Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 16:06

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 48 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
C5 - 407 - Passat 

?
Citroën 7%  7%  [ 3 ]
Peugeot 40%  40%  [ 18 ]
VW 53%  53%  [ 24 ]
Razem głosów : 45

C5 - 407 - Passat 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
1. Pug. W tym towarzystwie to najpiekniejszy samochó pod słońcem... Ale mnie sie nie podoba.
99. Citroen wyglÄ…da fatalnie, ale wole go od VW.
99999. Passat. Baleron nad balerony. Ostatni samochód w tej klasie jaki chciał bym mieć.

Śro, 06.09.2006, 7:09
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Samochód: Toyota
jak dla mnie to C5 taki ociezaly troche, Passat elegancki a peugeot dynamiczny i dlatego wybieram 407

Śro, 06.09.2006, 21:02
Awatar użytkownika

Peugeot, za nic bym go nie chciał, zapewne awaryjny jak 307, ciężki jak RR i do tego obrzydliwy jak żadne innne auto. Jedynie silnik na +, ale auto ląduje na samym końcu aut w tej klasie.
C5 duĹĽo bardziej mi sie podoba, ma lepsze osiagi i fantastyczne zawieszenie.
wygrywa VW, jest najbarzdiej dopacowany, zdecydowanie najładniejszy, najlepiej wykończony, ma najlepszy silnik, najmniej pali. Oprócz ceny nie ma żadnego powodu, żeby kupować konkurencję. No, ale jak kogoś nie stać to kupuje "pugota" i marzy o VW ;)

Czw, 07.09.2006, 9:12
Awatar użytkownika

Tekst z roadlook z testu Octavi RS z silnikiem tym co jest w porĂłwnywanym tutaj Passacie:

Kod:
Czterocylindrowy turbodiesel o mocy 170 KM z pompowtryskiwaczami wykorzystuje zmiennÄ… geometriÄ™ Ĺ‚opatek turbosprężarki oraz nietypowÄ… technologiÄ™ regulowanego ukĹ‚adu dolotowego. W praktyce wyglÄ…da to tak, ĹĽe podczas maĹ‚ego obciÄ…ĹĽenia silnik pracuje tylko z poĹ‚owÄ… kanałów dolotowych, co ma wpĹ‚yw na stopieĹ„ sprężania, a – jak zapewnia producent – takĹĽe na obniĹĽenie haĹ‚asu i eliminowanie turbodziury. Jednak sĹ‚owa nie znaczÄ… nic...

Przy zwykĹ‚ej jeĹşdzie sytuacja wyglÄ…da trochÄ™ inaczej – co najmniej w sferze dĹşwiÄ™kowej. Pomrukiwanie silnika, ktĂłre subiektywnie oceniliĹ›my jako bardziej uciÄ…ĹĽliwe, niĹĽ u sĹ‚abszych wersji 2-litrowego TDI, sĹ‚yszalne jest w caĹ‚ym zakresie obrotĂłw, nie pomaga nawet nagrzanie silnika.

NadepniÄ™cie na pedaĹ‚ gazu odsuwa haĹ‚as na boczny tor – to poczÄ…tek samych przyjemnoĹ›ci. PierwszÄ… z nich, to linearny wzrost mocy, a „kopniak“ turbosprężarki jest praktycznie nieodczuwalny. O przyĹ›pieszeniu informuje nas prÄ™dkoĹ›ciomierz, a nie wciskanie w fotel. Reakcje na nadepniÄ™cie pedaĹ‚u gazu sÄ… w granicach tolerancji, precyzyjna i dobrze zestopniowana skrzynia biegĂłw umoĹĽliwia wyeliminowanie nagĹ‚ej utraty mocy, co nastÄ™puje przy ok. 4500 obr./min.

Czyli przyśpiesza dobrze, nei ma kopa jak w starszych dieslach TDI tylko płynne rpześpieszenia, jandka jak wychodzi z tego testu silnik jest jeszcze bardziej uciążliwy niż jednostka 2.0 140KM która tez nie grzeszy kulturą pracy (nie jechałem 170KM TDI, za pewno mało kto jechał tu na tym forum wiec sam nie ocenię).

Mimo głoscności silnika jednka po tym jestem bardziej przekonany do Passata z tym silnikiem, ale jednka 407 ma ciagle w mich oczach przewagę dzięki komforcie podróżowania

Śro, 13.09.2006, 19:08
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Samochód: Bravo T-Jet
Po Citroenie widać że jest stworzony pod komfort jazdy. To widać po wyglądzie auta jak i po zawieszeniu które nie lubi szybkiego pokonywania zakrętów.

Pug ma dość agresywną sylwetkę. Ale mnie się on w ogóle nie podoba.

Passat jest trochę nudny ale wygląda najdostojniej z całej trójki i to na niego oddaje swój głos

Fan włoskich samochodów od zawsze na zawsze

Śro, 13.09.2006, 19:29
Awatar użytkownika

Tak patrze na wyniki tej ankiety i aĹĽ m ĹĽal tego Citroena :lol:

Śro, 13.09.2006, 20:16
Awatar użytkownika

Miejscowość: Stalowa Wola / Lublin
Samochód: e46 coupe
Z trojga złego głos zdecydowanie na VW.
Citroen nigdy mi się nie podobał, przypomina mi wielką, bujającą się łajbe. Wnętrze także nie przypada mi do gustu z deską rozdzielczą obsianą milionem przycisków i paskudnymi zegarami. Płus dla Citroena za obszerne wnętrze.
Peugeot podobnie jak C5 nigdy mi się nie podobał. wygląda jak zespawany z dwóch samochodów. Krótki, zwarty i dość ładny tył i okropny przód z wielkim zwisem. Plus za ładne wnętrze w którym deska rozdzielcza dużo ładniejsza od tej citroenowskiej i z ładnymi zegarami.
Volkswagen wygrywa za najładniejszy wygląd choć trezba przyznać ze konkurentów miał nijakich pod tym względem no i obszerne wnętrze z ładną deske rozdzielczą. Także osiągi na korzyść Passata ale różnice są minimalne.
Gdybym miał wybierać samochód tej klasy zastanawiałbym się nad Avensisem lub Laguną w ostateczności Accord choć diesel Hondy mimo, że świetny zaczyna ustępować mocą konkurencji.

Śro, 13.09.2006, 20:59
Awatar użytkownika

Gdybym miał wybierać samochód tej klasy zastanawiałbym się nad Avensisem lub Laguną w ostateczności Accord choć diesel Hondy mimo, że świetny zaczyna ustępować mocą konkurencji.

Moc mocą, ale ja bym jeszcze poważnie rozważył Modneo 2.2 TDCI 155KM, jakby nie to że zaraz dostanie anstępce to włąśnie to Mondeo bym kupił wybierajac spośró mocnych diesli, coprawda ma mneijszą moc, ale takie same osiagi

Śro, 13.09.2006, 21:06
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 48 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3