Obecny czas: Wto, 26.05.2026, 9:55

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Top speed and acceleration test 

dla mnie starczy:
Aston Martin Vanquish S 13%  13%  [ 10 ]
Ferrari 599 GTB Fiorano 12%  12%  [ 9 ]
Lamborghini Murciélago LP 640 17%  17%  [ 13 ]
Porsche 911 Turbo 8%  8%  [ 6 ]
Dodge Viper SRT-10 1%  1%  [ 1 ]
Ford GT 7%  7%  [ 5 ]
Corvette Z06 1%  1%  [ 1 ]
Mercedes SLR McLaren 14%  14%  [ 11 ]
Bugatti 16.4 Veyron 26%  26%  [ 20 ]
Razem głosów : 76

Top speed and acceleration test 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Veyron wygrywa bezaplacyjnie, to jest majstersztyk. Na codzień nie jest tragiczny, ale nie wyjeżdżałbym nim za często, dlatego do codziennej jazdy lepsze jest 911 Turbo. Głos jednak poszedł na Veyrona, przekonała mnie prędkość i moc.

Wto, 14.11.2006, 9:35
Awatar użytkownika

Aston mimo ze najwolniejszy to jednak naladniejszy z nich wszystkich tylko kolor nie taki najlepszy byl by w british racing green

Wto, 14.11.2006, 9:39
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Samochód: Audi A4 B8 Avant
Zwycięzca może być tylko jeden - to Veyron. To auto to coś więcej niż samochód, to pojazd z innej galaktyki, z innego wymiaru. Inżynierowie VAG dokonali cudu - wskrzesili superlegendę w najlepszy z możliwych sposobów. Stworzyli samochód, który przyćmił swoim blaskiem wszystko to co jeździło po naszej planecie. Auto jest niesamowite, zjawiskowe, zapierające dech w piersiach. Nie zawaham się napisać, że jest po prostu BOSKIE :!: Jego sylwetka to moc i siła w swojej najpiękniejszej i najczystszej postaci, jego silnik mógłby napędzać samolot, a design to idealne połączenie tradycji z nowoczesnością. Veyron jest idealny, dokładnie taki jaki powinien być super super-car.

O reszcie nie będę pisał - to świetne wozy (bez wyjątków) ale przy Veyronie muszą podkulić ogonki i cichutko schować się w garażu.

Wto, 14.11.2006, 12:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: Toronto Poland
Samochód: Volvo V-50 + Panda
O reszcie nie będę pisał - to świetne wozy (bez wyjątków) ale przy Veyronie muszą podkulić ogonki i cichutko schować się w garażu.

:> :> :> :> :> :> :> :> :> :>

Chociaż coś od siebie dołoże, reszta jak wyżej.

Wto, 14.11.2006, 12:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
Ford gt zawsze był moim faworytem. Jest mega szybki i jeszcze piekniejszy. Najpiekniejszy ze wszytskich. Bulgoczace klasyczne v8 za plecami pozytywnie nastraja i daje ten klimat nieokrzesanego dzikusa. Fenomenalne wnetrze przyciaga swoimi ciekawymi rozwiazaniami. Az dziw bierze ze wszytsko to wyszło z tandetnych hamerykanskich rak.
Wielki nieobecny - carrera gt.

Wto, 14.11.2006, 14:18
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
1.Ferrari- Dla mnie wygląda bardzo ładnie. Kocham włoskie marki więc ciężko byłobym i wybrać coś innego ;)

2.Aston Martin- Bardzo ładne auto z mocnym silnikiem.

3. Lamborghini- Wygląda dobrze ma mocny silnik ale nie mogę przetrawić że należy do koncernu VW.

4. Dodge- Moje marzenie z dzieciństwa, niestety jest już dość przestarzały i przydałby mu się następca.

4. Chevy- Za fajny wyglÄ…d i mocny silnik

5. Bugatti- Ma supermocny silnik, piękne wnętrze ale wygląda okropnie otyło i należy do VW :P :twisted:

6. Ford- legenda motoryzacji ale jakoĹ› mi nie podchodzi

7. Porsche świetna bryka ale nie lubię garbatych samochodów

8. Nie przepadam za tÄ… markÄ… a to auto najzwyczajniej mi siÄ™ nie podoba.

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Wto, 14.11.2006, 14:44
Awatar użytkownika

To jest aktualny król !! Niszczy okrutnie całą tę konkurencje !!

P.S Jestem zaskoczony świetnym wynikiem 599 GTB, piękne auto.

Wto, 14.11.2006, 14:50
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chełm
Samochód: Sedan RWD
Głos na Veyrona. Ma najlepsze osiągi i jest zajefajny

http://picasaweb.google.com/rczeryna

Wto, 14.11.2006, 16:12
Awatar użytkownika

Wybieram jednak Ferrari, myślałem jeszcze nad Fordem GT, ale jednak Ferrari wzbudze we mnie najwieksze emocje, mimo, że nie jestem zwolennikiem nowej lini Ferrari to ten model bardzo mi sie podoba.

Wto, 14.11.2006, 16:39
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb

a chodziło ci o samochód...

u mnie lista wyglÄ…da tak

9. miejsce Mercedes SLR, auto bardzo szybkie jednak jak dla mnie wyglad kompletnie nie do przyjęcia, czest mówię że mi się jakiś Mercedes nie podoba tak dla zasady, jednak ten model jest dla mnie kompletnie nieatrakcyjnym wozem. Szacun za osiągi choć ponoć, (wnioskując z testów w gazetach i TV) auto ma braki w co niektórych dziedzinach.

8 Dodge Viper, na tle rywali nie imponuje niczym specjalnym nawet nie przekroczył 300 km\h jednak... jednak jak by tu była wersja coupe to by się znalazła na tej liście znacznie wyżej i wydaje mi się że zamknięta wersja przekroczyła by barierę 300 km\h.

7 Aston Martin. Piękne auto to fakt, choć jak dla mnie zbyt skromne jak na to grono, v-max zacny, jednak przyspieszenia już nie (na tle rywali oczywiście) Auto juz sie trochę postarzało, przydał by się następca.

6 Ford GT, auto wyjÄ…tkowe i nie tylko patrzÄ…c na to ĹĽe pochodzi z USA, prawdziwa sportowa bryka, spadkobierca legenda i jak pierwsza wesja auto kultowe :?: Jednak mnie on po prostu nie jara, nie ma tego czegoĹ›, rewelacyjne osiÄ…gi.

5 Ferrari sytacja ma się podobnie do jak do SLRa, choć dla Ferrari mam znacznie większy szacunek, jak pokazał test to auto bardzo szybkie, sportowy wóz najwyższej klasy (nie licząc Bugatti) Jego stylistyka nie podoba mi się kompletnie, ale to jedno z tych aut którym braki w wygladzie można wybaczyć.

4 Corvette Z06 to auto ma cos co sprawia że niesamowicie mie keci ten wóz, może fakt że to bezkompromisowy sportowy wóz, nie jest to samochód specjalnie ładny jednak, nie jest też tak Hardcorowy jak Viper (coupe) ale Z06 to super fajny samochód. :wink:

3 Lambo. Piękny byczek z włoch, rewelacyjne osiągi (choć konkurent 599 potrafi być szybszy) opakowane w piękne, jedyne w swoim rodzaju nadwozie. Szkoda że wnętrze nie zachwyca (na zdjęciach) i te zegary jak z dostawczaka, widać Audi nie maczało w tym paluchów.

2 Miejsce Veyor, tylko 2 miejsce :!: auto zjawiskowe, trudno opisać jaki ten pojazd jest, chyba długi nikt nie stworzy nic podobnego (choć co 2 garażowy twórca twierdzi że robi szybsze wozy) prawdziwy fenomen, wyniki testu świadczą o jego genialności. Jednak auto jest z innej planety nie wyobrażam sobie abym niem jeździł w normalny, sposób, nie wyobrażam go sobie na torze, bo szkoda by mi go było. Auto na pokaz ale za to jaki

1 padło na Turbo, nie jest najszybszy ( środku stawki) ale to nie musi taki być to przecież 911 Turbo, ikona sportowego wozu, auto jest tak szybkie na ile pozwalają prawa fizyki, cyferki zapewne nie oddaja sportowego ducha wozu. Veyron jest bardzo szybki, ale prawdziwy sportowy wóz to 911 Turbo, dla mnie ideał.

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Wto, 14.11.2006, 18:19
Awatar użytkownika

Zwycięzca może być tylko jeden - to Veyron. To auto to coś więcej niż samochód, to pojazd z innej galaktyki, z innego wymiaru. Inżynierowie VAG dokonali cudu - wskrzesili superlegendę w najlepszy z możliwych sposobów. Stworzyli samochód, który przyćmił swoim blaskiem wszystko to co jeździło po naszej planecie. Auto jest niesamowite, zjawiskowe, zapierające dech w piersiach. Nie zawaham się napisać, że jest po prostu BOSKIE :!: Jego sylwetka to moc i siła w swojej najpiękniejszej i najczystszej postaci, jego silnik mógłby napędzać samolot, a design to idealne połączenie tradycji z nowoczesnością. Veyron jest idealny, dokładnie taki jaki powinien być super super-car.

Pięknie to podsumowałeś. Mi jakoś nei chciało się tego pisać, ale podpisuje sie pod twoim tekstem :)

Wto, 14.11.2006, 19:09

Takiej ankiety to ja jeszcze w życiu nie widziałem :shock: Johny jesteś wielki :!: A ja głosuje na SLR :mryellow: Jest najpiękniejszy, a co do osiągów to wszystkie wciskają w fotel więc to nie ma znaczenia :>

Wto, 14.11.2006, 20:14
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Grzyws napisał(a):

a chodziło ci o samochód...

Ups chodziło mi o Mercedesa ;)

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Wto, 14.11.2006, 20:37
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawichost
Kurde wszystkie świetne trudno wybrać :/ .
chyba wezmę SLR'a za wygląd choć innymi też bym nie pogardził.

Wto, 14.11.2006, 20:39
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Mi by starczył boski Aston Martin, arystokrata na kołach, czysty brytyjski styl :) . Chociaż żadnym samochodem z tej stawki nie pogardziłbym :wink: . A przy wybieraniu nie kierowałem się czasami, mocą, wybrałem ten samochód, który serce mi podpowiadało :P .

Wto, 14.11.2006, 20:51
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gród Kraka
Samochód: 1.4 + 2.0
Biorąc pod uwagę polskie warunki, najrozsądniejszym wyborem byłaby 997 Turbo lub SLR bo byłoby je gdzie serwisować.

Jeśli miałbym odpowiednio gruby portfel, to zapewne wybrałbym coś z trójki 599 - LP640 - 997 Turbo. Dla mnie dużym zaskoczeniem są możliwości 599 - potrafi na torach wykręcać lepsze czasy od Enzo - co te 4 lata różnicy w wieku potrafią zrobić :o

A Veyron? Jest zjawiskowy, niesamowicie szybki, ale mnie zupełnie nie kręci.

Wto, 14.11.2006, 21:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Samochód: nazi hacz fwd pb
Veyron. To auto to coś więcej niż samochód, to pojazd z innej galaktyki, z innego wymiaru. Inżynierowie VAG dokonali cudu - wskrzesili superlegendę w najlepszy z możliwych sposobów. Stworzyli samochód, który przyćmił swoim blaskiem wszystko to co jeździło po naszej planecie. Auto jest niesamowite, zjawiskowe, zapierające dech w piersiach

hehe tak go komplementujesz a mnie on zupełnie nie rusza, ma imponujacą moc i tyle

Wto, 14.11.2006, 21:41
Awatar użytkownika

hehe tak go komplementujesz a mnie on zupełnie nie rusza, ma imponujacą moc i tyle

przeczytałem pewien test brytyjskiego dziennikarza, który podobnie myślał. Powiedział, że nic nie będzie lepsze od McLarena F1. Przejażdżka Veyronem całkowicie odmieniła jego zdanie...

Wto, 14.11.2006, 21:56
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gród Kraka
Samochód: 1.4 + 2.0
przeczytałem pewien test brytyjskiego dziennikarza, który podobnie myślał. Powiedział, że nic nie będzie lepsze od McLarena F1. Przejażdżka Veyronem całkowicie odmieniła jego zdanie...

Kosmiczne osiągi to jedno. Veyron z pewnością na ćwiartkę (i litra ;)) objechał by Mac'a F1, ale na torze - nie wiem... F1 ma duże powiązanie z wyścigami, natomiast Veyron jest tłustą parówką :twisted: ;) Trzeba też pamiętać kiedy został skonstruowany Veyron, a kiedy F1 - dzieli je przepaść, a dalej się je ze sobą porównuje. I to wg mnie przemawia na korzyść F1 :D

Wto, 14.11.2006, 22:11
Awatar użytkownika

Kosmiczne osiągi to jedno. Veyron z pewnością na ćwiartkę (i litra Wink) objechał by Mac'a F1, ale na torze - nie wiem... F1 ma duże powiązanie z wyścigami, natomiast Veyron jest tłustą parówką Twisted Evil Wink Trzeba też pamiętać kiedy został skonstruowany Veyron, a kiedy F1 - dzieli je przepaść, a dalej się je ze sobą porównuje. I to wg mnie przemawia na korzyść F1

Ponieważ F1 to ponadczasowe auto. Pomimo swojego wieku, dla wielu współczesnych konstrukcji jest wciąż niedoścignionym wzorem :!: Na tym polega jego geniusz :!:

Wto, 14.11.2006, 22:15
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna