Obecny czas: Sob, 27.06.2026, 9:27

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Opel GTC Concept 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mrągowo
Samochód: Opel Astra G Sedan
Post Opel GTC Concept
Auto bazuje na płycie podłogowej następnej generacji Opla Vectry i zapowiada nowe Coupe od Opla.Rywalami będzie 3-er coupe i CLK.Czyżby powrót Monzy??Silnik to jednostka podrasowana przez OPC 2.8L V6 turbo o mocy 300 KM.Auto ma napęd na cztery koła!!.Skrzynia biegów to sześcio biegowy automat.Od 0-100 km/h w 6 sekund a prędkość maksymalna to 250 km/h.
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
km77

Ostatnio edytowany przez VW_Marcin, Sob, 03.03.2007, 11:07, edytowano w sumie 1 raz

Pią, 02.03.2007, 19:35

Miejscowość: Zd-Wola miasto wielkiego motÓra
Wow swietne auto, agresywna linia, ciekawy przod te wloty pod swiatlami, ladne felgi i ogolnie dobre proporcje. Jedyne do czego moge sie doczepic to ten wydech :? niby nawiazuje do stylistyki na przednim zderzaku ale wyglada jak splaszczone wiadro

Pią, 02.03.2007, 19:39
Awatar użytkownika

Tył ujdzie w tłoku, linia boczna śliczna, ale ten przód? Ohyda. No i stanowczo za duże felgi.

Pią, 02.03.2007, 19:47
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Wygląda bardzo dobrze ale te wloty pod światłami kompletnie nie pasują...

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Pią, 02.03.2007, 19:56
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz - Wawa
Samochód: Das Auto mit TDI
Post Re: Opel GTC Concept
kociak napisał(a):
Image

To już wiemy czego zdjęcie jest w temacie o Vectrze D ;)
Muszę przyznac, że samochodzik bardzo mi się podoba. Następca Vectry C będzie czerpał z jego stylistyki. Oby tylko to coupe się ostało.
Kociak moim zdaniem trudno nazwać go następcą Monzy. Raczej Calibry, bo to ona była ostatnim coupe Opla w segmencie D. Monza stała o klasę wyżej. Jej następcą mogłaby być ewentualna Omega coupe.

08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(

Pią, 02.03.2007, 19:57
Awatar użytkownika

Miejscowość: ZS
Samochód: E39 & S203
Uuuuu, Nowa Monza :mryellow: :mryellow: :mryellow:
Słodziutki :!: :!: :!:

Po 3 emotki zdecydowanie wystarczÄ…. mod

Pią, 02.03.2007, 19:58
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Żeby nie ten beznadziejny, laboratoryjny kolor samochód był by świetny.

Pią, 02.03.2007, 19:59
Awatar użytkownika

Post Re: Opel GTC Concept
lordzofmafia napisał(a):
kociak napisał(a):
Image

To już wiemy czego zdjęcie jest w temacie o Vectrze D ;)
Muszę przyznac, że samochodzik bardzo mi się podoba. Następca Vectry C będzie czerpał z jego stylistyki. Oby tylko to coupe się ostało.
Kociak moim zdaniem trudno nazwać go następcą Monzy. Raczej Calibry, bo to ona była ostatnim coupe Opla w segmencie D. Monza stała o klasę wyżej. Jej następcą mogłaby być ewentualna Omega coupe.

Wymiary auta(na oko) bo jak na razie brak info klasyfikują go bardziej ponad Astrę TwinTop czyli do klasy CLK czy 3-er.Czy następca calibty??Stylistyka tyłu bardziej mi nawiązuje do Monzy niż do Calibry,ale jedyne co jest pewne to to że auto trafi za co najmniej 3 lata do produckji seryjnej.

Pią, 02.03.2007, 20:03
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Samochód: Opel Astra II
Eleganckie coupe, które posiada świetną linie boczną, ciekawe przetłoczenia i felgi, nieco przesadzisty wydech w stonowanym, ale bardzo ładnym tyle. Przód gdyby nie wloty powietrza pod światłami prezentował by się jeszcze lepiej, a tak jest tylko dobrze ;) Mam nadzieje, że auto jak najszybciej trafi do produkcji seryjnej i będzie miało chociaż taką linie jak ten concept ;) Opel potrzebuje takiego rasowego coupe.

Pią, 02.03.2007, 20:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Włoski
Generalnie niezłe tylko te pionowe wloty na przodzie jakos mi sie nie podobaja :?

Why can't we just love everybody and judge them by the car they drive?

Pią, 02.03.2007, 20:07
Awatar użytkownika

to dla mnie najwieksza niespodzianka nadchodzacych targow genevskich,zaiste kiedy pierwszy raz looknalem na photosy wspomnial mi sie opel commodore z lat 1967-71 - ten amerykanizujacy.Podoba mi sie ten concept,jego styl jest nienaganny,wlasnie tak powinien wygladac opel jako marka z europejskimi korzeniami i amerykanskimi wplywami.

Pią, 02.03.2007, 20:44
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
Jestem pozytywnie zaskoczony! Spodziewałem się jakiegoś hatchbacka w stylu Signuma, a tu taka miła niespodzianka :mryellow:

Samochód wygląda na bardzo duży. Mogliby wpakować jeszcze V8-mkę :P

Pią, 02.03.2007, 22:10
Awatar użytkownika

Ĺšwietny koncept. Ciekawszy niĹĽ Iosis zapowiadajÄ…cy Mondeo ;)
Najfajniejsze w tym projekcie jest niespotykany do tej pory przĂłd oraz szyby bez obramowania. Mam nadzieje ĹĽe wprowadza go do produkcji w takiej postaci ;)

Pią, 02.03.2007, 22:24
Awatar użytkownika

liczylem na inny koncept,taki ktory by zapowiadal nowa generace vectry,bo jesli ten koncept ma zapowiadac nastepce vectry to "hjuston mamy problem"

Pią, 02.03.2007, 23:51
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź / Warszawa
Samochód: Fiat Delta 3
Te wloty poniżej reflektorów przypominają mi wampirze zęby, ale całe auto jest genialne - mnóstwo smakołyków zatopionych w nieco przysadzistej (jak ostatnia Vectra - ale i dobrze) karoserii...

Sob, 03.03.2007, 7:38
Awatar użytkownika

Mnie ten koncept rozczarował.O ile teaser zapowiadał się smakowicie to auto w pełni odsłonięte spuściło ze mnie powietrze podniecenia.Przód to jakaś katastrofa.Lampy zbyt dziwaczne,logo wraz z grillem zbyt wielkie.Boczne dolne przetłoczenie przypomina mi Nissana GT-R.Jedynie co mi się podoba to tył auta który prezentuje się przyzwoicie z tymi tylnymi,ciemnymi lampami z Opla Astry Twin-Top...A tym czasem tapetki wnętrza...
Image Image Image
Image Image
Image Image
km77

Sob, 03.03.2007, 10:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Wnętrze prawie seryjne :wink: . Piękne zegary w tych tunelach, tak jak w alfach. W końcu prawdziwe coupe, dynamiczna linia nadwozia, przetłoczenia na bokach, po prostu wszystko jest piękne. Przód wspaniały, mam nadzieję, że te wloty nachodzące na lampy znikną w serii. Wloty wyglądają wspaniale na czele z grillem. Tył zostawił pewien niedosyt. Wygląda jak zwykły opel, jeszcze ten wydech, ale w serii może być bardzo ponętny. A i felgi ma piękne po prostu :> .
Więc pokładam duże nadzieje w GTC concept, bo może nam wyrosnąć prawdziwe coupe w ozsądnej cenie :wink: .

Sob, 03.03.2007, 12:28
Awatar użytkownika

Każdy ma swój gust. Jak już wspominałęm mnie się kocept podoba a widząc zdjecia jego wnętrza dochodze do wniosku że niebawem takie ujrzymy w następcy Vectry. Może to Calibra II

Sob, 03.03.2007, 12:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gród Kraka
Samochód: 1.4 + 2.0
W wyglądzie mam dwa małe zastrzeżenia - po pierwsze te wloty pod światłami kojarzące mi się z kłami morsa, a po drugie tylne światła - prosiłbym w czerwonym kolorze ;)
Felgi - mistrzostwo świata :D

kociak napisał(a):
Auto ma napęd na cztery koła!!

Yes Yes Yes !!! Nareszcie są realne szanse na 4x4 w Vectrze D (jakkolwiek miałaby się nazywać ;))

Cichy Asasyn napisał(a):
Wnętrze prawie seryjne Wink

Też mam takie wrażenie - kilka drobnych zmian i można produkować :D

Sob, 03.03.2007, 18:45
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Samochód: Nadal ich za mało..
NIE MAM ŻADNYCH ZASTRZEŻEŃ !! :shock: Jestem oczarowany, moja szczęka leży na ziemi :shock: SHOCK !! Fenomenalny wóz, czekam na niego pod salonem Opla chocbym miał tam stać 10 lat :lol:

Nie, 04.03.2007, 22:14
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna