|
|
Obecny czas: Sob, 25.04.2026, 20:24
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 10 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
kuules
Samochód: służbowy ;)
|
 Opel Corsavan Concept
Takie autko zostanie pokazane na salonie w Paryżu. Nie wiem czemu to concept. Zwykłe auto trzydrzwiowe z kratką za siedzeniami. Silnik 90KM 1.3-litre CDTi. Felgi w rozmiarze 17 cali i pakiet VXR/OPC.
zrodlo: racewaynews
Oryginalny tekst prasowy Opla:
Cytuj: CORSA CONCEPT HAS LOADS OF STYLE!
· All new Corsavan Concept to debut at Paris
· Sporty looks, quality interior and large load capacity
· Showcases further development of Corsa style
It’s a van – but you’d be hard pushed to notice!
Making its debut at next week’s Paris Motorshow, the Corsavan Concept takes the dynamic styling of New Corsa to an even sportier level, while also showing how the three-door car’s looks would transfer to a city van.
Finished in the same glossy Glamour Red as the Opel GT Concept shown at Geneva, Corsavan Concept features black-coloured side panels to replace the three-door Corsa’s windows without detracting from the car’s coupe-like lines.
Distinctive sporty features include red front brake callipers, smart 17-inch alloy wheels and a VXR styling pack, comprising a new front bumper, side sills and a rear spoiler.
Black leather sports seats and piano-lacquer surfaces familiar from the Corsa hatchback complete the two-seater Corsavan Concept’s interior, while a fully-lined load bay with a half-height bulkhead show how New Corsa’s design translates into a very competent panel van, with a versatile load area.
The concept car is powered by New Corsa’s 90PS 1.3-litre CDTi engine with a six-speed gearbox, making it the perfect choice for both urban and out of town use.
Ostatnio edytowany przez kuules, Czw, 21.09.2006, 9:54, edytowano w sumie 1 raz
|
| Czw, 21.09.2006, 9:46 |
|
 |
|
aston
|
Jak na VANa to wygląda świetnie 
_________________ Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
|
| Czw, 21.09.2006, 9:54 |
|
 |
|
bartez
Samochód: nazi hacz fwd pb
|
Po tytule tematu spodziewałem sie że to bedzie jaka mniejsza Zafira a tu zwykła Corsa z kratka 
_________________ PB RWD jest wysoko
|
| Czw, 21.09.2006, 10:24 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
Przecież ona bardziej przypomina jakąś wersje sport niż van, a to może podwyższyć cene, a przecież w takich autach głównie liczy się funkcjonalność, a nie sportowy charakter
|
| Czw, 21.09.2006, 13:46 |
|
 |
|
igor86
|
A jaką to coś ma ładowność?? Poza tym uważam że autko fajne i przede wszystkim kierowane jest jako auto służbowe dla pracowników firmy.
|
| Czw, 21.09.2006, 14:39 |
|
 |
|
VW_Marcin
Samochód: Opel Astra G Sedan
|
Opel ma dziwną taktyę z tym modelem.Po jaką cholerę pokazywać koncept który ma służyć jako auto firmowe z pakietem zarezerowanym dla Corsy VXR/OPC.
_________________ Motocykle, Quady, ATV, Mule, Skutery Wodne, Ubrania i Akcesoria Kawasaki!
|
| Czw, 21.09.2006, 15:24 |
|
 |
|
schnauzevonberlin
Samochód: Peugeot 206
|
bartez84 napisał(a): Po tytule tematu spodziewaĹ‚em sie ĹĽe to bedzie jaka mniejsza Zafira a tu zwykĹ‚a Corsa z kratka No ja tak samo. kuules napisał(a): Felgi w rozmiarze 17 cali i pakiet VXR/OPC.
Konkurencja tego napewno nie oferuje np.Polo GTi (z kratka)  A znajac zycie ta Corsa bedzie mjala czarne zderzaki, stalowe felgi, i z tylu napis "Van" 
_________________ Alles Ist Die Sekte
|
| Pią, 22.09.2006, 13:01 |
|
 |
|
Cichy Asasyn
|
Po nazwie raczej spodziewałem się następcy Combo  . Na takie samochody jest popyt, jako samochody firmowe dla ludzi zajmujących się handlem etc. Mimo wszystko corsa ma zbyt sportowy tył, żeby uzyskać wielką powierchnie bagażową, a z tym pakietem wygląda nieźle, jedynie brak szyb się rzuca w oczy. No i zapewne nastawy zawieszenia są inne, bardziej towarowe, ale mogę się mylić.
_________________ Primusville
|
| Pią, 22.09.2006, 13:07 |
|
 |
|
3co
Samochód: Civic 1.8 VTEC
|
Cichy Asasyn napisał(a): Po nazwie raczej spodziewaĹ‚em siÄ™ nastÄ™pcy Combo
A tak na marginesie to nie wiadomo czy będzie nowy combo??
|
| Pią, 22.09.2006, 15:38 |
|
 |
|
Rules
|
Bardzo fajnie to wyglÄ…da, podoba mi siÄ™, chociÄ…z jakoĹ› nie rozumie teori z tym samochodem, nie wiem w sumie o co chodzi.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Pią, 22.09.2006, 18:58 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 10 posty(ów) ] |
|