Obecny czas: Sob, 02.05.2026, 1:46

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 61 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Ruf Rt 12 vs Saleen S7 vs LP 640 vs McLaren 

Wybieram:
Ruf Rt 12 17%  17%  [ 10 ]
Lamborghini Murciélago LP 640 37%  37%  [ 22 ]
Mercedes-Benz SLR McLaren 22%  22%  [ 13 ]
Saleen S7 Twinturbo 25%  25%  [ 15 ]
Razem głosów : 60

Ruf Rt 12 vs Saleen S7 vs LP 640 vs McLaren 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
markus napisał:
1. Lamborghini. Murcielago - und alles klar Wink Tylko Włosi potrafią stworzyć tak niesamowite dzieło sztuki na kołach, które ma w sobie więcej pary niż stado rozjuszonych byków a design jest warty samego Michała Anioła

nie włosi tylko niemcy, ale poza tym wszystko się zgadza Smile

Tak jak pisał el_Presidente - Murcielago jest praktycznie włoskie i nie widać w nim tyle Audi co w Gallardo.
Ale smutne jest, że ta szlachetna włoska marka została skalana niemieckim pierwiastkiem. Mam nadzieję, że w przyszłych modelach nie będzie tego widać.

Nie, 24.12.2006, 9:00
Awatar użytkownika

Ale smutne jest, że ta szlachetna włoska marka została skalana niemieckim pierwiastkiem. Mam nadzieję, że w przyszłych modelach nie będzie tego widać.

co za bzdet, ja nigdzie nie widze niemieckosci w Gallardo. Te auta sa nadal tak włoskie i tak bardzo lambo jak dawniej, a ta odrobina techniki nie zaszkodziła tylko pomogła. Lepsze było moze Diablo, które już przed uruchomieniem było zepsute? :lol:

Nie, 24.12.2006, 9:39
Awatar użytkownika

Mam nadzieję, że w przyszłych modelach nie będzie tego widać.

No, ale niestety raczej będzie widać. Lambo ma zamiar w przyszłości wprowadzić do sprzedaży SUV-a i min. z DISLEM :!:

Nie, 24.12.2006, 11:36
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
No, ale niestety raczej będzie widać. Lambo ma zamiar w przyszłości wprowadzić do sprzedaży SUV-a i min. z DISLEM

o dieslu to nic nie wiem a co do Suva to Lambo zrobiło już auto terenowe i to jakie, jeśli następca będzie w podobnym stylu to wszystko jest w ok

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Nie, 24.12.2006, 12:00
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stąd nie widac
Lepsze było moze Diablo, które już przed uruchomieniem było zepsute?

Obecnie wcale lepiej nie jest. Do tego mozesz sobie parowki smarzyc gdyz obecnie Lambo lubi sie zajarac :lol: :lol:

Nie, 24.12.2006, 12:33
Awatar użytkownika

marcel911 napisał(a):

Obecnie wcale lepiej nie jest. Do tego mozesz sobie parowki smarzyc gdyz obecnie Lambo lubi sie zajarac :lol: :lol:

W przeciwieństwie do Diablo daje się w ogóle uruchomić :lol: To już jest jakiś postęp :) Np. jedynym problemem Gallardo jaki miało to było sprzęgło, które było wymieniane. Poza tym z tym autem nei ma żadnych kłopotów.

Nie, 24.12.2006, 13:12
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Samochód: 3008
Obecnie wcale lepiej nie jest. Do tego mozesz sobie parowki smarzyc gdyz obecnie Lambo lubi sie zajarac

ĹĽe jak??SkÄ…d takie info?

Nie, 24.12.2006, 13:18
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
Wybieram SLR'a zjawiskowo piękny a w dodatku najlepsze połączenie sportu z luksusem jest też zapewne najlepiej dopracowany.

Nie, 24.12.2006, 13:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stąd nie widac
Gallardo jaki miało to było sprzęgło, które było wymieniane. Poza tym z tym autem nei ma żadnych kłopotów.

A pekajacy wał? A co chwile pozary jednostek napedowych?

Cytuj:
ĹĽe jak??SkÄ…d takie info?

Ile to juz sie widzialo zdjec z palacym Lambo w necie i ile sie na tym naczytało?

Nie, 24.12.2006, 13:35
Awatar użytkownika

Miejscowość: ...
Wielblad napisał:
marcel911 napisał:

Obecnie wcale lepiej nie jest. Do tego mozesz sobie parowki smarzyc gdyz obecnie Lambo lubi sie zajarac Laughing Laughing

W przeciwieństwie do Diablo daje się w ogóle uruchomić Laughing To już jest jakiś postęp Smile Np. jedynym problemem Gallardo jaki miało to było sprzęgło, które było wymieniane. Poza tym z tym autem nei ma żadnych kłopotów.

Marcel nie bluźnij ;) Diablo w odróżnieniu od Gallardo nie było autem dla wymoczków. Miało dusze i trzeba było nim umieć jeździć. 1000kroc wolałbym Diablo od Gallardo, które mimo podobnej mocy wciąż jest wolniejsze i nie ma takiej chwały i nie będzie mieć... :roll:

Nie, 24.12.2006, 13:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
za to w murcielago, jednorazowo, bo jednorazowo, ale facetowi przy ponad 200km/h pękła tarcza hamulcowa... też było zabawnie :)

Nie, 24.12.2006, 15:08
Awatar użytkownika

co za bzdet, ja nigdzie nie widze niemieckosci w Gallardo

A kluczyk i przełączniki z Audi?

Nie, 24.12.2006, 16:25
Awatar użytkownika

marcel911 napisał(a):
co za bzdet, ja nigdzie nie widze niemieckosci w Gallardo

A kluczyk i przełączniki z Audi?

Gdyby ci niekt nie powiedział, że Audi go zrobiło i gdyby Audi nie miało podobnego kluczyka byłbyś pewien, że zrobili go Niemcy?

Co do Diablo. Nie było dla wymoczków bo miało tylny napęd i ciut trudniej sie prowadziło +manualna skrzynia. A gallardo dla wymoczków też nie jest, chyba, że z e-gear :/

Nie, 24.12.2006, 16:45
Awatar użytkownika

byłbyś pewien, że zrobili go Niemcy

Nie mówię, że zrobili go Niemcy. Ale widać wpływy Audi w środku - i to jest fakt. Wyłuszczę może konkretniej o co mi chodzi: jeśli już Audi kupiło Lambo to trudno. Jeśli ma to wyjść na dobre jeśli chodzi o jakość produktów to dobrze. Byleby Niemcy nie zepsuli charakteru tej legendarnej marki. Fuzje to niestety chleb codzienny w motobiznesie i trzeba się z tym pogodzić.

Nie, 24.12.2006, 16:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gród Kraka
Samochód: 1.4 + 2.0
Gallardo nie jest najlepiej wykonane, szczególnie w środku; mógłbym nawet pokusić się o stwierdzenie, że lekko zawiewa tandetą (za dużo plastik-fantastik). Murcie jest pod tym względem zdecydowanie lepsze.

A z ww zestawu biorÄ™ LP640 ;)

Nie, 24.12.2006, 17:07
Awatar użytkownika

Miejscowość: Oława
Osatecznie wybrałem Porsche, za osiągi, nie wiem jak oni to robią, że 6 cylindrów bije 8, a nawet 12 :D

Śro, 27.12.2006, 16:54
Awatar użytkownika

nie wiem jak oni to robiÄ…, ĹĽe 6 cylindrĂłw bije 8, a nawet 12

Turbo czyni cuda :wink:

Śro, 27.12.2006, 19:37
Awatar użytkownika

Ja tam jestem ciekaw, co to by było jakby tak do Murcielago włożyć takie dwie fajne turbosprężarki. :twisted: :mryellow: :o

Śro, 27.12.2006, 19:47
Awatar użytkownika

Hehe no ale wież chodziło mi o moc jaką wyciska z silnika, a że amerykanie nie wiedzą jak przełożyć ją na asfalt to już inna sprawa.
A jeżeli chodzi o Murci biturbo to pewnie by już zrywał asfalt z ziemi :D
No ale Lambo nie "pĂłjdzie na skrĂłty"

Śro, 27.12.2006, 23:22
Awatar użytkownika

Szkoda, ĹĽe tunerzy nie zrobiÄ… z tego cacuszka potwora jak zrobili to z Porsche ;)

Czw, 28.12.2006, 1:36
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 61 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna