|
|
Obecny czas: Nie, 28.06.2026, 22:22
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 14 posty(ów) ] |
|
Oferta firmy Peterbilt na 2007
| Autor |
Wiadomość |
|
hiob
Samochód: 328i F30;M3 E90;126p
|
 Oferta firmy Peterbilt na 2007
Peterbilt kończy produkcję legendarnego 379. Co prawda nie ma się co martwić, bo jego następca, 389 niczym się nie różni. Ma trochę inny zderzak i inne lampy z przodu, ale te elementy akurat i tak wielu nabywców 379 wymieniało. Poza tym wyprodukują jeszcze 1000 numerowanych egzemplarzy 379, więc jak ktoś bardzo chce, zdąży jeszcze się załapać
Na zdjęciach kompletna oferta Peterbilta na rok 2007, zdjęcia z ich oficjalnej strony:
Pete 389 (ten z dłuższym "nosem", na zdjęciu po lewej) i Pete 388 (z lekko opadającą maską silnika). Obydwa mają doczepiane sleepery, o wymiarach 36-, 48-, i 63 cale. 389 może też mieć 70-calowy sleeper:
Modele 367 i 365 to pojazdy przeznaczone do umieszczania nadwozi typu wywrotka, cementowĂłz, cysterna itp.:
387 to opływowy model spokrewniny z Kenworthem T2000. W tym roku będzie dostępny także jako "daycab", bez sleepera. 386 to w zasadzie to samo auto, co 389/388, z inną maską, błotnikami, światłami i z cofniętą przednią osią:
A to najmniejsze pojazdy w ofercie firmy Peterbilt. 330 to niemalże "pick-up". Jego maksymalny, całkowity ciężar to 26 tys. funtów. Jest to pojazd tzw. "class 6". W Stanach nie jest wymagane zawodowe prawo jazdy do prowadzenia tego samochodu. Na zdjęciu z nadwoziem do przewozu uszkodzonych samochodów. 335/340 to trochę większe pojazdy, tzw. "class 7", o ciężarze powyżej 33 000 funtów. Przeznaczone do przewozów lokalnych, jako podwozia do śmieciarek, zamiataczek itp.:

_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Wto, 14.11.2006, 16:45 |
|
 |
|
witek11
|
bardzo piekne peterbity!!!!!!!strasznie podobaja mi sie modele z pierwszego zdjecia.. to powazna konkurencja dla kenwootta! piekne... chcialbym widziec takie na co dzien.. bo u nas w europie nudaa.... piekno..
kolor na wyboru? czy standartowo wychodza czerwone? ahh bede sie zachwycal ta marka 2 tygodnie  potem mi przejdzie hehe
_________________ http://www.prisonplanet.com/
|
| Wto, 14.11.2006, 17:32 |
|
 |
|
hiob
|
witek11 napisał(a): bo u nas w europie nudaa.... piekno.. A ja siÄ™ zachwycam europejskimi truckami, choć faktycznie zaczynajÄ… siÄ™ one wszystkie upodabniać do siebie. Czasem mam wraĹĽenie, ĹĽe jedyna różnica, to forma osĹ‚ony wlotu powietrza do chĹ‚odnicy. Cytuj: kolor na wyboru? czy standartowo wychodza czerwone?
Kolor do wyboru i gdy siÄ™ zamawia samemu, jest tych kolorĂłw kilkadziesiÄ…t. Te wszystkie czerwone, bo to zdjÄ™cia z ich oficjalnej strony. Ĺadniej wyglÄ…da, gdy wszystkie w jednym kolorze.
_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Wto, 14.11.2006, 18:04 |
|
 |
|
Ursus
Samochód: Renault Clio
|
Mi zawsze podobały się takie ciężarówki, ale jeszcze bardziej takie gdzie kabina jest nad silnikiem, a nie tak jak tutaj za silnikiem. 
_________________ Elastyczne maty piaskowe ELASTON - nowość na rynku --> www.ELASTONE.pl
|
| Wto, 14.11.2006, 18:50 |
|
 |
|
Ice
Moderator
|
Coś po prostu pięknego. Jedna z kilku rzeczy, za które można pokochać amerykę, to właśnie takie trucki.
_________________ | pajacyk.pl • polskieserce.pl | Kliknij raz dziennie. Codziennie.
|
| Wto, 14.11.2006, 19:15 |
|
 |
|
ixxos
|
a mnie najbardziej biorą te 380 - połączenie klasyki i nowoczesności i to w bardzo udanej formie
hiob ....i tam teĹĽ jest obraz z kamery na moim trucku. )
o co tu chodzi - masz kamerke i można poobserwować jak jedziesz
a jakie masz łącze, że to działa na trasie
-UMTS (zwane 3G u Nas) czy co?
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
|
| Wto, 14.11.2006, 19:19 |
|
 |
|
matys
|
Piekne peterbity szkoda ze u nas takie nie jezdza 
|
| Wto, 14.11.2006, 21:08 |
|
 |
|
hiob
|
ixxos napisał(a): masz kamerke i moĹĽna poobserwować jak jedziesz a jakie masz łącze, ĹĽe to dziaĹ‚a na trasie -UMTS (zwane 3G u Nas) czy co?
DziaĹ‚a w ograniczonym zakresie, tzn. wysyĹ‚ajÄ…c poszczegĂłlne zdjÄ™cia, a nie ciÄ…gĹ‚y film. Kolejne zdjÄ™cie odĹ›wieĹĽa siÄ™ co kilka sekund. Czasem to dziaĹ‚a lepiej, czasem siÄ™ troszkÄ™ zacina, ale generalnie mam pozytywne opinie. Połączenie z netem mam przez sieć telefonii komĂłrkowej, uĹĽywajÄ…c modemu w formie karty wsadzanej do laptopa. ĹÄ…cze jest szybsze w duĹĽych miastach, wolniejsze w terenach wiejskich, ale zawsze duĹĽo za wolne, by transmitować film, ruchome obrazy. SprawdĹş pod koniec tygodnia, najprawdopodobniej ruszÄ™ w drogÄ™ w czwartek lub piÄ…tek. I najĹ‚atwiej mnie zĹ‚apać jadÄ…cego późnym wieczorem polskiego czasu, ale na to nie ma reguĹ‚y.
Przy okazji parę fotek, jakie pstryknąłem dziś u dealera Peterbilta w Charlotte:

_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Wto, 14.11.2006, 23:38 |
|
 |
|
ixxos
|
acha dzięki za odpowiedź, pozaglądam
U nas jeżeli chodzi o telefonie komórkową z netem to 3 świat- chociąż zaczyna się poprawiać. A tak jakby ktoś chciał sobie transmitować na okragło w sieć - to nawet największy bogacz by zbankrutował
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
|
| Śro, 15.11.2006, 9:33 |
|
 |
|
hiob
|
ixxos napisał(a): jakby ktoĹ› chciaĹ‚ sobie transmitować na okragĹ‚o w sieć - to nawet najwiÄ™kszy bogacz by zbankrutowaĹ‚
Tutaj taki opłata za taki serwis nie zależy od czasu, ani ilości przesłanych informacji. Stała, miesięczna opłata umożliwia nieograniczony dostęp do sieci. Ja korzystam z Verizon Wireless, płacąc $60 miesięcznie.
_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Śro, 15.11.2006, 12:36 |
|
 |
|
witek11
|
pete fajne.. ciekawa marka,kultowa.
u nas tez juz dawno nie ma oplat za czas.. choc teraz niedawno neostrada wprowadzila neta na godziny (zlotowke za godzine).. lecz to tylkoi wyjatek
_________________ http://www.prisonplanet.com/
|
| Śro, 15.11.2006, 17:28 |
|
 |
|
Globetrotter
|
389!! spoko podoba mi sie!!
_________________ Miłość do Boga, aut i ciężarówek, która nigdy sie nie skończy...
www.globetrotter.fotosik.pl
|
| Śro, 15.11.2006, 20:00 |
|
 |
|
hiob
|
witek11 napisał(a): u nas tez juz dawno nie ma oplat za czas.. choc teraz niedawno neostrada wprowadzila neta na godziny (zlotowke za godzine).. lecz to tylkoi wyjatek
Mówisz o necie w domu, czy w komórce? Bo ja pisałem o połączeniu z netem w ciężarówce, przez system telefonii komórkowej.
_________________ FORUM
YOU TUBE
|
| Nie, 19.11.2006, 4:13 |
|
 |
|
Ursus
Samochód: Renault Clio
|
A Witek11 chyba jednak pisał o necie w domu 
_________________ Elastyczne maty piaskowe ELASTON - nowość na rynku --> www.ELASTONE.pl
|
| Nie, 19.11.2006, 14:08 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 14 posty(ów) ] |
|