|
|
Obecny czas: Czw, 13.11.2025, 21:26
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Lada 1118 Kalina vs Dacia Logan 1.4
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Tyomaj
|
|
| Wto, 05.12.2006, 22:14 |
|
 |
|
greq19
|
stawiam na logana bo kalina rozwaliła mnie drogą hamowania 
_________________ http://change.menelgame.pl/change_please/8034407/
|
| Wto, 05.12.2006, 22:36 |
|
 |
|
Rules
|
Wybieram Dacie, jak zobaczyłem zdjecie Lady na tescie łosia to zwątpiłem, a tak w ogóle to nie kupił bym żadnego z nich, za te kase ma dobry uzywany samochód.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Wto, 05.12.2006, 22:42 |
|
 |
|
elCoyote
Samochód: Volvo S80
|
Oba mniej więcej jednakowo brzydkie, ale droga hamowania Lady przeraża  wstawiono do niej klocki hamulcowe z drewna czy co? Z dwojga złego wybieram Dacie.
_________________ Licencja na miłość Embargo na sen
|
| Wto, 05.12.2006, 23:23 |
|
 |
|
aston
|
Czytałem polską wersję tego testu no i wszystko przemawia za Loganem, tylko nie w tym kolorze. Od ceny, wyglądu, technologi by Renault, hamulców i sieci serwisowej
Ĺada powinna kosztować o jakieĹ› 750 € mniej a nie 790 € wiÄ™cej aby mĂłc jako tak konkurować z DaciÄ… Logan,
PS
co ciekawe Logan w Niemczech jest tańszy niż w Polsce  i to w dodatku ma lepsze wyposażenie 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Wto, 05.12.2006, 23:33 |
|
 |
|
Mac_Abra
|
wiecie co auto świat to juz mnie poprostu rozbraja, nie maga nawet chamy zrobić testu najtańszych aut na rynku, musza go przedrukowac od wielkiego brata. co to za gazeta? nic nie robią sami, ilu tam redaktorów pracuje? 3? razem z naczelnym, wszystko co jest w tej gazecie to reklamy i przedruki
oczywscie z tych aut nie wybieram nic, bo musiałbym upasc na łeb zeby kupic to zamiast jakiegos normalnego, uzywanego auta.
_________________ "mój samochód powstał dawno temu, gdy reklama zachwalała przyśpieszenie i pęd, wolność dalekich podróży, a nie schowki, uchwyty, oszczędność paliwa i ładowność bagażnika..."
|
| Wto, 05.12.2006, 23:36 |
|
 |
|
aston
|
Mac_Abra napisał(a): wiecie co auto Ĺ›wiat to juz mnie poprostu rozbraja, nie maga nawet chamy zrobić testu najtaĹ„szych aut na rynku, musza go przedrukowac od wielkiego brata. co to za gazeta? nic nie robiÄ… sami, ilu tam redaktorĂłw pracuje? 3? razem z naczelnym, wszystko co jest w tej gazecie to reklamy i przedruki No czasem tam coĹ› od siebie dorzucÄ…, ale w gruncie rzeczy same przedruki, a raczej tĹ‚umaczenie artykułów Mac_Abra napisał(a): oczywscie z tych aut nie wybieram nic, bo musiaĹ‚bym upasc na Ĺ‚eb zeby kupic to zamiast jakiegos normalnego, uzywanego auta.
Oj jaki ty dumny, jasne, że jesteś za dobry aby mieć taki samochód, a wszyscy co nim jeżdżą to kim według ciebie są 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Wto, 05.12.2006, 23:49 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Nigdy nie chciałbym jeżdzic któryms z nich, a jak mam cos wybrac to zdecydowanie Logan tylko po ch** jest biały? Przez to wyglada jeszcze bardziej tandetnie. W Kalinie nie znajduje nic godnego uwagi. Jest droższa, ma fatalne hamulce i co ciekawe jest brzydsza od Dacii ( Nie myslałem ze jest cos brzydszego od Logana  )
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Śro, 06.12.2006, 11:56 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Niezłe porównanie, hehe. Obydwa auta to praktycznie motoryzacyjne minimum. Lada wyróżnia się tym, że wygląda jakby miała ponad 10 lat więcej od Logana, widać że to stara konstrukcja zarówno jeśli chodzi o design, jak i technikę. 81KM z pojemności 1600ccm czy jedne z najgorszych hamulców w historii motoryzacji mówią same za siebie.
Logan teĹĽ nie powala ale bije ĹadÄ™ jak chce 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Śro, 06.12.2006, 12:05 |
|
 |
|
JL
|
Z dwojga złego wybieram Dacię. Jest ładniejsza, tańsza i zapewne lepiej wykonana.
_________________ "Keep your friends close, but keep your enemies closer" - Don Vito Corleone
|
| Śro, 06.12.2006, 12:09 |
|
 |
|
RR ltd Co.
Moderator
Samochód: Fiat Delta 3
|
A Kaliny chyba nie sprzedajÄ… jeszcze w Polsce?
_________________ Fanpage SamochodySwiata.pl || Mój Instagram
|
| Śro, 06.12.2006, 12:14 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
RR ltd Co. napisał(a): A Kaliny chyba nie sprzedajÄ… jeszcze w Polsce?
A w ogĂłle bedÄ… 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Śro, 06.12.2006, 12:23 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Żenady nie wpuszczamy  .
Dacia, za to, że jest lepsza we wszystkim. I ładniejsza.
_________________ Primusville
|
| Śro, 06.12.2006, 15:22 |
|
 |
|
Mac_Abra
|
aston napisał(a): Oj jaki ty dumny, jasne, ĹĽe jesteĹ› za dobry aby mieć taki samochĂłd, a wszyscy co nim jeĹĽdĹĽÄ… to kim wedĹ‚ug ciebie sÄ…
ci co tym jeżdzą uwazam ze nie znają wartości pieniądza, nie dbają o bezpieczeńswo, doznania, ani przyjemnosc z jazdy, nie mówiąc juz o poczuciu estetyki. mozna powiedziec ze to zwykłe wozidupska, ale wole jednak uzywane lepsze wozidło.
_________________ "mój samochód powstał dawno temu, gdy reklama zachwalała przyśpieszenie i pęd, wolność dalekich podróży, a nie schowki, uchwyty, oszczędność paliwa i ładowność bagażnika..."
|
| Śro, 06.12.2006, 15:34 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Mac_Abra napisał(a): oczywscie z tych aut nie wybieram nic, bo musiaĹ‚bym upasc na Ĺ‚eb zeby kupic to zamiast jakiegos normalnego, uzywanego auta.
Otóż to.
_________________ locha lover
|
| Śro, 06.12.2006, 16:37 |
|
 |
|
lordzofmafia
Samochód: Das Auto mit TDI
|
aston napisał(a): co ciekawe Logan w Niemczech jest taĹ„szy niĹĽ w Polsce  i to w dodatku ma lepsze wyposaĹĽenie 
W Niemczech wszystko jest tańsze niż w Polsce i z lepszym wyposażeniem 
_________________ Old Opels never die!!! Opel - Wir lieben autos Od dużej pojemności lepsza jest tylko jeszcze większa pojemność - A. Opel 08.2007 - 08.2010 - '93 Opel Vectra GT - Rost In Peace ;(
|
| Śro, 06.12.2006, 17:24 |
|
 |
|
aston
|
lordzofmafia napisał(a): aston napisał(a): co ciekawe Logan w Niemczech jest taĹ„szy niĹĽ w Polsce  i to w dodatku ma lepsze wyposaĹĽenie  W Niemczech wszystko jest taĹ„sze niĹĽ w Polsce i z lepszym wyposaĹĽeniem 
Właśnie nie wszystko samochody segmentu B są zdecydowanie droższe np Yaris
|
| Śro, 06.12.2006, 17:40 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
lordzofmafia napisał(a): W Niemczech wszystko jest taĹ„sze niĹĽ w Polsce i z lepszym wyposaĹĽeniem
Paradoksalne to w Niemczech im drożej tym taniej  tzn luksusowe i sportowe auta są sporo tąnsze w Niemczech niż Polsce a toczydła klasy B są jedak droższe choć z zasady lepiej wyposażone.
ja bym wybrał, oczwiście toretycznie Dacię za to że stoi za nią ogromny koncern motoryzacyjny jakim jest Renault.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Śro, 06.12.2006, 17:51 |
|
 |
|
Mefisto
Samochód: FIAT Punto Evo
|
Obydwu aut nigdy bym nie chcial. Oddalem glos na Dacie jednak sam nie wiem tak do konca dlaczego. Choc na tych fotkach Logan wyglada strasznie prosto, a Ĺada jakos lepiej jesli chodzi o detale (Dacia bylaby zupelnie fajniejsza gdyby byla w drozszej wersji wyposazeniowej)
_________________ [']Zulu - 2 X 1990 - 11 II 2007['] PAMIĘTAMY
|
| Śro, 06.12.2006, 18:00 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Bez dociążenia pasażerem bali się jechać
Jeśłi bym musiał - Dacia. Czuwa nad nią Renault, więc bardziej jej ufam.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Śro, 06.12.2006, 18:12 |
|
|