| Autor |
Wiadomość |
|
ixxos
|
 Case IH Mammut 6-wheeler
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
Ostatnio edytowany przez ixxos, Sob, 30.09.2006, 14:14, edytowano w sumie 1 raz
|
| Sob, 30.09.2006, 10:23 |
|
 |
|
rolnikZEwsi17
|
Fajne to nie wiedziałem że CASE robi tyle rodzajów maszyn.
|
| Sob, 30.09.2006, 16:57 |
|
 |
|
witek11
|
nie wiedzialem ze case produkuje sieczkarnie! fajne nawet! wersja gasienicowa jest lipna..te niby gasienice mnie rozwalily!!
_________________ http://www.prisonplanet.com/
|
| Sob, 30.09.2006, 18:48 |
|
 |
|
johnus
|
super duĹĽy xD fajna machina
|
| Sob, 30.09.2006, 19:31 |
|
 |
|
pardon
Moderator
Samochód: hiszpański szajs
|
ciekawy jest ten na gąsienicach - 6 modułow gąsienicowych napewno wystarczy aby ten potwór dał radę w każdym terenie bez szkody dla nawierzchni ... duża ciężka i bardzo ciekawa maszyna .. Ciekawi mnie z którego roku jest ta konstrukcja 
_________________ instalacje elektryczne bielsko-biała Czysciwo Bielsko pralnia dywanów puławy Domy Mieszkalne Pościel dla dzieci fan alfa romeo na wieki Moderator też człowiek - nabija posty i trolluje i ch*j
|
| Sob, 30.09.2006, 20:35 |
|
 |
|
Seb@
|
połączenie sieczkarni i przyczepy kontenerowej niewiedziaem że takie cos istnieje 
|
| Sob, 30.09.2006, 20:36 |
|
 |
|
johnus
|
funkcjonalne bardzo to musi być
|
| Sob, 30.09.2006, 21:06 |
|
 |
|
rumun19
|
Juz był temat o Claasie Jaguarze Field Shuttle.Też byłypokazane takie maszynki.
|
| Sob, 30.09.2006, 21:17 |
|
 |
|
Seb@
|
RozwiÄ…zanie tak proste ĹĽe aĹĽ genialne
|
| Nie, 01.10.2006, 22:08 |
|
 |
|
tef
|
czy ja wiem czy to jest genialne ?? Field Shuttl ma w sobie "pojemnik" na sieczke i może wysypać a myśle że takie wysypanie szybciej idzie niż zmiana kontejnera . a to jest za duże i myśle że mało zwrtone . Pomysł ciekawe ale mysle że mało praktyczny. podczas odkaładania tego kontejnera chyba sie nieżle niszczy łąka
|
| Pon, 02.10.2006, 17:19 |
|
 |
|
witek11
|
tef napisał(a): czy ja wiem czy to jest genialne ?? Field Shuttl ma w sobie "pojemnik" na sieczke i moĹĽe wysypać a myĹ›le ĹĽe takie wysypanie szybciej idzie niĹĽ zmiana kontejnera . a to jest za duĹĽe i myĹ›le ĹĽe maĹ‚o zwrtone . PomysĹ‚ ciekawe ale mysle ĹĽe maĹ‚o praktyczny. podczas odkaĹ‚adania tego kontejnera chyba sie nieĹĽle niszczy łąka
dokladnie.. moim zdaniem nie przemyslana sprawa... krone tez ma takie wlasne naczepiki..ale tamte mozna rozladowac w trakcie jazdy wiec jest git... a tu? dodoatkowy czas na wymiane kontenera
_________________ http://www.prisonplanet.com/
|
| Pon, 02.10.2006, 19:03 |
|
 |
|
kenji
Samochód: E39 & S203
|
Ten gąsiennicowy to wjedzie chyba wszędzie 
_________________ locha lover
|
| Pon, 02.10.2006, 19:15 |
|
 |
|
tef
|
kenji napisał(a): Ten gÄ…siennicowy to wjedzie chyba wszÄ™dzie 
no i co z tego ??? te z 6-cioma kołami też wszędzie wyjadą nawet normalne z napędem na 4 koła wszędzie wyjadą . problem w tym jak to jest praktytczne ,na polu jak zwrtone i jakie są z tego korzyści bo ja ich nie widze najpierw musi jakieś ciężarowe odczepić kontejner później maszyna go musi nałożyc załadować odłożyc i inny ciężarowy musi po niego przyjechać . przeciez to sie mija z praktyką . a ile można na taki kontejner załadować a dwa co z tego że są gąsienice jak ciężarówki na pole nie wjadą maszyna ma z każdym kontejnerem dojeżdżać do dorgi na kraju polu ?? mi sie akurat ten pomysł nie podoba . dobrze że ktoś to wypróbował i za to respeckt do Case ale nie wyszła i myśl
|
| Pon, 02.10.2006, 22:27 |
|
 |
|
ixxos
|
jak piszecie są różne wersje takich sieczkarni - komuś potrzeba z ciągniętą przyczepą, innemu z samowyładowczym nadwoziem a innemu jeszcze z hakiem na kontener czy z ogromną naczepą - i dobrze że jest wybór
wieczorem pokaĹĽe Wam jeszcze taki specjalistyczny kombajn teĹĽ z kontenerem 
_________________ A co to ??" "A po co ??" " A dlaczego ??" :
|
| Wto, 03.10.2006, 7:08 |
|
 |
|
Seb@
|
Może przydatny jest w odsiekaniu na brzegach pola? A co do niszczenia łaki straty niebędą duze jeśli operator będzie poruszał maszyną a nie pchał lub ciagną kontener.
Przy czepy kontenerowe sa tez do traktorkĂłw oto dowĂłd
http://www.metaltech.com.pl/content.php ... 14&lang=pl
|
| Wto, 03.10.2006, 20:20 |
|
 |
|
tef
|
przy odsiekaniu to pomysły krone i claasa w zupełności wystarczą a jak na zdjęciach widzicie to są one większe od tych pomysłów i chyba głównie używane w teraenach gdzie sie robi sianokiszonki
|
| Wto, 03.10.2006, 21:06 |
|
|