Obecny czas: Nie, 07.06.2026, 23:24

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Claas DOMINATOR 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: z brzucha mamy:D
Mnie bizony ani ursusy nieprzekonujÄ…

Cytuj:
popieram . każdy mówi jakie to usrusy są dobre i nie wiadomo co , do momentu kiedy sie pierwszy raz karnie zachodnim ciągnikiem dośc juz oftopicowania

dominatory to fajne maszynki tylko nie kupujcie ich z silnikiem perkinsa bo to jest kaplica

Ja mam takie zdanie.Przedtem nie było w poslce ani JD ani Fendów ani innych zachodznich ciagników,a jeżeli były to kilka sztuk na polske.Polscy rolnicy pracowali na C330,C360 i większych modelach ursusach i nikt nie przechwalał jaki mój ciagnik jest dobry,mój ciagnik jest lepszy od twojego,tak jak to jest teraz.Przedtem wszyscy mieli jednakowe i dawali sobie rade i nie marudzili o ich maszynach tak jak dzisiaj:/

Czw, 07.09.2006, 17:48

Miejscowość: z mamy
rumun19 tylko że wtedy niemieli tyle pola do obrobienia. Zauważyłem jeszcze jedna rzecz, a mianowicie zmienia się klimat. Zimy są długie snieżne i mroźne moim zdaniem zaniedługo niebedziemy siali zbuż ozimych bo one poprostu nieprzetrzymią zimy. Co za tym idzie bedzie więcej pracy na wiosne. Bedzie taki okres że pracy bedzie tak dużo że niebedzie czasu na naprawy maszyny. Przez miesiąc lub 2 beda musiały działać bezawaryjnie co w przypadku bizonów i ursusów jest nieosiągalne.

To tylko moje przypuszczenia może tak być ale niemusi.
pozdrawiam

Czw, 07.09.2006, 18:36

meteorolog sie znalzł . Już teraz jest tak że mało czasu na naprawy a w zachodnim sprzecie jest go o wiele mniej potrzebnego

Czw, 07.09.2006, 19:37
Awatar użytkownika

rumun19 tylko że wtedy niemieli tyle pola do obrobienia. Zauważyłem jeszcze jedna rzecz, a mianowicie zmienia się klimat. Zimy są długie snieżne i mroźne moim zdaniem zaniedługo niebedziemy siali zbuż ozimych bo one poprostu nieprzetrzymią zimy. Co za tym idzie bedzie więcej pracy na wiosne. Bedzie taki okres że pracy bedzie tak dużo że niebedzie czasu na naprawy maszyny. Przez miesiąc lub 2 beda musiały działać bezawaryjnie co w przypadku bizonów i ursusów jest nieosiągalne.

pozdrawiam

Ale ty głupi jesteś.... I popracuj nad ortografią

Pią, 08.09.2006, 18:56
Awatar użytkownika

Miejscowość: Miechów
Podsumuje 3 wasze posty:A ponoć klimat sie ociepla :!:

Pią, 08.09.2006, 19:15
Awatar użytkownika

Podsumuje 3 wasze posty:A ponoć klimat sie ociepla

hehe,ja tez tak słyszałem,ale wiesz polac na tym forum są ruzne typki,wsród nich widze mamy niedouczonego meterologa :mryellow:

Pią, 08.09.2006, 19:17
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jastrzebie zdroj
moja ulubiona wersja: claas dominator 88 vx
Image

Pią, 08.09.2006, 20:22

Miejscowość: Jarocin, Poznań
moja ulubiona wersja: claas dominator 88 vx

czym ona sie rozni od zwyklej wersji dominatora??

Pią, 08.09.2006, 21:13
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jastrzebie zdroj
zwykly 88 ma silnik perkins 160 KM ten ma 240 KM merca, 88vx ma staly naped na 4 kola i jest drozszy....i to sporo....jakies 120 tys

Pią, 08.09.2006, 22:26

Lexus po pierwsze naucz się czytać tekst ze zrozumieniem na końcu napisdałem:
Cytuj:

Pisze to co zauważyłem.
A po drugie trudno siÄ™ uczyc ortografi jak sie ma dysleksje.
Po trzecie teksty że ktos jest głupi wsadź sobie w kieszeń

Rumun19 ile masz chektarĂłw i czym obrabiasz ĹĽe tak jestes za ursusam :?: :?: :?:

Wto, 12.09.2006, 18:51
Awatar użytkownika

Rumun19 ile masz chektarĂłw i czym obrabiasz ĹĽe tak jestes za ursusam

Mam 87 arów,na których stoi domek.A tak to mieszkam w katowicach,wiec nic nie uprawiam,ale jeżdze do dziadków co tydzień,i tam planuje juz zostać na stałe.A co do Ursusów to każdy powinien chwalic ursusy,chociaż że są słabe poniewaz to jest wyprodukowane w polsce i chociaż że sie psuje,to duzo rolników na tym pracuje i chwali.Ja znam gostka co odrabia ponad 180ha i ma same polskie maszyny,Ciągniki nowe Ursusa, i stare kombajny Bizon i jakos nic nie wymienia na zachodniego,bo chwali to co polskie,bo jest tanie i oszczędne

Wto, 12.09.2006, 19:27

rumun19 może nie tyle chwalic co mieć do nich szacunek bo to pierwsze pojazdy silnikowe kture pojawiły sie na wsi dawno dawno temu.

Śro, 13.09.2006, 15:30
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2