Obecny czas: Czw, 07.05.2026, 12:55

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
A8 3.0 TDI - 730d - S 320 CDI - Phaeton V6 

Który?:
Audi A8 47%  47%  [ 36 ]
BMW 7 18%  18%  [ 14 ]
Mercedes S 29%  29%  [ 22 ]
VW Phaeton 6%  6%  [ 5 ]
Razem głosów : 77

A8 3.0 TDI - 730d - S 320 CDI - Phaeton V6 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Post A8 3.0 TDI - 730d - S 320 CDI - Phaeton V6
Image Image Image Image

Audi A8 3.0 TDI quattro

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

BMW 730d

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mercedes-Benz S 320 CDI

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

VW Phaeton V6 TDI 4Motion

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Image
    Image
    Image

(C) autobild

Czw, 31.08.2006, 11:33
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
4. Wszystko tylko nie Phaeton. Taki on ciekawy co i cegłówka...
3. BMW było piękne przed FLem. To jest spasiony wieloryb.
2. Audi teĹĽ jakoĹ› niespecjalnie mi sie podoba, ale na pewno bardziej niĹĽ 7er po FLu.
1. Tak wiec głos oddaje na Merca.

Czw, 31.08.2006, 11:37
Awatar użytkownika

Czw, 31.08.2006, 11:40
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Darłówko
Samochód: Nazi-coupe 3.0 R6 Pb
zastanawiam się na ile sposobów można jeszcze porównać Audi-BMW-Mercedesa, niemieckim magazyną niebawem skończą sie silniki i wersje nadwoziowe, tutaj dla niepoznaki dodali Phaetona. Wybieram oczywiście A8 jak w kązdym tego typu porówaniu

To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy

Broń
Masowego
Wyprzedzania

Czw, 31.08.2006, 11:53
Awatar użytkownika

Miejscowość: Białystok
Samochód: VW Passat CC 1.8 TSI
Ciekwe zestwienie - wytorne limuzyny z plebejskimi silnikami. Nigdy w zyciu nie kupiłbym zadnego z tych aut z takim motorem ale jako najmniejsze zło widze tu S klase. Jest bardzo ładna, nowoczesna a dzieki 7 biegowej przekladni lekko odjezdza konkurentom i jedyna dojezdza do 250. Godne uwagi jest tez A8. Pozostałych oponentow mozna zezłomowac.

Czw, 31.08.2006, 11:55
Awatar użytkownika

Czw, 31.08.2006, 11:55

+ silnik z ogromnym potencjałem
+ Quattro
Mercedes:
+ wyglÄ…d
+ skrzynia biegĂłw
BMW:
+ silnik- spalanie, emisja CO2
Robak napisał(a):
plebejskimi silnikami

Jakimi :?:
PrzejedĹş siÄ™ nowoczesnym Dieslem, a zmienisz o nich mniemanie.

Czw, 31.08.2006, 11:56
Awatar użytkownika

Mercedes za skrzynię biegów, najmocniejszy silnik, najlepsze osiagi no i łądny wyglad, wygrywa z Audi we wszystkim, prócz tego, zę przydała by sie w końcu opcja 4x4 (a trzeba czekać do rpzyszłego roku na nią) ale i tak go wybieram.

Audi za napęd na 4 koła, niezły silnik, ale wyglad się juz postarzał.

BMW moze być, dobry silnik, wyglad obleci, ale bez rewelacji.

Volkswagen tańszy od Audi o 1.500 Euro to chyba, zart, a dostajemy ten sam silnik

Czw, 31.08.2006, 12:08
Awatar użytkownika

Takimi. Jezdziłem wieloma samochodami z nowoczesnymi dieslami i wiem co to zanczy porzadny ropniak tu jednak mamy do czynienia z nawyzsza połka samochodow luksusowych a te silniki do tych aut maja za mało:
-mocy
-pojemnosci
-cylindrow
... oraz za duzo:
- siermieznego klekotu spod maski
Idea lukusowych limuzyn z oszczednym klekotem dla mnie nie ma sensu. Masz kase na taka fure to sie nie szczypiesz z paliwem a jak nie to nie rob z siebie krezusa i kup avensisa. Tyle na ten temat.
Jesli diesel w tej klasie to koniecznie z 8 cylindrami.

Czw, 31.08.2006, 12:09

-mocy

230 KM i 450 Nm jest w zupełności wystarczające do napędzania takiego samochodu.
Robak napisał(a):
-pojemnosci

Co to ma za znaczenie, może mieć i 1.4, aby miał odpowiednie parametry.
Robak napisał(a):
-cylindrow

Co to ma za znaczenie :?:
Robak napisał(a):

Ty chyba nie słyszałeś, żadnego z tych sinlików.
Robak napisał(a):
a jak nie to nie rob z siebie krezusa i kup avensisa.

Niektórzy kupują samochód dla siebie i pod swoje wymagania, a nie żeby sąsiad się za nim oglądał lub żeby udowodnić komukolwiek i cokolwiek.
Robak napisał(a):
Idea lukusowych limuzyn z oszczednym klekotem dla mnie nie ma sensu. Masz kase na taka fure to sie nie szczypiesz z paliwem. Tyle na ten temat.

Jak coś jest luksusowe to musi być paliwożerne :?: Przecież możesz cieszyć się wyskoim komfortem/luksusem i niskim spalaniem.

Ostatnio edytowany przez mucha, Czw, 31.08.2006, 12:21, edytowano w sumie 1 raz

Czw, 31.08.2006, 12:16
Awatar użytkownika

Robak napisał(a):

Nie wiem jak reszta, ale Phaeton klekocze.

Czw, 31.08.2006, 12:20

mucha napisał(a):
Robak napisał(a):

Nie wiem jak reszta, ale Phaeton klekocze.

Dlatego, że to TDI :?: Każdy Diesel klekocze bo taki jego urok jeden mniej drugi bardziej, ale w środku zupełnie się tego nie słyszy.

Czw, 31.08.2006, 12:22
Awatar użytkownika

A co to ma do rzeczy, czy TDI, czy nie TDI? Słyszałem 2 Phaetony i od razu wiadomo było czym są napędzane.

mucha napisał(a):
ale w środku zupełnie się tego nie słyszy.

Za to słyszy sie na zewnątrz. Nie zaczynajmny tego tematu od nowa.

Ostatnio edytowany przez -=Sadek=-, Czw, 31.08.2006, 12:27, edytowano w sumie 1 raz

Czw, 31.08.2006, 12:25
Awatar użytkownika

Wystarczajace ale nie dla mnie. Mam w hondawce 190 koni a jest to duzo, duzo lzejsze auto niz tu porownywane. Dla mnie to muły. Jakbym wsadził do mojego auta jeszcze 500 kilo pustakow i dodał 40 koni to by wcale nie jechał.
Wieksza ilosc cylindrow sprawia ze silnik pracuje bardziej jedwabiscie i z mniejszymi wibracjami oraz ciszej i szybcie wkreca sie na obroty a jest to wskazane zwłasza w tak lususowych autach gdzie wg mnie nie ma miejsca na kompromisy i połsrodki.
Słyszałem mercedesa w220 400 cdi i strasznie klekocze wiec ten 6 cylindrowy musi jeszcze bardziej. Na miscie coraz przejzdza obok mnie 530d i tez klekocze. W srodku jest cicho ale jak stoisz na ulicy to myslisz ze jakis dostawczak sie zbliza, patrzysz a tu s klasa :lol:

Ostatnio edytowany przez Robak Czw, 31.08.2006, 12:31, edytowano w sumie 2 razy

Czw, 31.08.2006, 12:27

Słyszałem 2 Phaetony i od razu wiadomo było czym jest napędzany.

Zawsze usłyszysz czy to Diesel czy benzyna, nie ma innej możliwości, ale dźwięk silnika na CR nie ma za dużo wspólnego z klasycznym klekotem.

Czw, 31.08.2006, 12:28
Moderator
Awatar użytkownika

Nie wiem czy ze mną jest coś nie tak, czy po prostu każdy z nich ma okropne wnętrze, tj. deske rozdzielczą i kierownice :|

Królem tutaj jest Phaeton, strasznie tego wszystkiego naćkane, a potem Merc ze swoją obleśną kierownicą. Niezbyt dobrze bym się czuł w czymś, co oszczpeca moje oczy.

7'er przez FL miała zdecydowanie więcej charakteru. Co wybieram? A8, "gładka", stonowana i elegancka limuzyna z najprzyjemniejszym z tutaj prezentowanych wnętrzem. I nie odstaje ani ceną, ani osiągami ;)

Czw, 31.08.2006, 12:30

Wieksza ilosc cylindrow sprawia ze silnik pracuje bardziej jedwabiscie i z mniejszymi wibracjami oraz ciszej

Zgadza siÄ™.
Robak napisał(a):
szybcie wkreca sie na obroty

Nieprawda.
Robak napisał(a):
W srodku jest cicho ale jak stoisz na ulicy to myslisz ze jakis dostawcza sie zbliza, patrzysz a tu s klasa

Tylko jakie znaczenie ma dźwięk na zewnątrz. Piszesz to tak jakby, ludzie kupowali samochody po to, żeby kto inny o nich dobrze pomyślał, albo żeby oglądali się za nimi na ulicy.
Uwierz mi są ludzie, którzy samochód kupują dla siebie i głęboko gdzieś mają co kto o nich pomyśli.

Czw, 31.08.2006, 12:34

w moim przekonaniu wygrywa AUDI i zawsze będzie wygrywało takie zestawienie, tak wogule to wkładanie diesla do auta tej klasy mija się z celem, jak stać Cie na takie auto to nie przejmujesz się ile spali i ile zje mamony na stacji, Ty masz się wozić albo być wożonym z przyjemnością
nowoczesne diesla pewnie to zapewniajÄ… ale to to nie to

Czw, 31.08.2006, 12:36

nowoczesne diesla pewnie to zapewniajÄ…

ZapewniajÄ…, zapewniajÄ….
Hans napisał(a):
ale to to nie to

Nie to, bo co :?:

Czw, 31.08.2006, 12:38
Awatar użytkownika

Miejscowość: z krainy wiecznego zachodu słońca
a potem Merc ze swoją obleśną kierownicą.

zgadzam się, brzydszej kierownicy dawno nie widziałem :) reszta wnętrza ujdzie...

co do ogółu.
Audi silnik bardzo dobrze napędza... ale A6, tutaj zdaje mi się lekko za słaby, jak cała ta gama, choć musze przeznać, że na papierze nie wygląda to tak źle :)
BMW - gdyby to była wersja przed liftingiem... do tego najmniej pali, a osiągiami ustępuje tylko droższemu o 4000
Mercedesowi, który z zewnątrz jest paskudny, w środku byłoby fajnie... gdyby nie ta wspomniana wyżej kierownica, na osłode zostają nam osiągi... i jak ktoś lubi, to znaczek :twisted:
Patefon - lubie ten samochod. jest w swojej wielkości dość dyskretny i spokojny, wnętrze jest ok, tylko coś z drewnem nie tak, a i fotograf fatalny, tyle odbić :/ (zresztą w MB i BMW to samo jest, kogo oni tam zatrudniają)
także końcowa punktacja
1. BMW
2. Audi i VW
3. Mercedes

Czw, 31.08.2006, 12:48
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna