Obecny czas: Czw, 18.06.2026, 20:51

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 525 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Następna
Fiat Bravo 2007 
Autor Wiadomość

Miejscowość: Warszawa

nawet najsensowniejsza wersja 1,4 t-jet dynamic, nie wypada najlepiej, ma 4pp i ręczną klime. Jak dokupimy kurtyny, automatyczną klimę, felgi (nie wiem czy są czy nie ma???) alarm, lakier, to będzie drożej niż cicic 1,8 sport za 74900,-, który ma dosłownie wszystko i (nie lubie tego stwierdzenia) jest japończykiem, czyli przynajmiej będzie dobrze się odsprzedawał i trzymał wartość, co w przypadku fiata za 70 tys. jest mało prawdopodobne. I wygląda civic wg. mnie nie gorzej niż fiat.
Lubię włoskie samochody, ale jakbym miał kuić kompakt za 70 tys. to bym wziął civica, który jest wg. mnie benchmarkiem dla innych pod każdym względem

Czw, 12.04.2007, 10:36
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
Tylko dwa silniki benzynowe 90 i 150 koni? Troche mało. Przydał by sie jeszcze jeden pomiedzy nimi... tak ze 120 koni.

Czw, 12.04.2007, 10:37
Awatar użytkownika

igor86 napisał(a):
drogi ten Fiat i tyle. Powtórka z historii Stilo mu życze. Nie umieją wycenić auta czy co :evil:

No nie wiem
- Astra III w wersji najtańszej (1,4, 90KM Essentia) kosztuje około 57 tys
- Citroen C4 w najtańszej wersji 61 tys
- Focus Ambiente 1.4 - 50 tys
- Civic 1.4 - powyĹĽej 60 tys
- 307 1.4 od 51 tys w gĂłrÄ™
- Megane II od 54 tys w gĂłrÄ™
że od Golfie nie wspomnę. (Wszystkie ceny wzięte z mojeauto.pl)
Wiem doskonale, że podane wyżej ceny są wyjściowe ale będe się upierał, że twierdzenie, że Bravo jest źle wycenione jest błędne. Konkurencja (z wyjątkiem cee'da) jest na podobnym poziomie lub droższa przy czym są to czesto stare konstrukcje albo i mocno awaryjne - P 307
Jest faktem, że auta nam mocno podrożały i niestety minęły czasy kiedy ceny kompaktów zaczynały sie od 42-44 tys złotych.

Przy podstawowej wersji rzeczywiście wydaje się że Bravo jest konkurencyjne ale jeśli Fiat chciałby wywalczyć sobie w tej klasie opinie musiałby oferować nowy model mniej więcej w cenach Kii Cee'd (która obecnie podrożała do 46400 zł) Myśle ze kompakty które podałeś w dużej mierze bazują na opini poprzedników, które dosc dobrze się sprzedawały ;)

Czw, 12.04.2007, 13:51

Powiedzmy sobie szczerze - w Polsce znakomitą większość stanowią samochody w wersjach podstawowych/najtańszych (pomijam tu auta luksusowe bo to inna bajka).

Z drugiej jednak strony do codziennej jazdy moim zdaniem takie wyposaĹĽenie jak ma podstawowa wersja Bravo plus klimatyzacja to w sam raz.

Czw, 12.04.2007, 14:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Ale żeby nawet radia nie było to juz przesada. Zapewne tylko w Polsce w wyposażeniu nie ma radia :/ ....

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Czw, 12.04.2007, 14:35
Awatar użytkownika

Ale żeby nawet radia nie było to juz przesada. Zapewne tylko w Polsce w wyposażeniu nie ma radia :/ ....

no nie mów, bo samo radio Sony na mp3 kopisz za 300zł, więc dobrze, że jest opcja a nei jakieś zintegrowany jak w niektórych samochodach gdzie nawet wymienić się nie da (albo sie nie opłąca)

Czw, 12.04.2007, 16:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Tak tylko że jak kupi się swoje radio to deska rozdzielcza nie wygląda już tak ładnie.

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Czw, 12.04.2007, 18:02
Awatar użytkownika

Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
Ale w Fiacie te radia takie dajÄ… ĹĽe poĹĽal siÄ™ BoĹĽe.
Przypomnij sobie poprzednie Bravo/Brava/Marea. Seryjnego radia się słuchac nie dało a żeby to pózniej na coś normalnego zmienic trzeba było dokupowac ramki.

Czw, 12.04.2007, 19:13
Awatar użytkownika

Te auta były produkowane 7 lat temu więc dużo się zmieniło od tamtych czasów.

Pią, 13.04.2007, 11:51
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
Firmowe radio w 147 tez gra miernie. Ma dwa zestawy głosnikow na przod i na tył( tweeter i wolfer) oraz otwazacz CD. Jakosc dzwieku i barwa jest bardzo uboga. W takim samochodzie spodziewałem sie czego znacznie lepszego.

Pią, 13.04.2007, 11:58
Awatar użytkownika

Samochód: Audi A4 B8 Avant
147 też nie jest pierwszej młodości. Poza tym pokaż mi kompakta z imponującym seryjnym audio.

Pią, 13.04.2007, 14:01
Awatar użytkownika

W przyszlym tygodniu bedzie mozna ocenic na wlasne oczy to cudo.Pojawil sie pierwszy spot telewizyjny zapowiadajacy nowego bravo.Samochod sam w sobie przecietny(brzydki niezgrabny tyl bardzo psuje ogolne wrazenie),moze nie tak byle jaki jak stilo,ktore paradoksalnie mimo nazwy mialo w sobie zero stylu,ale euforii nie stwierdzono.Poprostu jesli juz musialbym kupic fiata to lepszym wyborem jest grande punto,moze mniejsze ale ladniejsze i ekonomiczniejsze.I na ostatek konkluzja:ceny sa skonfigurowane,mniej wiecej na takim poziomie jak konkurencja,czy zrobia tym modelem furore? :roll:

Sob, 14.04.2007, 1:33
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
W przyszlym tygodniu bedzie mozna ocenic na wlasne oczy to cudo.Pojawil sie pierwszy spot telewizyjny zapowiadajacy nowego bravo

Dokładnie, drzwi otawrte od 20-22 kwietnia. A sama reklama bardzo ciekawa :)

Sob, 14.04.2007, 7:18
Awatar użytkownika

Miejscowość: sosnowietz-zagórze
Samochód: skoda felicja 1.3
no ba reklama daje rade i piosenka w tejze reklamie tez hyh:)

poprzednia bravo byla taka jakas dziwna z tylu za sprwa tych swiatel, ale teraz widze ze jest dobzre che go/ja! :p

Sob, 14.04.2007, 12:13
Awatar użytkownika

W tym spocie reklamowym bravo za podklad posluzyla piosenka znanej kiedys w Europie i Polsce-Alice pod tym pseudonimem kryje sie piosenkarka z dosyc charakterystycznym glosem,

Sob, 14.04.2007, 14:21
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
(c)mojeauto.pl

Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem!!

Sob, 14.04.2007, 15:15
Awatar użytkownika

Miejscowość: Springfield
Naprawde udane autko, moze troche deska rozdzielcza srednio mi sie podoba, jakos nie ma w sobie tego czegos jak np. honda civic, moze nie chodzi mi o te same klimaty ale cos powinien miec w sobie ten fiat we wnetrzu..oczywiscie to taka moja prywatna uwaga ;) ogolnie po za tym bardzo dobrze :)

Sob, 14.04.2007, 15:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: sosnowietz-zagórze
Samochód: skoda felicja 1.3
fotki pierwsza klasa, zakochalem sie w tym modelu oraz w grande punto:D

Sob, 14.04.2007, 15:27

po raz kolejny utwierdzam sie w twierdzeniu ze to PIEKNE auto :)
Bravo dla Fiata !!!

ps. gratuluje i...zazdroszcze autorowi zdjatek ;)

Sob, 14.04.2007, 17:05
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów [KMI]
Samochód: FIAT Punto Evo
Naprawde to co ostatnio Fiat zrobil zasluguje na pochwale. Moze w tym aucie sie na zakochalem ani nic takiego ale powiem tyle ze podoba mi sie.

Sob, 14.04.2007, 20:41
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 525 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Następna