Konfrontacje wszelkich samochodów
Wyślij odpowiedź

Wybieram:

Lada 1118 Kalina
6
18%
Dacia Logan 1.4
27
82%

Razem głosów : 33

Lada 1118 Kalina vs Dacia Logan 1.4

Wto, 05.12.2006, 22:14

Razem:
Image
Image
Image
Image

Lada 1118 Kalina:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Dacia Logan 1.4:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Dane:
Image
Image
Image

autobild.de

Wto, 05.12.2006, 22:36

stawiam na logana bo kalina rozwaliła mnie drogą hamowania :/

Wto, 05.12.2006, 22:42

Wybieram Dacie, jak zobaczyłem zdjecie Lady na tescie łosia to zwątpiłem, a tak w ogóle to nie kupił bym żadnego z nich, za te kase ma dobry uzywany samochód.

Wto, 05.12.2006, 23:23

Oba mniej więcej jednakowo brzydkie, ale droga hamowania Lady przeraża :shock: wstawiono do niej klocki hamulcowe z drewna czy co? Z dwojga złego wybieram Dacie.

Wto, 05.12.2006, 23:33

Czytałem polską wersję tego testu no i wszystko przemawia za Loganem, tylko nie w tym kolorze. Od ceny, wyglądu, technologi by Renault, hamulców i sieci serwisowej
Łada powinna kosztować o jakieĹ› 750 € mniej a nie 790 € wiÄ™cej aby mĂłc jako tak konkurować z DaciÄ… Logan,

PS
co ciekawe Logan w Niemczech jest tańszy niż w Polsce :!: i to w dodatku ma lepsze wyposażenie :!:

Wto, 05.12.2006, 23:36

wiecie co auto świat to juz mnie poprostu rozbraja, nie maga nawet chamy zrobić testu najtańszych aut na rynku, musza go przedrukowac od wielkiego brata. co to za gazeta? nic nie robią sami, ilu tam redaktorów pracuje? 3? razem z naczelnym, wszystko co jest w tej gazecie to reklamy i przedruki

oczywscie z tych aut nie wybieram nic, bo musiałbym upasc na łeb zeby kupic to zamiast jakiegos normalnego, uzywanego auta.

Wto, 05.12.2006, 23:49

Mac_Abra napisał(a):wiecie co auto Ĺ›wiat to juz mnie poprostu rozbraja, nie maga nawet chamy zrobić testu najtaĹ„szych aut na rynku, musza go przedrukowac od wielkiego brata. co to za gazeta? nic nie robiÄ… sami, ilu tam redaktorĂłw pracuje? 3? razem z naczelnym, wszystko co jest w tej gazecie to reklamy i przedruki

No czasem tam coś od siebie dorzucą, ale w gruncie rzeczy same przedruki, a raczej tłumaczenie artykułów

Mac_Abra napisał(a):oczywscie z tych aut nie wybieram nic, bo musiaĹ‚bym upasc na Ĺ‚eb zeby kupic to zamiast jakiegos normalnego, uzywanego auta.

Oj jaki ty dumny, jasne, że jesteś za dobry aby mieć taki samochód, a wszyscy co nim jeżdżą to kim według ciebie są :?:

Śro, 06.12.2006, 11:56

Nigdy nie chciałbym jeżdzic któryms z nich, a jak mam cos wybrac to zdecydowanie Logan tylko po ch** jest biały? Przez to wyglada jeszcze bardziej tandetnie. W Kalinie nie znajduje nic godnego uwagi. Jest droższa, ma fatalne hamulce i co ciekawe jest brzydsza od Dacii ( Nie myslałem ze jest cos brzydszego od Logana :> )

Śro, 06.12.2006, 12:05

Niezłe porównanie, hehe. Obydwa auta to praktycznie motoryzacyjne minimum. Lada wyróżnia się tym, że wygląda jakby miała ponad 10 lat więcej od Logana, widać że to stara konstrukcja zarówno jeśli chodzi o design, jak i technikę. 81KM z pojemności 1600ccm czy jedne z najgorszych hamulców w historii motoryzacji mówią same za siebie.
Logan też nie powala ale bije Ładę jak chce :!: :!: :!:

Śro, 06.12.2006, 12:09

Z dwojga złego wybieram Dacię. Jest ładniejsza, tańsza i zapewne lepiej wykonana.

Śro, 06.12.2006, 12:14

A Kaliny chyba nie sprzedajÄ… jeszcze w Polsce?

Śro, 06.12.2006, 12:23

RR ltd Co. napisał(a):A Kaliny chyba nie sprzedajÄ… jeszcze w Polsce?

A w ogĂłle bedÄ… :?:

Śro, 06.12.2006, 15:22

Image
Żenady nie wpuszczamy :twisted: .

Dacia, za to, że jest lepsza we wszystkim. I ładniejsza.

Śro, 06.12.2006, 15:34

aston napisał(a):Oj jaki ty dumny, jasne, ĹĽe jesteĹ› za dobry aby mieć taki samochĂłd, a wszyscy co nim jeĹĽdĹĽÄ… to kim wedĹ‚ug ciebie sÄ…

ci co tym jeżdzą uwazam ze nie znają wartości pieniądza, nie dbają o bezpieczeńswo, doznania, ani przyjemnosc z jazdy, nie mówiąc juz o poczuciu estetyki. mozna powiedziec ze to zwykłe wozidupska, ale wole jednak uzywane lepsze wozidło.

Śro, 06.12.2006, 16:37

Mac_Abra napisał(a):oczywscie z tych aut nie wybieram nic, bo musiaĹ‚bym upasc na Ĺ‚eb zeby kupic to zamiast jakiegos normalnego, uzywanego auta.

Otóż to.

Śro, 06.12.2006, 17:24

aston napisał(a):co ciekawe Logan w Niemczech jest taĹ„szy niĹĽ w Polsce :!: i to w dodatku ma lepsze wyposaĹĽenie :!:

W Niemczech wszystko jest tańsze niż w Polsce i z lepszym wyposażeniem ;)

Śro, 06.12.2006, 17:40

lordzofmafia napisał(a):
aston napisał(a):co ciekawe Logan w Niemczech jest taĹ„szy niĹĽ w Polsce :!: i to w dodatku ma lepsze wyposaĹĽenie :!:

W Niemczech wszystko jest tańsze niż w Polsce i z lepszym wyposażeniem ;)

Właśnie nie wszystko samochody segmentu B są zdecydowanie droższe np Yaris

Śro, 06.12.2006, 17:51

lordzofmafia napisał(a):W Niemczech wszystko jest taĹ„sze niĹĽ w Polsce i z lepszym wyposaĹĽeniem

Paradoksalne to w Niemczech im drożej tym taniej :lol: tzn luksusowe i sportowe auta są sporo tąnsze w Niemczech niż Polsce a toczydła klasy B są jedak droższe choć z zasady lepiej wyposażone.

ja bym wybrał, oczwiście toretycznie Dacię za to że stoi za nią ogromny koncern motoryzacyjny jakim jest Renault.

Śro, 06.12.2006, 18:00

Obydwu aut nigdy bym nie chcial. Oddalem glos na Dacie jednak sam nie wiem tak do konca dlaczego. Choc na tych fotkach Logan wyglada strasznie prosto, a Łada jakos lepiej jesli chodzi o detale (Dacia bylaby zupelnie fajniejsza gdyby byla w drozszej wersji wyposazeniowej)

Śro, 06.12.2006, 18:12

Image

Bez dociążenia pasażerem bali się jechać :lol:

Jeśłi bym musiał - Dacia. Czuwa nad nią Renault, więc bardziej jej ufam.
Wyślij odpowiedź