|
|
Obecny czas: Pią, 01.05.2026, 18:29
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Brilliance vs Magentis vs Passat
|
Brilliance vs Magentis vs Passat
| Autor |
Wiadomość |
|
Konradek
Samochód: Opel Corsa D 1.3CDTI
|
Zdecydowanie głos na VW Passata  Najładniejszy z tej trójki. Szkoda ze nie było w śród nich Mazdy 6.
_________________ 05.07.2007r. - kat. B 16.10.2010r. - Instruktor nauki jazdy kat.B kat.C - 14.09.2012r. kat.D - 20.02.2012r. kat.C+E - w trakcie
|
| Czw, 14.12.2006, 21:56 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
btw wcześniej wydawało mi się, że Zhonghua jest oczko wyżej niż segment D  ale widze że tak nie jest
|
| Czw, 14.12.2006, 22:34 |
|
 |
|
olgierd
|
Oczywiście Volkswagen z kilku powodów. Technicznie jest poprostu lepszy. Po drugie serwisowanie jest łatwiejsze, bo sieć jest sporo większa. A w końcu, dlatego że jak bym chciał sprzedać Passata np. za 5 lat, to zrobię to bez problemu. Za Kię uzyskam jednak niższą cenę, bo i marka nie ta. Natomiast Brilliance nie sądzę żeby wytrzymał 5 lat, a nawet jeśli dotrwa tak sędziwego wielu dla niego, to będzie gówno warty.
_________________ Pomóż biednemu, czytaj o tuningowanych autach na tym blogu regularnie :) Zobaczy! Jak, jak...
|
| Czw, 14.12.2006, 23:52 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Wybieram mimo wwszystko Passata. Solidny niemiecki samochĂłd. Kia just tuz tuz ale wnetrze nie robi dobrego wrazenia. Chinczyka nawet nie biore pod uwage
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Czw, 14.12.2006, 23:53 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Osiu napisał(a): Zhonghua jest oczko wyĹĽej niĹĽ segment D
Ale to nie jest Zhonghua... tylko Brillance - ten z BMW we współpracy robiony
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Pią, 15.12.2006, 1:04 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Seth napisał(a): ten z BMW we współpracy robiony
Poważnie BMW współpracuje z nimi?? 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Pią, 15.12.2006, 10:41 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
bartez napisał(a): PowaĹĽnie BMW współpracuje z nimi??
firma Joint venture
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Pią, 15.12.2006, 11:45 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
na 3 miejscu chiński wytwór o marce której nie jestem wstanie zapamiętać. Test ten obnażył jak daleko mu choćby do Koreańczyków, silnik przestarzały, słabe osiągi i spore zużycie paliwa, jakość też jest raczej marna, do tego zerowy wizerunek marki, brak serwisów oraz... zbyt wysoka cena, to auto nie ma zalet, jedyne czym się broni to wygląd który nie jest bezczelna kopią.
dalej mam dylemat z jednej strony Passat, auto oklepane ale jak by nie patrzeć posiadające silne argumenty, solidna jakość i prowadzenie, wysokie uznanie marki co się przyda przy odsprzedaży, silnik trochę za słaby ale broni się techniką (FSI) dzięki temu ma dobrą elastyczność. Z 2 strony Kia auto naprawdę niezłe, za niższą cenę dostaniemy 2 litrowy motor, odpowiedni dla takiego auta, dobre wyposażenie i kawał solidnego auta, wadą natomiast jest zbyt miękkie zawieszenie. Powiedzmy że wybiorę KIE bo na papierze robi dobre wrażenie jednak raczej w jak bym miał z nimi osobisty kontakt to bym chyba wybrał Passata, to aut raczej daje większą satysfakcje z wydanych pieniędzy.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Pią, 15.12.2006, 12:21 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
Seth napisał(a): Ale to nie jest Zhonghua... tylko Brillance - ten z BMW we współpracy robiony
Zhonghua i Brilliance to to samo (Zhonghua to nazwa chińska  )
|
| Pią, 15.12.2006, 13:38 |
|
 |
|
Wilhelm von Kropkus
Samochód: e46 coupe
|
Na początek zdecydowanie odpada Billiance. Jedynym atutem tego jest wygląd zewnętrzny. Paliwożerny, przestarzały silnik nie zapewniający odpowiednich osiągów, tandetne wykonanie i zdecydowanie za wysoka cena dobijają to auto w moich oczach.
Kolejny odpada Passat który napewno ma wiele zalet ale przy najwyższej cenie dysponuje sporo słabszym silnikiem od Kii na którą powędruje mój głos. Elagancki, stonowany wygląd, odpowiednio mocny silnik i dobre wyposażenie.

|
| Pią, 15.12.2006, 14:37 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
prawda jest taka, że chińskie samochody raczej nie zyskają popularności, bo może i są atrakcyjne cenowo, ale są chińskie i to ich główny mankament. Póki co utrzymuje się stereotyp, że chińskie to badziewne, chociaż brillance(dawne zhoghua) to samochód projektowany na całym świecie, ale montowany w chinach.
|
| Pią, 15.12.2006, 15:01 |
|
 |
|
Wilu
|
Ja też obstaję za Kią  to chińskie coś to w ogóle nie wiadomo co to jest i z czym się to je a Passat to spasiony baleron który nawet wyglądu nie ma 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Pią, 15.12.2006, 15:35 |
|
 |
|
Bonus
Samochód: 126p 652ccm
|
chińczyk odpada od zaraz . kia też mi się nie podoba . zostaje passat ale jedyną wadą jest mały silnik który chyba zabardzo nie poradzi sobie z takim autem gdyby miał 2.0 ale i tak na niego głos
|
| Pią, 15.12.2006, 19:11 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
3. Brilliance - linię boczną ma naprawdę ładną ale im dalej w las tym więcej drzew  Kokpit jest strasznie prosty, we wnętrzu widać niedoróbki jakościowe, poziom bezpieczeństwa biernego woła o pomstę do nieba, tak samo jak silnik i cena. Nie wiem kto to kupi
2. Passat - Jego największym atutem jest, bądź co bądź, naprawdę dobra technika VAG. Wizualnie, zarówno zewnątrz jak i wewnątrz, auto kompletnie do mnie nie przemawia.
1. Magentis - Najtańszy w porównaniu ale robi bardzo dobre wrażenie. Nieźle wygląda, ma najmocniejszy silnik (a co za tym idzie najlepsze osiągi), dobre warunki gwarancji. To chyba złoty środek 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pią, 15.12.2006, 23:53 |
|
 |
|
aston
|
ja zerknąłem sobie na ceny podstawowych modeli dostępnych w Polsce, nie ma tu chińskiego samochodu a w Kii najtańszy jest diesel, benzynowy występuje tylko w bogatszej wersji wyposażeniowej

_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Nie, 17.12.2006, 16:00 |
|
 |
|
Freeze
Samochód: Leon I
|
Passat! Konkretna marka...konkretny samochĂłd 
_________________ Jan Paweł II (18.V.1920r. - 2.IV.2005r.)
|
| Pon, 18.12.2006, 13:25 |
|
 |
|
K0RN
|
byc moze wyposazeniowo njbardziej ubogi, plastikowa kiera wyglada tandetnie, to jednak passat, najladniejszy, i najbardziej mi odpowiada
_________________ || http://www.roverki.pl ||
|| http://www.mg-rover.org ||
|| http://www.alfa156.net ||
"Tylko auta z duszą..."
|
| Pon, 18.12.2006, 13:59 |
|
|