

Znac sie na F1 a miec doswiadczenie w komentowaniu F1 to dwie rozne sprawy. Nie widzialem nigdy Sokola jako komentatora w TV, ale mysle ze ze jest na pewno lepszy od Borowy i z czasem sie wyrobi (mimo ze Borowa wczesnie komentowal F1. Facet zawsze wiedzial co mowi i robil to rzeczowo. Jak juz pisalem nie ogladam wyscigow na Polsacie, ale jak widze co pisza ludzie na innych forach jak to wyglda to chyba dobrze, ze nie musze tego widziec.
Z tego co wyczytalem to brak jest konferencji (w sumie po co skoro nie ma tam Roberta), gadanie w czasie jak puszczaja Team Radio (przeciez i tak nic ciekawego tam nie mowia), zaproszeni goscie - Papke i Czachor (niedlugo moze Dode zaprosza to moze chociaz cycki pokaze :twisted: ). Nie wiem tez czy jest tam ktos kto chodzi z kamera miedzy bolidami i rozmawia z kierowcami/szefami/inzynierami a nie tylko z Kubica.
Takie prowadzenie programu moze byc dobre dla tych co zaczynaja ogladac F1 albo dla "fanow" Kubicy ale nie dla fanow F1.

Nie, 22.04.2007, 2:32
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Skoda Octavia
Trochę nam temat zszwedł na inny tor ale cóż mnie cieszy że w końcu coś się dzieje w dziale sport :)

Mam kilka zdań komentarza do niektórych wypowiedzi:

horch napisał(a):
nie ogladam wyscigow na Polsacie, ale [...] gadanie w czasie jak puszczaja Team Radio (przeciez i tak nic ciekawego tam nie mowia)

Widać że nie oglądasz tych relacji bo może wiele można zarzucić komentarzom ale na pewno nie to że wcinają się w Team Radio.

eYe napisał(a):
Relacjom na TV4 i Polsacie brakuje bardzo dużo do relacji na brytyjskim ITV. Tam co prawda też się ekscytuja swoimi, ale przed każdym wyścigiem jest dużo materiału jako wstęp: rozmowy z kierowcami, analiza toru, przypomnienie treningów i kwalifikacji, analiza sytuacji. Był też materiał o ustawianiu samochodu - jeden z komemnatorow prowadził bolid Red Bull`a tłumaczac jak eliminowac podsterownosc lub nadsterowność...

Komentarz w czasie wyścigu jest trafny, rozmowy z kierowcami którzy wypadli z rywalizacji lub z mechanikami i inżynierami w boksach
Odpowiadaja na pytania, a nagroda w jednym z konkursĂłw to rejs luksusowym statkiem na GP Monaco i pobyt w wypasionym hotelu

Z całym szacunkiem ale od kiedy my relacjonujemy GP a od kiedyAnglicy? Nie wiem jak można porównać relację Polsatu do tej którą przytoczyłeś Ty lub do tej na RTLu. Tam zajmują się tym od wielu lat. Pompują w to kupę kasy i ciągną z tego konkretne zyski. U nas po pierwsze nie ma takich funduszy a po drugie ludzi który mogli by fachowo się tym zajmować. Pamietam że jeszcze przed transmisjami F1 w TV4 oglądałem te na RTLu. Zadziwiała mnie profesjonalna oprawa, fachowe komentarze m. in. Niki Lauda był stałym gościem studio, które zawsze było organizowane w okolicach toru. Mógłbym jeszcze długo wymieniać zalety tych relacji ale po co. Z nadzieją czekam że kasa od sponsorów (a jest ich od ciorta) pozwoili zatrudnić dodatkowe kompetentne osoby i cała oprawa GP będzie nie gorsza o niemieckich czy brytyjskich.

Nie, 22.04.2007, 8:44
Moderator
Awatar użytkownika

Trochę nam temat zszwedł na inny tor ale cóż mnie cieszy że w końcu coś się dzieje w dziale sport

No właśnie ;) Mogła by ta dyskusja się przenieść do głównego tematu o F1.
horch napisał(a):
Z tego co wyczytalem to brak jest konferencji (w sumie po co skoro nie ma tam Roberta), gadanie w czasie jak puszczaja Team Radio (przeciez i tak nic ciekawego tam nie mowia), zaproszeni goscie - Papke i Czachor (niedlugo moze Dode zaprosza to moze chociaz cycki pokaze ).

Konferencja jest zawsze, ale na kanale Polsat Sport, zazwyczaj wieczorem ;) Co do gadania w czasie gdy jest team radio ... hmm z reguły przerywają to co mówią w danej chwili i słychać tylko team radio choć nie twierdze, że nie było przypadków gdy nie przestawali gadać ;) Co do gościu w studiu się zgodze. Czasami są tam ludzie, którzy nie mają zbyt wiele do powiedzenia o F1, ale kto w Polsce zna się tak dobrze na F1 żeby można było go zaprosić i rozmawiać z nim na wyższym poziomie ;)

A co do relacji na ITV - słyszałem, że tam ostatnio coraz bardziej podniecają się Hamiltonem więc i tam relacja raczej skupia się coraz bardziej na jednej osobie ...

Nie, 22.04.2007, 11:03

Miejscowość: Żeszuuuf
A co do relacji na ITV - słyszałem, że tam ostatnio coraz bardziej podniecają się Hamiltonem więc i tam relacja raczej skupia się coraz bardziej na jednej osobie ...

No... ale mimo wszystko nie zapominaja o wyscigu i podejmuja tez inne tematy. Tez nie ma sie co dziwic bo chlopak naprawde zrobil niezle wejscie.

No oczywiscie ze nie ma co porownywac tych relacji... to jest po prostu przepasc.

Wiem ze to jeszcze chwile potrwa, jak zainteresowanie bedzie F1 a nie tylko poczynaniami Kubicy, to w koncu doczekamy sie dobrych relacji w polskiej telewizji.

Nie, 22.04.2007, 11:17
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3