|
|
Obecny czas: Wto, 26.05.2026, 10:46
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Skoda Superb vs Hyundai Sonata
|
Skoda Superb vs Hyundai Sonata
| Autor |
Wiadomość |
|
x666
Samochód: Avensis D-4D/AveoLPG
|
Rafi_15 napisał(a): Ja wybieram jednak SkodÄ™. Mam wielki sentyment do tej marki. Bardzo mi siÄ™ podobajÄ… auta tego koncernu 
??? fakt skoda ma niezaprzeczalne zalety, ale żeby się komuś podobały? Chyba jaja robisz? Nawet w "TOP GEAR" nazywają ją "najnudniejsze auto świata".
|
| Sob, 13.01.2007, 20:21 |
|
 |
|
szakal
|
x666 napisał(a): ??? fakt skoda ma niezaprzeczalne zalety, ale ĹĽeby siÄ™ komuĹ› podobaĹ‚y? Chyba jaja robisz? Nawet w "TOP GEAR" nazywajÄ… jÄ… "najnudniejsze auto Ĺ›wiata".
A co już nikomu nie może się podobać Skoda? W tej kwestii uwagi są nie na miejscu.  Mój kolega też mówił, że mu się podobają Skody, zwłaszcza Fabia. Myśle, że jest więcej takich osób. A Top Gear to nie jakaś jest wyrocznia. 
_________________ www.exoticcars.pl
www.autogaleria.pl
|
| Sob, 13.01.2007, 20:26 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
Głos na Hyundai'a ponieważ wygląda zdecydowanie agresywniej i nowocześniej. Poza tym widziałem ostatnią takową pod moją szkołą i bardzo mi się to auto spodobało 
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Sob, 13.01.2007, 20:35 |
|
 |
|
Nestor
|
offloldowiec napisał(a): Biore Skode, chocby za to, ze podoba mi sie jej wnetrze i sprawdzony hit VW czyli silnik 1.8T.
Nestor! 
_________________ I love Audi...
|
| Sob, 13.01.2007, 21:05 |
|
 |
|
Wilu
|
Cytuj: Nic nie wybieram, na widok kaĹĽdego z nich robi mi siÄ™ niedobrze.
I tyle w tym temacie 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Sob, 13.01.2007, 21:08 |
|
 |
|
Masterpablo
|
szczerze mowiac zapomnialem o takim modelu jak Sonata... ale ta jest wg mnie ladniejsza od skody...
_________________ http://s2.footballteam.pl/index.php?v=new&polecil=35701#v - zapraszam na serwer 2 ;-)
|
| Sob, 13.01.2007, 21:42 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Superb to niezły samochód - naprawdę przestronny, nieźle wykonany, pod maską dobra i sprawdzona technika VW. Ale z drugiej strony Superb to naprawdę najnudniejsze chyba auto świata. Jest tak szare, nudne i nijakie że nawet mimo sporych gabarytów pozostaje totalnie niezauważone.
Sonata pokazuje zaś pozytywną stronę zmian jakie zachodzą w Hyundaiu. Auto naprawdę dobrze wygląda, pod maską dobre i niezawodne silniki robione przy współpracy z Mitsubishi. Auto poza tym jest kompletnie wyposażone, dobrze wykonane, ma 3-letnią gwarancję i jest tańsze o 8 tyś E od konkurenta.
Bez wahania głos na Sonatę 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Nie, 14.01.2007, 11:36 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
tak jak większośc (np jak kolega Markus) uważam Superba za dobry samochód, sprawdzona technika, przyzwoita jakośc itp, jednak to auto to odgrzewane danie, stworzone na szybkiego i bez pomysło, jest zbyt podobny do Passata, chyba nawet przednie drzwi ma identyczne, wieje od tego auta nudą na kilometr, jedyne czym moze sie pochwalić to przestrzeń na nogi z tyłu.
Sonata ma bardziej reprezentacyjny wygląd, do tego przyzwoite wnętrze, sprawdzony silnik itp, oczywiście ma parę wad jak zbyt miękkie zawieszeni, jak to u aut z koreii i słaber hamulce jak wynika z tabelki. aLe i tak wybieram Sonate zdecydowanie.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Nie, 14.01.2007, 11:46 |
|
 |
|
EloZiom
|
Ale pewnie będzie mniej awaryjne od Hyundaia
|
| Nie, 14.01.2007, 12:30 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
EloZiom napisał(a): Ale pewnie bÄ™dzie mniej awaryjne od Hyundaia
A skÄ…d ten wniosek?
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Nie, 14.01.2007, 12:31 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
markus napisał(a): EloZiom napisał(a): Ale pewnie bÄ™dzie mniej awaryjne od Hyundaia A skÄ…d ten wniosek?
No Markus... przecieĹĽ to prawie VW 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Nie, 14.01.2007, 16:48 |
|
 |
|
EloZiom
|
lordzofmafia napisał(a): markus napisał(a): EloZiom napisał(a): Ale pewnie bÄ™dzie mniej awaryjne od Hyundaia A skÄ…d ten wniosek? No Markus... przecieĹĽ to prawie VW 
Dokładnie, i patrząc na inne modele Hyundaia sądze, że będzie bardziej awaryjne od Skody 
|
| Nie, 14.01.2007, 16:57 |
|
 |
|
Dżony
|
EloZiom napisał(a): DokĹ‚adnie, i patrzÄ…c na inne modele Hyundaia sÄ…dze, ĹĽe bÄ™dzie bardziej awaryjne od Skody
Nie zrozumiałeś że wypowiedź lordzofmafia była ironiczna 
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Nie, 14.01.2007, 16:58 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Faethor napisał(a): Nie zrozumiaĹ‚eĹ› ĹĽe wypowiedĹş lordzofmafia byĹ‚a ironiczna 
Nowy jest, ale siÄ™ jeszcze wyrobi  Albo odejdzie 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Nie, 14.01.2007, 17:06 |
|
 |
|
Tapir
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
|
Gdybym był panem prezesem i miałbym byc wożony z tyłu to bez zastanowienia wybrałbym Superba. Siedziałem w niej i da się tam zając pozycję półleżącą.
Ale prezesem nie jestem i głos oddaję na koreańczyka, jest dużo ciekawszy od nudnej Skody
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
|
| Nie, 14.01.2007, 17:37 |
|
 |
|
Freeze
Samochód: Leon I
|
Nestor napisał(a): offloldowiec napisaĹ‚: Biore Skode, chocby za to, ze podoba mi sie jej wnetrze i sprawdzony hit VW czyli silnik 1.8T. Nestor!
A Ty to masz jakÄ…Ĺ› manie na temat swojego nicku?
wybieram skodę z tego względu, że hyundai mi się nigdy nie podobał
_________________ Jan Paweł II (18.V.1920r. - 2.IV.2005r.)
|
| Nie, 14.01.2007, 17:47 |
|
 |
|
Nestor
|
Freeze napisał(a): Nestor napisał(a): offloldowiec napisaĹ‚: Biore Skode, chocby za to, ze podoba mi sie jej wnetrze i sprawdzony hit VW czyli silnik 1.8T. Nestor! A Ty to masz jakÄ…Ĺ› manie na temat swojego nicku? wybieram skodÄ™ z tego wzglÄ™du, ĹĽe hyundai mi siÄ™ nigdy nie podobaĹ‚
Nie mam zadnej manii mistrzu poprostu wole sie podpisac niz pisac to samo..
|
| Nie, 14.01.2007, 19:00 |
|
 |
|
szakal
|
Nestor napisał(a): Nie mam zadnej manii mistrzu poprostu wole sie podpisac niz pisac to samo..
Tylko potem nie miej pretensji, ĹĽe ktoĹ› ci usuwa posty "mistrzu". Klawiatura siÄ™ nie zuĹĽyje jak siÄ™ wysilisz z wypowiedziÄ… "mistrzu". 
_________________ www.exoticcars.pl
www.autogaleria.pl
|
| Nie, 14.01.2007, 19:34 |
|
 |
|
Nestor
|
szakal napisał(a): Nestor napisał(a): Nie mam zadnej manii mistrzu poprostu wole sie podpisac niz pisac to samo.. Tylko potem nie miej pretensji, ĹĽe ktoĹ› ci usuwa posty "mistrzu". Klawiatura siÄ™ nie zuĹĽyje jak siÄ™ wysilisz z wypowiedziÄ… "mistrzu". 
JeĹĽeli przeszkadza Ci ze napisalem do niego mistrzu to nie musisz czytac... zwracam sie do kazdego jak mi sie podoba i nie jest to ani urazanie ani obrzucanie miesem wiec nie wiem po co te dziwne komentarze.
|
| Nie, 14.01.2007, 19:43 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Zdecydowanie wolę Hyundaia, jest znacznie nowocześniejszy, ładniej się prezentuje na tle ciężko stylizowanego Superba, a ponadto ma znacznie lepsze materiały użyte do wykończenia wnętrza. W Superbie można się poczuć nieco jak w mniejszej Octavii ze względu na to, że topowe wersje tego modelu mają podobne tworzywa (o ile nie takie same).
_________________ Zapraszam do zapoznania się z kompendium wiedzy o moim samochodzie: http://www.autogaleria.pl/forum/showthr ... bserow%F3z
|
| Nie, 14.01.2007, 20:08 |
|
|