|
 |
 |
|
Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 20:32
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Kit car z 2 litrowym silnikiem
|
Kit car z 2 litrowym silnikiem
| Autor |
Wiadomość |
|
sAYo
Samochód: Skoda Octavia
|
Junior napisał(a): Xsara przypomina mi o wygranej na Korsyce z Wurcami Bugalskiego w 1999 i Purasa w 2001(zrobili niesamowitÄ… "furore" )
Kurde ja zawsze myślałem że tego dokonał Loeb. Masz może jakiegoś linka aby potwierdzić te wyniki?
_________________ Mac is back
|
| Śro, 30.08.2006, 18:07 |
|
 |
|
Neken
|
sayo_nara napisał(a): Junior napisał(a): Xsara przypomina mi o wygranej na Korsyce z Wurcami Bugalskiego w 1999 i Purasa w 2001(zrobili niesamowitÄ… "furore" ) Kurde ja zawsze myĹ›laĹ‚em ĹĽe tego dokonaĹ‚ Loeb. Masz moĹĽe jakiegoĹ› linka aby potwierdzić te wyniki?
Co prawda nie mam linka na potwierdzenie, ale zgadzam się z tym co napisał Junior też tak to pamiętam (Bugalski i Puras Kit-car'ami wygrali generalkę) Loeb'a "przy tym nie było"
[edit]
http://www.motorsportivarmland.nu/wrc99.html - tutaj dowód na zwycięstwo Bugalskiego, co do Purasa to napewno wygrał Xsarą ale nie wiem czy czasem nie była to już wersja WRC?
_________________ Ab alio exspectes, alteri quod feceris !
|
| Czw, 31.08.2006, 18:33 |
|
 |
|
marNY
|
Purasa sobie nie przypominam czy wygral generalke Xsara ale Bugalski zmiazdzyl wszystkich w 2 rajdach z rzedu.
Jak dla mnie to najladniejszy jest 306 maxi.
Pamietam jak w Monte Carlo (chyba '99) Panizzi wygral ta wlasnie 306'ka w generalce jeden z odcinkow jechany po sniegu.
Z tych wszystkich dwulitrowych Kit Carow zdecydowanie najlepsze byly francuzy.
|
| Czw, 31.08.2006, 22:11 |
|
 |
|
ctrl_alt_delete
|
ciekawi mnie dlaczego wysokoobrotwa Honda Civic Type-R nie została takim kit carem..
BTW Oprócz Almery to nic japońskiego tu nie ma..

_________________ sex, beers & tranceee.. :]
|
| Pią, 01.09.2006, 19:27 |
|
 |
|
POŃCZAK
Samochód: E36 318ti / 626 gf
|
wydaje mi sie ze honda ma blizej to wyscigow plaskich niz rajdow 
_________________ http://www.tanidrift.pl
|
| Sob, 02.09.2006, 10:00 |
|
 |
|
Junior
|
ctrl_alt_delete napisał(a): raczej Bohdana Jak kto woli Cytuj: Kurde ja zawsze myĹ›laĹ‚em ĹĽe tego dokonaĹ‚ Loeb. Masz moĹĽe jakiegoĹ› linka aby potwierdzić te wyniki?
http://www.rallybase.nl/index.php?type= ... rallyid=47 --->BUGALSKI
Sprawdziem tego Purasa i faktycznie byla to wersja WRC  Ale i tak mozna uznac ta wygrana za wielki wyczyn poniewaz byl to 3 start citroena autem klasy WRC w MS (jesli sie nie myle OCZYWISCIE  )
|
| Sob, 02.09.2006, 17:36 |
|
 |
|
Rules
|
ctrl_alt_delete napisał(a): ciekawi mnie dlaczego wysokoobrotwa Honda Civic Type-R nie zostaĹ‚a takim kit carem.. BTW OprĂłcz Almery to nic japoĹ„skiego tu nie ma..
Może dlatego, że Honda wprowadziła ten silnik juz po wycofaniu klasy F2 z Mistrzostw Świata, startują za to w klasach N3 i A7, nawet w Mistrzostwach Polski.
_________________ "Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców..."
|
| Sob, 02.09.2006, 18:36 |
|
 |
|
ctrl_alt_delete
|
na sobotnim Rajdzie Wisły startowała Type-R'ka i łądnie jechała!!  Była tuż za Lancerami, Subarakami i Polo S1600 na większości odcinków, a na mecie to nawet grubo przed Polo bo zaliczyło rowa i straciło sporo czasu.. 
_________________ sex, beers & tranceee.. :]
|
| Pon, 04.09.2006, 7:34 |
|
 |
|
Matador
|
Tak, Puras wygrał Xsarą WRC Rajd Korsyki 2001 (lub 2002 - nie pamiętam dobrze) i było to pierwsze zwycięstwo tego auta w specyfikacji WRC. Walczył wtedy z królem asfaltów, Gillesem Panizzi...
|
| Wto, 05.09.2006, 10:27 |
|
 |
|
sAYo
Samochód: Skoda Octavia
|
To że to było pierwsze zwycięstwo "jednonapędówki" w WRC to już pisałem a Bugalskiemu zwracam honor, Loeb wtedy wymiatał Saxo ale z tego co pamiętam pod koniec sezonu już dostał Xsare WRC. To co robi teraz nie podlega komentarzowi 
_________________ Mac is back
|
| Wto, 05.09.2006, 19:19 |
|
|