Obecny czas: Wto, 14.07.2026, 20:38

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 457 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna
2008 Opel Insignia (+OPC) 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mrągowo
Samochód: Opel Astra G Sedan
Image Image Image

Czw, 08.03.2007, 18:28
Awatar użytkownika

jeszcze za wczesnie na jakiekolwiek oceny,bo jak widac ze zdjec to dopiero poczatek testow i duzo wody w kranie uplynie zanim przekonamy sie o ostatecznym wygladzie nowego Opla.

Czw, 08.03.2007, 19:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: Turza Śląska
Image Image

te wizje mi sie podobajÄ… 8)

Czw, 08.03.2007, 21:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: SH
Samochód: Civic 1.8 VTEC
I hamulec w ręczny podobny jak w nowej zafirze. Strasznie garbato wygląda

Nie, 11.03.2007, 15:54
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mrągowo
Samochód: Opel Astra G Sedan

Pon, 19.03.2007, 8:42
Awatar użytkownika

zapewne premiera nastapi na salonie Genevskim 2008 lub jesienia w Paryzu 2008.Watpliwe by premiera miala nastapic w obecnym roku,proces testow sie dopiero rozpoczal,zatem malo prawdopodobne by wyrobili sie do jesiennego salonu we Frankfurcie...

Pon, 19.03.2007, 15:33

Jak dla mnie bomba :D ale jednak to opel heheh ładniejszy od tej vectry która jest teraz sprzedawana z masywnym przodem i drobną dupcią :D

Pią, 23.03.2007, 21:41
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
(C)TheophilusChin

Sob, 24.03.2007, 13:12
Awatar użytkownika

Oby tylko sensownÄ… nazwÄ™ dobrali bo zarĂłwno nazwa Vectra jak i nazwa Insignia to poraĹĽka :o

Sob, 24.03.2007, 14:53
Awatar użytkownika

Twój post to porażka, nazwa jak nazwa nie musi być sensowna a jedynie dobrze zapamiętywana a Vectra już od 20 lat istnieje więc nie wiem czemu mowisz o porażce...Insignia brzmi poważnie i elektryzująco według mnie i taką nazwę mogliby zaoferować temu modelowi.

Sob, 24.03.2007, 15:27
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
Vectra

Bardzo fajna nazwa :wink: Czuc sportem :>

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Sob, 24.03.2007, 17:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Oby tylko sensownÄ… nazwÄ™ dobrali bo zarĂłwno nazwa Vectra jak i nazwa Insignia to poraĹĽka

To moĹĽe zaproponujesz jakÄ…s sensowna nazwÄ™?? :evil: Nazwa Vectra jest od trzech generacji i nie wiem czemu uwaĹĽasz ja za poraĹĽke

Sob, 24.03.2007, 18:19
Awatar użytkownika

mozliwe ze premiera nastepcy vectry odbedzie sie za niecaly rok w genevie 2008,w sprzedazy od polowy 2008 roku.

Sob, 24.03.2007, 19:29

łe... przypomina mi tył peugeota 407 jednak wolał bym tą nową limuzyne fiata co była na foum jakiś czas temu...

Nie, 25.03.2007, 14:31
Awatar użytkownika

A co swojego zdanie nie można miec :P Poprostu nigdy nie podobała mi się nazwa Vectra ;) Co powiecie do powrotu nazwy Rekord ??

Nie, 25.03.2007, 21:35
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz - Wawa
Samochód: Das Auto mit TDI
A co swojego zdanie nie można miec :P Poprostu nigdy nie podobała mi się nazwa Vectra ;) Co powiecie do powrotu nazwy Rekord ??

Rekord to poprzednik Omegi. Nie mieszaj juĹĽ, prosze... Vectra to bardzo dobra nazwa.

08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(

Wto, 27.03.2007, 19:23
Awatar użytkownika

igor86 napisał(a):

Rekord to poprzednik Omegi. Nie mieszaj juĹĽ, prosze... Vectra to bardzo dobra nazwa.

Chyba się mylisz radze popatrzeć kiedy pierwszy raz w historii użyto nazwy Rekord (P1 i P2). Potem zgadzam się ze zaczęto nazwe stosowac do modelu klase wyżej ale po raz pierwszy Opel użyczył nazwy do auta klasy średniej. Z resztą przez wiele lat Opel nie produkował auta klasy D a klientom miała wystarczyć klasa E ;)

Wto, 27.03.2007, 19:37
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
Jest jeszcze jedna wersja - Ascona :wink:

Myślę jednak, że Opel pozostanie przy obecnej nazwie, może w ostateczności odważy się użyć nazwy Insignia :wink:

Wto, 27.03.2007, 20:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz - Wawa
Samochód: Das Auto mit TDI
Chyba się mylisz radze popatrzeć kiedy pierwszy raz w historii użyto nazwy Rekord (P1 i P2). Potem zgadzam się ze zaczęto nazwe stosowac do modelu klase wyżej ale po raz pierwszy Opel użyczył nazwy do auta klasy średniej. Z resztą przez wiele lat Opel nie produkował auta klasy D a klientom miała wystarczyć klasa E ;)

Modele P1 i P2 to zupełnie inna historia. To wczesne czasy powojenne i wtedy jeszcze nie było ustalonych klas jako takich. Wtedy Rekord z Olympią łączyły jakby te dwie dzisiejsze klasy, ale były tym samym samochodem. Olympia była wersją bardziej luksusową. Na początku lat 60, gdy klasy się wyklarowały, Rekord został jasno uplasowany w jednej z nich (E) i za takie auto trzeba go uważać. Faktycznie aż do lat 70 Opel nie produkował auta klasy D. Wtedy to pojawiła się Ascona.

08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(

Czw, 29.03.2007, 18:18
Awatar użytkownika

No nie wiem, ja tam patrzyłem na strony niemieckie i piszą że Rekord P1 to auto klasy średniej. Natomiast na polskich stronach Rekordzie P1 piszą o przodku Omegi. Tak czy inaczej jakby Opel nazwa swój nowy model Rekord to by się krzywda nie stała. VW też nazwe Fox dał do modelu aż o dwie klasy niżej. :D
Gdyby Vectre nazwano Rekord a następnie powróciłby Kapitan to byłby wielki powrót do świetnej histori Opla.

Pią, 30.03.2007, 12:43
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 457 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna