|
|
Obecny czas: Czw, 30.04.2026, 5:55
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Czw, 02.11.2006, 15:03 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Ja chce z klekotem 2.0  Ten dopiero musi latać 
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Czw, 02.11.2006, 15:05 |
|
 |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
Ja biorÄ™ w czarnym kolorze i z 1.8 16v.
Wspaniałe auto.
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Czw, 02.11.2006, 15:06 |
|
 |
|
aston
|
Dziwi mnie trochę odróżnienie wersji mocy:
1.8 Turbo 180/190ch
1.8 Turbo 16v 220/230ch
przez dodanie 16V jak oba będą tyle mieć zaworów
Po drugie to dobrze, ze zamiast 1.6 180KM bedzie 1.8 o takie samej mocy, ale jednak dziwi mnie to trochę bo mieli tamten silnik mieć wspólne z Merivą/Corsą OPC
Poza tym gdzieś czytałem, ze diesel 1.6/105KM i benzyna 1.4 90KM maja być dostępne nie na wszystkich rynkach, znaczy tylko na tych "tańszych" ale ile w tym prawdy nie wiem.
Mi tam starczył by 180konny 1.8 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Czw, 02.11.2006, 16:53 |
|
 |
|
Dr.West
|
Rayers napisał(a): markus napisał(a): PS: I nie ustosunkowaĹ‚eĹ› siÄ™ do reszty moich wypowiedzi ale to mnie akurat nie dziwi Odpusc Markus, szkoda słów. Nie widzisz serialu "Szefo Reloaded" ? Niech zyje w swiecie autoemocjon - ktory jak widac po paru przypadkach podobny jest do swiata z filmu Cube....
niewiem o co chodzi z "szefo reloaded" ale to nie ja sie zachowuje jakby fiat był wszystkim na tym świecie, wręcz przeciwnie.
_________________ " the truth will find you "
|
| Czw, 02.11.2006, 18:37 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Dr.West napisał(a): to nie ja sie zachowuje jakby fiat byĹ‚ wszystkim na tym Ĺ›wiecie
KtoĹ› tu siÄ™ tak zachowuje? No jeĹĽeli tak postrzegasz obiektywizm, to sorry 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Czw, 02.11.2006, 18:39 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
My po prostu umiemy docenić pracę jaką włożyli konstruktorzy w auto (w tym wypadku jak na razie - designerzy) i nie mamy klapek na oczach przekreślając auta ze względu na stereotypy i domniemania pseudo-fachowców.
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Czw, 02.11.2006, 19:10 |
|
 |
|
Dr.West
|
rozumiem wasze zdanie i przyjmuje do wiadomości ale żeby zaraz mi wymyślać dziwne rzeczy to chyba nie fear. uważam fiata za słabą marke i ceniącą sie choć niewiadomo za co sie płaci.
koniec tematu bo wy lubicie fiata ja nie, miałem przykre doświadczenia z nim i moi bliscy i znajomi.
_________________ " the truth will find you "
|
| Czw, 02.11.2006, 19:56 |
|
 |
|
Rayers
Samochód: Volvo V-50 + Panda
|
Dr.West napisał(a): uwaĹĽam fiata za sĹ‚abÄ… marke i ceniÄ…cÄ… sie choć niewiadomo za co sie pĹ‚aci. koniec tematu bo wy lubicie fiata ja nie, miaĹ‚em przykre doĹ›wiadczenia z nim i moi bliscy i znajomi.
tak tak...
problem mlodych przywykłych do tjuningu i uwielbienia dla kilku marek (bo jak mozna sie wyrozniac - to tylko nowszym modelem i innym kolorem felg ale wszyscy mamy te same auta w okolicy) polega na tym, ze na tym forum nie faworyzuje sie zadnej marki. Mozna zbluzgac jakis model - za cos (i jak zauwazysz uzytkownicy potrafia uargumentowac za co) a inny pochwalic. To forum to nie automotoundsport czy inny tam autobild. Za to je lubie.
Co do fiatow - mam pande 1.1, mam multiple 1.9 jtd z chipem a mialem juz wczesniej chocby peugeota 206 sw 1.4 hdi. VW nie sa mi obce. Moje zdanie - jak to dba tak ma. Wiekszosc ktora kupuje fiata nie dysponuje gotowka wiec wielokroc oszczedza na przegladach, materialach etc. Potem to sie odbija.
Ja nie narzekam - szczy motoryzacyjny to nie jest, ale za pieniadze jakie dalem jestem zadowolony.
Wiec nie wyrzucaj ze cos ktos rodzina etc. Z czym miales problem i z jakim modelem? Ja znam takich :
http://www.bmwluksusowatandeta.pl/LuksusowaTandeta.htm
na faktach, bez sciemy i auto za prawie pół miliona. Czy to oznacza ze BMW to syf? Nie, przynajmniej dla mnie. Ale ja nie ufam pieknym sloganom i dlatego moze potrafie byc szczesliwy.
_________________ |---------------------------------------------------------------------------------------|
Jeśli mędrcy zawodzą, to nie znaczy, że głupcy zbawią świat
|
| Sob, 04.11.2006, 1:02 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Wto, 12.12.2006, 11:22 |
|
 |
|
Masterpablo
|
piękny, cudny, trochę mi przypomina Alfę Romeo Brerę i Fiata Punto (takie połączenie), może mało trafne porównanie, ale...
_________________ http://s2.footballteam.pl/index.php?v=new&polecil=35701#v - zapraszam na serwer 2 ;-)
|
| Wto, 12.12.2006, 18:24 |
|
 |
|
SMOK
Samochód: Fiat Bravo 1.8 GT
|
Dr.West napisał(a): wy lubicie fiata ja nie, miaĹ‚em przykre doĹ›wiadczenia z nim i moi bliscy i znajomi Ja mam bardzo mile doswiadczenia z autami tego koncernu. Najprosciej rzecz ujmujac sa to auta zdecydowanie lepsze niz opinia o nich. A slowa : Rayers napisał(a): Wiekszosc ktora kupuje fiata nie dysponuje gotowka wiec wielokroc oszczedza na przegladach, materialach etc. Potem to sie odbija. to sa swiete slowa. Nawet jeszcze niedawno widzialem gdzies w Auto Swiecie tabelke w ktorej przedstawiono marki aut ktorych uzytkownicy czesto jezdza na przeglady do serwisow i Fiat byl na szarym koncu. Te auta naprawde nie maja lekkiego zywota kiedy ich wlasciciele kompletnie o nie nie dbaja a wymagaja wiecej niz od aut tzw. "bardziej renompowanych marek". A jesli ktos dba o auta tej marki naprawde nie powinien narzekac zwlaszcza ze nie placil za nie duzo.A pozatym marce tej nalezy sie szcunek bo gdy pieniadze nie graja roli potrafi stworzyc naprawde wspaniale pojazdy.
|
| Wto, 12.12.2006, 22:51 |
|
 |
|
marcel911
|
dokładnie, ostatnie fiaty sa rewelacyjnie wykonane i zaprojektowane, świetne dizle, dobra cena i wygląd, dla mnie to znakomita konkurencja dla germanów.
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Wto, 12.12.2006, 23:07 |
|
 |
|
igor86
|
Prawie można powiedzieć że stereotypy rządzą tym światem. Fiat jakby nie patrzec jest najdłużej działającą marką na rynku polskim. Widocznie Niecheć do tej marki jest też uwarunkowania znudzeniem do tej marki (chociaz niekoniecznie) Można też podać przykład na podstawie wyborów w Polsce. W czasach PRL (pomijając fałszerstwo) większość ludzi szła do wyborów bojąc się sankcji teraz ludzie mając wybór, jakoby na przekór teraz nie chodzą.
|
| Śro, 13.12.2006, 11:51 |
|
 |
|
szakal
|
(c) THE
_________________ www.exoticcars.pl
www.autogaleria.pl
|
| Śro, 13.12.2006, 12:46 |
|
 |
|
VW_Marcin
|
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Sob, 23.12.2006, 11:45 |
|
 |
|
Masterpablo
|
ciekawe rysuneczki... ale Abartha czy Abarth?? bo ja slyszlaem ze Abarth... 
_________________ http://s2.footballteam.pl/index.php?v=new&polecil=35701#v - zapraszam na serwer 2 ;-)
|
| Sob, 23.12.2006, 13:26 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
A szlyszlales o odmianie przez przypadki w jezyku polskim Masterpablo 
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Sob, 23.12.2006, 13:48 |
|
 |
|
VW_Marcin
|
Masterpablo napisał(a): ale Abartha czy Abarth?? bo ja slyszlaem ze Abarth... 
ehh...........pozostawie to bez komentarza.
EDIT
Animacje wnętrza auta

|
| Sob, 23.12.2006, 15:16 |
|
 |
|
Bartek
|
_________________ Moje zdjęcia
http://bl.rdnet.waw.pl UPDATE -> Alfa Romeo 147 GTA
http://bartli.deviantart.com
|
| Sob, 23.12.2006, 19:19 |