Obecny czas: Śro, 06.05.2026, 16:38

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Mitsubishi Lancer Evo IX 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
rzedu 40KM

140 :) Audi ma 420, a Lancer 280 ;) - ale lancera można względnie łatwo dokręcić do 400 :) zresztą, mimo 140KM róznicy jest chyba tylko 1.5 sekundy do setki różnicy na korzyść audi... audi oczywiście zyskuje przy wyższych predkościach, jako V8 N/A

Czw, 31.08.2006, 0:15

ale lancera można względnie łatwo dokręcić do 400 Smile zresztą

Ale nie tanio.

Czw, 31.08.2006, 0:19
Awatar użytkownika

owszem da sie z niego wykrecic 400KM i przeciez byla taka wersja produkowana (FQ400) tylko ze jak to pokazali w top gear:
-mial taka turbo dziure ze fiat stilo kombi z dieselem mu odjechal(podczas testu na elastycznosc)
-a spalanie mial wrecz kosmiczne(nie bede strzelal bo nie pamietam dokladnie ile l/100- w kazdym duzo za duzo)
-w osiagach nie byl duzo lepszy niz slabsze wersje przez to byl nie oplacalny...

Kto zajmuje sie Twoja dziewczyna gdy ty jestes tu?

ze swiata statystyk-90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes ;)

Czw, 31.08.2006, 0:20
Awatar użytkownika

testy w TG bym między bajki wsadził, to raz, dwa, jeździ po moim smutnym mieście pare lancerów tak zrobionych i nie mają problemów z Turbo dziurą, co do spalania... audi też nie jest mistrzem jazdy o kropelce
sl65amg napisał(a):
-w osiagach nie byl duzo lepszy niz slabsze wersje przez to byl nie oplacalny...

wysterczy ĹĽe odbije te 1.5 sekundy do RS4, co jest jak najbardziej moĹĽliwe

Czw, 31.08.2006, 10:41
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ
testy w TG bym między bajki wsadził, to raz, dwa, jeździ po moim smutnym mieście pare lancerów tak zrobionych i nie mają problemów z Turbo dziurą, co do spalania... audi też nie jest mistrzem jazdy o kropelce (...)
wysterczy ĹĽe odbije te 1.5 sekundy do RS4, co jest jak najbardziej moĹĽliwe

Akurat testy na TG nie są złudne i bajeczne. Pokazują tak jak naprawde jest, a nie dla zabawy. Po co mieli by pokazywać jakąś turbodziure skoro tak nie byłoby. Nie pisz głupot z tego powodu że nie lubisz TG. Akurat w takich testach nie mają po co kłamać. Przecież to byłoby idiotyczne. Mówisz, że po twoim mieście jeżdzi pare Lancerów, skąd wiesz że nie mają z tym problemów. Jeżdziłeś chociaż którymś. Po drugie czy wszystkie to wersje MQ400. Przecież o tej wersji jest mowa. Nie sądze żeby akurat to były te wersje. A przecież jest mowa o turbodziurze w tej serii, a nie ogólnie we wszystkich Lancerach. I nie sądze, żeby Lancer MQ400 miał jakieś szanse z RS4!! :>

Czw, 31.08.2006, 10:48
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Kwestia gustu. Do mnie o wiele bardziej przemawia czarny "samuraj".

bez obrazy ale Lancer przy RS4 wyglada jak sedanik z doklejonymi spojlerami z pobliskego sklepiku z spojlerami, Audi to auto bardziej elitarne, pod kazdym wzglendem (oczywiście w moim zdaniem)

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Czw, 31.08.2006, 11:00
Awatar użytkownika

Lancer przy RS4 wyglada jak sedanik z doklejonymi spojlerami z pobliskego sklepiku z spojlerami

Mniej więcej to samo można powiedzieć o Audi :roll:

Czw, 31.08.2006, 11:03
Awatar użytkownika

Miejscowość: gród Sosnowiecki

Czw, 31.08.2006, 11:05
Awatar użytkownika

bez obrazy ale Lancer przy RS4 wyglada jak sedanik z doklejonymi spojlerami z pobliskego sklepiku z spojlerami, Audi to auto bardziej elitarne, pod kazdym wzglendem (oczywiście w moim zdaniem)

Dokładniej Lancer przy RS4 wygląda jak jakaś zabaweczka, którą można poszaleć i potem odstawić na miejsce. Przynajmniej tak wygląda przy RS4. Audi jest bardziej masywne, prezentuje się wspaniale zarówno na torze jak i pod hotelem pięciogwiazdkowym i jest piekielnie szybkie. A Mitsubishi odrazu widać jego przeznaczenie, dobrze prezentuje się jedynie na torze. Tak jak pisałem zrobić nim pare okrążeń na torze, odstawić do garażu i wsiąść do Audi i pojechać do hotelu/domu czy na randke. :D

Czw, 31.08.2006, 11:06
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
Lancer po prostu jest nastawiony na sport, wysilony silnik, twarde zawieszenie, itp itd, brak mu manier, Audi ma kompletnie inny charakter, dlatego te auta nie sÄ… dla siebie w konkurencjÄ…

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Czw, 31.08.2006, 11:09
Awatar użytkownika

Lancer po prostu jest nastawiony na sport, wysilony silnik, twarde zawieszenie, itp itd, brak mu manier, Audi ma kompletnie inny charakter, dlatego te auta nie sÄ… dla siebie w konkurencjÄ…

otoz to.Obydwa samochody to zabojcy ale preferuja rozne style-lans jest troche jak "dobrze odzywiony pan w sportowej odziezy" ktory nie kryje sie z moca-prezy sie i napina i przyciaga wzrok z daleka.gdy staje na swiatlach krzyczy do wszystkich dookola-"nie startuj ze mna bo cie wciagne nosem"
natomiast Audi jest jak ten koles z gry Hitman-cichy,spokojny,opanowany, w dobrze skrojonym garniturze.nigdy nikt by go nie podejrzewal o to ze gdy sie zblizy do ofiary wyjmie z rekawa skalpel lub strune i pozbawi ofiare zycia tak ze nikt nie bedzie wiedzial co sie stalo.
tak widze te samochody.Obydwa bezkromisowe i zabojcze ale nie ma ich co porownywac

ps.
ImageImage

auto.cz

ze swiata statystyk-90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes ;)

Czw, 31.08.2006, 12:35
Awatar użytkownika

Akurat testy na TG nie są złudne i bajeczne. Pokazują tak jak naprawde jest, a nie dla zabawy. Po co mieli by pokazywać jakąś turbodziure skoro tak nie byłoby. Nie pisz głupot z tego powodu że nie lubisz TG. Akurat w takich testach nie mają po co kłamać. Przecież to byłoby idiotyczne. Mówisz, że po twoim mieście jeżdzi pare Lancerów, skąd wiesz że nie mają z tym problemów. Jeżdziłeś chociaż którymś

Nie, ale znam właścicieli, i wiem co było w nich robione, gdzie i jak...
a codo TG, mówienie, że to obiektywny program, który pokazuje jak jest w rzeczywistości, oznacza, że tego programu nie rozumiesz. To jest show, program rozrywkowy o zabarwieniu motoryzacyjnym. A słowo "kłamać" jeszcze mnie w tym utwierdza, bo jest tutaj za mocne. Typowe dla TG, chcą ośmieszyć jakiś samochód, to zrobią taki test i tak go ustawią, żeby go ośmieszyć
A mnie śmiesza ludzie, którzy ślepo wierzą w to co w TG

Czw, 31.08.2006, 12:52
Awatar użytkownika

hm jesze pozostaje szcegol ze jak ktos sam zamawia czesci i stac go na dlubniecie lansa do 400KM to mysle ze moze to zrobis lepiej niz fabryka ktora bieze pod uwage ekonomicznosc produkcji i takie tam... po za tym firmy produkujace czesci do tuningu czesto robia czesci lepsze niz te ktore sa w fabryce wiec mysle ze wszyscy mamy racje-w fabrycznym lansie (wersji 400KM) turbo dziura byla a w lansach ze smutnego miasta nie ma ze wzgledu na inne rozwiazania uzyte do z uzyskania mocy

Czw, 31.08.2006, 12:57
Awatar użytkownika

Nie, ale znam właścicieli, i wiem co było w nich robione, gdzie i jak...
a codo TG, mówienie, że to obiektywny program, który pokazuje jak jest w rzeczywistości, oznacza, że tego programu nie rozumiesz. To jest show, program rozrywkowy o zabarwieniu motoryzacyjnym. A słowo "kłamać" jeszcze mnie w tym utwierdza, bo jest tutaj za mocne. Typowe dla TG, chcą ośmieszyć jakiś samochód, to zrobią taki test i tak go ustawią, żeby go ośmieszyć
A mnie śmiesza ludzie, którzy ślepo wierzą w to co w TG

Raczej ty nie zrozumiałeś mojej poprzedniej wypowiedzi. Nie napisałem i tak nie uważam, że to obiektywny program i naiwny nie jestem. Przeczytaj jeszcze raz mojego posta dokładnie i ze zrozumieniem. I wiem co to jest TG bo większość odcinków przejrzałem i wiem na czym polega sens tego programu. Fakt, że próbują ośmieszyć jakiś samochód jak im się nie podoba. Ale skoro mogą to zrobić to znaczy, ze samochód posiada jakieś wady. Jeśli mówią o turbodziurze oznacza to ona musi istnieć. Chyba nie sądzisz, że sobie to wymyślili. Poprostu podoba ci się Lancer,a krytyka tego samochodu u ciebie działa jak płachta na byka. Całkowicie przekręciłeś sens mojej wypowiedzi. :>

Czw, 31.08.2006, 13:08
Awatar użytkownika

Poprostu podoba ci się Lancer,a krytyka tego samochodu u ciebie działa jak płachta na byka.

A to z kolei przekręcanie moich wypowiedzi... lancer owszem mi wiś podoba, ale jest mnóstwo innych samochodów
szakal_87 napisał(a):
Ale skoro mogą to zrobić to znaczy, ze samochód posiada jakieś wady.

nie przeczę, że wady posiada, ale można tez tak ustawić ten test, żeby drobna wada urosła do rangi problemu z którym się nie da jeździć...
sl65amg napisał(a):
hm jesze pozostaje szcegol ze jak ktos sam zamawia czesci i stac go na dlubniecie lansa do 400KM to mysle ze moze to zrobis lepiej niz fabryka ktora bieze pod uwage ekonomicznosc produkcji i takie tam... po za tym firmy produkujace czesci do tuningu czesto robia czesci lepsze niz te ktore sa w fabryce wiec mysle ze wszyscy mamy racje-w fabrycznym lansie (wersji 400KM) turbo dziura byla a w lansach ze smutnego miasta nie ma ze wzgledu na inne rozwiazania uzyte do z uzyskania mocy

i to mniej więcej jest sens mojej wypowiedzi... :twisted:

Czw, 31.08.2006, 13:35
Awatar użytkownika

Miejscowość: Mrągowo
Samochód: Opel Astra G Sedan
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
źródło:edmunds

Wto, 14.11.2006, 17:25
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gród Kraka
Samochód: 1.4 + 2.0
Niby proste fotki, a autko wyglÄ…da na nich naprawdÄ™ pozytywnie :D

Wto, 14.11.2006, 19:57

Miejscowość: Darłowo
Evo XIII nie mial chyba tych pletw na dachu...

Wto, 14.11.2006, 20:54
Awatar użytkownika

pies tracal pletwy ale te felgi sa nie do zniesienia... 1 co bym wymienil w tym samochodzie.czerwien tez mu nie dodaje urody

Wto, 14.11.2006, 20:59
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gród Kraka
Samochód: 1.4 + 2.0
Evo XIII nie mial chyba tych pletw na dachu...

W Evo VIII miała je chyba tylko FQ-400 jeśli dobrze pamiętam.

Wto, 14.11.2006, 21:32
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna