Obecny czas: Pią, 01.05.2026, 15:39

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Alfa Brera vs. Audi TT vs. Mazda RX-8 

najbardziej pasuje mi:
Alfa Romeo Brera 28%  28%  [ 16 ]
Audi TT 19%  19%  [ 11 ]
Mazda RX8 53%  53%  [ 30 ]
Razem głosów : 57

Alfa Brera vs. Audi TT vs. Mazda RX-8 
Autor Wiadomość
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Wy do forum bo 99% twierdzi ze rwd jest w kazdym calu lepsze od fwd, ale przydałoby sie chociaz pojezdzic jednym z nich dla niektórych.

raz na jakis czas się z tobą zgadzam, cąła masa osób skrót RWD uważa za 7 cud świata, a większość to dzieciaki które nigdy nie prowadziły samochodu "na poważnie" W dzisiejszych czasa w dobie elektroniki przewaga klasycznego napędu nie jest taka oczywista.

a co do mojego wybory

3 miejsce Alfa faktycznie piękny samochód, szkoda że oprócz tego niewiele ma do zaoferowania, wnętrze mi się kompletnie nie podoba, zbyt proste, mało ciekawych detali, do tego auto jest za ciężkie na czym cierpią osiągi i spalanie, Alfa to jednak nadal auto które kupuje się oczami, choć przy okazji ten samochód świetnie się prowadzi.

2 miejsce jednak Audi moim zdaniem wygląda dobrze, choć na kolana nie powala, ale auto broni się czy innym, w każdym teście tego wozu wszyscy zachwycają się poziomem wykończenia jakością oraz prowadzeniem które jak na auto z przednim napędem i nie tylko jest wzorowe (auto potrafi być sprawniejsze niż wersja V6) do tego świetny chwalony silnik, który według tabelki ma najlepsze parametry)

1 miesce jednak dla Mazdy za jej nietuzinkowy styl i niekonwencjonalną technikę. Pomimo paru lat na rynku nadal wygląda zabójczo, to tak naprawdę jedyne 4 drzwiowe coupe świata (CLS to zwykły sedan) do tego ten silnik, faktycznie ma swoje wady ale za to nie jest to wieloseryjny zwyczajny 4 cylindrowiec jak u konkurentów. ta mazda mogła by miec nawet napęd na 2 boczne koła, RWD nie jest dla mnie wyznacznikiem wyboru auta.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Pon, 11.12.2006, 14:19
Awatar użytkownika

Mac_Abra napisał(a):
Wy do forum bo 99% twierdzi ze rwd jest w kazdym calu lepsze od fwd, ale przydałoby sie chociaz pojezdzic jednym z nich dla niektórych.

raz na jakis czas się z tobą zgadzam, cąła masa osób skrót RWD uważa za 7 cud świata, a większość to dzieciaki które nigdy nie prowadziły samochodu "na poważnie" W dzisiejszych czasa w dobie elektroniki przewaga klasycznego napędu nie jest taka oczywista.

ja nie uważam, ze RWD to jest jakiś tam super napęd, ale do napędzania Coupe o sportowych ambicjach jest jedynym możliwym wyborem.
Tak jak AWD do terenówki, a FWD do samochodów miejskich i rodzinnych aby obniżyć koszty

Pon, 11.12.2006, 14:38

Miejscowość: Western Poland
Samochód: Jetta MK2/Laguna I

Pon, 11.12.2006, 15:56
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów [KMI]
Samochód: FIAT Punto Evo
3. Na poczatku odpada Alfa...szkoda mowic! Nie dosc ze brzydkie, nie dosc ze drogie to za cene oferuje znacznie mniej niz konkurencja.
2. Mazda jest na pewno dobra pod kazdym wzgledem, jednak troche odraza swym ciekawym designem (tylko tak kurołapka z tylu). Silnik Wankla moze budzic rownie wielkie zainterseowanie.
1. Audi najładniejsze jak dla mnie najlepsze przyspieszenie najmniejsze spalanie najwieksza predkosc maksymalna a i cena naprawde zadowalajaca...No w tym porownaniu chyba najlepsze auto jak dla mnie

Pon, 11.12.2006, 16:06
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Ja tez wybralem Audi TT to auto ma swoj niepowtarzalna urode i wdziek, i te ksztalty... samochod prawie ze idealny. Choc wybor byl ciezki bo Mazda RX-8 oraz Alfa Brera to tez ciekawe auta. Brera ma chyba najladniejsze ze wszystkich wnetrze, ale Audi TT ma ciekawe fotele w ciekawym kolorze, ale juz wnetrze zaczerpniete od pozostalych modeli niezbyt mnie zaskoczylo tak samo jest w przypadku Mazdy. RX-8 powinno miec ciekawsze wnetrze a nie takie ponure i niezbyt interesujace. Alfa ma swoja niepowtarzalna charakterystyke, oczywiscie samochod stworzony przez Wlchow z wielka pasja. Chociaz stawiam na pierwszym miejscu Audi TT, drugie Alfa Romeo Brera, a trzecie niestety Mazda RX-8 (co z tego ze ma swietny wyglad po tym sie nie ocenia auta) ale w mazdzie zastosowane sa te male drzwi, ktore umozliwiaja siadanie na tylnej kanapie co daje temu samochodowi duzego plusa, lecz dostep do srodku jest troche bardziej skomplikowany.

Pon, 11.12.2006, 18:15
Awatar użytkownika

marcel911 napisał(a):
silnik wankla jest ciezka konstrukcja do zrobienia, wiec musi byc awaryjny.

A co ma piernik do wiatraka?

"NIE ROZUMIĘ" :(

Pon, 11.12.2006, 18:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80
Jestem oczarowany pięknem Alfy i to na nią oddaje swój głos.

A co do wankla - kiedyś usłyszałem/przeczytałem, że silniki tego typu charakteryzują się stanowczo krótszą żywotnością niż silniki "klasyczne".Wie ktoś z Was coś więcej na ten temat?..

Pon, 11.12.2006, 20:35
Awatar użytkownika

A co do wankla - kiedyś usłyszałem/przeczytałem, że silniki tego typu charakteryzują się stanowczo krótszą żywotnością niż silniki "klasyczne".Wie ktoś z Was coś więcej na ten temat?..

Tu jest trochÄ™ wypowiedzi na ten temat
http://www.autogaleria.pl/forum/viewtop ... 71&start=0

Pon, 11.12.2006, 21:09
Moderator
Awatar użytkownika

Tu jest trochÄ™ wypowiedzi na ten temat

Wystarczyła by w gruncie rzeczy jedna z linkiem do googli i wikipedii :twisted:

Pon, 11.12.2006, 21:26
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdzieś na zachodnich rubieżach
Samochód: Volvo S80

aston dzięki.

Pon, 11.12.2006, 21:44
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kolonia Łucka
Dla mnie Mazda RX8. Ten wygląd :D Bardzo mi pasuje ten tylni napęd. Myślę że jak samochód ma napęd na tył, jest w tedy samochodem z charakterem sportowym. Na przód np w Audi to dla mnie nudne jest. Może moc nie należy do najlepszych ale cóż, Mazda to Mazda. Audi mi sie nie podoba, iż jest taka zbyt prosta. Poprzednia wersja tego modelu była ładniejsza. Afla Romeo. Piękno, ale jest jedno ale. Prowadzenie i zawieszenie. Dużo słyszałem o niej jak jeździ, jak się nią prowadzi, i mówiono że do kitu jak na auto sportowe. Więc wszyskiego za taką cene chyba mieć niemożna :P

Pon, 11.12.2006, 21:50

Miejscowość: Tbg
także stawiam na mazde gdyz jest to wyjątkowy samochód pod każdym względem choc najstarszy z tego trio :>

Pon, 11.12.2006, 23:01
Awatar użytkownika

Wybieram Alfe Romeo, moze nie wyglada najlepiej, ale ma cos w sobie, bardzo mi siÄ™ podoba, dalej Mazda, podoba mi sie, ale jakos nie przekonuje mnie jej silnik, ostatnie jest Audi, ktĂłre nie przekonuje mnie swoim wyglÄ…dem, na pewno jest dobre technicznie, ale to nie wystarczy.

Pon, 11.12.2006, 23:20
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
markus napisał:
marcel911 napisał:
silnik wankla jest ciezka konstrukcja do zrobienia, wiec musi byc awaryjny.

A co ma piernik do wiatraka?

"NIE ROZUMIĘ" Sad

No chodzi o to, że jeżeli dana konstrukcja jest ciężka do zrobienia to nie oznacza automatycznie, że musi być awaryjna. Z tego co się orientuję to silnik Wankla nie należy do najtrwalszych ale z awaryjnością (w przypadku Mazdy) raczej nie ma problemu. Poczytaj zresztą opinie kierowców:

http://www.autocentrum.pl/oceny_aut/Mazda_RX8.html

Wto, 12.12.2006, 8:56
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
są problemy, aczkowliek dużo mniejsze niżw RX-7ce. te silniki po prostu są nieszczelne, i to jest z nimi największy klopot

Wto, 12.12.2006, 9:20

Gdyby Mazdy tu nie było to bym wybrał Brere no ale cóż :> RX-8 widziałem wreszcie na żywo i wspaniale się prezentuje, jeszcze była na dobrych felgach, poprostu niebo :!: :twisted:

Wto, 12.12.2006, 20:18
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rawicz
Stanowczo mazda :P .. sam mazde i jest odpukac;p bezawaryjna i wogole zajebista jak kazdy japonski wozek :p

Tomek na tropach yeti
Tak jak król Maciuś pierwszy
Asterix i Obelix
Jak załoga G
McGywer i Pipi

Nie, 17.12.2006, 11:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ
Stanowczo mazda (...) wogole zajebista jak kazdy japonski wozek :p

Tak sÄ…dzisz:

Image

UwaĹĽasz, ĹĽe ona jest super. Gratuluje gustu. :!: :lol:

www.autogaleria.pl

Nie, 17.12.2006, 12:13
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
RX-8, za tylny naped, ladna stylistyke i silnik Wankla.

Nie, 17.12.2006, 12:30
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rawicz
WalecznaMarchewka napisał(a):
Stanowczo mazda (...) wogole zajebista jak kazdy japonski wozek :p

Tak sÄ…dzisz:

Image

UwaĹĽasz, ĹĽe ona jest super. Gratuluje gustu. :!: :lol:

czemuĹĽ to nie dziekuje za graty :]

Tomek na tropach yeti
Tak jak król Maciuś pierwszy
Asterix i Obelix
Jak załoga G
McGywer i Pipi

Nie, 17.12.2006, 12:48
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna