|
|
Obecny czas: Czw, 05.02.2026, 17:28
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 19 posty(ów) ] |
|
Hyundai SantaFé vs. Chevrolet Captiva
|
Hyundai SantaFé vs. Chevrolet Captiva
| Autor |
Wiadomość |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
 Hyundai SantaFĂ© vs. Chevrolet Captiva
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Czw, 16.11.2006, 11:41 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Chevy (z korei) jest całkiem niezlym wozem, nieźle wygląda i to w miarę dobry samochód, w końcu Opel Antara czerpie z jego całej techniki.
Jednak bez zastanowienia wybieram Hyundai, to naprawde świetny wóz, który nie ustepuje Japońskim konkurentom, jak dla mnie świetnie wyglada i generalnie jest fajny.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Czw, 16.11.2006, 11:59 |
|
 |
|
aston
|
johny napisał(a): Chevy (z korei) jest caĹ‚kiem niezlym wozem, nieĹşle wyglÄ…da i to w miarÄ™ dobry samochĂłd, w koĹ„cu Opel Antara czerpie z jego caĹ‚ej techniki.
Tak i wstrzymano sprzedaż obu modeli z tym dieslem z powodu niewystarczajacych osiągów (pewnei rzeczywiste bardzo odbiegały od tych co podawali)
Wybieram Hyundaia bo mam do tej firmy wieksze zaufanie niż do Chevroleta, pozatym Santa Fe ma lepszy silnik, no i jest laureatem wielu nagród za jakość itp; no i wygląd też bardziej mi odpowiada
Dziwią mnie z koleji polskie ceny, w Polsce Captiva jest tańsza, a w Niemczech na odwrót, a np Kia Sorento w Niemczech kosztuje 30.000 euro a w Polsce ponad 40.000 (160.000zł) czemu tak jest 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Ostatnio edytowany przez aston, Czw, 16.11.2006, 17:26, edytowano w sumie 1 raz
|
| Czw, 16.11.2006, 12:12 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
aston napisał(a): Tak i wstrzymano sprzedaĹĽ obu modeli z tym sielem z powodu niewystarczajacych osiÄ…gĂłw (pewnei rzeczywiste bardzo odbiegaĹ‚y od tych co podawali)
Dokładnie - niezły zonk  Czytałem w jednym z testów, że diesel ma tak kiepsko ułożony moment obrotowy, że cierpi na potworny brak mocy przy niskich obrotach. Podczas jazdy w krętym, górskim terenie koniecznie bywa redukowanie do pierwszego biegu
Biorę bez zastanowienia SantaFe. Widziałem to auto kilka razy na żywo - prezentuje się świetnie. Wnętrzu też nie można nic zarzucić a i silnik jest wystarczający. Naprawdę dobre auto za przeciętne pieniądze.
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Czw, 16.11.2006, 13:43 |
|
 |
|
Wilhelm von Kropkus
Samochód: e46 coupe
|
Miałem dylemat który wybrać. Obydwa z wyglądu podobają mi się, a skoro twierdzicie, że silnik w Chevrolecie to lipa w takim razie wybieram Santa Fe 
|
| Czw, 16.11.2006, 14:00 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Nie mam w tym porownaniu swojego faworyta. Remis ze wskazaniem na captive
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Czw, 16.11.2006, 14:23 |
|
 |
|
Bonus
Samochód: 126p 652ccm
|
Santa fe za wygląd cene mniejsze spalanie lepsze przyśpieszenie i to tyle . pzdr
|
| Czw, 16.11.2006, 16:54 |
|
 |
|
Seth
Postów: 9968 Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
|
Tak naprawdę to z wyglądu chyba bardziej pasuje mi captiva. Ale z drugiej stronie technicznie lepszy jest hyundai - a jak wiadomo, wyglądem się nie jeździ, wiec wybieram hyundaia - w koncu tez nie wyglada tragicznie... ale jakos poprzednie santa fe mi sie bardziej podobało 
_________________ Moderator nie obraza innych - moderator dobitnie zwraca uwage I zaprawdę powiadam wam, sama znajomość z OBRem nie powoduje, że jesteście szybsi od włoskich hatchy FWD - bo nie jesteście
|
| Czw, 16.11.2006, 17:14 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
aston napisał(a): Tak i wstrzymano sprzedaĹĽ obu modeli z tym sielem z powodu niewystarczajacych osiÄ…gĂłw (pewnei rzeczywiste bardzo odbiegaĹ‚y od tych co podawali)
Tylko wersji 2.0
No cóż, wybieram Hyundai'a - bardziej ufam temu modelowi to raz. Po drugie bardziej mi się podoba zarówna z zewnątrz jak i wewnątrz. Żaden z nich jednak nie zachwyca osiągami 
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Czw, 16.11.2006, 17:17 |
|
 |
|
aston
|
Ice napisał(a): aston napisał(a): Tak i wstrzymano sprzedaĹĽ obu modeli z tym sielem z powodu niewystarczajacych osiÄ…gĂłw (pewnei rzeczywiste bardzo odbiegaĹ‚y od tych co podawali) Tylko wersji 2.0 
Wiesz zrobiłem literówkę zamiast:
sielem
miało być:
dieslem 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Czw, 16.11.2006, 17:27 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Głos wędruje na Hyundai'a, jest bardziej powabny, lekki stylistycznie. Osiągi ma minimalnie lepsze od konkurenta, mniej pali oraz jest tańszy (minimalnie, ale zawsze  ). Jakościowo też pewnie bije konkurenta na głowę.
_________________ Primusville
|
| Czw, 16.11.2006, 17:28 |
|
 |
|
Osiek
Moderator
Samochód: VOLVO
|
a ja wolÄ™ Chevroleta, dla mnie ciekawiej siÄ™ prezentuje
|
| Czw, 16.11.2006, 17:52 |
|
 |
|
rmati1
|
Oczywiście, że captiva-to auto jest lata świetlne przed hujdajem, przykład bardzo zaawansowane aktywne zawieszenie 
_________________ Daewoo/Korean Chevrolet rulezzzz
|
| Czw, 16.11.2006, 18:21 |
|
 |
|
elCoyote
Samochód: Volvo S80
|
Moje doznania estetyczne związane z tymi dwoma autami są bardzo zbliżone, z lekkim wskazaniem na Hyundai'a i to na niego oddaję głos.
_________________ Licencja na miłość Embargo na sen
|
| Czw, 16.11.2006, 18:26 |
|
 |
|
-=Sadek=-
|
Chevrolet nie jest może dziełem sztuki, ale prezentuje sie bardzo przyzwoicie. Hyundai to straszny muminek... Poza tym wnętrze ma strasznie nudne i jest tylko 5-osobowy.
_________________ ^^
|
| Czw, 16.11.2006, 18:26 |
|
 |
|
Rules
|
Wybieram Chevroleta, jakoĹ› bardziej mi odpowiada, ale w zasadzie to ĹĽaden mi siÄ™ jakos specjalnie nie podoba.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Czw, 16.11.2006, 19:01 |
|
 |
|
Wiesiek Grzybiaż
|
wybralem captive za lepsze wnetrze santa fe ma zbyt "prostackie" a co do reszty tomoze i santa fe jest bardziej juz obeznana w terenowkch lecz i tak niezmienie decyzji
_________________ Porsche Carrera 911, szybko zabija owady...
|
| Czw, 16.11.2006, 19:11 |
|
 |
|
aston
|
-=Sadek=- napisał(a): Hyundai to straszny muminek... Poza tym wnÄ™trze ma strasznie nudne i jest tylko 5-osobowy.
Nieprawda
Jest rĂłwnieĹĽ wersja 7 osobowa, podobnie jak u konkurenta
|
| Czw, 16.11.2006, 19:40 |
|
 |
|
-=Sadek=-
|
Ale i tak wole Captive 
_________________ ^^
|
| Czw, 16.11.2006, 19:51 |
|