Obecny czas: Pią, 01.05.2026, 18:29

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Brilliance vs Magentis vs Passat 

Wybieram:
Brilliance BS 6 2.4 Deluxe 8%  8%  [ 4 ]
Kia Magentis 2.0 EX 33%  33%  [ 17 ]
VW Passat 1.6 FSI Trendline 59%  59%  [ 30 ]
Razem głosów : 51

Brilliance vs Magentis vs Passat 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jaworzno
Samochód: Opel Corsa D 1.3CDTI
Zdecydowanie głos na VW Passata :) Najładniejszy z tej trójki. Szkoda ze nie było w śród nich Mazdy 6.

kat.D - 20.02.2012r.
kat.C+E - w trakcie

Czw, 14.12.2006, 21:56
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
btw wcześniej wydawało mi się, że Zhonghua jest oczko wyżej niż segment D :wink: ale widze że tak nie jest

Czw, 14.12.2006, 22:34
Awatar użytkownika

Oczywiście Volkswagen z kilku powodów. Technicznie jest poprostu lepszy. Po drugie serwisowanie jest łatwiejsze, bo sieć jest sporo większa. A w końcu, dlatego że jak bym chciał sprzedać Passata np. za 5 lat, to zrobię to bez problemu. Za Kię uzyskam jednak niższą cenę, bo i marka nie ta. Natomiast Brilliance nie sądzę żeby wytrzymał 5 lat, a nawet jeśli dotrwa tak sędziwego wielu dla niego, to będzie gówno warty.

Czw, 14.12.2006, 23:52
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Wybieram mimo wwszystko Passata. Solidny niemiecki samochĂłd. Kia just tuz tuz ale wnetrze nie robi dobrego wrazenia. Chinczyka nawet nie biore pod uwage

Czw, 14.12.2006, 23:53
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
Zhonghua jest oczko wyĹĽej niĹĽ segment D

Ale to nie jest Zhonghua... tylko Brillance - ten z BMW we współpracy robiony

Pią, 15.12.2006, 1:04
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
ten z BMW we współpracy robiony

Poważnie BMW współpracuje z nimi?? :shock:

Pią, 15.12.2006, 10:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
Poważnie BMW współpracuje z nimi??

firma Joint venture

Pią, 15.12.2006, 11:45
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
na 3 miejscu chiński wytwór o marce której nie jestem wstanie zapamiętać. Test ten obnażył jak daleko mu choćby do Koreańczyków, silnik przestarzały, słabe osiągi i spore zużycie paliwa, jakość też jest raczej marna, do tego zerowy wizerunek marki, brak serwisów oraz... zbyt wysoka cena, to auto nie ma zalet, jedyne czym się broni to wygląd który nie jest bezczelna kopią.

dalej mam dylemat z jednej strony Passat, auto oklepane ale jak by nie patrzeć posiadające silne argumenty, solidna jakość i prowadzenie, wysokie uznanie marki co się przyda przy odsprzedaży, silnik trochę za słaby ale broni się techniką (FSI) dzięki temu ma dobrą elastyczność. Z 2 strony Kia auto naprawdę niezłe, za niższą cenę dostaniemy 2 litrowy motor, odpowiedni dla takiego auta, dobre wyposażenie i kawał solidnego auta, wadą natomiast jest zbyt miękkie zawieszenie. Powiedzmy że wybiorę KIE bo na papierze robi dobre wrażenie jednak raczej w jak bym miał z nimi osobisty kontakt to bym chyba wybrał Passata, to aut raczej daje większą satysfakcje z wydanych pieniędzy.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pią, 15.12.2006, 12:21
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: WROCŁAW
Samochód: VOLVO
Ale to nie jest Zhonghua... tylko Brillance - ten z BMW we współpracy robiony

Zhonghua i Brilliance to to samo (Zhonghua to nazwa chińska :roll: )

Pią, 15.12.2006, 13:38
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stalowa Wola / Lublin
Samochód: e46 coupe
Na początek zdecydowanie odpada Billiance. Jedynym atutem tego jest wygląd zewnętrzny. Paliwożerny, przestarzały silnik nie zapewniający odpowiednich osiągów, tandetne wykonanie i zdecydowanie za wysoka cena dobijają to auto w moich oczach.
Kolejny odpada Passat który napewno ma wiele zalet ale przy najwyższej cenie dysponuje sporo słabszym silnikiem od Kii na którą powędruje mój głos. Elagancki, stonowany wygląd, odpowiednio mocny silnik i dobre wyposażenie.
:)

Pią, 15.12.2006, 14:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: SH
Samochód: Civic 1.8 VTEC
prawda jest taka, że chińskie samochody raczej nie zyskają popularności, bo może i są atrakcyjne cenowo, ale są chińskie i to ich główny mankament. Póki co utrzymuje się stereotyp, że chińskie to badziewne, chociaż brillance(dawne zhoghua) to samochód projektowany na całym świecie, ale montowany w chinach.

Pią, 15.12.2006, 15:01
Awatar użytkownika

Ja też obstaję za Kią 8) to chińskie coś to w ogóle nie wiadomo co to jest i z czym się to je a Passat to spasiony baleron który nawet wyglądu nie ma :roll:

Pią, 15.12.2006, 15:35
Awatar użytkownika

Miejscowość: Racibórz
Samochód: 126p 652ccm
chińczyk odpada od zaraz . kia też mi się nie podoba . zostaje passat ale jedyną wadą jest mały silnik który chyba zabardzo nie poradzi sobie z takim autem gdyby miał 2.0 ale i tak na niego głos

Pią, 15.12.2006, 19:11
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
3. Brilliance - linię boczną ma naprawdę ładną ale im dalej w las tym więcej drzew :twisted: Kokpit jest strasznie prosty, we wnętrzu widać niedoróbki jakościowe, poziom bezpieczeństwa biernego woła o pomstę do nieba, tak samo jak silnik i cena. Nie wiem kto to kupi :roll:
2. Passat - Jego największym atutem jest, bądź co bądź, naprawdę dobra technika VAG. Wizualnie, zarówno zewnątrz jak i wewnątrz, auto kompletnie do mnie nie przemawia.
1. Magentis - Najtańszy w porównaniu ale robi bardzo dobre wrażenie. Nieźle wygląda, ma najmocniejszy silnik (a co za tym idzie najlepsze osiągi), dobre warunki gwarancji. To chyba złoty środek :wink:

Pią, 15.12.2006, 23:53
Awatar użytkownika

ja zerknąłem sobie na ceny podstawowych modeli dostępnych w Polsce, nie ma tu chińskiego samochodu a w Kii najtańszy jest diesel, benzynowy występuje tylko w bogatszej wersji wyposażeniowej
Image

Nie, 17.12.2006, 16:00

Samochód: Leon I
Passat! Konkretna marka...konkretny samochĂłd :twisted:

Pon, 18.12.2006, 13:25
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wieluń(Łódzkie)/Dublin
byc moze wyposazeniowo njbardziej ubogi, plastikowa kiera wyglada tandetnie, to jednak passat, najladniejszy, i najbardziej mi odpowiada

"Tylko auta z duszą..."

Pon, 18.12.2006, 13:59
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2