Obecny czas: Pią, 01.05.2026, 21:26

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Freelander vs Santa Fe vs CR-V vs X-Trial 

najbardziej odpowiada mi:
Land Rover Freelander TD4 HSE 69%  69%  [ 34 ]
Hyundai Santa Fe CDX+ 16%  16%  [ 8 ]
Honda CR-V i-CTDi EX 10%  10%  [ 5 ]
Nissan X-Trail Aventura 4%  4%  [ 2 ]
Razem głosów : 49

Freelander vs Santa Fe vs CR-V vs X-Trial 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Post Freelander vs Santa Fe vs CR-V vs X-Trial
Image

Land Rover Freelander TD4 HSE
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Hyundai Santa Fe CDX+
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Honda CR-V i-CTDi EX
Image
Image
Image
Image
Image

Nissan X-Trail Aventura
Image
Image
Image
Image
Image

dane !

test porównawczy 4 kompaktowych SUVów 2 to nowości po raz pierwszy w teście konfrontacyjnym na forum, według Auto express zwyciężył Land Rover, 2 miejsce dla Hyundai, 3 Honda, 4 Nissan.

źródło: autoexpress.co.uk

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Nie, 17.12.2006, 19:19
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa
Samochód: 3008
LR wyglÄ…da najlepiej i jakoĹ› do niego siÄ™ przekonuje najbardziej.

Nie, 17.12.2006, 19:20
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Głos na Honde. W sumie to chyba wygląda najlepiej, osiagi tez dobre

Nie, 17.12.2006, 19:25
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Uno / Saab 900 2.0T
Głos na Santa Fe chociaz wybór miedzy nim a LR nie jest prosty

Nie, 17.12.2006, 19:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ
Hmmm.....wybieram oczywiście Land Rovera Freelandera. Może już nie jest tak ciekawy stylistycznie jak poprzednik, ale i tak wśród dzisiaj testowanych aut jest najładniejszy i jednak nadal mi się podoba. Dodatkowo wnętrze również mi się wydaje jakieś bardziej miłe i przytulne w porównaniu z konkurencją.

Na drugim miejscu stawiam Honde. Nie podoba mi się ta dziura z przodu i kolorystyka wnętrza. Coś jasnego mogli dodać, bo np. teraz jak ciągle pada deszcz to jeszcze siedzenie w takim wnętrzu może przyprawić o ciężką depresje.
Na trzecim miejscu Hyundai Santa Fe. Wielki krok milowy tej firmy. Poprzednik, a ten obecny model to dwa różne światy. Naprawde z zewnątrz mi się już zaczyna podobać. Ale jednak jeszcze to nie to. Szczególnie ten przód, coś mi w nim nie pasuje. Chyba te przednie reflektory. I jeszcze te plastiki w środku. Na zdjęciach sprawiają wrażenie jakby to była jakaś taniocha.
Na czwartym miejscu niestety ląduje X-Trail. Przydałoby się coś nowego bo też jest jak dla mnie nieciekawy, jego design już dawno mi się znudził. Wnętrze na zdjęciach sprawia jeszcze gorsze wrażenie niż przy Santa Fe. Ogólnie nie podoba mi się auto.

Jeśli miałbym uwzględnić jeszcze dane techniczne to miałbym niezły problem. Dlatego uwzględniłem w ocenie tylko wnętrze i wygląd zewnętrzny.

www.autogaleria.pl

Nie, 17.12.2006, 19:42
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wieluń(Łódzkie)/Dublin
najldaniejszy, najbardziej stylowy, z wyjatkowa dusza... tylko landrover

"Tylko auta z duszą..."

Nie, 17.12.2006, 19:55
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz
Samochód: 126p 652ccm
najldaniejszy, najbardziej stylowy, z wyjatkowa dusza... tylko landrover
tylko trochę brzydki tył . Ale i tak na niego głos

Nie, 17.12.2006, 22:00
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
1. Land Rover za markę, brytyjskość i najlepszy silnik :) . Prezentuje się najlepiej z towarzystwa, zapewne najlepiej sobie radzi w terenie. Nawet najwyższa cena nie zniechęciłaby mnie do zakupu 8) . Bo w tej klasie nie ma konkurentów (przynajmniej dla mnie).
2. CR-V najlepiej się zbiera, najlepsze hamulce, ale po prostu nie wygląda tak dobrze jak LR. Za to ładne wnętrze i rozsądna cena.
3. Santa Fe - porządny, koreański samochód, ładny, trwały i bezawaryjny. Ale bez tego czegoś. I najgorzej się zbiera.
4 X-Trial - sam fakt zamontowania wskaźników po środku jest dostatecznym powodem na ostatnie miejsce.

Nie, 17.12.2006, 22:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Samochód: Smutna Jazda
LR, bo tu jest nadzieja na jakiekolwiek własności terenowe (nie widziałem jeszcze żadnego testu), poza możliwością pokonania trawnika.
Za to z całą pewnością jest najbardziej stylowy. Chociaż właściwie, to pozostała trójka też jest stylowa... ale ujemnie.

Ostatnio edytowany przez Kurai, Pon, 18.12.2006, 0:03, edytowano w sumie 1 raz

Nie, 17.12.2006, 22:17
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jaworzno
Samochód: Opel Corsa D 1.3CDTI
Zdecydowanie wybieram Hyundai Santa Fe!! Zawsze mi sie to auto podoba w swoje kategorii.

kat.D - 20.02.2012r.
kat.C+E - w trakcie

Nie, 17.12.2006, 22:19
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
według Auto express zwyciężył Land Rover, 2 miejsce dla Hyundai, 3 Honda, 4 Nissan.

tak samo bym wytypował :wink:

Nie, 17.12.2006, 22:25
Awatar użytkownika

Wybieram Freelandera za możliwości terenowe, właśnie oglądałem dziś jego test na Fift Gear i naprawdę świetnie sie sprawuje, Santa Fe nieznacznie mu u mnie ustępuje, świetny samochód i mieści 7 osób, ale jednak LR mi sie bardzije podoba.

Reszty jak dla mnie mogło by nie być (Nissan jest fajny, ale juz się mocno postarzał)

Nie, 17.12.2006, 22:27
Awatar użytkownika

Biore coca-cole najbardziej do mnie przemawia. Zwlaszcza wnetrze mi odpowiada.

Mecze na żywo

Pon, 18.12.2006, 0:02
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Wybieram LR ponieważ najbardziej mi sie podoba. Poza tym ma bardzo ładne wnętrze.

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Pon, 18.12.2006, 9:35
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
Wybiwram CR-V. Widac ze jego silnik jest poza zasiegiem rywali. Masakruje ich swoimi osiagami i do tego jest najoszczedniejszy. Honda najlepiej tez hamuje.
Podoba mi sie rowniez wyglad hondy oraz jej nowoczesne wnetrze, ktore wyglada bardzo solidnie. Nie moge sie doczekac jakiegos oficjalnego testu tego auta w Polsce bo podobno jest maksylnie dopracowane. Land rover tez jest ładny jednak parametrami ustepuje japonczykowi. Reszta albo stara albo brzydka.

Pon, 18.12.2006, 13:27
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
4 miejsce X-trial, nigdy mi się nie podobał, poza tym to juz stara konstrukcja.

3 miejsce Honda, osobiście nie wymagał bym od Suva jakiś terenowych wyczynów ale chciałbym mieć świadomość że moje auto nie utknie w błocie na pierwszej polnej drodze, Honda jest zbyt delikatna, poza tym jakoś nie specjalnie przekonuje mnie jej wygląd, wolałbym coś co chociaż trochę przypomina terenówkę, poza tym angole twierdzą że jest gorsza od Hyundaia.

2 miejsce LR, w sumie zasłużony zwycięzca, auto zdecydowanie ciekawsze od marnego poprzednika, wszystko mi się w tym aucie podoba, jednak...

wybrałbym Hyndaia, bardzo podoba mi się jego sylwetka i wielki szacunek za postę w stosunku do poprzednika, auto solidne, przyzwoite na asfalcie i w terenie, do tego duże pojemnie auto, z dobrym silnikiem w konkurencyjnej cenie.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pon, 18.12.2006, 15:21
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów [KMI]
Samochód: FIAT Punto Evo
Land Rover bo chyba mi sie najbardziej podoba z tego towarzystwa, a poza tym łaczy cechy wielu samochodow. Naprawde wielofunkcyjny

Pon, 18.12.2006, 15:22
Awatar użytkownika

Wybieram Land Rovera, dobrze wyglada, ma ładne wnętrze i ogólnie bardzo mi sie podoba.

Pon, 18.12.2006, 16:22
Awatar użytkownika

Nie kwestionuje jakości ani właściwości konkurentów ale Land Rover najbardziej do mnie przemawia. Poza tym mam słabość do tego auta :oops:

Pon, 18.12.2006, 17:46
Awatar użytkownika

Miejscowość: WESTSIDE
Na Youyube jest pare filmów z jazdą LR2 po jakimś piaszczystym terenie - w sumie bardzo dzielnei się spisywał. Dlatego wygrywa u mnie. Wygląd sprawa gustu - mi się najbardziej podoba z wszstkich tutaj pokazanych. A odnośnie osiągów - mam wrażenie, że jednak wybieranie samochodu terenowego ze względu na najlepsze osiągi na asfalcie jest pomyłką - tutaj mam wrażenie, ze najlepsze osiągi będzie mieć właśnie LR2 - osiągi terenowe bo w końcu o nich tutaj mamy rozmawiać.

Pon, 18.12.2006, 19:22
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna