|
|
Obecny czas: Sob, 27.06.2026, 13:23
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|
Naczepy Jumbo z USA firmy Titan Trailers Inc.
| Autor |
Wiadomość |
|
ixxos
|
 Naczepy Jumbo z USA firmy Titan Trailers Inc.
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
|
| Sob, 18.02.2006, 12:20 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
|
| Sob, 18.02.2006, 15:28 |
|
 |
|
ixxos
|
tak żeby równomiernie rozłożyć ciężar na osie (z przodu jeszcze ciągnik siodłowy 6x4 lub 6x2)
To tylko w Europie 3- osie są zaraz koło siebie, ale widać to nie jest zawsze najlepsze rozwiązanie,
W brazylijskich naczepach też często stosowany jest taki sposób rozmieszczenia osi, że mniej więcej na środku jest jedna oś a później jeszcze 2 następne
Tylko ja się zastanawiam jak z taką naczepą skręcać 
|
| Sob, 18.02.2006, 19:15 |
|
 |
|
Szakall69
Samochód: Audi A3 1.8 `98
|
|
| Nie, 19.02.2006, 11:33 |
|
 |
|
Oki39
|
hehe a zeby zmienic jeje kola na zimowki to pewnie zaczyna w jesieni 
|
| Czw, 28.12.2006, 16:54 |
|
 |
|
Mibay
|
Zszokowała mnie pierwsza fota. Nie złe, ale dużo widac osi musi być skrętnych, zeby takim czymś wykierować.
_________________ "Powiedzcie mi, jak żyć w świecie w którym wiele jest dla niewielu, a niewiele dla reszty...?"
|
| Pią, 29.12.2006, 18:31 |
|
 |
|
ixxos
|
hmmm - czy one są skrętne, nie wiem -mam wątpliwości
Amerykanie raczej rzadko stosujÄ… takie skomplikowane rozwiÄ…zanie -tam naczepy majÄ… zazwyczaj jak naprostsze rozwiÄ…zania konstrukcyjno-mechaniczne.
Już zresztą o tym kiedyś dyskutowaliśmy
moĹĽe Hiob nasz akspert ze StanĂłw coĹ› tu nam napisze jeĹĽeli siÄ™ orientuje
|
| Pią, 29.12.2006, 18:41 |
|
 |
|
johnus
|
Nie wiem czy widzicie ale te osie w środku i na końcu wiszą w powietrzu... albo są unoszone/opuszczane albo poprostu ułatwiają wjeżdżanie/zjeżdzanie pod/z górę/y 
|
| Nie, 31.12.2006, 10:26 |
|
 |
|
sportcoupe
Postów: 11 Miejscowość: ML400CDI, C2 VTR, C220CDI SportCoupe
|
Osie w takich naczepach sa podnoszone na poduszkach powietrznych wiec nie ma problemu z manewrami nie ktore naczepy posiadaja osie skretne co eliminuje problem scierania opon, gdyby takie naczepy bylo w polsce to drogi byly by o wiele lepsze, no ale trasa 800 km dla takiej naczepy to dopiero rozgrzewka w porownaniu do ich drog.
_________________ Internetowa Giełda Motoryzacyjna
|
| Pon, 08.01.2007, 20:42 |
|
 |
|
kfazimotor
|
coś albo źle zrozumiałem albo to jakieś dziwne jest, znaczy że kierowca podnosi oś jak chce ciasny łuk zrobic?? przy doładowanym aucie?
Osie skrętne w naczepie byłyby naprawde trudne do zrobienia i synchronizacji. Na tyle trudne że też nie chce mi się w to wierzyc.
to chyba raczej naczepa z filozofią road trainu -zaczepiasz i jedziesz z Miami do Seattle autostradą. Trasa na tysiące mil, ale walisz non stop prosto. (Tak oczywiście mi się tylko wydaje -nie byłem w stanach i nie jeździłem po ichnich autostradach)
|
| Wto, 09.01.2007, 10:48 |
|
 |
|
sportcoupe
Postów: 11 Miejscowość: ML400CDI, C2 VTR, C220CDI SportCoupe
|
Wiadomo w stanach sa inne drogi "niema zakretow"
Aktualnie produkowane osie skretne sa bardzo prostej konstrukcji przez co sa niezawodne w DE juz sa takie osie na drogach.
_________________ Internetowa Giełda Motoryzacyjna
|
| Wto, 09.01.2007, 11:08 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 11 posty(ów) ] |
|