|
|
Obecny czas: Czw, 18.06.2026, 21:08
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
tmkb
|
Czy ma ktoĹ› moĹĽe parametry techniczne i osiÄ…gi silnikĂłw (szczegĂłlnie interesujÄ… mnie 1,4 T 120 i 150 )??
|
| Pon, 19.03.2007, 12:41 |
|
 |
|
aston
|
tmkb napisał(a): Czy ma ktoĹ› moĹĽe parametry techniczne i osiÄ…gi silnikĂłw (szczegĂłlnie interesujÄ… mnie 1,4 T 120 i 150 )??
co ciekawe jest ten cennik polski, tylko czy on jest prawdziwy to nie wiem, bo nawet w cenniku włoskim nie ma jeszcze tych silników
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Pon, 19.03.2007, 14:16 |
|
 |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Śro, 21.03.2007, 16:05 |
|
 |
|
Alfisti4ever
Samochód: Włoski
|
Bardzo fajny samochod  GP, Bravo i 500tka to teraz IMO najlepsze samochody w swoich segmentach 
_________________ Alfa Romeo - la meccanica delle Emozioni Dźwięk V6 Busso o poranku, jak espresso dla uszu! La vita è troppo corta per non guidare italiano!
Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?
|
| Śro, 21.03.2007, 21:26 |
|
 |
|
Sylwester
|
aston napisał(a): tmkb napisał(a): Czy ma ktoĹ› moĹĽe parametry techniczne i osiÄ…gi silnikĂłw (szczegĂłlnie interesujÄ… mnie 1,4 T 120 i 150 )?? co ciekawe jest ten cennik polski, tylko czy on jest prawdziwy to nie wiem, bo nawet w cenniku wĹ‚oskim nie ma jeszcze tych silnikĂłw
Dlatego mi się to wydaje ściemą a nie cennikiem - tym bardziej, że tak niska cena za wersje podstawowąwydaje mi sie mało realna
|
| Czw, 22.03.2007, 14:38 |
|
 |
|
Rayers
Samochód: Volvo V-50 + Panda
|
_________________ |---------------------------------------------------------------------------------------|
Jeśli mędrcy zawodzą, to nie znaczy, że głupcy zbawią świat
|
| Nie, 25.03.2007, 13:46 |
|
 |
|
igor86
|
aston napisał(a): tmkb napisał(a): Czy ma ktoĹ› moĹĽe parametry techniczne i osiÄ…gi silnikĂłw (szczegĂłlnie interesujÄ… mnie 1,4 T 120 i 150 )?? co ciekawe jest ten cennik polski, tylko czy on jest prawdziwy to nie wiem, bo nawet w cenniku wĹ‚oskim nie ma jeszcze tych silnikĂłw
No ale u nas auto ma być później niż u włochów. Moim zdaniem poprostu czas wprowadzenia tych silników do oferty Bravo (gdzie jest ono już oferowane) zbiega się z czasem wprowadzenia samochodu na nasz rynek
Tak samo było chyba z Pugiem 107. Zarówno Aygo jak i C1 weszły na początku na rynek bez diesli a jak się pojawił Pug odrazu zaczęto z dieslami oferować 
|
| Nie, 25.03.2007, 14:43 |
|
 |
|
mistrz kierownicy
|
tak szczerze mowiac to fiat laski nie robi ze bravo zdobylo 5 gwiazdek,teraz kazdy nowoczesny woz tyle dostaje,moze poza chinskimi wozami i chryslerem vojagerem.Ciekawe jakie beda polskie ceny czy przyciagna chocby na chwile klientow ktorzy juz sa znudzeni toyotami i vw.
|
| Nie, 25.03.2007, 14:48 |
|
 |
|
Rayers
Samochód: Volvo V-50 + Panda
|
mistrz kierownicy napisał(a): tak szczerze mowiac to fiat laski nie robi ze bravo zdobylo 5 gwiazdek,teraz kazdy nowoczesny woz tyle dostaje,
Powiedz to panom z Hondy (nowy Civic), Mazdzie 3, Peugeotowi 307, nowemu Seatowi Leon.....
Pewnie, że dzisiaj 5 gwiazdek to nic szczególnego, ale naprawdę są auta, które o 5 mogą pomarzyć.
_________________ |---------------------------------------------------------------------------------------|
Jeśli mędrcy zawodzą, to nie znaczy, że głupcy zbawią świat
|
| Nie, 25.03.2007, 15:26 |
|
 |
|
JL
|
Cytuj: Bravo w Niemczech będzie sprzedawane od 21 kwietnia z trzema silnikami. Podstawową jednostką będzie jedyny wolnossący silnik benzynowy o pojemności 1,4 l i mocy 66 kW (90 KM), którego cena wyniesie 15 400 euro. Słabszy z dwóch turbodiesli 1,9 za cenę 19 000 euro zaoferuje 88 kW (120 KM) mocy, natomiast mocniejszy turbodiesel o mocy 110 kW (150 KM) będzie sprzedawany za cenę od 22 000 euro (23 600 euro z pakietem sportowym).
Z powyższego wynika, że Bravo nie będzie żadnym tanim graczem, wersja podstawowa 5-drzwiowego Focusa jest tylko o 400 euro droższa, a za Megane zapłacimy o 100 euro więcej. Jednak za podobnie mocne modele z turbodieslem pod maską zapłacimy w Fordzie o 850 euro więcej, a u Renault nawet o 1000 euro. Jednak porównanie jest tylko orientacyjne, gdyż nie uwzględnia różnic w wyposażeniu poszczególnych wersji. Można powiedzieć, że Bravo wybrało drogę swojego poprzednika i nie będzie przekonywać klientów ceną, ale innymi czynnikami.
Ceny na rynek polski, podane przez użytkownika noszącego pseudonim outd00r zostały najprawdopodobniej sfabrykowane. Samochód najprawdopodobniej będzie "nieco" droższy  .
_________________ "Keep your friends close, but keep your enemies closer" - Don Vito Corleone
|
| Pon, 26.03.2007, 9:16 |
|
 |
|
Wooky
|
JL napisał(a): Ceny na rynek polski, podane przez uĹĽytkownika noszÄ…cego pseudonim outd00r zostaĹ‚y najprawdopodobniej sfabrykowane. SamochĂłd najprawdopodobniej bÄ™dzie "nieco" droĹĽszy  .
No troche zadziwiająco optymistyczne były  Szczególnie te wersje 1.4 120 i 150 byłyby super propozycjami. I Fiat mógłby mocno w segmencie C namieszać. A tak nic z tego pewnie
|
| Pon, 26.03.2007, 10:26 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Dziw bierze że po swoim błędzie fiat nie zmienia taktyki.
Zapewne wiele osób własnie przez cene wybierze inne auto choćby Cee'a.
Fiat powinien zachęcać właśnie ceną, bo wydaje mi się że ładny wygląd nie wystarczy.
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Pon, 26.03.2007, 13:10 |
|
 |
|
igor86
|
A nie uważacie że w pierwszych miesiacach sprzedaży cena może być taka "promocyjna"? 
|
| Pon, 26.03.2007, 14:26 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Śro, 28.03.2007, 10:16 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Niby ładny ten fiat ale jakis koslawy. Cos z ta sylwetka nie jest do konca dobrze. Wnetrze tez ładne ale nie spojne.
Obawiam sie ze podzieli los stilo i bedzie sie toczyc gdzies przy koncu stawki w klasie kompakt.
|
| Śro, 28.03.2007, 10:47 |
|
 |
|
aston
|
Słaba elastyczność na 5 biegu jak na diesla, moja Puma na benzynie ma lepszą 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Śro, 28.03.2007, 13:06 |
|
 |
|
mistrz kierownicy
|
Za cala ozdobe nowego Bravo odpowiedzialny jest przedni pas zywcem zdjety z grande punto,innymi slowy jest to ta czesc nadwozia ktora nie odpycha,reszta nadwozia jest zwyczajnie brzydka,przeciez ten tyl jest okropnie otyly,kloci sie z przednia czescia nadwozia-bardziej sportowa.Ten samochod moze troche lepiej skonczy niz stilo,ale i to watpliwe.Ale fuszere odwalili przy projektowaniu tego auta,wiedzieli ze spaprali juz sprawe przy stilo,tyle sie nagadali ze teraz wnioski wyciagniete i bravo bedzie lepsze,a tu taki falstart.Obiecanki cacanki.
Jesli zas chodzi o ocene samochodu to,niemcy nie cenia aut innych niz swoje zatem ocene nalezy uznac za pozytywna.
Na ostatek pozostaje konkluzja:Fiat najlepiej umie robic samochody male-Fiat 500,panda i grande punto,w tym jest doskonaly,zadna inna firma mu nie podskoczy,ale jesli chodzi o wieksze pojazdy to moze niech innym firmom to zostawi.
|
| Śro, 28.03.2007, 13:13 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Ciekawie siÄ™ robi w klasie kompakt - VW chyba pĂłjdzie z torbami 
_________________ locha lover
|
| Śro, 28.03.2007, 13:25 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Strasznie mnie zdziwiła cena 19 tyś Ojro toż to około 76 tyś zł
Z taką cena nie ma co marzyć o dobrej sprzedaży. Na wynik końcowy podany przez autobilda nawet nie zwracam uwagi, ostatnio czytałem podobny test w Auto Moto i Sport i tam jakość redaktorzy bardzo chwalili ten model i ocenili go na 5... .
Może w Polsce ceny będą niższe, dowiemy się już niebawem....
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Śro, 28.03.2007, 14:04 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
markus napisał(a): uzyskaĹ‚o dość przeciÄ™tnÄ… ocenÄ™ w teĹ›cie - 3+