|
|
Obecny czas: Czw, 18.06.2026, 12:26
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Autor |
Wiadomość |
|
XC90
|
To jest już wersja produkcyjna?? Jak tak to mi się nawet podoba(jak na Fiata jesy ładny)
|
| Czw, 24.11.2005, 14:45 |
|
 |
|
estachos
|
a mnie sie nadal nie podoba... i widze, ze puscili ją tym samym błotem co sedici  ale te kremowe plastiki z boku na czarnym są po prostu obleśne...
_________________ ja na DeviantArcie
|
| Czw, 24.11.2005, 15:38 |
|
 |
|
Dee
|
Szpanerski, trendy, jazzy, freshy, fajny... Plastikowy, brzydki, tandetny, żałosny. Zwykła Panda 4x4 przy tym pudełeczku obłożonym gdzieniegdzie tworzywem sztucznym prezentuje się co najmniej jak dziadek Defender przy Freelenderze... Żenada 
|
| Pią, 25.11.2005, 0:00 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Zdecydowanie lepsze wrażenie na mnie zrobil niż Seidici  Może tak jak zauważył Dee tego plastiku jest trochę za dużo, ale przynajmniej nie jest tak muflonowaty jak tamten kFiatek 
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Pią, 25.11.2005, 10:54 |
|
 |
|
emhyr
|
Na salonie w Bolonii Fiat zaprezentował limitowaną serię nowej Pandy Cross o nazwie Monster. Samochód ten zostanie wyprodukowany w serii 620 sztuk (taką pojemność silnika miał motocykl Ducati, który również nazywał się... Monster).
Do tego jednośladu nawiązuje również stylizacja samochodu - czarny kolor pojawił się wszędzie tam, gdzie to było możliwe. Tylko felgi, grill i osłony silnika i układu napędowego w zderzakach są w kolorze aluminium, zaś zaciski hamulcowe wymalowano w kolorze złotym.
Ten sam styl utrzymano we wnętrzu Pandy, gdzie znajdziemy m.in. skórzaną, oczywiście czarną, tapicerkę.
TEKST I ZDJÄCIE: (C) INTERIA.PL
|
| Wto, 06.12.2005, 11:40 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Ten wygląda już naprawdę fajnie  Jedynie tylni światła chciałbym od zwykłej Pandy i byłoby cymes 
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Wto, 06.12.2005, 13:10 |
|
 |
|
aston
|
test Pandy Cross 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Sob, 26.08.2006, 15:37 |
|
 |
|
greq19
|
wyglada zjefajnie i pewnie w lekkim terenie dobrze sie sprawuje, te plastikowe dodatki dodajÄ… jej charakterku 
_________________ http://change.menelgame.pl/change_please/8034407/
|
| Sob, 26.08.2006, 21:28 |
|
 |
|
Dżony
|
Wygląda świetnie, a do tego wnioskując po zdjęciach posiada właściwość terenowe lepsze niz niejeden większy SUV, szkoda tylko że tyle kosztuje.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Wto, 29.08.2006, 8:18 |
|
 |
|
mucha
|
Jeżeli prowadzi się jak wersja "zwykła" (a zapowiada się, że może być jeszce gorzej), to nie chciałbym tym jeździć na codzień.
|
| Wto, 29.08.2006, 9:05 |
|
 |
|
Guardian
|
Tylne lampy mi nie pasują, przednie są fajne, ale tylne koszmar, i ta srebrna zaślepka nad lampami
No i może jeszcze światła w relingach i wszystko byłoby piękne...
Poczatkowo to sie Simba nazywać miało, ale jednak sie tak fajnie nie nazywa... chciałbym zobaczyć je na drodze 
_________________ Wielki miłośnik - Scanii R i T - Volvo FH12 i FH16 - FIAT'a - MKS'u Dąbrowa Górnicza - Philadelphi 76ers - Carlsberga i Lecha - Gronhoelma i Hołowczyca - STAR WARS i LotR'a...
|
| Wto, 29.08.2006, 14:52 |
|
 |
|
Makaveli7
|
Widziałem to już dawno, ale nie podoba mi się za dużo plastików  i te światła
Konsola jak była brzydka tak jest nadal  jest na masywna do tego auta 
|
| Śro, 30.08.2006, 0:04 |
|
 |
|
aston
|
Dwie pandy na trasie rajdu Dakar!
Wiadomo już, jak będzie wyglądała rywalizacja na trasie przyszłorocznego rajdu Dakar. Plan tej imprezy ujawniono w Paryżu.
Rajd rozpocznie się w Lizbonie 6 stycznia, a załogi dotrą na metę w stolicy Senegalu 15 dni później, po przejechaniu w sumie 8696 km, w tym 5100 km odcinków specjalnych.
Trasa rajdu będzie wiodła przez Portugalię, Hiszpanię, Maroko, Mauretanię, Mali do Senegalu.
W imprezie po raz pierwszy wystartują m.in. dwa fiaty panda cross. Jednego z nich poprowadzi znany kierowca rajdowy, dwukrotny mistrz świata z Lancią, Miki Biasion, którego pilotem będzie Tiziano Siviero. Nie ujawniono natomiast nazwiska kierowcy drugiej pandy, wiadomo natomiast, że będzie to ktoś z oficjalnego zespołu rajdowego Fiata.
Pandy zostały zgłoszone w klasie T2, czyli samochodów o najmniejszych przeróbkach. Ich źródłem napędu jest silnik 1.3 Multijet, którego moc podniesiono do 105 KM, współpracujący z sześciobiegową skrzynią biegów.
Samochód napędzany jest na cztery koła, a za rozkład momentu odpowiada sprzęgło wiskotyczne i dwa dyferencjały.
W odróżnieniu od pandy 4x4, cross posiada elektroniczną blokadę dyferencjału, dzięki czemu moment jest dzielony na koła tej samej osi w stosunku 50 do 50, niezależnie od przyczepności pod kołami. Blokada ta działa przy prędkościach poniżej 30 km/h.
Zmiany zaszły w zawieszeniu, gdzie zastosowano amortyzatory o regulowanym stopniu tłumienia oraz we wnętrzu, które przystosowano do przewożenia różnych akcesoriów niezbędnych na trasie rajdu (m.in. aluminiowej płyty pomocnej przy wyjeżdżaniu z piasku, trzech kół zapasowych, dwóch saperek, zapasu wody dla załogi, itp).
Oprócz pand trasę rajdu pokonają również trzy ciężarówki iveco transportujące części zapasowe dla pand oraz fiat sedici stanowiący szybki wóz serwisowy.
Źródło informacji: INTERIA.PL
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Sob, 18.11.2006, 12:12 |
|
 |
|
Wiesiek Grzybiaż
|
Mi sie ten Fiat niezbyt podoba... dziwne ma te przednie lampy. Mi to przypomina jakas plastikowa zabawke a nie auto  a szczegolnie tak wyglada w tym pomaranczowym kolorze z tylu
_________________ Porsche Carrera 911, szybko zabija owady...
|
| Sob, 18.11.2006, 12:47 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Cytuj: Dwie pandy na trasie rajdu Dakar!
 Na lawecie chyba będą jechać 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Sob, 18.11.2006, 12:52 |
|
 |
|
aston
|
Ice napisał(a): Cytuj: Dwie pandy na trasie rajdu Dakar!  Na lawecie chyba bÄ™dÄ… jechać 
Ciekawe jak to bedzie, ale sam napęd na 4 koła w Pandzie jest naprawdę dobry, we Włoszech sprzedano już 77.000 Pand 4x4
|
| Sob, 18.11.2006, 13:12 |
|
 |
|
Carbon
|
wow ! . To co wiedziemy pod krawężnik  . Ale jednak nie tylko krawężniki widze że podjedzie również pod górkę i w kałuże wow !! . Brawo Fiat .
Ale serio wyglÄ…da fajnie przypomina mi zabawkÄ™ 
|
| Sob, 18.11.2006, 13:32 |
|
 |
|
Rules
|
Wyglada bardzo ciekawie, a z tym Rajdem Dakar to tez świetna sprawa jabęda na mecie to Fiat będzie miał dobra reklame.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Sob, 18.11.2006, 15:29 |
|
 |
|
schnauzevonberlin
Samochód: Peugeot 206
|
XC90 napisał(a): To jest juĹĽ wersja produkcyjna?? Jak tak to mi siÄ™ nawet podoba(jak na Fiata jesy Ĺ‚adny)
Jest  Od jakigos czasu pracuje w UPS firma kurierska i zdarza sie dostarczac paczki do Fiat Auto Poaland w Tychach do fabryki i juz widzialem ten wynalazek na zywo w rzeczywistosci wyglada ładniej niz na zdjeciach.
_________________ Alles Ist Die Sekte
|
| Pon, 20.11.2006, 9:59 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
schnauzevonberlin napisał(a): juz widzialem ten wynalazek na zywo w rzeczywistosci wyglada Ĺ‚adniej niz na zdjeciach.
Też widziałem ostatnio Pandę Cross na lawecie (w czarnym kolorze). Naprawę ładnie i ciekawie się prezentuje 
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Pon, 20.11.2006, 11:26 |
|
|