|
|
Obecny czas: Wto, 26.05.2026, 9:56
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Top speed and acceleration test
|
Top speed and acceleration test
| Autor |
Wiadomość |
|
marcel911
|
Veyron wygrywa bezaplacyjnie, to jest majstersztyk. Na codzień nie jest tragiczny, ale nie wyjeżdżałbym nim za często, dlatego do codziennej jazdy lepsze jest 911 Turbo. Głos jednak poszedł na Veyrona, przekonała mnie prędkość i moc.
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Wto, 14.11.2006, 9:35 |
|
 |
|
Piterus_123
|
Aston mimo ze najwolniejszy to jednak naladniejszy z nich wszystkich tylko kolor nie taki najlepszy byl by w british racing green
|
| Wto, 14.11.2006, 9:39 |
|
 |
|
markus
Samochód: Audi A4 B8 Avant
|
Zwycięzca może być tylko jeden - to Veyron. To auto to coś więcej niż samochód, to pojazd z innej galaktyki, z innego wymiaru. Inżynierowie VAG dokonali cudu - wskrzesili superlegendę w najlepszy z możliwych sposobów. Stworzyli samochód, który przyćmił swoim blaskiem wszystko to co jeździło po naszej planecie. Auto jest niesamowite, zjawiskowe, zapierające dech w piersiach. Nie zawaham się napisać, że jest po prostu BOSKIE  Jego sylwetka to moc i siła w swojej najpiękniejszej i najczystszej postaci, jego silnik mógłby napędzać samolot, a design to idealne połączenie tradycji z nowoczesnością. Veyron jest idealny, dokładnie taki jaki powinien być super super-car.
O reszcie nie będę pisał - to świetne wozy (bez wyjątków) ale przy Veyronie muszą podkulić ogonki i cichutko schować się w garażu.
_________________ http://www.exoticcars.pl
|
| Wto, 14.11.2006, 12:34 |
|
 |
|
Rayers
Samochód: Volvo V-50 + Panda
|
_________________ |---------------------------------------------------------------------------------------|
Jeśli mędrcy zawodzą, to nie znaczy, że głupcy zbawią świat
|
| Wto, 14.11.2006, 12:41 |
|
 |
|
Robak
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
|
Ford gt zawsze był moim faworytem. Jest mega szybki i jeszcze piekniejszy. Najpiekniejszy ze wszytskich. Bulgoczace klasyczne v8 za plecami pozytywnie nastraja i daje ten klimat nieokrzesanego dzikusa. Fenomenalne wnetrze przyciaga swoimi ciekawymi rozwiazaniami. Az dziw bierze ze wszytsko to wyszło z tandetnych hamerykanskich rak.
Wielki nieobecny - carrera gt.
|
| Wto, 14.11.2006, 14:18 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
1.Ferrari- Dla mnie wygląda bardzo ładnie. Kocham włoskie marki więc ciężko byłobym i wybrać coś innego
2.Aston Martin- Bardzo ładne auto z mocnym silnikiem.
3. Lamborghini- Wygląda dobrze ma mocny silnik ale nie mogę przetrawić że należy do koncernu VW.
4. Dodge- Moje marzenie z dzieciństwa, niestety jest już dość przestarzały i przydałby mu się następca.
4. Chevy- Za fajny wyglÄ…d i mocny silnik
5. Bugatti- Ma supermocny silnik, piękne wnętrze ale wygląda okropnie otyło i należy do VW
6. Ford- legenda motoryzacji ale jakoĹ› mi nie podchodzi
7. Porsche świetna bryka ale nie lubię garbatych samochodów
8. Nie przepadam za tÄ… markÄ… a to auto najzwyczajniej mi siÄ™ nie podoba.
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Wto, 14.11.2006, 14:44 |
|
 |
|
slawek
|
Zdecydowanie BUGATTI !
To jest aktualny król !! Niszczy okrutnie całą tę konkurencje !!
P.S Jestem zaskoczony świetnym wynikiem 599 GTB, piękne auto.
_________________ " The Green Hell "
Każdego dnia liczba osób mogących pocałować mnie w dupę powiększa się...
|
| Wto, 14.11.2006, 14:50 |
|
 |
|
rafcio14
Samochód: Sedan RWD
|
Głos na Veyrona. Ma najlepsze osiągi i jest zajefajny
_________________ już trzy GT-R`y :D Czekam na resztę :P
http://picasaweb.google.com/rczeryna
|
| Wto, 14.11.2006, 16:12 |
|
 |
|
Rules
|
Wybieram jednak Ferrari, myślałem jeszcze nad Fordem GT, ale jednak Ferrari wzbudze we mnie najwieksze emocje, mimo, że nie jestem zwolennikiem nowej lini Ferrari to ten model bardzo mi sie podoba.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Wto, 14.11.2006, 16:39 |
|
 |
|
johny
Moderator
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
|
Grzyws napisał(a): 8. Nie przepadam za tÄ… markÄ… a to auto najzwyczajniej mi siÄ™ nie podoba.
a chodziło ci o samochód...
u mnie lista wyglÄ…da tak
9. miejsce Mercedes SLR, auto bardzo szybkie jednak jak dla mnie wyglad kompletnie nie do przyjęcia, czest mówię że mi się jakiś Mercedes nie podoba tak dla zasady, jednak ten model jest dla mnie kompletnie nieatrakcyjnym wozem. Szacun za osiągi choć ponoć, (wnioskując z testów w gazetach i TV) auto ma braki w co niektórych dziedzinach.
8 Dodge Viper, na tle rywali nie imponuje niczym specjalnym nawet nie przekroczył 300 km\h jednak... jednak jak by tu była wersja coupe to by się znalazła na tej liście znacznie wyżej i wydaje mi się że zamknięta wersja przekroczyła by barierę 300 km\h.
7 Aston Martin. Piękne auto to fakt, choć jak dla mnie zbyt skromne jak na to grono, v-max zacny, jednak przyspieszenia już nie (na tle rywali oczywiście) Auto juz sie trochę postarzało, przydał by się następca.
6 Ford GT, auto wyjÄ…tkowe i nie tylko patrzÄ…c na to ĹĽe pochodzi z USA, prawdziwa sportowa bryka, spadkobierca legenda i jak pierwsza wesja auto kultowe  Jednak mnie on po prostu nie jara, nie ma tego czegoĹ›, rewelacyjne osiÄ…gi.
5 Ferrari sytacja ma się podobnie do jak do SLRa, choć dla Ferrari mam znacznie większy szacunek, jak pokazał test to auto bardzo szybkie, sportowy wóz najwyższej klasy (nie licząc Bugatti) Jego stylistyka nie podoba mi się kompletnie, ale to jedno z tych aut którym braki w wygladzie można wybaczyć.
4 Corvette Z06 to auto ma cos co sprawia że niesamowicie mie keci ten wóz, może fakt że to bezkompromisowy sportowy wóz, nie jest to samochód specjalnie ładny jednak, nie jest też tak Hardcorowy jak Viper (coupe) ale Z06 to super fajny samochód.
3 Lambo. Piękny byczek z włoch, rewelacyjne osiągi (choć konkurent 599 potrafi być szybszy) opakowane w piękne, jedyne w swoim rodzaju nadwozie. Szkoda że wnętrze nie zachwyca (na zdjęciach) i te zegary jak z dostawczaka, widać Audi nie maczało w tym paluchów.
2 Miejsce Veyor, tylko 2 miejsce  auto zjawiskowe, trudno opisać jaki ten pojazd jest, chyba długi nikt nie stworzy nic podobnego (choć co 2 garażowy twórca twierdzi że robi szybsze wozy) prawdziwy fenomen, wyniki testu świadczą o jego genialności. Jednak auto jest z innej planety nie wyobrażam sobie abym niem jeździł w normalny, sposób, nie wyobrażam go sobie na torze, bo szkoda by mi go było. Auto na pokaz ale za to jaki
1 padło na Turbo, nie jest najszybszy ( środku stawki) ale to nie musi taki być to przecież 911 Turbo, ikona sportowego wozu, auto jest tak szybkie na ile pozwalają prawa fizyki, cyferki zapewne nie oddaja sportowego ducha wozu. Veyron jest bardzo szybki, ale prawdziwy sportowy wóz to 911 Turbo, dla mnie ideał.
_________________ To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy
Broń Masowego Wyprzedzania
|
| Wto, 14.11.2006, 18:19 |
|
 |
|
marcel911
|
markus napisał(a): ZwyciÄ™zca moĹĽe być tylko jeden - to Veyron. To auto to coĹ› wiÄ™cej niĹĽ samochĂłd, to pojazd z innej galaktyki, z innego wymiaru. InĹĽynierowie VAG dokonali cudu - wskrzesili superlegendÄ™ w najlepszy z moĹĽliwych sposobĂłw. Stworzyli samochĂłd, ktĂłry przyćmiĹ‚ swoim blaskiem wszystko to co jeĹşdziĹ‚o po naszej planecie. Auto jest niesamowite, zjawiskowe, zapierajÄ…ce dech w piersiach. Nie zawaham siÄ™ napisać, ĹĽe jest po prostu BOSKIE  Jego sylwetka to moc i siĹ‚a w swojej najpiÄ™kniejszej i najczystszej postaci, jego silnik mĂłgĹ‚by napÄ™dzać samolot, a design to idealne połączenie tradycji z nowoczesnoĹ›ciÄ…. Veyron jest idealny, dokĹ‚adnie taki jaki powinien być super super-car. O reszcie nie bÄ™dÄ™ pisaĹ‚ - to Ĺ›wietne wozy (bez wyjÄ…tkĂłw) ale przy Veyronie muszÄ… podkulić ogonki i cichutko schować siÄ™ w garaĹĽu.
Pięknie to podsumowałeś. Mi jakoś nei chciało się tego pisać, ale podpisuje sie pod twoim tekstem 
_________________ Driving an E-Type Jaguar roadster with the top down along a winding country road in the late evening summer sun must surely rate as one of the world's finest driving experiences.
|
| Wto, 14.11.2006, 19:09 |
|
 |
|
Tyomaj
|
Takiej ankiety to ja jeszcze w życiu nie widziałem  Johny jesteś wielki  A ja głosuje na SLR  Jest najpiękniejszy, a co do osiągów to wszystkie wciskają w fotel więc to nie ma znaczenia 
|
| Wto, 14.11.2006, 20:14 |
|
 |
|
Grzyws
Samochód: Bravo T-Jet
|
johny napisał(a): Grzyws napisał(a): 8. Nie przepadam za tÄ… markÄ… a to auto najzwyczajniej mi siÄ™ nie podoba. a chodziĹ‚o ci o samochĂłd...
Ups chodziło mi o Mercedesa 
_________________ Alfa Romeo Fabricca Italiana Automobili Torino
Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze
|
| Wto, 14.11.2006, 20:37 |
|
 |
|
Dżony
|
Kurde wszystkie świetne trudno wybrać  .
chyba wezmę SLR'a za wygląd choć innymi też bym nie pogardził.
_________________ http://jkbudownictwo.pl/ - Projektowanie CAD, kosztorysowanie budowlane, wydruki wielkoformatowe, poligrafia . https://www.facebook.com/jkbudownictwo
|
| Wto, 14.11.2006, 20:39 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Mi by starczył boski Aston Martin, arystokrata na kołach, czysty brytyjski styl  . Chociaż żadnym samochodem z tej stawki nie pogardziłbym  . A przy wybieraniu nie kierowałem się czasami, mocą, wybrałem ten samochód, który serce mi podpowiadało  .
_________________ Primusville
|
| Wto, 14.11.2006, 20:51 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Biorąc pod uwagę polskie warunki, najrozsądniejszym wyborem byłaby 997 Turbo lub SLR bo byłoby je gdzie serwisować.
Jeśli miałbym odpowiednio gruby portfel, to zapewne wybrałbym coś z trójki 599 - LP640 - 997 Turbo. Dla mnie dużym zaskoczeniem są możliwości 599 - potrafi na torach wykręcać lepsze czasy od Enzo - co te 4 lata różnicy w wieku potrafią zrobić
A Veyron? Jest zjawiskowy, niesamowicie szybki, ale mnie zupełnie nie kręci.
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Wto, 14.11.2006, 21:41 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
markus napisał(a): Veyron. To auto to coĹ› wiÄ™cej niĹĽ samochĂłd, to pojazd z innej galaktyki, z innego wymiaru. InĹĽynierowie VAG dokonali cudu - wskrzesili superlegendÄ™ w najlepszy z moĹĽliwych sposobĂłw. Stworzyli samochĂłd, ktĂłry przyćmiĹ‚ swoim blaskiem wszystko to co jeĹşdziĹ‚o po naszej planecie. Auto jest niesamowite, zjawiskowe, zapierajÄ…ce dech w piersiach
hehe tak go komplementujesz a mnie on zupełnie nie rusza, ma imponujacą moc i tyle
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Wto, 14.11.2006, 21:41 |
|
 |
|
marcel911
|
bartez napisał(a): hehe tak go komplementujesz a mnie on zupeĹ‚nie nie rusza, ma imponujacÄ… moc i tyle
przeczytałem pewien test brytyjskiego dziennikarza, który podobnie myślał. Powiedział, że nic nie będzie lepsze od McLarena F1. Przejażdżka Veyronem całkowicie odmieniła jego zdanie...
|
| Wto, 14.11.2006, 21:56 |
|
 |
|
el_
Samochód: 1.4 + 2.0
|
Cytuj: przeczytałem pewien test brytyjskiego dziennikarza, który podobnie myślał. Powiedział, że nic nie będzie lepsze od McLarena F1. Przejażdżka Veyronem całkowicie odmieniła jego zdanie...
Kosmiczne osiągi to jedno. Veyron z pewnością na ćwiartkę (i litra  ) objechał by Mac'a F1, ale na torze - nie wiem... F1 ma duże powiązanie z wyścigami, natomiast Veyron jest tłustą parówką  Trzeba też pamiętać kiedy został skonstruowany Veyron, a kiedy F1 - dzieli je przepaść, a dalej się je ze sobą porównuje. I to wg mnie przemawia na korzyść F1 
_________________ ExoticCars.pl - rzadkie auta z polskich dróg!
|
| Wto, 14.11.2006, 22:11 |
|
 |
|
Wilu
|
el_payaco napisał(a): Kosmiczne osiÄ…gi to jedno. Veyron z pewnoĹ›ciÄ… na ćwiartkÄ™ (i litra Wink) objechaĹ‚ by Mac'a F1, ale na torze - nie wiem... F1 ma duĹĽe powiÄ…zanie z wyĹ›cigami, natomiast Veyron jest tĹ‚ustÄ… parĂłwkÄ… Twisted Evil Wink Trzeba teĹĽ pamiÄ™tać kiedy zostaĹ‚ skonstruowany Veyron, a kiedy F1 - dzieli je przepaść, a dalej siÄ™ je ze sobÄ… porĂłwnuje. I to wg mnie przemawia na korzyść F1
Ponieważ F1 to ponadczasowe auto. Pomimo swojego wieku, dla wielu współczesnych konstrukcji jest wciąż niedoścignionym wzorem  Na tym polega jego geniusz 
_________________ https://www.instagram.com/Piotr.w.fotografia/
|
| Wto, 14.11.2006, 22:15 |
|
|