|
|
Obecny czas: Czw, 18.06.2026, 16:30
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 19 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
 Beck LM 800
Cytuj: Szwajcarski producent samochodów sportowych - firma Beck - zaprezentował dzisiaj w Wiedniu swoje najnowsze dzieło.
Wzorowany na bolidach Formuły 1 pojazd nosi nazwę Beck LM 800.
Niewielka manufaktura słynie z produkcji najwyższej klasy, supersportowych samochodów. Auta budowane są z wykorzystaniem aluminium, magnezu, tytanu oraz niezwykle lekkich, syntetycznych materiałów.
Beck LM 800 zapewnia kierowcy typowo sportowe doznania dzięki idealnemu rozłożeniu mocy i elektronicznym systemom wspomagania prowadzenia.
Konstrukcja pojazdu opracowywano z wykorzystanie metod używanych do projektowania bolidów startujących w wyścigach Formuły 1. Kierowcę chroni centralna, wykonana z kompozytów, niezwykle wytrzymała kabina, zapewniająca bardzo wysoki poziom bezpieczeństwa.
Do napędu auta posłużył 4,2 litrowy, benzynowy silnik V8 z turbosprężarką. Jednostka dysponuje mocą 650 KM przenoszoną na koła za pośrednictwem siedmiostopniowej, półautomatycznej skrzyni biegów. Przełożenia zmieniać można tradycyjnie, za pomocą drążka lub przyciskami zamontowanymi w kierownicy.
Masa auta gotowego do drogi (z kierowcą - 80 kg i pełnym bakiem - 120 l) wynosi zaledwie 900 kg. To oznacza, że "na pusto" ten samochód jest niewiele cięższy od malucha...
Beck LM 800 przyspiesza do 100 km/h w 3 sekundy, a 200 km/h pojawi się na liczniku już po 7 sekundach od startu. Prędkość maksymalna wynosi ponad 350 km/h.
Innowacją jest, niespotykany dotychczas w samochodach drogowych, pneumatyczny system podnoszenia auta, który pozwala maksymalnie skrócić czas zmiany kół.
Cena wozu to, bagatela, 750 000 frankĂłw szwajcarskich.
interia.pl
_________________ locha lover
|
| Pią, 12.01.2007, 18:51 |
|
 |
|
Rules
|
Wygladu ten samochĂłd nie ma, ale osiÄ…gi sÄ… fantastyczne.
|
| Pią, 12.01.2007, 19:57 |
|
 |
|
Nestor
|
tak to prawda osiagi sa swietne ale jak mozna stworzyc takie go*no?
_________________ I love Audi...
|
| Pią, 12.01.2007, 20:16 |
|
 |
|
ełe piotr
Samochód: skoda felicja 1.3
|
palstikowe enzo jakies pokazalY i tyle
_________________ wchodzimy na pełnej kurwie- ludzie z zasadami
|
| Pią, 12.01.2007, 20:17 |
|
 |
|
Bonus
Samochód: 126p 652ccm
|
no osiągi super ale jakość i wygląd już nie
|
| Pią, 12.01.2007, 20:19 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
ja tu widzę żałosną mistyfikację  ps. jakoś pseudo-bolidy mnie wogole nie kręcą 
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Pią, 12.01.2007, 20:42 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Bonus napisał(a): no osiÄ…gi super ale jakość i wyglÄ…d juĹĽ nie
a co Ty wiesz o jego jakości??  no chyba, że chodzi o jakość fotek, która komuś nie wyszła
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Pią, 12.01.2007, 20:44 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Pią, 12.01.2007, 21:31 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
Niesamowicie krótki przód, a co do reszty to wygląda jakby był plastikowy. Jednak osiągi zmieniają wszystko 
|
| Pią, 12.01.2007, 21:37 |
|
 |
|
ełe piotr
Samochód: skoda felicja 1.3
|
tyle ĹĽe przy tych osiagach sie rozleci przy duzej predkosci 
_________________ wchodzimy na pełnej kurwie- ludzie z zasadami
|
| Sob, 13.01.2007, 9:04 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Typowa ścigałka, która ofertuje osiągi, ale wyglądu nie stwierdzono. Dla mnie to wytwór "samochodopodobny", który mnie nie kręci 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Sob, 13.01.2007, 10:28 |
|
 |
|
Bonus
Samochód: 126p 652ccm
|
Seth napisał(a): Bonus napisał(a): no osiÄ…gi super ale jakość i wyglÄ…d juĹĽ nie a co Ty wiesz o jego jakoĹ›ci??  no chyba, ĹĽe chodzi o jakość fotek, ktĂłra komuĹ› nie wyszĹ‚a
no jak na moje oko to nie jest za specjalnie wykonane . 
|
| Sob, 13.01.2007, 11:59 |
|
 |
|
olgierd
|
WolÄ™ OrcÄ™, a najlepiej dajcie mi Peugeota 908 LM. To auto ma na razie osiÄ…gi tylko na papierze, zobaczymy co dalej. A co do wyglÄ…du, to go poprostu nie ma, to jakiĹ› zlepek innych samochodĂłw.
_________________ Pomóż biednemu, czytaj o tuningowanych autach na tym blogu regularnie :) Zobaczy! Jak, jak...
|
| Sob, 13.01.2007, 13:48 |
|
 |
|
Seth
|
Cytuj: no jak na moje oko to nie jest za specjalnie wykonane
na oko to chłop w szpitalu umarł.
To mała manufaktura, i sądząc po cenie to robią wszystko z dużo wieksza dokładnością niż wiele bardziej znanych marek. Zresztą... Ariel Atom tez nie wygląda na bardzo wysoko jakościowego, a jest
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Sob, 13.01.2007, 14:05 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Seth napisał(a): Ariel Atom tez nie wyglÄ…da na bardzo wysoko jakoĹ›ciowego, a jest
A jeździłeś nim? 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Nie, 14.01.2007, 11:40 |
|
 |
|
Kobi
Moderator
Samochód: Opel Astra II
|
markus napisał(a): A jeĹşdziĹ‚eĹ› nim?
Pewnie rozmawiał gdzieś na mieście przy postoju na światłach z Dziewulskim 
_________________ Moderator nie nabija postów - Moderator ma wiele do powiedzenia.
|
| Nie, 14.01.2007, 12:42 |
|
 |
|
Seth
|
markus napisał(a): A jeĹşdziĹ‚eĹ› nim? nie, ale takie zbiera opinie... Kobi napisał(a): Pewnie rozmawiaĹ‚ gdzieĹ› na mieĹ›cie przy postoju na Ĺ›wiatĹ‚ach z Dziewulskim
ze 2 razy go widziałem, ale nie udało mi się go dopaść na światłach... 
|
| Nie, 14.01.2007, 12:44 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
Kurde, a myślałem, że to o browar chodzi 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Nie, 14.01.2007, 16:50 |
|
 |
|
Jacobser
Samochód: Citroen Saxo
|
Przedziwne cudadztwo trzymające się na kołach. Nigdy nie słyszałem o takiej marce, a tym bardziej nie wiziałem czegoś bardziej dziwnego. Najpierw nie wiadomo gdzie jest przód, a gdzie tył tego czegoś. Następnie nie wiadomo jak wejść do środka, a na koniec jeszcze gdzie tym jeździć. Takie dylematy dręczą kierowcę po zakupie za kilka walizek euro tego auta.
|
| Nie, 14.01.2007, 20:35 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 19 posty(ów) ] |
|