|
|
Obecny czas: Czw, 18.06.2026, 20:57
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
tmkb
|
du*a panowie du*a,
nawet najsensowniejsza wersja 1,4 t-jet dynamic, nie wypada najlepiej, ma 4pp i ręczną klime. Jak dokupimy kurtyny, automatyczną klimę, felgi (nie wiem czy są czy nie ma???) alarm, lakier, to będzie drożej niż cicic 1,8 sport za 74900,-, który ma dosłownie wszystko i (nie lubie tego stwierdzenia) jest japończykiem, czyli przynajmiej będzie dobrze się odsprzedawał i trzymał wartość, co w przypadku fiata za 70 tys. jest mało prawdopodobne. I wygląda civic wg. mnie nie gorzej niż fiat.
Lubię włoskie samochody, ale jakbym miał kuić kompakt za 70 tys. to bym wziął civica, który jest wg. mnie benchmarkiem dla innych pod każdym względem
|
| Czw, 12.04.2007, 10:36 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Tylko dwa silniki benzynowe 90 i 150 koni? Troche mało. Przydał by sie jeszcze jeden pomiedzy nimi... tak ze 120 koni.
|
| Czw, 12.04.2007, 10:37 |
|
 |
|
igor86
|
Sylwester napisał(a): igor86 napisał(a): drogi ten Fiat i tyle. PowtĂłrka z historii Stilo mu ĹĽycze. Nie umiejÄ… wycenić auta czy co  No nie wiem - Astra III w wersji najtaĹ„szej (1,4, 90KM Essentia) kosztuje okoĹ‚o 57 tys - Citroen C4 w najtaĹ„szej wersji 61 tys - Focus Ambiente 1.4 - 50 tys - Civic 1.4 - powyĹĽej 60 tys - 307 1.4 od 51 tys w gĂłrÄ™ - Megane II od 54 tys w gĂłrÄ™ ĹĽe od Golfie nie wspomnÄ™. (Wszystkie ceny wziÄ™te z mojeauto.pl) Wiem doskonale, ĹĽe podane wyĹĽej ceny sÄ… wyjĹ›ciowe ale bÄ™de siÄ™ upieraĹ‚, ĹĽe twierdzenie, ĹĽe Bravo jest Ĺşle wycenione jest błędne. Konkurencja (z wyjÄ…tkiem cee'da) jest na podobnym poziomie lub droĹĽsza przy czym sÄ… to czesto stare konstrukcje albo i mocno awaryjne - P 307 Jest faktem, ĹĽe auta nam mocno podroĹĽaĹ‚y i niestety minęły czasy kiedy ceny kompaktĂłw zaczynaĹ‚y sie od 42-44 tys zĹ‚otych.
Przy podstawowej wersji rzeczywiście wydaje się że Bravo jest konkurencyjne ale jeśli Fiat chciałby wywalczyć sobie w tej klasie opinie musiałby oferować nowy model mniej więcej w cenach Kii Cee'd (która obecnie podrożała do 46400 zł) Myśle ze kompakty które podałeś w dużej mierze bazują na opini poprzedników, które dosc dobrze się sprzedawały 
|
| Czw, 12.04.2007, 13:51 |
|
 |
|
Sylwester
|
Powiedzmy sobie szczerze - w Polsce znakomitą większość stanowią samochody w wersjach podstawowych/najtańszych (pomijam tu auta luksusowe bo to inna bajka).
Z drugiej jednak strony do codziennej jazdy moim zdaniem takie wyposaĹĽenie jak ma podstawowa wersja Bravo plus klimatyzacja to w sam raz.
|
| Czw, 12.04.2007, 14:26 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Ale żeby nawet radia nie było to juz przesada. Zapewne tylko w Polsce w wyposażeniu nie ma radia  ....
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Czw, 12.04.2007, 14:35 |
|
 |
|
aston
|
Grzyws napisał(a): Ale ĹĽeby nawet radia nie byĹ‚o to juz przesada. Zapewne tylko w Polsce w wyposaĹĽeniu nie ma radia  ....
no nie mów, bo samo radio Sony na mp3 kopisz za 300zł, więc dobrze, że jest opcja a nei jakieś zintegrowany jak w niektórych samochodach gdzie nawet wymienić się nie da (albo sie nie opłąca)
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Czw, 12.04.2007, 16:37 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Tak tylko że jak kupi się swoje radio to deska rozdzielcza nie wygląda już tak ładnie.
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Czw, 12.04.2007, 18:02 |
|
 |
|
Tapir
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
|
Ale w Fiacie te radia takie dajÄ… ĹĽe poĹĽal siÄ™ BoĹĽe.
Przypomnij sobie poprzednie Bravo/Brava/Marea. Seryjnego radia się słuchac nie dało a żeby to pózniej na coś normalnego zmienic trzeba było dokupowac ramki.
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Czw, 12.04.2007, 19:13 |
|
 |
|
Iceman
|
Te auta były produkowane 7 lat temu więc dużo się zmieniło od tamtych czasów.
| Pią, 13.04.2007, 11:51 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Firmowe radio w 147 tez gra miernie. Ma dwa zestawy głosnikow na przod i na tył( tweeter i wolfer) oraz otwazacz CD. Jakosc dzwieku i barwa jest bardzo uboga. W takim samochodzie spodziewałem sie czego znacznie lepszego.
|
| Pią, 13.04.2007, 11:58 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
147 też nie jest pierwszej młodości. Poza tym pokaż mi kompakta z imponującym seryjnym audio.
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pią, 13.04.2007, 14:01 |
|
 |
|
mistrz kierownicy
|
W przyszlym tygodniu bedzie mozna ocenic na wlasne oczy to cudo.Pojawil sie pierwszy spot telewizyjny zapowiadajacy nowego bravo.Samochod sam w sobie przecietny(brzydki niezgrabny tyl bardzo psuje ogolne wrazenie),moze nie tak byle jaki jak stilo,ktore paradoksalnie mimo nazwy mialo w sobie zero stylu,ale euforii nie stwierdzono.Poprostu jesli juz musialbym kupic fiata to lepszym wyborem jest grande punto,moze mniejsze ale ladniejsze i ekonomiczniejsze.I na ostatek konkluzja:ceny sa skonfigurowane,mniej wiecej na takim poziomie jak konkurencja,czy zrobia tym modelem furore? 
|
| Sob, 14.04.2007, 1:33 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
mistrz kierownicy napisał(a): W przyszlym tygodniu bedzie mozna ocenic na wlasne oczy to cudo.Pojawil sie pierwszy spot telewizyjny zapowiadajacy nowego bravo
Dokładnie, drzwi otawrte od 20-22 kwietnia. A sama reklama bardzo ciekawa 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Sob, 14.04.2007, 7:18 |
|
 |
|
ełe piotr
Samochód: skoda felicja 1.3
|
no ba reklama daje rade i piosenka w tejze reklamie tez hyh:)
poprzednia bravo byla taka jakas dziwna z tylu za sprwa tych swiatel, ale teraz widze ze jest dobzre che go/ja! :p
_________________ wchodzimy na pełnej kurwie- ludzie z zasadami
|
| Sob, 14.04.2007, 12:13 |
|
 |
|
mistrz kierownicy
|
W tym spocie reklamowym bravo za podklad posluzyla piosenka znanej kiedys w Europie i Polsce-Alice pod tym pseudonimem kryje sie piosenkarka z dosyc charakterystycznym glosem,
|
| Sob, 14.04.2007, 14:21 |
|
 |
|
gibki8
|
_________________ http://picasaweb.google.pl/gibki8/Depec ... z11022010# https://picasaweb.google.com/gibki8/Col ... onNarodowy
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!
|
| Sob, 14.04.2007, 15:15 |
|
 |
|
Homer
|
Naprawde udane autko, moze troche deska rozdzielcza srednio mi sie podoba, jakos nie ma w sobie tego czegos jak np. honda civic, moze nie chodzi mi o te same klimaty ale cos powinien miec w sobie ten fiat we wnetrzu..oczywiscie to taka moja prywatna uwaga  ogolnie po za tym bardzo dobrze 
|
| Sob, 14.04.2007, 15:22 |
|
 |
|
ełe piotr
Samochód: skoda felicja 1.3
|
fotki pierwsza klasa, zakochalem sie w tym modelu oraz w grande punto:D
_________________ wchodzimy na pełnej kurwie- ludzie z zasadami
|
| Sob, 14.04.2007, 15:27 |
|
 |
|
mariobull
|
po raz kolejny utwierdzam sie w twierdzeniu ze to PIEKNE auto
Bravo dla Fiata !!!
ps. gratuluje i...zazdroszcze autorowi zdjatek 
|
| Sob, 14.04.2007, 17:05 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
Naprawde to co ostatnio Fiat zrobil zasluguje na pochwale. Moze w tym aucie sie na zakochalem ani nic takiego ale powiem tyle ze podoba mi sie.
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Sob, 14.04.2007, 20:41 |
|
|