Obecny czas: Nie, 28.06.2026, 1:59

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Wrzucam trochę ciężarówek amerykanów i europejczyków 
Autor Wiadomość

Miejscowość: Tomaszów Maz.>okolice
Post Wrzucam trochÄ™ ciężarĂłwek amerykanĂłw i europejczykĂłw
:twisted: ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageI tu niesamowita sprawa :wink: ImageImageImageImageImageImageImageImagei moja ulubiona seria ScaniiImageImageImageImageKoniec na dziś heh wrzucę jescze galeryjke jutro pięknych Saab-Scanii :twisted: i naczepy wieloosiowe i wózkowe i napisze na czym polega różnica między nimi w ułatwieniu transportu...(specjalista się znalazł :twisted: )

Pon, 18.09.2006, 21:21

Miejscowość: Tomaszów Maz.>okolice
Hehe no i jeśli zdaże to tuningowanych :twisted:

Pon, 18.09.2006, 21:23
Awatar użytkownika

ten truck na dziewiÄ…tej fotce ma dziwnÄ… naczpe, troszke krĂłtka. dziwnie teĹĽ wyglÄ…da truck ze sleeperem na 2 osiach. tak ogĂłlnie to fajna galeria

Wto, 19.09.2006, 6:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Na tych fotka świetnie widać jaka jest wielka różnica pomiędzy ciężarówkami amerykańskimi a europejskimi.
Amerykańskie są wielkie, muskularne prawdziwe czołgi na kołach
Europejskie wyglądają trochę tandetnie jakieś plastikowe zderzaczki i inne pierdółki.

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Wto, 19.09.2006, 6:25
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: ignorant motoryzacji
Samochód: hiszpański szajs
wspaniałe okazy :shock: Wiem że czasami jest trudno założyć jakiś temat bardziej określony merytorycznie - ale to nic... taki "worek" też się przyda ... można temat rozszerzac wrzucająć tu inne ciekawe okazy niekoniecznie nadające się do założenia konkretniejszego tematu 8)

Wto, 19.09.2006, 8:26

Miejscowość: Jarocin, Poznań
fajne bryczki... ciekawy amerykanie maja styl tuningu... u nas w tirach widac tylko nalepki i maskotki na przedniej szybie.. wstretnie to wyglada....

Wto, 19.09.2006, 16:35
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sobótka
u nas w tirach widac tylko nalepki i maskotki na przedniej szybie.. wstretnie to wyglada....

To prawda a jak takie cos widze to jest mi niedobrze, ostatnio koles jechał przez moja miejscowosc i mial lampki choinkowe na szybie :x :)

Wto, 19.09.2006, 17:20
Awatar użytkownika

Miejscowość: Charlotte, NC
Samochód: 328i F30;M3 E90;126p
Tutaj teĹĽ nie brakuje aut z lampkami choinkowymi, a teraz z dyniami, duchami i czarownicami. Ale styl ozdĂłb jest generalnie inny. Nie ma zwyczaju wieszania proporczykĂłw, ani pisania swego imienia. UĹĽywa siÄ™ „handle”, Nicka, czy pseudonimu, ktĂłry czasem jest napisany maĹ‚ymi literkami pod oknem kierowcy. Ozdoby głównie sprowadzajÄ… siÄ™ do lampek, ktĂłrych czasem sÄ… tysiÄ…ce. Teraz jak LEDy staĹ‚y siÄ™ popularne jest to duĹĽo prostsze, bo nie zabiera wiele prÄ…du. TakĹĽe dodatkowe elementy chromowane sÄ… czÄ™stym dodatkiem. „murrals”, malowidĹ‚a na autach sÄ… rzadsze, bo droĹĽsze, ale sporadycznie widać i takie samochody na drogach. PodĹ›wietlane „michelinki” sÄ… niemal gwarancjÄ…, ĹĽe to jedzie Polak, Ukrainiec, Serb, SĹ‚owak, Rumun, czy ktoĹ› taki. Amerykanie nie majÄ… takiego zwyczaju.

Jest też wiele zupełnie nieprzerabianych samochodów i są takie, jak mój. Z kilkoma winylowymi nalepkami przedstawiającymi herby Polski i Krakowa i polską rejestracją, ale bez dodatkowych lampek. Kiedyś spędzałem czas i pieniądze na takie rzeczy, ale mi z czasem przeszło. I tak nigdy nie miałem tego samego auta dłużej niż 4 lata i potem trzeba wszystko zaczynać od nowa, więc dałem sobie spokój.

YOU TUBE

Nie, 29.10.2006, 18:22
Awatar użytkownika

Miejscowość: Charlotte, NC
Samochód: 328i F30;M3 E90;126p
ten truck na dziewiÄ…tej fotce ma dziwnÄ… naczpe, troszke krĂłtka.

Na dziewiątej fotce jest ten sam truck, co na ósmej. To pierwsza naczepa, drugiej za nią widać tylko kawałek. Jest to tzw. B-Train, zestaw składający się z ciągnika, naczepy, która w tylnej części ma także siodło i drugiej naczepy zaczepionej na pierwszą. Taki zestaw nie wymaga dodatkowej osi z dyszlem i siodłem, tzw. dolly, która jest niezbędna do łączenia zwykłych naczep ze sobą. Zestawy popularne w Australii i Nowej Zelandii, a także w Kanadzie i zachodnich stanach USA. Zupełnie niewidoczne na wschodzie Stanów.

YOU TUBE

Nie, 29.10.2006, 18:35
Awatar użytkownika

na 10też. ale i tak piękne trucki. a z nich te najlepsze, wedlug mnie
Image
Image

Nie, 29.10.2006, 22:04

Miejscowość: Jarocin, Poznań
noo najladniejsze sa.. z europejskim many sa gora

Pon, 30.10.2006, 16:11
Awatar użytkownika

Miejscowość: Góra
Samochód: Hyundai Trajet
noo fajne bryki ale zdecydowanie bardziej podobaja mi sie europejskie, głównie to scanie ale takze renault magnum jest niczego sobie

Czw, 16.11.2006, 20:34
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jaworzno
Samochód: Opel Corsa D 1.3CDTI
Bardzo fajne fotki :) Mi sie podobaja i europejskie trucki i maerykańskie. Każda ma coś w sobie :)

kat.D - 20.02.2012r.
kat.C+E - w trakcie

Czw, 14.12.2006, 22:19
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kolonia Łucka
Mi się zawsze podobały bardziej amerykańskie ciężarówki od europejskich :D

Pon, 18.12.2006, 12:33
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ]